Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 Alpha,Beta,Rc

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Σημερα εκανα αναβαθμιση σε 9.10 το Kubuntu μου και εχω 2 προβληματακια. Πρωτον, το Kopete αρνηται να ανοιξει και να μου ζητησει κωδικο, και δευτερο δεν εχω ηχο στα βιντεο, ειτε Youtube, ειτε βιντεακια απο το δισκο.

Το ξερω οτι κακως βιαστηκα να αναβαθμισω, αλλα μηπως εχει κανεις καμμια ιδεα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω την εκδοση 9.04

Ειναι ευκολο να κανω update σε 9.10 οταν βγει?

(Δε με ενδιαφερει αν χαθουν τα παντα)

Το installation του 9.04 εχει γινει σε σκληρο που εχει ηδη windows 7 δηλαδη εχω φτιαξει ενα συστημα dual boot.

Δηλαδή τι ακριβώς να κάνω δεν κατάλαβα

Ανάλογα τον ISP βάζεις και τους ανάλογους DNS όπως σου υπέδειξε ο jim_p.

Δες εδώ ποιους DNS έχει ο provider σου.

http://dc.dark-angel.gr/greekdns.html

Επί του θέματος, είχα βάλει την 9.10 rc σε VBox αλλά μου παρουσίασε μερικά προβληματάκια στα γραφικά. Πχ όταν επελεγα κάτι στο desktop, "έμενε" η σκιαγραφημένη περιοχή αποτυπωμένη, η επιλογή των menus παρουσίαζε ένα lag και έμενε το πλαίσιο διάφανο. Πολύ πιθανόν να έφταιγε και το VBox δεν ξέρω. Το upgrade λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα; Αν βάλω την rc τώρα (παρόλο που έμειναν 3 μέρες:P) και μετά κάνω dist-upgrade δε θα έχω πρόβλημα, έτσι;

Μήπως είχες και ενεργοποιημένο το compiz στο virtual box. Αυτό το πρόβλημα εμφανίζετε στις virtual machine στο virtual box με ενεργοποιημένα τα εφε.

είχα καιρό να βάλω Ubuntu... και πραγματικά το χάρηκα σήμερα.

Με εξέπληξαν ευχάριστα

1)η νέα αισθητική του Koala: icon theme, boot splash,και η επιλογή να είναι άδεια η επιφάνεια εργασίας by default.

2)ο installer: έξυπνη η προσθήκη της παρουσίασης στο τέλος.

3)το κέντρο λογισμικού: απλούστερο δε γίνεται.

4)το Disk Utility(καταπληκτική προσθήκη στο Gnome).

Ένα θεματάκι που συνάντησα ήταν ότι σε κάποια φάση "ξέχασε" το greek layout. Εύκολο να τακτοποιηθεί, αλλά μπορεί να προβληματίσει ένα νέο.

Επίσης αν είναι εδώ κάποιος απ'το ubuntu.gr (check2fire?), χρειάζονται μετάφραση μερικές από τις περιγραφές των εφαρμογών που εμφανίζονται κατά την εγκατάσταση. Μάλλον το θέμα έχει λυθεί ήδη,αλλά το αναφέρω καλού κακού.

Άν και το βαλα από σπόντα, μου φαίνεται ότι θα το κρατήσω. Μ'άρεσε. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...