Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 Alpha,Beta,Rc

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εφοσον εισαι σιγουρος οτι υπαρχει το αναλογο repo για την 9,10, αλλαζεις το jaunty σε karmic και βγαζεις το # μπροστα απο την εκαστοτε γραμμη στο /etc/apt/sources.list.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Mην κάνετε πειράματα με τα repositories. Για το λογισμικό που θέλεις θα κάνεις μια αναζήτηση για αργότερα να βάλεις τα repositories που είναι για την έκδοση της διανομής σου. Πάντως σε μια εγκατάσταση δεν χρειάζετε να προσθέτουμε δεξιά και αριστέρα ότι πηγές κυκλοφορούν εκτός αν είναι αυστηρά για κάποιο πρόγραμμα όπως το chrome, η οτιδήποτε ανάλογο.

Το 9.10 έχει πάλι το ίδιο πρόβλημα που είχε και η προηγούμενη έκδοση με την Audigy 2?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:41 ----------

Είχα δοκιμάσει να κάνω διάφορα. Δεν θυμάμαι τώρα τί ακριβώς, αλλά είχα δοκιμάσει κάτι με το pulseaudio και με alsa. Τώρα γράφω μέσα από τη δοκιμαστική έκδοση που την κατέβασα τώρα. Και για να παίξει ήχο ενεργοποίησα το Audigy Analog/Digital Output Jack και παίζει ήχο μια χαρά. Να μην ρωτήσω τώρα για 5.1, ζητάω πολλά;;

Το πρόβλημα με τον ήχο έχει λυθεί. Όλα καλώς. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στους δίσκους NTFS. Μου βγάζει το εξής μήνυμα ο dolphin:

"An error occured while accesing 'Programs', the system responded: org.freedesktop.Hal.Device.Volume.InvalidMountOption: The option 'locale=en_US.UTF-8' is not allowed for uid=1000".

Τί θέλει να πει ο ποιητής;;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:33 ----------

Και επίσης όταν τρέχω το Software Managment και βάζω να εγκαταστήσει ότι έχει σχέση με το ntfs-3g, μου λέει ότι δεν έχω sufficient rights to perform this action? wtf?

Το έκανα, αλλά δεν μου βγάζει τίποτα. Πήγα με το Kate και άνοιξα το αρχείο και μου βγάζει τα εξής:

# /etc/fstab: static file system information.

#

# Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier

# for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name

# devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5).

#

# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>

proc /proc proc defaults 0 0

# / was on /dev/sda2 during installation

UUID=8ead81ac-1345-4471-ba54-0cc937ae5422 / ext3 errors=remount-ro 0 1

# swap was on /dev/sda5 during installation

UUID=6af4db1f-8b90-4a2d-bcc6-4ea5fb9ea75a none swap sw 0 0

/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0

/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0

Μου δίνει την εντύπωση ότι δεν τα αναγνωρίζει;;;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:22 ----------

Και επίσης όταν τρέχω το Software Managment και βάζω να εγκαταστήσει ότι έχει σχέση με το ntfs-3g(και γενικά τα πάντα), μου λέει ότι δεν έχω sufficient rights to perform this action? wtf?

Καταρχήν μια και έχεις kubuntu το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το synaptic για να βγάζεις και βάζεις προγράμματα. Καλό το kpackagekit αλλά αρκετά φτωχό.

Για το mount μάλλον κάποιο bug είναι με την κωδικοποίηση. Μπορεί και να το λύσουν μέχρι να βγει η σταθερή έκδοση. Για δοκίμασε να δεις τους δίσκους σου και μέσω του konqueror. Γενικά οι δίσκοι βρίσκονται στον φάκελο /media.

Δοκίμασε πρώτα όμως να εγκαταστήσεις το προγραμμα ntfs-config και να το τρέξεις μετά για να ορίσεις φακέλους για τους δίσκους σου.

Μπορείς να μου πεις γιατί δεν μ' αφήνει να εγκαταστήσω οτιδήποτε; Μου λέει ότι δεν έχω sufficient rights. Στο φάκελο media έχει αυτά που δείχνει το fstab.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 06:55 ----------

To error είναι αυτό που βγάζει στο Dolphin. Αριστερά βγάζει κανονικά τις ονομασίες των σκληρών, αλλά όταν πατάω πάνω τους μου βγάζει αυτό:

"An error occured while accesing 'Programs', the system responded: org.freedesktop.Hal.Device.Volume.InvalidMountOption: The option 'locale=en_US.UTF-8' is not allowed for uid=1000"

Αν και δεν εχω δει ποτε πως δουλευει το kpackagekit, δοκιμασε με

>kdesudo kpackagekit

ωστε να σου δωσει δικαιωματα root.

Ας πιασω το θεμα του mount απο ολες τις μεριες...

- Εφοσον μπορεις και κανεις mount μεσα απο τον dolphin σαν απλος χρηστης, αρα δεν σου ζηταει τον κωδικο σου, αρα γινεται με το pmount.

- Ο dolphin (ή το kde) δοκιμαζει να κανει mount το σκληρο με αυτο τον τροπο

>pmount -t ntfs /dev/sda1 /media/enas_fakelos [b]-o locale=en_US.UTF-8[/b]

και το hal τον κοβει επειδη το uid του δεν ειναι 1000, πραγμα παραξενο για τον απλο χρηστη.

Σε εμενα πχ ειναι

>$ id [b]modis[/b] 
[b]uid=1000(modis)[/b] gid=1000(modis) ομάδες=1000(modis),20(dialout),24(cdrom),25(floppy),29(audio),44(video),46(plugdev),111(netdev),112(vboxusers)
$ id [b]root[/b]
[b]uid=0(root)[/b] gid=0(root) ομάδες=0(root)

- Μια, οχι σιγουρη, λυση για αυτο ειναι να βαλεις το συγκεκριμενο partition στο /etc/pmount.allow, πχ

># /etc/pmount.allow
# pmount will allow users to additionally mount all devices that are
# listed here.
/dev/sda1

- Μια αλλη λυση ειναι να βρεις, μεσα απο το systemsettings φανταζομαι, τις επιλογες με τις οποιες γινεται το pmount και να βγαλεις το locale απο αυτες. Ισως να ειναι καποιο policy.

- Η πλεον σιγουρη λυση ειναι να εχεις μονιμα mounted το σκληρο σου απο το /etc/fstab και θα ειναι σαν να εγινε mounted απο τον root. πχ

>/dev/sda1 /media/enas_fakelos ntfs-3g defaults 0 0

Έκανα αυτά που είπες αλλά δεν γίνεται τίποτα. Στο forum του Kubuntu βρήκα αυτό:

sudo mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/ntfs, το έκανα και

μου πρόσθεσε μόνο το ένα ntfs partition από τα πέντε, αλλά

δεν δουλεύει καλά. Δεν μπορεί να μπει σε φακέλους.

Επίσης βρήκα αυτό:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ntfs-3g/+bug/395079

θα το δοκιμάσω και θα δω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:57 ----------

Δοκίμασα αυτά που έλεγε, αλλά πάλι τίποτα. Δεν έμπαινε μετα στο kubuntu. Θα περιμένω τη σταθερή έκδοση σε 17 μέρες και μετά θα δω τί γίνεται. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου δίνει δικαιώματα super user από τη στιγμή που είμαι μόνο εγώ χρήστης του pc. Δεν μπορώ να περάσω ούτε το synaptic, μπορώ να το περάσω από το terminal με κάποιο τρόπο;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:01 ----------

Όταν γράφω sudo kapackagekit μου ζητάει το password το βάζω και μετά μου βγάζει αυτό το κατεβατό:

Error: "/var/tmp/kdecache-kaneda" is owned by uid 1000 instead of uid 0.

Error: "/tmp/kde-kaneda" is owned by uid 1000 instead of uid 0.

Error: "/tmp/ksocket-kaneda" is owned by uid 1000 instead of uid 0.

kdeinit4: Shutting down running client.

kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_klauncher.so

Error: "/tmp/ksocket-kaneda" is owned by uid 1000 instead of uid 0.

kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kded4.so

kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so

kbuildsycoca4 running...

kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so

kbuildsycoca4 running...

kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/libkdeinit4_kconf_update.so

<unknown program name>(3793)/: Communication problem with "KPackageKit" , it probably crashed.

Error message was: "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." "

kaneda@Tetsuo:~$ enumFromString ( Group ) : converted "unknown" to "UnknownGroup" , enum value 34

removing transaction from pool : "/10_bceebcdb_data"

Ποιος είναι ο uid 1000 (χαχα);;

Το uid του απλου χρηστη ειναι 1000 και του root ειναι 0, οπως λεω παραπανω.

Το kpackagekit δεν τρεχει με δικαιωματα απλου χρηστη? Λογικα τρεχει, γιατι οπως βλεπω εδω το εκτελεσιμο του ειναι μεσα στο φακελο /usr/bin, αρα εκτελειται με δικαιωματα απλου χρηστη και λογικα ζηταει τον κωδικο μετα.

Αν δεν σου τρεχει γενικα, βαλε το synaptic να ησυχασεις

>sudo apt-get install synaptic

Περι mount, υποθετοντας οτι εχεις 4 partitions σε ntfs και θελεις για ολα ΜΟΝΙΜΟ mount μεσω του fstab.

- Για να δεις την διαταξη των partitions πανω στο σκληρο δινεις σε ενα τερματικο

>sudo fdisk -l

Απο οσα βγαλει σε ενδιαφερει η αντιστοιχια των /dev/sdaX με τα partitions που εχεις στο σκληρο.

- Δημιουργεις τους φακελους μεσα στους οποιος θα γινονται mount τα partitions. Πας μεσα στο /mnt ή στο /media (θα χρησιμοποιησω το /mnt στο παραδειγμα)

>cd /mnt

και τους δημιουργεις, εναν για καθε partition

>sudo mkdir fakelos1 fakelos2 fakelos2 fakelos3 fakelos4

(υποθετουμε οτι το sda1 θα παει στον fakelos1 κλπ)

- Ανοιγεις το fstab

>sudo gedit /etc/fstab

προσθετεις τα παρακατω

>/dev/sda1 /mnt/fakelos1 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda2 /mnt/fakelos2 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda3 /mnt/fakelos3 ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda4 /mnt/fakelos4 ntfs-3g defaults 0 0

και αφηνεις μια κενη γραμμη στο τελος του αρχειου λογω περιορισμου. Σωζεις και κλεινεις το gedit.

- Κανεις mount με οσα στοιχεια εχει το fstab μεσα του και τελειωσες. Στην επομενη εκκινηση του pc τα partitions σου θα ειναι mounted κανονικα στους παραπανω φακελους και δεν θα κρεμεσαι απο kde, dolphin, policies και pmount.

>sudo mount -a

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...