Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τον Τζακ να τρωει την γκομενα του Σογιερ

3/3 εχει ο ατιμος(Κειτ, Τζουλιετ, αννα λουσια), οποια κοιταει ο Τζακ την τρωει, καλα που δεν γλυκοκοιταει τον Χερλευ

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πώπω προλαβαίνω να ξαναδώ την σειρά;;; αν και βαριέμαι πάραυτα θέλω να την δω με λεπτομέρια διότι όταν έβλεπα τις 2 πρώτες σεζόν το 2007 δεν είχα μπεί στο κλίμα του λόστ για να κοιτάω "στοιχεία" και λεπτομέριες...

Δημοσ.

Διαβαζα αυτο το αρθρο http://www.npr.org/blogs/monkeysee/2009/12/lost_is_the_most_important_sho_1.html και συμφωνω σε μεγαλο βαθμο και σκεφτομουνα οτι ερχεται η ωρα που βλεπεις τα 2 τελευταια επισοδεια Λοστ...EVER.

Τι κανεις?

1. Πας στην αποθηκη, παιρνεις την κουτα της τηλεορασης, την βαζεις μεσα και την ξανακατεβαζεις. Πλεον πιανει απλα χωρο.

2. Μενεις ψυχραιμος, παντα θα υπαρχει ένα στοιχειο που σου ξεφυγε στο επισοδειο που ο Μρ. Εκο ηταν μικρος. Ας ξαναδουμε 120 επισοδεια μπας και το ανακαλυψουμε.

3. Προσπαθεις να βρεις το επομενο Λοστ. Ακομα και σε κωμωδιες. Και φυσικα αποτυγχανεις.

4. Περιμενεις την μερα που καποιο Blog θα βγαλει στη δημοσιοτητα τα 10 χαμενα επισοδεια που εξηγουν ποιος ειναι τελικα ο Αλβαρο Χανσο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:17 ----------

Πώπω προλαβαίνω να ξαναδώ την σειρά;;; αν και βαριέμαι πάραυτα θέλω να την δω με λεπτομέρια διότι όταν έβλεπα τις 2 πρώτες σεζόν το 2007 δεν είχα μπεί στο κλίμα του λόστ για να κοιτάω "στοιχεία" και λεπτομέριες...

Δεν ειναι τιποτα, εχεις περιπου 100 επισοδεια των 42 λεπτων δλδ παραπανω απο 4000 λεπτα προγραμματος. Μπορεις για τις επομενες 3 μερες να βλεπεις επι 24 ωρες Λοστ χωρις να κανεις τιποτα αλλο και μετα εισαι ετοιμος.

Δημοσ.
Oσο τα ξαναβλεπω κατι δεν μου καθεται καλα. Ανα εξαιρεσουμε το πολυ μαθηματικο μοντελο ctc σε branes με wormhole(πιο απλα παρελθοντικα γεγονοτα που επηρεαζονται απο μελλοντικα γεγονοτα) δεν μου καθεται αδελφε πολυ καλα

1. Προυποθετεις πραγματικο(δλδ κοινο) χρονο αλλα δεχεσαι οτι ο καθενας εχει αδρανειακο χωροχρονο

2. Δεν εξηγειται η σχεση αιτιου και αιτιατου παρα μόνο με την υπαρξη ντετερμινιστικης μοιρας(δλδ οτι παντα στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμή 5/2007 υπήρχε ενας Λοκ και ενας ψευτοΛοκ) κατι που δεν εχουμε δει (υπαρχουν αλλαγες, το αποτελεσμα μενει το ιδιο)

Ολα αυτα βεβαια θα λυνοντουσταν με ενα "Ε, στη μαχη fate vs free choice κερδιζει η μοιρα" αλλα 1. Εχουμε την αλλαγη που επεφερε ο Τζακ-ολα αυτο δειχνουν για τον 6ο κυκλο και 2. Χανεται το νοημα, δεν εχει αξια αν ηταν προδιαγεγραμμενο

Λοιπον, νομιζω οτι εβγαλα μια ακρη μονος μου.

Αν θυμαμαι καλα, η οδηγια του ψευτολοκ στον Ριτσαρντ ηταν "Πες του οτι πρεπει να πεθανει" οχι οτι πρεπει να αυτοκτονησει ας πουμε. Και ο Λοκ δεν αυτοκτονησε, τον σκοτωσε ο Μπεν. Μπορουμε να υποθεσουμε οτι ο Κωστας δεν ηξερε ακριβως πως, δεν τον ενοιαζε αν θα αυτοκτονησει ή θα σκοτωθει, αυτο που τον ενοιαζε ειναι οτι σε καποια στιγμη βρεθηκε το πτωμα του κανονικου Λοκ στο νησι και βρηκε την ευκαιρια και μπηκε μεσα αρα οταν πετυχε τον ζωντανο κανονικο Λοκ σε μια στιγμη του time travel που εκανε λογω νησιου σκεφτηκε "Ωπ, αυτος θα πρεπει να πεθανει για να μπορεσω εγω να ειμαι εδω τωρα οποτε ας του δωσω την οδηγια"

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει ξαναποσταριστεί πάντως το παρακάτω έχει 2 σκηνές καινούριες

1η - Ο Τζακ με μακρύ μαλλί με την Κέητ - μέλη της Dharma

2η - Η Τζούλιετ που πάει να καταστρέψει κάτι - σαν εκρηκτικό μηχανισμό

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=MfKaRlBh74M[/ame]

Δημοσ.

xpapias δεν εχεις δει 5η σεζον;

νομιζω οτι ειναι προφανες πλεον το ποια θα ειναι η κεντρικη ιδεα στην τελευταια σεζον.

το ειπαν ξεκαθαρα ο τζεικομπ και ο ραιβαλ στην πρωτη σκηνη του τελευταιου επεισοδιου!

αντιγραφω λοιπον μια τελεια αναλυση, απο ενα παληκαρι απο αλλο φορουμ την οποια εγω θεωρω δεδομενη οτι θα γινει!!! διαβαστε με δικη σας ευθυνη γιατι ειναι αποτελεσμα διαφορων σποιλερ που εχουν βγει στη φορα απο τον αυγουστο και μετα.....

Και γιατι οχι reset?εγω ειμαι υποστηρικτης αυτης της αποψης.και θα σας πω τι πιστευω εγω.Θεωρω οτι οι losties ζουν μια λουπα.καθε φορα που ενεργοποιουν την βομβα ή την καθε ''βομβα'' που κανει το reset ζουν τα πραγματα ξανα και ξανα, οχι με τον ιδιο τροπο αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο:θα ξαναπανε στο νησι και με διαφορετικο παντα τροπο θα φτασουν να κανουν reset.Οπως γινοταν και με τον Τσαρλυ,καθε φορα προσπαθουσε να ξεφυγει απο τον θανατο αλλα παντα στα οραματα του Ντεσμοντ πεθαινε,αλλα με διαφορετικο τροπο.Γιατι αυτο ηταν το ''path'' του.Το συμπαν εχει εναν δικο του τροπο να φτιαχνει τα πραγματα.Στη σειρα το ειδαμε πολλες φορες αυτο και το ονομασαμε μοιρα.Ειδαμε ομως και τον Τζακ να διαλεγει την Σαρα για να σωσει,και τους losties να διαλεγουν Λοκ ή Τζακ για να σωθουν απο τους κακους του πλοιου.Αυτο ειναι η ελευθερη βουληση.Παντα ομως γινεται το ιδιο συνεχως εως φτασουν να κανουν reset.Καθε φορα που οι losties ζουν και μια εναλλακτικη πραγματικοτητα ειναι tabula rasa(βλ. Τζον Λοκhttp://el.wikipedia.org/wiki/Tabula_rasa) ενα αγραφο χαρτι και δεν θυμουνται τιποτα απο την προηγουμενη τους ζωη.Απο τον εμπειρισμο τους ομως αυτον αποκομιζουν μια καποια γνωση καθε φορα.Ετσι ο μικρος Λοκ ζωγραφιζει τον καπνο και στη Ροουζ ο ηχος που κανει της ειναι οικειος.Αυτο ειναι προοδος.Αλλα αυτη η εναλλαγη στα διαφορα συμπαντα δεν επηρεαζει μονο τους losties.Ετσι,ο ηχος που κανει ο φουρνος μικροκυμματων του Ντεσμοντ ειναι ιδιος με εκεινον της καταπακτης και η γατα που κρατουσε η γυναικα που βασανησε ο Σαιντ εμοιαζε καταπληκτικα και με εκεινη που βρισκοταν εξω απο τον σταθμο φλογα.Και οι ομοιτητες στα προσωπα(οι δυο Σαρτοτ,Σαιντ και φιλος Ντεσμοντ) και οι ''συμπτωσεις'' στα προσωπα που εχουν συναντησει εχουν να κανουν με αυτα τα ταξιδια.Ολα ομως τελιωνουν μια φορα.Πως;

Στη τελευταια πραγματικοτητα,που θα την δουμε προσεχως,οι losties φυσικα δεν θα γνωριζονται αλλα η μοιρα μαζι με τις δικες τους επιλογες θα οδηγησουν ορισμενους απο αυτους να συναντηθουν και να συναντησουν και αλλα προσωπα που τους εχουμε ξαναδει,οπως γινοταν παντα.Σε αυτην λοιπον την πραγματικοτητα ο Λοκ,αυτη τη φορα,θα δεχτει με δικη του βουληση να γινει φυσικος,αν θυμαμαι καλα,και να διδασκει στο παν/μιο.Η μοιρα θα φερει κοντα του και το αντιθετο του πολο Μπεν οπως γινοταν παντα.Το ιδιο γινεται και με το τριγωνο Κλαιρ-Ααρων-Κειτ.Σε αυτη την πραγματικοτητα η Σαρα ειναι εγκυος αλλα αυτη την φορα ο πατερας ειναι ο Τζακ.Ο Χιουγκο εχει πολυ τυχη και η Oceanic Air ειναι ασφαλης.Η Κειτ ισως να πεθαινει και η Σανον να εχει πιο αναβαθμισμενο ρολο.Ολοι ερχονται ολο και πιο κοντα,ειπαμε ειναι προοδος.Αυτη τη φορα η λουπα θα σταματησει.Δεν ξερω πως αλλα μενει να το δουμε.

ΥΓ:Η Κλαιρ ανεβαινει στο ελικοπτερο σε μια εναλλακτικη πραγματικοτητα

ΥΓ2:Οι συμπτωσεις στα προσωπα που εχουν συναντησει ακομα και οι ιδιοι οι losties ισως να ειναι και οι σταθερες στους σε αυτα τα συμπαντικα ταξιδια αλλα παραμενουν οι μεταβλητες της αλλαγης του πεπρομενου τους.Αρα, μηπως το πολιτισμικο νησι συμβολιζει τον μικροκοσμο του μεγαλου ''νησιου'',τον κοσμο δηλαδη,οπου ολοι γεννιουνται,χαιρονται,πονανε,πεθαινουν;

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, καινούριος στο φόρουμ αλλά σας παρακολουθώ στις συζητήσεις σας,

Μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο και πιστεύω αρχίζω να ξαναμπαίνω στο κλίμα σιγά σιγά!!!!

Αρχίζει να μας μπερδεύει παλι :( !!

Δημοσ.

αρχησα χτες τα επεισοδεια ξανα, ειμαι στο 1χ21 τωρα.

κανα post με σημαντικα πραγματα απο καθε season υπαρχει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...