V for Vagelis Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εμένα πιο λογικό μου φαίνεται να είναι η Tawaret. Προστάτης της γονιμότητας, από τη στιγμή που έχει καταστραφεί συνδέεται άμεσα με το πρόβλημα των γυναικών που πεθαίνουν όταν μείνουν έγκυες.Δε ξέρω τι λέτε κι εσείς, εγώ είμαι υποστηρικτής αυτής τη θεωρίας... http://www.ancientegypt.co.uk/gods/explore/tawaret.html http://www.theoriesonlost.com/2009/04/the-statue-tawaret-this-is-the-theory-of-doninhu/ http://lost.cubit.net/archives/2009/05/5x16-the-statue-finally-settle.php Σωστά, αν και δε συμφωνώ ότι η καταστροφή του επηρέασε απαραίτητα τις έγκυες, τουλάχιστον άμεσα. Δε θυμάμαι αν έχει αναφερθεί στη σειρά πότε εμφανίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ίσως συνδέεται με την ελευθέρωση κάποιας μορφής ενέργειας σε κάποιο περιστατικό ή απλά με κάποιον ιό που κατασκευάστηκε στο νησί (η Κλαιρ το αντιμετώπισε με τη χορήγηση μιας ουσίας). Σωστος!το κεφαλι ειναι κροκοδειλου σιγουρα που μας δειχνει στη σειρα ;-) Κι εγώ στην αρχή νόμιζα ότι έχει κεφάλι κροκόδειλου αλλά μετά είδα τα αυτιά και μου έμοιαζε περισσότερο με ιπποπόταμου.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Απόψεις για το "παράδοξο της πυξίδας"? Δηλαδή...ποιος έδωσε πρώτος την πυξίδα? Ο Λοκ ή ο Ριτσαρντ? Σε όσες "ανταλλαγές" έχουμε δει υποννοειται ότι ο ένας την δίνει στον άλλο αφού την έχει ξαναπάρει στο παρελθόν. Ακόμα και όταν ο Ριτσαρντ επισκέπτεται τον Λοκ όταν είναι παιδί το κάνει επειδή του την είχε δώσει ο Λοκ στο "δικό του παρελθόν" και γι αυτό περιμένει να την επιλέξει. Σαν να έχει παγιδευτεί η πυξίδα σε ένα "time loop"...
sheik Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δε νομιζω πως θα πρεπει να ασχολουμαστε με κατι τοσο δευτερευων οσο η πυξιδα.Νταξει, time travel εχουμε, μια χαρα το χειριζονται, εχουμε και μια πυξιδα που κανει βολτες , μπραβο της
thief7710 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Για τα μωρα εχω σκεφτει το εξης. Βλεπουμε οτι τωρα πριν το ατυχημα ο χρονος στο νησι περναει με τους ιδιους ρυθμους που περναει και εξω.(3 χρονια ηταν οι αλλοι εκτος νησιου 3 χρονια και οι αλλοι μελοι της Νταρμα) Αρα το προβλημα με τον διαφορετικο χρονο θα αρχισει τωρα με το ατυχημα.Και εκει αρχιζει το προβλημα με τα μωρα. Το ειχα γραψει ξανα εδω μεσα παλιοτερα οτι φανταζομαι το εξης:Οτι ενω οι μητερες ζουν υπο τους ρυθμους του νησιου,τα μωρα στην κοιλια τους να αναπτυσονται ειτε πιο γρηγορα ειτε πια αργα (συγχρονισμενα με τον χρονο εξω απο το νησι) και για αυτο τελικα να αποβαλουν οι μητερες.Τι λετε?
antreas18 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Νομιζω οι μητερες ειχαν το προβλημα και πεθαιναν στην γεννα οχι μονο τα παιδια...
thief7710 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 χμμ...ναι τωρα που το λες εχεις ενα δικιο..but still αυτος που περιγραφω σαν λογος δεν ειναι αξιοπρεπηεις? Τα μωρα δεν αναπτυσοντουσαν σωστα (ισως πιο γρηγορα απο οτι επρεπε) και τα σωματα των γυναικων δεν το αντεχαν και πεθαιναν.
antreas18 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Ναι τωρα ειναι πιο σαφες.Σιγουρα το προβλημα με τις γυναικες θα σχετιζεται με το ατυχημα.Δε ξερω με ποιο τροπο..αλλα αυτο που λες ακουγεται ωραιο με βαση οσα μας εχουν δειξει.Αλλα μολις σκεφτηκα (και παλι αν θυμαμαι σωστα) οτι το προβλημα το ειχανε συγκεκριμενα αυτες που μενανε εγγυες πανω στο νησι.Δλδ Κλαιρ δεν ειχε προβλημα πχ η ειχε?...
sheik Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Το σιγουρο ειναι οτι οσες μενουν εγγυες πανω στο νησι, εχουν προβλημα.Το ειχε πει η Τζουλιετ στη Σαν. Τωρα, οσες μενουν εκτος, ειναι λιγο απροσδιοριστο. Δεν γνωριζουμε αν εχουν ή οχι προβλημα. Η Κλαιρ ναι μεν γεννησε κανονικα, αλλα ο Ηθαν τις εκανε και διαφορες ενεσεις πριν την απαγωγη. 2 περιπτωσεις εχουμε: Ειτε οσες μενουν εγγυες εκτος νησιου, δεν εχουν κανενα προβλημα, οποτε ο Ηθαν προληπτικα τις εκανε τις ενεσεις(μπορει και να μην το ηξεραν ακομα βεβαια οτι δεν υπαρχει προβλημα). Ειτε εχουν κι αυτες προβλημα, οποτε γι'αυτο εγιναν οι ενεσεις και η Τζουλιετ στην ουσια τα καταφερε με το προβλημα.Μπορει και να μην τα καταφερε βεβαια και ο ααρων να ειναι σπεσιαλ μωρακι.
nikosBruin Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Και γιατί μας νοιάζει για τις έγκυες; Είναι και αυτό ένα από τα πολλά θέματα που τα ανέφεραν κάποτε αλλά στην ουσία δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στην κεντρική ιστορία. Ούτε τα σπέσιαλ μωρά ούτε οι σπέσιαλ έγκυες έκαναν οτιδήποτε σημαντικό. Έχετε καμιά σίγουρη πληροφορία ότι θα το θυμηθούν την τελευταία χρονιά;
antreas18 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Οχι αλλα αμα ισχυει οτι το αγαλμα αναπαριστα αυτο που ειπε ενας φιλος πιο πανω (Θεα της γονιμοτητας) και με το γεγονος οτι το αγαλμα καταστραφηκε καπως (απτο incident η αλλιως) τοτε μπορει να βγει καποια εξηγηση.Thats all.
soturin Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Και γιατί μας νοιάζει για τις έγκυες; Είναι και αυτό ένα από τα πολλά θέματα που τα ανέφεραν κάποτε αλλά στην ουσία δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στην κεντρική ιστορία. Ούτε τα σπέσιαλ μωρά ούτε οι σπέσιαλ έγκυες έκαναν οτιδήποτε σημαντικό. Έχετε καμιά σίγουρη πληροφορία ότι θα το θυμηθούν την τελευταία χρονιά; Βιάζεσαι, σαν να μην έχεις δει τη σειρά. Ποτέ δεν ξέρεις τι έχει ρόλο και τι όχι. Γιατί το χαν κάνει ιδιαίτερο ζήτημα με τα μωρά, και καλά ένα από τα μεγάλα προβλήματα των others. Απλά επειδή από τέταρτη σαιζόν έγινε πανικός: βάρκα, time travel-oceanic 6, find jacob, kill jacob, δεν έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο story που να διατηρεί το μυστήριο με τις γέννες. Αυτό δεν αναιρεί όμως την πιθανή σημασία του στο γενικό στόρυ
Sellers Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Ρε σεις να πω και εγώ μια βλακεία? Λέω... Μήπως το όλο θέμα με τις θεότητες είναι παραπλανητικό για να στρέψουμε την προσοχή μας σε θεούς και να προσπαθούμε να βρούμε εξηγήσεις σε τέτοια. Μήπως (λέω εγώ) ο Τζέικομπ και ο Κώστας είναι π.χ οι εφευρέτες της χρονομηχανής που αποφάσισαν πριν απο όλους να την δοκιμάσουν οι δυό τους. Βρίσκουν ένα απόμερο νησί και κάνουν το πείραμα τους πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο (μπορεί και πολύ πιο πριν έρθει στο νησί το καράβι με τον Ριχάρδο) αλλά δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο να έρθουν στο τώρα. Και περιμένουν να περάσουν τα χρόνια. Όταν όμως φτάνουν στο χρονικό σημείο που πήραν την χρονομηχανή κάτι γίνεται και ξαναπηγαίνουν στο ίδιο παρελθοντικό σημείο που πήγαν και την πρώτη φορά. Και παγιδεύτηκαν ας πούμε σε μία λούπα, απο την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν και ψάχνουν τρόπους για να την σταματήσουν. ''Παραθυράκια'' όπως θα έλεγε και ο Κώστας. Ίσως η λούπα να σταματήσει αν πεθάνει ο ένας ξέρω γω... Σκέψεις?
antreas18 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Το θεμα ειναι οτι αυτο το νησι δεν ειναι καποιο τυχαιο και απομερο...Επισης εχουμε δει τον Τζεικομπ σε διαφορες φασεις της ζωης των λοστις κλπ γεγονος δλδ που δειχνει οτι μπορουν ναναι οπουδηποτε και οποτεδηποτε..Μπορει φυσικα να ειναι εντελως παραπλανητικο και μετα να μας κουφανουν παλι αλλα και το σεναριο σου μου φαινεται λιγο καπως...extreme?
Sellers Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 το σεναριο σου μου φαινεται λιγο καπως...extreme? Μόνο έτσι πλέον έχεις πιθανότητες να πιάσεις κάτι... Σου έχω πει ότι το avatar σου κόβει κώλους??? Φυσικά υποδιαίστερος του Waters για μένα, αλλά ακόμα και έτσι, μορφή...
gherudos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μπορεί το άγαλμα δηλαδή το υπόλοιπο άγαλμα να έμεινε στον άλλο χώρο/χρόνο όταν γύρισε ο τροχός και μετακινήθηκε το νησί. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:10 ---------- Ρε σεις να πω και εγώ μια βλακεία? Λέω... Μήπως το όλο θέμα με τις θεότητες είναι παραπλανητικό για να στρέψουμε την προσοχή μας σε θεούς και να προσπαθούμε να βρούμε εξηγήσεις σε τέτοια. Μήπως (λέω εγώ) ο Τζέικομπ και ο Κώστας είναι π.χ οι εφευρέτες της χρονομηχανής που αποφάσισαν πριν απο όλους να την δοκιμάσουν οι δυό τους. Βρίσκουν ένα απόμερο νησί και κάνουν το πείραμα τους πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο (μπορεί και πολύ πιο πριν έρθει στο νησί το καράβι με τον Ριχάρδο) αλλά δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο να έρθουν στο τώρα. Και περιμένουν να περάσουν τα χρόνια. Όταν όμως φτάνουν στο χρονικό σημείο που πήραν την χρονομηχανή κάτι γίνεται και ξαναπηγαίνουν στο ίδιο παρελθοντικό σημείο που πήγαν και την πρώτη φορά. Και παγιδεύτηκαν ας πούμε σε μία λούπα, απο την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν και ψάχνουν τρόπους για να την σταματήσουν. ''Παραθυράκια'' όπως θα έλεγε και ο Κώστας. Ίσως η λούπα να σταματήσει αν πεθάνει ο ένας ξέρω γω... Σκέψεις? Ο καπνός,τα ιερογλυφικά,οι ναοί και το άγαλμα αναιρούν αυτά που γράφεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.