Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 Alpha,Beta,Rc

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεία σας!!! Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα ubuntu 9.10 beta στο pc μου μέσω wubi, άλλα όταν τελείωνε την εγκατάσταση και προσπαθούσα να φορτώσω τα ubuntu απλά δεν bootαρε με τίποτα...με έβγαζε σε ένα τερματικό που πάνω πάνω στην οθόνη του pc εγραφε grub και όταν έδινα την εντολή boot έλεγε missing kernel!!! Να φταίει που έιναι beta!!! Τόσο καιρό χρησιμοποιώ τα 9.04 και δεν είχα κανένα προβλημα στην εγκατάσταση στο παρελθόν!!! Ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Για πες και τι κάρτα γραφικών έχεις. Και γιατί δεν κάνεις upgrade της 9.04 που έχεις ήδη εγκαταστήσει?

Το έκανα και στο restart έφαγε κόλλημα!!! Όταν έκλεισα όμως το pc και το ξαναbootara όλα OK!!!

Η κάρτα μου είναι μία Intel GMA 945!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:56 ----------

Να κανεις εναν md5sum ελεγχο στο .iso που κατεβασες και να το ξαναγραψεις σε χαμηλη ταχυτητα, 8x το πολυ.

Το κατέβασα απ'το site της ubuntu!!! Τι προβλημα να υπάρχει??? Και την εγκατάσταση την έκανα μέσω wubi φορτώνοντας το iso μέσω daemon tools!!! Αυτό έκανα με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις που είχα εγκαταστήσει και δεν είχα πότε πρόβλημα!!!

Ο ελεγχος του md5sum γινεται για να διαπιστωσεις οτι το .iso που κατεβασες κατεβηκε ακεραιο και οτι ειναι ακριβως ιδιο με αυτο που υπαρχει στον κεντρικο σερβερ.

Αν υποθεσουμε οτι το iso στο σερβερ ειναι 700ΜΒ, δηλαδη 700.000.000 bytes, και το δικο σου ειναι 699.999.999 bytes, θα παραγουνε απο ενα τελειως διαφορετικο md5sum κατα τον ελεγχο, αρα θα καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα.

Το ιδιο ισχυει αν μετεφερες το .iso αλλου με καποιο μεσο το οποιο μπορει να αλλοιωθει, πχ δισκακι που μπορει να γρατσουνιστει.

Ο ελεγχος του md5sum γινεται για να διαπιστωσεις οτι το .iso που κατεβασες κατεβηκε ακεραιο και οτι ειναι ακριβως ιδιο με αυτο που υπαρχει στον κεντρικο σερβερ.

Αν υποθεσουμε οτι το iso στο σερβερ ειναι 700ΜΒ, δηλαδη 700.000.000 bytes, και το δικο σου ειναι 699.999.999 bytes, θα παραγουνε απο ενα τελειως διαφορετικο md5sum κατα τον ελεγχο, αρα θα καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα.

Το ιδιο ισχυει αν μετεφερες το .iso αλλου με καποιο μεσο το οποιο μπορει να αλλοιωθει, πχ δισκακι που μπορει να γρατσουνιστει.

Και να δεις που πάντα αναρωτιώμουν τι είναι αυτο το md5sum!!! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!! Θα το τσεκάρω...παίζει να φταίει ότι το iso το πήρα από άλλο pc μέσω usb!!!

Για όσους είναι στην Αθήνα και ενδιαφέρονται.

Καλησπέρα σε όλους

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι την Κυριακή 1/11/2009' date=' 18.00 το βράδυ, στο καφέ - μεζεδοπωλείο ΜΟΡΦΗ (πεζόδρομος Ηρακλειδών στο Μοναστηράκι) Θα γίνει το release party της νέας έκδοσης Ubuntu 9.10 - Karmic Koala.

Για περισσότερες πληροφορίες: pm :-)

Όσοι πιστοί προσέλθετε !![/quote']

Για όσους δεν ξέρουν που ακριβώς είναι ορίστε ο χάρτης: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&msid=105290891643863056333.0004762513a1f6d83ad77

http://forum.hellug.gr/index.php?topic=4755.0

Hello,

προσφατα εγκατεστησα την rc εκδοση των karmic και μου παρουσιασε το παρακατω προβλημα: η σελιδα για partitioning του installer ηταν κενη, ουτε partitions ουτε hard disks, τιποτα.

Το gparted τις εμφανιζει κανονικα, ειναι 2 με xp, 1 με ext4 απο προηγουμενη εγκατασταση και 1 swap. Το boot απο usb stick δουλευει κανονικα οπως και το υπολοιπο λειτουργικο.

Στα logs του installer δεν υπαρχει καποιο σφαλμα. Ομως αν τρεξω με το χερι την εντολη os-prober μου εμφανιζει το παρακατω error

ERROR: isw device for volume "STATION7800" broken on /dev/sda in RAID set "isw_djjdcfhihf_STATION7800"

ERROR: isw: wrong # of devices in RAID set "isw_djjdcfhihf_STATION7800" [1/2] on /dev/sda

Το συστημα ΔΕΝ ειναι raid (τουλαχιστον δεν εχω κανει κατι εγω για αυτο) και ουτε υπαρχει κατι στο BIOS για να το απενεργοποιησω. Η 9.04 δεν ειχε εμφανισει ποτε προβλημα.

Με δεδομενο οτι το pc αυτο ειναι στην δουλεια μου, δεν μπορω να κανω full εγκαταστατη τα παντα (windows) ωστε αν εχει καποιο προβλημα να το διορθωσω ετσι.

Εχω κανει post και στο ubuntu forums χωρις απαντηση μεχρι τωρα. Σε αλλα pc που το εχω δοκιμασει δουλευει κανονικα.

Καμια ιδεα ??

Έχω βάλει το wicd και παρατηρώ μειωμένη ταχύτητα όταν κατεβάζει από το internet είτε ενημερώσεις είτε άλλα αρχεία!

Το έχει προσέξει κάποιος άλλος?

Στα windows εκανες κανονικο τερματισμο?

Κατι τετοια μηνυματα για raid κλπ εμφανιζονται οταν τα windows δεν κανουν τερματισμο στο ntfs.

Ναι δεν νομιζω οτι φταιει αυτο ... Υπαρχει τροπος να διαπιστωσω το σφαλμα ??

Έχω βάλει το wicd και παρατηρώ μειωμένη ταχύτητα όταν κατεβάζει από το internet είτε ενημερώσεις είτε άλλα αρχεία!

Το έχει προσέξει κάποιος άλλος?

Ο Wicd το μόνο που κάνει είναι να ορίζει τις ρυθμίσεις IP σε δικτυακά interfaces' date=' routes και DNS servers. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι εξαιρετικά απίθανο να έχουν τέτοιο αποτέλεσμα. Τρία σενάρια μόνο μπορώ να σκεφτώ που να σχετίζονται έμμεσα με τον Wicd:

1. Προηγουμένως να είχες ορίσει στατικά DNS server και με το Wicd να παίρνει μέσω DHCP κάποιον ο οποίος για κάποιο λόγο να είναι πιο αργός. Δεν υπάρχει λόγος για να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά μπορείς να ελέγξεις το /etc/resolv.conf.

2. Να έχεις περισσότερους από έναν routers με έξοδο στο internet στο δίκτυό σου και ο ένας (αυτός που επιλέγεται) να είναι πιο αργός.

3. Ο ένας και μοναδικός σου router να υποστηρίζει ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση, και να επιλέγεται η ασύρματη.

Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, οφείλεται σε λάθος ρυθμίσεις, αν δε συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω δεν έχει σχέση με τον Wicd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...