Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
PS. Mήπως να κανονίσουμε να βάλουμε ένα πλάνο να δούμε και τις 5 season σε HD ανά διαστήματα μέχρι τον Φλεβάρη του 2010 για την συνέχεια? Να ακούω προτάσεις :D

Ψήνομαι καλά... Σε στύλ κάθε Τρίτη και Πέμπτη απο 2 επεισόδια, συζήτηση και σχολιασμός? Πολύ τις γουστάρω αυτές τις συζητήσεις. Αξίζουν πιο πολύ και απο την ίδια την σειρά...

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1 in, 107 to go :P

Ας το υπολογίσουμε πως βγαίνει έτσι ώστε να δούμε Season 5 Finale μία μέρα πριν το Season 6 Premiere :D

Πρέπει να γίνει ένα recap όπως και να το κάνουμε. Έχουμε projector? :D

Δημοσ.
Το οτι ειναι αδελφια αναφερθηκε στο επισοδειο και δεν το πηρα χαμπαρι?:rolleyes:

Όχι, πουθενά δεν αναφέρθηκε, απλά έτσι μού κατσε......

Κάτι άλλο: Το πιο κέραιο ερώτημα για μένα, για να ξεκινήσουμε να κάνουμε υποθέσεις και να βάλουμε μια σειρά. Ο Τζέικομπ και ο Κώστας έχουν και οι δύο ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις? Ότι μπορεί να κάνει ο ένας το κάνει και ο άλλος? Ή είναι στυλ X-Men ο καθένας με την δύναμη του. Μήπως ο Τζέικομπ είναι κανονικά ο καπνός που απλά πήρε μία μορφή ενός ομορφονιού σαν σωματική φύση? Θυμηθείτε ότι τότε με τους στρατιώτες ο Μπέν έφυγε για λίγο. Μήπως ζητήσε βοήθεια απο τον Τζέικομπ και αυτός ήρθε με την κανονική του μορφή και τους μάμησε τα μπρίκια? Αλλιώς θα πρέπει να πούμε είτε ότι 3 είναι οι μάγκες του νησιού (Τζέικομπ - Κώστας - Καπνός) είτε ότι ο Τζέικομπ και ο Κώστας είναι οι αιώνιοι εχθροί και εξουσιάζουν και οι δύο τον καπνό...

Εμένα μού 'χει κολλήσει ότι έχουν τις ίδιες δυνάμεις, αλλά με αντίθετη φορά, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Ο ένας καλός, ο άλλος κακός, φωτεινός-σκοτεινός κτλ. Και, δεν ξέρω, νομίζω ότι και ο καπνός είναι αυτοί οι ίδιοι και όχι ένα ξεχωριστό πρόσωπο. Έχουμε δει τον καπνό να μην πειράζει τα θύματά του (Λοκ, Έκο, Τσάρλι), αλλά και να τους σκοτώνει (Έκο, στρατιώτες και λοιποί). Νομίζω ότι ΔΕΝ ήταν ο ίδιος καπνός κάθε φορά. Ήταν άλλοτε ο Τζέικομπ, και άλλοτε ο Κώστας.

Χμμμ?

Δημοσ.

Σωστή παρατήρηση...είχα ξεχάσει ότι ο καπνός σκότωσε και τους "κακούς" στρατιώτες...περιπλέκει λίγο τα πράματα...ίσως να το έκανε για να προστατέψει τον Ben που αποτελούσε απαράιτητο κομμάτι του σχεδίου του να σκοτώσει τον Jacob...

Δημοσ.
συγχωρέστε τον ξεκάρφωτο

αν έπιασε το κόλπο με την έκρηξη ο locke θα είναι ανάπηρος στην καρεκλίτσα του ακυρώνοντας την δολοφονία του jacob;

Η λογική (του Lost-Universe πάντα) λέει πως όχι, γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία που λέει "ότι έχει συμβεί δεν αλλάζει". Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για ταξίδι στο χρόνο, καθώς οι losties, σύμφωνα με την τελευταία θεωρία του Faraday δε μεταφέρονται κάπου, απλά σταματάνε να υπάρχουν στο 1977 και στο 2007 αντίστοιχα, σβήνοντας, όπως είπες, μια σειρά γεγονότων όπου εμπλέκονται και οι ίδιοι :confused:

Πάντως όσο και να το σκεφτείς η συγκεκριμένη θεωρία προϋποθέτει τη δημιουργία παράλληλου σύμπαντος για να λειτουργήσει.

Οπότε η λογική λέει ότι οι Losties είχαν άδικο και ότι και οι υπόλοιποι μάλλον θα μεταφερθούν στο 2007.

Αυτή η χαζή λογική των losties ήταν και κάτι που με χάλασε στα τελευταία 2-3 επεισόδια, αλλά ίσως ήταν απαραίτητη για την εξέλιξη της σειράς.

Δημοσ.

ρε παιδια δεν παιζει να εχει σχεση ο τζεικομπ με τον καπνο

αρκει να σκεφτουμε οτι οποτε μιλουσε με καποιον ανθρωπο του ελεγε εχεις επιλογη είτε το ενα είτε τον αλλο σαν τον ΄καλο΄θεο.Αρα δν παιζει να του ταυλωνε οποτε ήθελε και να ντυνοταν καπνος για να φοβίζει ή να σκοτώνει ανθρώπους.Πιστευω οτι ο τζεικομπ σπανια εμφανίζεται σε ανθρώπους και γι αυτο δν εμφανίστηκε στον μπεν και ειχε λυσσαξει.Εξαλλου ουτε στον λοκ εμφανιστηκε ποτε πριν το τελευταιο επεισοδιο στο νησι παντα(γιατι ολους τους εχει συναντήσει νωρίτερα στην πραγματική τους ζωή και παντα τους βοηθαει).Μεχρι τώρα στον λοκ εμφανιζοταν μόνο ο κακός υπο την μορφή νεκρου ή καπνου στο νήσι

εμενα το μόνο που με κανει να αναρωτιεμαι ειναι το πως θα ξαναερθουν στο μελλον οι τζακ , κεητ κλπ

μηπως ερθουν με το αεροπλανο παλι και απλα θα τους ρουφήξει... μονο αυτους ή θα προσγειωθεί ομαλώς?

εκει ειναι που μπερδευομαι. Πως γινεται να επιστρέψουν στο νησι (οπως ειπε και ο Τζεικομπ)

αφού πλεον το αεροπλανο δν θα πέσει ποτε στο νησι-αφού δν υπαρχει μαγνητικο πεδιο.

Για να ακουσω αποψεις :D

Δημοσ.
Η λογική (του Lost-Universe πάντα) λέει πως όχι, γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία που λέει "ότι έχει συμβεί δεν αλλάζει". Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για ταξίδι στο χρόνο, καθώς οι losties, σύμφωνα με την τελευταία θεωρία του Faraday δε μεταφέρονται κάπου, απλά σταματάνε να υπάρχουν στο 1977 και στο 2007 αντίστοιχα, σβήνοντας, όπως είπες, μια σειρά γεγονότων όπου εμπλέκονται και οι ίδιοι :confused:

Πάντως όσο και να το σκεφτείς η συγκεκριμένη θεωρία προϋποθέτει τη δημιουργία παράλληλου σύμπαντος για να λειτουργήσει.

Οπότε η λογική λέει ότι οι Losties είχαν άδικο και ότι και οι υπόλοιποι μάλλον θα μεταφερθούν στο 2007.

Αυτή η χαζή λογική των losties ήταν και κάτι που με χάλασε στα τελευταία 2-3 επεισόδια, αλλά ίσως ήταν απαραίτητη για την εξέλιξη της σειράς.

Ναι αλλα αν προσεξες

ο Jacob καπου ανεφερε κατι για thread (=νημα~σχεδιο?)... Θα μπορουσε να ειχε καταλαβει το σχεδιο του "Κωστα" κ να ειχε παρει τα μετρα του, δηλ. να αναιρεσει ολα τα γεγονοτα που εφεραν τους losties στο νησι (αν κ αυτο ουτε εγω το πολυπιστευω), αναιρωντας κατ επεκταση κ την δολοφονια του... Δεν μπορω παντως να δεχτω οτι ο Jacob "didnt see this coming", οποτε σιγουρα εχει παρει τα μετρα του, απλα μενει να δουμε ποια ειναι αυτα.

Επισης, εχω την εντυπωση οτι οταν θα αρχισει ο εκτος κυκλος, εγω θα υπηρετω την μαμα πατριδα... WTF, ποσο καιρο την βλεπουμε αυτη την σειρα??

Δημοσ.

Στο τελευταίο επεισόδιο μας έδειξε τον Jacob να ασχολείται με μια κατασκευή από νήματα/ίνες/κλωστές;

Μήπως συμβολίζει την μοίρα αυτό;

Δημοσ.

Από συμβολισμούς άλλο τίποτα...

By the way, μήπως με το "They Are Coming" εννοεί τους "δικούς του" ανθρώπους? Ilana κτλ? Για τους οποίους ξανά θυμίζω ότι δεν έχουμε ιδέα τι ρόλο βαράνε και από που μας προέκυψαν.

Τους είχαμε δει και έξω με το βανάκι λίγα επεισόδια πριν να κάνουν την ίδια ερώτηση, "What lies in the shadow of the statue", ψάχνοντας τον Richard.

Δημοσ.
Ναι αλλα αν προσεξες

ο Jacob καπου ανεφερε κατι για thread (=νημα~σχεδιο?)... Θα μπορουσε να ειχε καταλαβει το σχεδιο του "Κωστα" κ να ειχε παρει τα μετρα του, δηλ. να αναιρεσει ολα τα γεγονοτα που εφεραν τους losties στο νησι (αν κ αυτο ουτε εγω το πολυπιστευω), αναιρωντας κατ επεκταση κ την δολοφονια του... Δεν μπορω παντως να δεχτω οτι ο Jacob "didnt see this coming", οποτε σιγουρα εχει παρει τα μετρα του, απλα μενει να δουμε ποια ειναι αυτα.

Επισης, εχω την εντυπωση οτι οταν θα αρχισει ο εκτος κυκλος, εγω θα υπηρετω την μαμα πατριδα... WTF, ποσο καιρο την βλεπουμε αυτη την σειρα??

Εκεί το πάω και εγώ :) Μήπως ο τζεηκομπ το έχει σκεφτεί ως backup plan :mrgreen: Άλλωστε το όλο κόλπο με την βόμβα γίνεται γιατί ο faraday είπε ότι έκανε λάθος και ότι πίστευε πλέον ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Δημοσ.

κγω θα την υπήρετω....

τουλαχιστον να μην ειμαστε καινούριοι και να παιρνουμε καμια αδειούλα ή καμια υπήρεσια για να νιώθουμε και λιγο πολίτες

Δημοσ.

δεν μπορώ να χωνέψω ότι θα αλλάξουν όλη τη σειρά. Να μην έχει γίνει τίποτα. Ίσως αν ήταν φινάλε της σειράς αλλά και πάλι αμφιβάλλω. Και προσπαθώ συνέχεια να τα ζυγιάσω.

Το incident θα μπορούσε να είναι όλη η φάση όχι αναγκαστικά η ενέργρια που τρυπήσαν ή η βόμβα. Το ότι παρά την παρέμβαση των losties ο μπαμπάς miles τραυματίζεται στο χέρι του, που τον έχουμε δει στα video με ψεύτικο. Και ο ρατζίνσκι που ξέρουμε θα τινάξει τα μυαλά του στο ταβάνι, τη γλυτώνει. Αυτό δείχνει ότι παρα το σκάσιμο ή όχι της βόμβας, η παρέμβαση των losties φαίνεται να είναι κανονικά αυτό που έχει συμβεί.

Από την άλλη ο ρίτσαρντ είπε τους είδε να πεθαίνουν. Αυτό μπορεί να σήμαινε "είδα την έκρηξη" που με οδηγεί σε μια απορία. Υπάρχει περίπτωση από το 50 όπου είχαν τη βόμβα να έχει "ξεθυμάνει" αυτή; Nα είναι μικρότερη η ισχύς ώστε απλά να προκαλεί ζημιά στη γύρω περιοχή ώστε να τους υποθέσει νεκρούς ο ριτσαρντ (μαλλον και επειδή δεν τους ξαναβλέπει εφόσον γυρνάνε στο παρόν, αν ισχύει) και ουσιαστικά να σταματάει το incident, γιατί ξέρουμε πως η dharma συνέχισε κανονικότατα από εκεί και έπειτα, μέχρι το purge.

Δημοσ.

Κι εγω θα υπηρετω την πατριδα λογικα το 2010 και μαλιστα το σκεφτομουν καιρο τωρα, πως θα γινει να δω την τελευταια σαιζον.Αφου σκεφτομαι να μη κοψω την αναβολη :P

Δημοσ.
Κι εγω θα υπηρετω την πατριδα λογικα το 2010 και μαλιστα το σκεφτομουν καιρο τωρα, πως θα γινει να δω την τελευταια σαιζον.Αφου σκεφτομαι να μη κοψω την αναβολη :P

Τη λύση του projectora στο στρατόπεδο την έχεις σκεφτεί? :-)

Δημοσ.

Να πω την αληθεια οχι, διοτι δε γνωριζω καθολου πως "δουλευει" ο στρατος, τι επιτρεπει και τι οχι. Δηλαδη αντε και υπαρχει η "λυση του προτζεκτορα", το επεισοδιο πως το κατεβαζεις εκει μεσα? :P

Αλλα για να το λες, φανταζομαι κατι θα ξερεις παραπανω.Δωσε κουραγιο, δωσε :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...