Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 Alpha,Beta,Rc

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μόλις πέρασα και εγώ στην A6 και μέχρι στιγμή όλα καλά, η μάλλον καλύτερα από την 9.04 καθώς βλέπω ότι διορθώθηκαν τα προβλήματα που είχα με τους intel drivers για την κάρτα γραφικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά. Πλέον έχω κάνει recovery σε όλες τις εγκαταστάσεις που έχω και λειτουργούν σχεδόν άψογα. Θα ανεβάσω φώτο μόλις βρω χρόνο από ότι καινούργιο υπάρχει.

Να δουμε πιο αναλυτικά τώρα. Υπάρχει ακόμα ένα θέμα κατά το boot που εμφανίζονται κάποια μυνήματα λάθους αλλά και αυτό σύντομα θα έχει διορθωθεί. Μου αρέσει που στις διάφορες οθόνες που εμφανίζονται κατά το boot υπάρχει ένα fade εφέ και δίνει ένα πιο elegance τόνο στην διανομή. Μετά την γνωστή μπάρα του ubuntu αλλά και μετα το login εμφανίζετε αυτή εδώ η σκούρα οθόνη με μια ενεργή μπάρα

loginscreenv.png

Δεν γνωρίζω αν τελικά θα έχουμε και κάποιο dark theme στην διανομή πάντως δεν έχουν αλλάξει κάτι μέχρι στιγμής και το wallpaper,theme παραμένει το ίδιο.

Εντυπωσιάζει όχι τόσο το boot time της διανομής που κατά την γνώμη μου παραμένει το ίδιο αλλά η απόκριση της διανομής. Και στο ubuntu αλλά και στο kubuntu είναι απίστευτα γρήγρο και το compiz τρέχει χωρίς το παραμικρό lag η κόλημα.

Στο ubuntu έχουμε μερικές μικρές αλλαγές προσθήκες όπως είναι το ανανεωμένο μενού για την διαχείριση της συνεδρίας καθ7ώς και το νέο εικονίδιο για την διαχείριση των email μας μέσω evolution

sessionmanager.png

Yπάρχει και το νέο πρόγραμμα για την εγκατάσταση εφαρμογών software-store αν και κατά την γνώμη μου είναι αρκετά φτωχό ακόμα σε παρουσίαση από το αντίστοιχο add/remove.

softwarestore.png

Στο kubuntu έχουμε κλασικά την τελευταία έκδοση του kde4 χωρίς σχεδόν καμια προσθήκη από την canonical. Μου έκανε εντύπωση η φοβερή βελτιωμένη έκδοση του amarok που έχει η διανομή 2.1.85. Ακόμα εντύπωση γενικά μου έκανε η φοβερή ανταπόκριση του firefox και οι βελτιώσεις του.

Στο kubuntu πλέον έχουν εξαφανιστεί και τα προβλήματα που υπήρχαν με την εμφάνιση των gtk εφαρμογών και όλα λειτουργούν άψογα.

Σωστός chek2fire, ένα προβληματάκι που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι ότι τα notifications(evolution,mplayer κτλ..) βγαίνουν πιο κάτω από την κανονική τους θέση στην πάνω μπάρα.Αλλά πιστεύω ότι στις επόμενες αναβαθμίσεις θα διορθωθεί.

Με τα τελευταία update έχουμε αλλαγές στο theme στο wallpaper αλλά και στα εικονίδια. Αρκετά όμορφα και γενικά στο υφός της καφετιάς διανομής. Δείτε εδώ την νέα login screen καθώς και το νέο wallpaper

loginxsreen.png

newwallpaper.png

και το νέο theme και ένα μέρος από τα νέα εικονίδια

newtheme.png

το ίδιο έχει γίνει και στο xubuntu με την επιλογή ένος πιο dark theme. Δείτε εδώ

xubuntutheme.png

ok συμφωνώ στα themes μέσα που αλλάζουν εύκολα αλλά στα login screens ή στο bootscreen θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί!

Και μένα δεν μ'αρέσουν. Άλλα αλλάζουν όλα εύκολα. Και τα login screens.

παιδια γνωριζει κανεις αν στο νεο ubuntu 9.10 διορθωνονται τα προβληματα με τις καρτες γραφικων της Intel??..Στο 9.04 δεν μπορουσε ουτε καν το cairo-dock να απεικονιστει σωστα(υπηρχε ενας συνεχης μαυρος φοντος γυρω απο τα εικονιδια του dock) ενω για 3D effects δεν το συζητω καν...

Με intel διορθώνεται... Με legacy ΑΤΙ να δούμε τι θα γίνει που λόγω νέου xorg φάγαμε άκυρο όσοι έχουμε συγκεκριμένες ATI κάρτες. Για το login screen τι να πω... Απλά έλεος... Τόσα υπάρχουν στο internet, ας έβαζαν ένα από αυτά...

Βρέ παιδιά, μήν είστε κακοί. Σε μια διανομή τέτοιας δημοτικότητας , η εμφάνιση πρέπει να είναι κάπως πιο συμμαζεμένη... Όποιος θέλει το αλλάζει μετά. Π.χ. να μπεί σε κάνα σχολείο και να έχει φιόγκους και ψιψιψίνια , δέ λέει....

Μα αυτό λέμε και εμείς ότι με τόσο καφετίλα δεν μπορεί να αρέσει σε μεγάλο ποσοστό. Δεν είπαμε να έχει περισσότερες καγκουριές, απλά να έχει πιο ουδέτερα-δημοφιλή χρώματα και με λιγότερη ένταση

Είναι παράδοση το καφέ στο ubuntu, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει στις επόμενες εκδόσεις ;)

(παρεπιπτόντως, ποιες intel έχουν πρόβλημα στην έκδοση 9.04; Ούτε στο netbook -gma950- ούτε στο desktop -X3100- έχω πρόβλημα -αν και δεν πολυχρησιμοποιώ εφέ-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...