Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εμένα πιο λογικό μου φαίνεται να είναι η Tawaret. Προστάτης της γονιμότητας, από τη στιγμή που έχει καταστραφεί συνδέεται άμεσα με το πρόβλημα των γυναικών που πεθαίνουν όταν μείνουν έγκυες.

Δε ξέρω τι λέτε κι εσείς, εγώ είμαι υποστηρικτής αυτής τη θεωρίας...

Θεωρώ ότι δεν ισχύει.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το άγαλμα καταστράφηκε πριν τη δεκαετία του 1970.

Όμως γύρω στο 73 αν δεν κάνω λάθος η Juliet ξεγενάει τη μάνα του Ethan. Άρα το πρόβλημα με τις έγγυες μάλλον δεν έχει σχέση με το άγαλμα. Μια ιδέα που μου ήρθε είναι ότι πέρα από το incident το πρόβλημα μπορεί να ξεκίνησε από το γεγονος ότι ο Ben εκπολίτισε τους others σπίτια, υποβρύχια κτλ., εξ' ου και ο καρκίνος του.

Και γιατί μας νοιάζει για τις έγκυες; Είναι και αυτό ένα από τα πολλά θέματα που τα ανέφεραν κάποτε αλλά στην ουσία δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στην κεντρική ιστορία. Ούτε τα σπέσιαλ μωρά ούτε οι σπέσιαλ έγκυες έκαναν οτιδήποτε σημαντικό. Έχετε καμιά σίγουρη πληροφορία ότι θα το θυμηθούν την τελευταία χρονιά;

Θεωρώ ότι ο παίζει όπως και ο Walt σημαντικό ρόλο. Επειδή όμως ο Walt έχει γίνει ολόκληρο γαιδούρι αν είναι να δείξουν κάποιον από τους δύο αυτός μάλλον θα είναι ο Aaron.

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θεωρώ ότι δεν ισχύει.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το άγαλμα καταστράφηκε πριν τη δεκαετία του 1970.

Όμως γύρω στο 73 αν δεν κάνω λάθος η Juliet ξεγενάει τη μάνα του Ethan. Άρα το πρόβλημα με τις έγγυες μάλλον δεν έχει σχέση με το άγαλμα. Μια ιδέα που μου ήρθε είναι ότι πέρα από το incident το πρόβλημα μπορεί να ξεκίνησε από το γεγονος ότι ο Ben εκπολίτισε τους others σπίτια, υποβρύχια κτλ., εξ' ου και ο καρκίνος του.

Γιατί είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι το άγαλμα καταστράφηκε πριν τη δεκαετία του 1970 και όχι αργότερα? (στο incident για παράδειγμα). Επίσης η μητέρα του Ήθαν δεν ήταν other ήταν με τη Dharma. Το πρόβλημα με τις γέννες εμφανίστηκε όταν οι others είχαν το πάνω χέρι και είχαν εξαλείψει τους Dharma.

Δημοσ.

Kαλησπέρα. Είμαι καινούριος εδω. Φανατικός του lost φυσικά. Θα ήθελα απλά να επισημάνω κάποιες αντιφάσεις που με έχουν βάλει σε σκέψη και αν μπορεί η συζήτηση να μου τις ξεκαθαρίσει. Ας δεχτούμε λοιπόν οτι ο Τζέικομπ ειναι το "καλό" που έχει ως σημαία την "ελεύθερη βούληση", την "επιλογή". Πως όμως ο ίδιος "υφαίνει" τις κλωστές των ζωών των υπολοίπων. Θυμίζω μια απο τις τελευταίες σκηνές της 5ης σεζόν. Ο Τζέικομπ ρωτάει τον Μπεν αν του αρέσει το υφαντό που έφτιαξε και τον ενημερώνει οτι το έφτιαξε μόνος του, σχολιάζοντας οτι "αυτό δεν ειναι το νόημα, άλλωστε";

Ακόμα, αν οι losties καταφέρουν να αποτρέψουν το incintend, πως θα έχουν φτάσει στο σημείο να το κάνουν αν δεν πέφτανε στο νησί;

Κι επιπλέον, αν τελικά δημιούργησαν οι ίδιοι το incintend , αυτό σημαίνει οτι οι ευατοί στους στο μέλλον θα πέσουν πάλι στο νησί και πάλι θα το δημιουργησουν και πάλι ξανά θα πέσουν στο νησί και πάλι και πάλι κ.ο.κ.;;;; Μπερδεύτηκα!!!!!!!!!!

Δημοσ.
Γιατί είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι το άγαλμα καταστράφηκε πριν τη δεκαετία του 1970 και όχι αργότερα? (στο incident για παράδειγμα).

Επειδη στο 5χ09, μετα απο μια φλασια, που μαλλον τους πηγε πολυ πισω στο παρελθον, Τζουλιετ,Σωγιερ,Τζιν,Μαιλς ειδαν το αγαλμα.Αμεσως μετα, γινεται ακομη μια φλασια(ο Λοκ που γυρναει τον τροχο), μεταφερονται για τα καλα στο 1974 και αγαλμα δεν υπαρχει.

Κι επιπλέον, αν τελικά δημιούργησαν οι ίδιοι το incintend , αυτό σημαίνει οτι οι ευατοί στους στο μέλλον θα πέσουν πάλι στο νησί και πάλι θα το δημιουργησουν και πάλι ξανά θα πέσουν στο νησί και πάλι και πάλι κ.ο.κ.;;;; Μπερδεύτηκα!!!!!!!!!!

Οχι φυσικα.Μια ειναι η ζωη τους, ενα το παρον τους,παρελθον,μελλον.

Λογικα,οπως φανταζομαι θα δουμε, αμεσως μετα το incident θα μεταφερθουν στο 2007 και η ζωη τους θα συνεχιστει κανονικα απο κει.Το παρελθον, θα ειναι πια ΠΑΡΕΛΘΟΝ, οχι μονο για την Νταρμα αλλα και γι'αυτους πλεον.

Να πω επισης πως δεν δημιουργησαν αυτοι το incident, με την αυστηρη εννοια.Το "περιστατικο", δεν ηταν η εκρηξη της βομβας υδρογονου, αλλα η διαρροη τους ηλεκτρομαγνητικης ενεργειας(κατα Κελβιν).Αυτη συνεβη χωρις καν να εκραγει η βομβα οπως ειδαμε, οταν τρυπησαν τον θυλακα.

Εριχναν δεν εριχαν την βομβα, ο Ρατζινσκυ ηταν αποφασισμενος, το incident θα συνεβαινε ουτως η αλλως.

Ισως μαλιστα, θα μπορουσε το ολο θεμα με την βομβα υδρογονου και τις προσπαθειες απο Τζακ κλπ, να μην ηταν στο original whatever happened happened.Να ειναι οντως οι μεταβλητες, οπως ειπε ο Φαραντει, αλλα το course correction απο δω και περα θα παιξει τον ρολο του..Δεν το πιστευω βεβαια αυτο το ενδεχομενο, αλλα ειναι πιθανο..

Δημοσ.
Θεωρώ ότι δεν ισχύει.

Όμως γύρω στο 73 αν δεν κάνω λάθος η Juliet ξεγενάει τη μάνα του Ethan. Άρα το πρόβλημα με τις έγγυες μάλλον δεν έχει σχέση με το άγαλμα.

Το άγαλμα λογικά είναι συμβολικό, δε σημαίνει αναγκαστικά ότι άπαξ και καταστράφηκε, δημιουργήθηκε αμέσως το πρόβλημα.

Γιατί είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι το άγαλμα καταστράφηκε πριν τη δεκαετία του 1970 και όχι αργότερα? (στο incident για παράδειγμα). Επίσης η μητέρα του Ήθαν δεν ήταν other ήταν με τη Dharma. Το πρόβλημα με τις γέννες εμφανίστηκε όταν οι others είχαν το πάνω χέρι και είχαν εξαλείψει τους Dharma.

χωρίς να σημαίνει κάτι, μια σκέψη μόνο, σκηνοθετικά νομίζω μας έδειξε πως το άγαλμα υπήρξε άθικτο σε πολύ παλιά εποχή, όπως όταν το είδαν στα αλλεπάλληλα time flashes, με τον σόγιερ να κρατάει το σκοινί του λοκ στο έδαφος (δεν υπήρχε καν το πηγάδι ακόμα). Για να διάλεξε εκείνη τη στιγμή (που γινόταν εμφανές ότι ήταν η παλιότερη χρονική στιγμή που βρέθηκαν) ο σκηνοθέτης να το δείξει, μάλλον ήθελε να επισημαίνει πως πολύ παλιά στεκόταν εκεί ένα άγαλμα ολόκληρο

φυσικά αυτό δεν είναι δεσμευτικό, αλλά είναι αρκετά βάσιμο

Δημοσ.
Επειδη στο 5χ09, μετα απο μια φλασια, που μαλλον τους πηγε πολυ πισω στο παρελθον, Τζουλιετ,Σωγιερ,Τζιν,Μαιλς ειδαν το αγαλμα.Αμεσως μετα, γινεται ακομη μια φλασια(ο Λοκ που γυρναει τον τροχο), μεταφερονται για τα καλα στο 1974 και αγαλμα δεν υπαρχει.

Συγγνώμη που θα σε αμφισβητήσω αλλά το 5χ09 είναι το επεισόδιο που οι oceanic 6 γυρίζουν στο νησί, δεν έχει καθόλου flashes ούτε για τους Τζουλιετ, Σωγιερ, Τζιν, Μαιλς ούτε για τον Λοκ. Το νησί έχει σταθεροποιηθεί προ πολλού. Το επεισόδιο που εννοείς μάλλον είναι αρκετά πιο πριν και αν θυμάμαι καλά (δε το έχω τσεκάρει) όταν μεταφέρονται στο 1974 δεν είναι πουθενά ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άγαλμα. Αλλά και έτσι να είναι κανείς δε μας λέει ότι έχει γίνει γέννα στο νησί που και η σύληψη έγινε στο νησί. Ο Ήθαν μπορεί να γεννήθηκε στο νησί αλλά η μητέρα του μπορεί να είχε μείνει έγκυος εκτός νησιού οπότε no problem.

Anyway, εικασίες είναι όλα αυτά, του χρόνου τέτοια εποχή θα ξέρουμε...

Δημοσ.

Nαι σορρυ 5χ08 εννοουσα...

Αυτο το βασιζω στο οτι, πριν την φλασια, ο Μαιλς δεν αναφερει τπτ, ενω αμεσως μετα οταν η Τζουλιετ λεει κατι σαν "το πηγαδι δεν εχει χτιστει" ο Μαιλς λεει " ναι, ειμαστε πολυυυυυυυυυ πριν χτισθει" και βλεπουμε το αγαλμα.Αμεσως μετα, αλλη μια φλασια, "προσγειωνονται" στο 1974.

Α επισης μη ξεχναμε οτι και η Ρουσσω, εκτος της Κλαιρ, γεννησε ΠΑΝΩ στο νησι, εχοντας μεινει εγγυος προφανως εκτος νησιου.Αρα ειναι ασφαλες να υποθεσουμε τελικα οτι εαν η συλληψη γινει εκτος, δεν υπαρχει προβλημα.

Δημοσ.

To κουλό της υπόθεσης είναι πώς γκρεμίστηκε το άγαλμα? ο τζέικομπ πώς επέζησε? Επίσης πώς γίνεται να υπάρχει ένας Lock ζωντανός και ένας πεθαμένος? Πώς μπήκε ο τύπος μέσα στον Lock δηλαδη? Πολύ κουφό αλλα απίστευτα ωραίο τέλος είχε η season 5

Επισκέπτης
Δημοσ.
πώς γίνεται να υπάρχει ένας Lock ζωντανός και ένας πεθαμένος? Πώς μπήκε ο τύπος μέσα στον Lock δηλαδη?

Προφανώς, ΔΕΝ μπήκε μέσα στον Locke. Δημιούργησε ένα όραμα ή ίσως κάτι υλικό, πάντως ανεξάρτητο από το σώμα του Locke.

Δημοσ.

Όσον αφορά τις εγγύους οι φίλοι sheik, DeadOrganPlayer και soturin με κάλυψαν απόλυτα.

Θα κάνω ένα μόνο τελευταίο σχόλιο. Η μάνα του Ήθαν λίγο δύσκολο να έμεινε έγγυος εκτός νησιού αφού και αυτή και ο αντρούλης της ο Οράτιος φαίνονται αρκετά σημαντικοί για τη Dharma για να φεύγουν από το νησί, οπότε θεωρώ -και αυτό είναι μια τελείως δική μου αστήριχτη υπόθεση- ότι ο Ήθαν συνελήφθη στο νησί και τον έβγαλε 9 μήνες μετά η Ιουλιέτα με αναστολή.

Προφανώς, ΔΕΝ μπήκε μέσα στον Locke. Δημιούργησε ένα όραμα ή ίσως κάτι υλικό, πάντως ανεξάρτητο από το σώμα του Locke.

Εγώ υπέθετα ότι ο τύπος (θα τον λέω Κώστα) δεν μπήκε στον Λοκ. Απλά μπορεί να δημιουργεί οράματα των ανθρώπων που το πτώμα τους είναι στο νησί π.χ. Κρίστιαν, Γιέμι, Χόρας (Κλαίρ;;;) κ.τ.λ. Παίρνει εκτός από τη μορφή τους και όλες τις αναμνήσεις τους και μπορεί να εμφανιστεί σε όποιον θέλει με αυτή τη μορφή.

Δημοσ.

03.jpg

Ελπιζω να ηταν ολα σχεδιασμενα απο την αρχη απο τους σεναριογραφους

Για το 6 τι λετε να γινει πως θα ξεκινησει?

το πιο πιθανο ειναι να μην ηταν εκρηξη αλλα η λαμψη του νησιου που ενεργοποιηθηκε παλι και να αρχισουμε τα πισω μπρος ? ή λεω παλαβομαρες?

Δημοσ.
Όσον αφορά τις εγγύους οι φίλοι sheik, DeadOrganPlayer και soturin με κάλυψαν απόλυτα.

Θα κάνω ένα μόνο τελευταίο σχόλιο. Η μάνα του Ήθαν λίγο δύσκολο να έμεινε έγγυος εκτός νησιού αφού και αυτή και ο αντρούλης της ο Οράτιος φαίνονται αρκετά σημαντικοί για τη Dharma για να φεύγουν από το νησί, οπότε θεωρώ -και αυτό είναι μια τελείως δική μου αστήριχτη υπόθεση- ότι ο Ήθαν συνελήφθη στο νησί και τον έβγαλε 9 μήνες μετά η Ιουλιέτα με αναστολή.

Σωστα. Ειναι επισης πολυ πιθανο το προβλημα με τις γεννες να μην εχει συμβει ακομα, οπως ευστοχα ειχε παρατηρησει αν θυμαμαι καλα ο Σωγιερ.Τεσπα αυτο το θεμα δεν ειναι παρα ενα sub-story, μη το κουραζουμε πολυ ;)

Εγώ υπέθετα ότι ο τύπος (θα τον λέω Κώστα) δεν μπήκε στον Λοκ. Απλά μπορεί να δημιουργεί οράματα των ανθρώπων που το πτώμα τους είναι στο νησί π.χ. Κρίστιαν, Γιέμι, Χόρας (Κλαίρ;;;) κ.τ.λ. Παίρνει εκτός από τη μορφή τους και όλες τις αναμνήσεις τους και μπορεί να εμφανιστεί σε όποιον θέλει με αυτή τη μορφή.

Αυτο κι αν ειναι ευστοχο. Ο Κωστας ισως να ηταν ολα αυτα τα οραματα(ή τα περισσοτερα τουλαχιστον), προσποιουμενος καθε φορα καποιον αλλο, ωστε να τους χειραγωγησει, να τους φτασει στο σημειο που τους εφτασε, ωστε να βρει το "παραθυρακι".

Το μονο κακο ειναι οτι ο Λοκ ρε φουστη μου οντως ειναι νεκρος.Ενα πιονι.Το ακουγαμε καιρο τωρα απο διαφορους χαρακτηρες, οτι ολοι τους ειναι απλα πιονια και ο Λοκ δεν ηταν εξαιρεση...κριμα.

Δημοσ.

Θυμάται κανείς ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΣ είπε για πρώτη φορά στον Λοκ ότι πρέπει να πεθάνει καθώς και το ότι είναι ο destined LEADER των άλλων?

Αυτά είναι δύο σημαντικά ερωτήματα πιστεύω για να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά.

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, έχουμε τον future Locke (Samuel/Κώστα) να λέει στον original μέσω του Richard ότι πρέπει να πεθάνει.

Επίσης αν δε κάνω λάθος του το ανέφερε και ο Christian (Samuel με την θεωρία μας).

Σχετικά με την ηγεσία όμως θυμάστε τπτ?

Δημοσ.
Για τα μωρα εχω σκεφτει το εξης.

Βλεπουμε οτι τωρα πριν το ατυχημα ο χρονος στο νησι περναει με τους ιδιους ρυθμους που περναει και εξω.(3 χρονια ηταν οι αλλοι εκτος νησιου 3 χρονια και οι αλλοι μελοι της Νταρμα)

Αρα το προβλημα με τον διαφορετικο χρονο θα αρχισει τωρα με το ατυχημα.Και εκει αρχιζει το προβλημα με τα μωρα.

Το ειχα γραψει ξανα εδω μεσα παλιοτερα οτι φανταζομαι το εξης:Οτι ενω οι μητερες ζουν υπο τους ρυθμους του νησιου,τα μωρα στην κοιλια τους να αναπτυσονται ειτε πιο γρηγορα ειτε πια αργα (συγχρονισμενα με τον χρονο εξω απο το νησι) και για αυτο τελικα να αποβαλουν οι μητερες.Τι λετε?

Σύμφωνα με θεϊκή θεωρία που είχε κάποιος ποστάρει στο παλιό θριντ, συμβαίνει το εξής: Μετά το incident, οι Νταρμίτες αναγκάστηκαν να φτιάξουν την γνωστή καταπακτή και το , ακόμα πιο δημοφιλές, κουμπί με σκοπό (περιμέντε να σκεφτώ πως θα το γράψω).................:

να μηδενίζουν το χρόνο κάθε 108 λεπτά, ούτως ώστε να μην υπάρξει διαρροή περισσότερης ενέργειας απο όση πρέπει και καταστραφούν μια και καλή. Όταν λέμε όμως "μηδενίζεται" εννούμε ότι ο χρόνος γυρνάει πίσω, δηλ. ανακυκλώνεται και δεν πηγαίνει πια γραμμικά. Άρα: δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να γεννηθεί, να μεγαλώνει μάλλον, αφού ο χρόνος δεν είναι πια ευθύγραμμος..

Αυτά βέβαια είναι μια θεωρία που διάβασα αλλά την βρήκα αρκετά πειστική. :)

Δημοσ.

@Cue

Στο πρωτο εισαι σωστος.

Σχετικα με την ηγεσια τωρα.

Αρχικα να πουμε οτι ο Λοκ, λογω αναπηριας κλπ, απο παντα ηθελε να "ξεφυγει".Θυμησου το walkabout. Οταν λοιπον βρεθηκε στο νησι να περπαταει, ενιωσε οτι αυτο το μερος, ειναι οτι ακριβως εψαχνε.

Βλεποντας τον Λοκ να περπαταει ενω ηταν αναπηρος και ταυτοχρονα ο Μπεν να αποκτα καρκινο, ο Ριτσαρντ και οι υπολοιποι ενιωσαν, οτι αυτο θα μπορουσε μοναχα να συμβει σε καποιον σπεσιαλ.

Στην ουσια, αυτο ειναι η απαρχη του "ειναι ο ηγετης μας, destined leader κλπ".

Διοτι μπορει μεν ο Λοκ να πηγε και να ειπε στον Ριτσαρντ του 1954 οτι θα γινει ο αρχηγος τους και ο Ριτσαρντ να υποψιαστηκε κατι, αλλα ολο αυτο ξεκινησε απο το γεγονος οτι ο Λοκ περπατησε.

Περπατησε, τον ειδαν σαν ξεχωριστο, του το ειπαν, ο Λοκ πηγε στο 1964, το ειπε στον Ριτσαρντ.

Νταξει, για τον Ριτσαρντ αυτο συνεβη με αλλη σειρα, αλλα αυτο δεν επηρεασε την κριση του.Αν θυμασαι στο φιναλε,ο Ριτσαρντ αναρωτιεται στον Τζακ τι διαολο σπεσιαλ εχει ο Λοκ.Ακομα δεν γνωριζει...

Αργοτερα ομως, θα τον δει απο αναπηρο να σηκωνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...