Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 Alpha,Beta,Rc

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την σταθερή κυκλοφορία του ubuntu 9.04 πλέον περάσαμε στην ανάπτυξη του 9.10 που αναμένετε να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. Ανοίγω αυτό το θέμα για να ανεβάζω όποιο νέο υπάρχει για την διανομή κατά το στάδιο ανάπτυξης της. Το ονομά της το πήρε από αυτό εδώ το συμπαθές ζωάκι...

1235161886250pxcutestko.jpg

Χθές βγήκε η alpha 1έκδοση. Δεν υπάρχουν και πολλές αλλαγές και τίποτα ακόμα δεν είναι σταθερό ως προς τον δρόμο που θα πάρει η ανάπτυξη της. Σε λίγες μέρες θα γίνει η συνάντηση των προγραμματιστών του ubuntu όπου εκεί θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Περισσότερα για την alpha 1 μπορείτε να διαβάσετε εδώ

http://www.ubuntu-gr.org/story/14-05-09/ubuntu-910-karmic-koala-alpha-1-released

και εδώ

http://www.ubuntu.com/testing/karmic/alpha1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το Phoronix έκανε κάποια benches μεταξύ του 9.04 και 9.10. Αν και alpha έκδοση το Koala τα πήγε πολύ καλά. Μακάρι να μην χάσει το προβάδισμά μέχρι την τελική έκδοση.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_910_alpha1&num=1

Αναμένονται και οι σημαντικές αλλαγές στο desktop από την ομάδα επαγγελματιών που έχει προσλάβει η Canonical. Σύμφωνα με το phoronix, θα δούμε τα πρώτα δείγματα από την 4η-5η alpha.

Αρχίσε σήμερα το uds στην Barcelona αυτή την χρονιά. Δλδ το συνέδριο των προγραμματιστών του ubuntu για τον σχεδιασμό της επόμενης έκδοσής του

https://wiki.ubuntu.com/UDSKarmic

Μπορείτε να παρακολουθειτε όλες τις εξελίξεις από το lifestream microblogging εδώ

http://summit.ubuntu.com/media/lifestream.html

Καλά θα κάνει η Canonical να προσέχει και λίγο με κάθε καινούργια έκδοση που βγάζει. Έχει τρελαθεί με το release cycle και οι μισοί χρήστες ΑΤΙ έχουν προβλήματα με το 9.04 (όπως έγινε και με το 8.10). Μέχρι και σε ενσωματωμένη Intel GFX άκουσα προβλήματα. Εκτός αν δε θες 3D. Αλλά ας μη γελιόμαστε δεν είναι πράγματα αυτά που κάνουν.

Για αυτούς που θα μου πουν ότι το πρόβλημα είναι της ΑΤΙ και όχι του Μπουμπούντου λέω ότι σε αυτήν την περίπτωση φταίει η Canonical. Περνάς σε Xorg 1.6 ενώ μόλις πρόσφατα έχει βγει driver για 1.5 και αχρηστεύεις όλες τις παλαιότερες κάρτες γραφικών. Για να μην αναφέρουμε την απαράδεκτη επίδοση του 9.4 (αυτός δεν είναι ο τελευταίος driver; ).

Λίγο περισσότερο σκέψη Canonical, σε αγαπάμε σε εκτιμάμε αλλά έχεις αρχίσει να χάνεις τη μπάλα.

ΥΓ. Το ίδιο ισχύει και για την Fedora που πέρασε σε Xorg 1.6. Πρέπει να κάνουμε τις ταρζανιές εμείς δηλαδή για να περάσουμε Xorg 1.5.

Σιγα μην κατσουμε (ολοι, ανεξαρτητως διανομης) να περιμενουμε την ΑΤΙ και την καθε ΑΤΙ.

Xorg 1.5 <- Last year.

Να ξηλώσω δηλαδή την ΑΤΙ HD2600 και να κάνω τι ακριβώς; Δεν μπαίνει άλλη κάρτα και εγώ laptop για το linux δεν αλλάζω. Πάτα ένα "xorg 1.6 and ATI" στο google να δεις τι γίνεται.

Να βαλεις Debian Stable και να κανεις παρεα με τους δεινοσαυρους :P. Η να κρατησεις την προηγουμενη εκδοση της διανομης σου -υποστηριζεται ακομα.

Δεν θα κρατησουμε πισω το Linux μεχρι να αποφασισει η ΑΤΙ να βγαλει drivers.

Εκτος βεβαια αν η Canonical και η καθε Canonical εχει πελατες που πρεπει να ικανοποιησει οποτε εχεις απολυτο δικιο στο αιτημα σου.

Το linux μόνο πίσω μπορεί να μένει με attitude σαν το δικό σου. Εκτός αν έχει κλείσει τις πόρτες και δε γουστάρει άλλο κόσμο. Όταν εμένα που γουστάρω linux μου σπάνε τα @@ με κάθε καινούργια διανομή χωρίς να ειδοποιήσουν για ασυμβατότητες και χαλάω το setup κάνοντας update, σκέψου ένας νέος πως θα αισθανθεί όταν του λες: είσαι ασήμαντος, to linux πάει μπροστά, βάλε debian stable αφού είσαι τόσο χαζός (γιατί αυτό μου είπες).

Η Canonical δηλαδή γιατί κάνει αυτό που κάνει; Για να βάλει το Ubuntu στο ράφι και να το κοιτάει τι ωραίο και cutting edge που είναι ή για να το χρησιμοποιήσει ο κόσμος;

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι υποχρεωμενη ολη η κοινοτητα να περιμενει μια εταιρια να μας κανει τη χαρη να βγαλει drivers, τιποτα αλλο. Απο 'κει και περα υπαρχουν διανομες με παλιοτερο xorg/kernel/κλπ, γιατι δεν τις προτιμας αφου ξερεις οτι υπαρχει προβλημα με την ΑΤΙ και τον X1.6?

Να ξηλώσω δηλαδή την ΑΤΙ HD2600 και να κάνω τι ακριβώς; Δεν μπαίνει άλλη κάρτα και εγώ laptop για το linux δεν αλλάζω. Πάτα ένα "xorg 1.6 and ATI" στο google να δεις τι γίνεται.

1) Αν σε ενδιαφέρει το linux, θα ελέγχεις προσεκτικά το hardware που αγοράζεις.

2) Αν η ATI δε θέλει ή δεν μπορεί να υποστηρίξει linux, ΕΣΕΝΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και σε εκβιάζει προς το γνωστό μονόδρομο... Καμία Canonical δεν οφείλει να κάνει τη δουλειά της ATI. Καιρός να αντιδράσεις... Πώς; Να μην αγοράσεις ποτέ (μέχρι να αλλάξει νοοτροπία) και να φροντίσεις ώστε όλοι οι γνωστοί σου να μην αγοράσουν ποτέ ATI. (Και δε βγάζω ούτε τον εαυτό μου απ' έξω. Έχω laptop με ΑΤΙ, αλλά το μάθημά μου το πήρα)

Αν όλοι αντιδρούσαν έτσι σαν ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ τότε όχι μόνο στην πληροφορική, αλλά ακόμα και στο super market που λέει ο λόγος, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Το linux μόνο πίσω μπορεί να μένει με attitude σαν το δικό σου. Εκτός αν έχει κλείσει τις πόρτες και δε γουστάρει άλλο κόσμο. Όταν εμένα που γουστάρω linux μου σπάνε τα @@ με κάθε καινούργια διανομή χωρίς να ειδοποιήσουν για ασυμβατότητες και χαλάω το setup κάνοντας update, σκέψου ένας νέος πως θα αισθανθεί όταν του λες: είσαι ασήμαντος, to linux πάει μπροστά, βάλε debian stable αφού είσαι τόσο χαζός (γιατί αυτό μου είπες).

Το linux μάλλον θα έμενε πίσω αν είχε attitude σαν το δικό σου. Αν πρέπει σε κάποιον να γκρινιάζεις, αυτός είναι η ATI και κανένας άλλος που φροντίζει να κάνει αυτή τις επιλογές αντί για σένα... Δε σου είπε ότι είσαι χαζός. Απλά το debian stable είναι με xorg 1.5 που παίζει καλύτερα με την ATI σου. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν πίσω οι εξελίξεις στο Ubuntu (εφόσον μιλάς για canonical) επειδή η ATI αδιαφορεί για το linux...

1) Αν σε ενδιαφέρει το linux, θα ελέγχεις προσεκτικά το hardware που αγοράζεις.

2) Αν η ATI δε θέλει ή δεν μπορεί να υποστηρίξει linux, ΕΣΕΝΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και σε εκβιάζει προς το γνωστό μονόδρομο... Καμία Canonical δεν οφείλει να κάνει τη δουλειά της ATI. Καιρός να αντιδράσεις... Πώς; Να μην αγοράσεις ποτέ (μέχρι να αλλάξει νοοτροπία) και να φροντίσεις ώστε όλοι οι γνωστοί σου να μην αγοράσουν ποτέ ATI. (Και δε βγάζω ούτε τον εαυτό μου απ' έξω. Έχω laptop με ΑΤΙ, αλλά το μάθημά μου το πήρα)

Αν όλοι αντιδρούσαν έτσι σαν ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ τότε όχι μόνο στην πληροφορική, αλλά ακόμα και στο super market που λέει ο λόγος, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Το linux μάλλον θα έμενε πίσω αν είχε attitude σαν το δικό σου. Αν πρέπει σε κάποιον να γκρινιάζεις, αυτός είναι η ATI και κανένας άλλος που φροντίζει να κάνει αυτή τις επιλογές αντί για σένα... Δε σου είπε ότι είσαι χαζός. Απλά το debian stable είναι με xorg 1.5 που παίζει καλύτερα με την ATI σου. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν πίσω οι εξελίξεις στο Ubuntu (εφόσον μιλάς για canonical) επειδή η ATI αδιαφορεί για το linux...

Τι να κάνω που ήταν πολύ πιο συμφέρουσα αγορά το laptop μου από αντίστοιχης ισχύς με Nvidia; Στο desktop φυσικά και έχω Nvidia.

Το είπα λίγο απότομα αυτό με το attitude, sorry. Αλλά δε θα έμενε πίσω το linux αν ο 1.6 υποστήριζε τους drivers που μόλις είχε βγάλει η ΑΤΙ. Λίγο backward compatibility ήταν αδύνατο να υπάρχει δηλαδή; Θα το δεχθώ αν ήταν αδύνατον να το κάνουν. Στην ΑΤΙ φωνάζουμε ούτως ή άλλως αλλά δεν έχει και το αλάθητο η Canonical ή η εκάστοτε εταιρεία. Πιστεύω κάτι παραπάνω μπορούσε να γίνει.

o catalyst 9.5 δεν κανει τιποτα? για τις πιο παλιες βεβαια ειναι ο 9.3 στο site της ati λεει οτι κανουν μεχρι Xorg 7.4

http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.36&lang=English

Αν η ATI δε θέλει ή δεν μπορεί να υποστηρίξει linux, ΕΣΕΝΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και σε εκβιάζει προς το γνωστό μονόδρομο...

Εμ...χαζη ειναι η nvidia που δινει drivers!Γενικοτερα το λεω κιολας.

Βριζουμε βριζουμε την nvidia(κι εγω μεσα πολλες φορες)αλλα εναν driver παντα τον εχει διαθεσιμο.

Α ρε ati ποτε δεν θα βαλεις μυαλο τελικα!Ετσι εχασες και τα σκηπτρα και οι αλλοι κοβουν τιμες με το ματι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...