Sellers Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Ήρθε απο τα στρατά και μας κάνει τον μάγκα τώρα, κατάλαβες gsarig? Δεν του αρέσει το στρατιωτικό καπέλο, προτιμάει το ξενόφερτο helmet. Ο στρατός τον έκανε άντρα. Θα βγάλει και τον κάρευ τώρα και θα βάλει τον Ράμπο. Σε λίγο θα πει ότι δεν του αρέσει και το λόστ... Α ρε Μακνάλτυ που του χρειάζεται... Σ'έστειλα? Παραδέξου το!!!
Members gsarig Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Ήρθε απο τα στρατά και μας κάνει τον μάγκα τώρα, κατάλαβες gsarig? Δεν του αρέσει το στρατιωτικό καπέλο, προτιμάει το ξενόφερτο helmet. Ο στρατός τον έκανε άντρα. Θα βγάλει και τον κάρευ τώρα και θα βάλει τον Ράμπο. Σε λίγο θα πει ότι δεν του αρέσει και το λόστ... Α ρε Μακνάλτυ που του χρειάζεται... Σ'έστειλα? Παραδέξου το!!! Μπράβο, μπράβο, βλέπω το ξεκίνησες... άντε να δω πόσο θα αντέξεις Επειδή έχουμε βγει πολύ offtopic όμως και θα μας κράξουν, ας πούμε και κάτι ψιλο-σχετικό: πρόσεξες φαντάζομαι ότι ο προϊσταμενος του ΜακΝόλτι είναι ο Αββαδών του Lost ε; Αν και δύσκολα ξεχνιέται τέτοια φάτσα...
KaizerSoze Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Αν και πάει πολύς καιρός από τότε που τα είδα, θα κάνω μια απόπειρα με κάθε επιφύλαξη: ο Τζέικομπ όταν εμφανίστηκε στους δικούς μας είχε την δική του μορφή - είχε δηλαδή σάρκα και οστά. Ο Κώστας εμφανιζόταν μόνο ως φάντασμα και μόνο στο τέλος πήρε τη μορφή (σάρκα και οστά) του Λοκ. Λέω δηλαδή μήπως οι προηγούμενες εμφανίσεις του δεν ήταν ως ανθρώπου, αλλά ως φαντάσματος και ότι μόνο μέσω του Λοκ απέκτησε πραγματικό σώμα (γι' αυτό, δηλαδή, απέφευγε τις επαφές). edit: εγώ πάλι αυτό το "Κώστας" το θεωρώ πολύ πετυχημένο τα συγχαρητήριά μου στο νονό! (ίσως βέβαια θα ήταν ακόμα πιο cool αν τον λεγαμε "Costas" καλύτερα) Aποτι συζηταγαμε, τοσο ο Κριστιαν Σεπαρντ οσο και ο Γεμι-που πιθανοτατα ηταν Κωστας-ηταν αταφοι. Γενικα το concept εδω αλλα και εξω ειναι οτι αυτος που ειναι μεσα στον Λοκ ηταν στον Κριστιαν, κατι λεγανε εδω οτι μπαινει σε οσους δεν εχουν ταφει(αν και εδω που τα λεμε, γενναται ενα αλλο ερωτημα, αν υποθεσουμε οτι πηρε κυριολεκτικα το σωμα του Λοκ και του Κριστιαν-δεν υπαρχει σωμα-τι γινεται με τον Γεμι?Αυου το σωμα ειναι μια χαρα, το εθαψε ο Εκο) Τεσπα, η ουσια της ερωτησης ειναι οτι ο Κωστας αποφευγει τις επαφες. Δεν θα το ελεγα αν δεν ειχε γινει τοσος ντορος για τις επαφες του Τζεικομπ. Το γιατι μενει να το δουμε
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν, εγώ πολύ γουστάρω να ξεκινήσει το Lost, να περιμένουμε όλο αγωνία να μάθουμε το όνομα του, και στο τέλος να τον λένε Vaggelis. Ε, ρε γλέντια! Πάντως, αν ξεκινήσει και δω όνομα Costas, θα σημαίνει πως στο Lost διαβάζουν Forums και ξεσηκώνουν τα ονόματα για τους χαρακτήρες από εκεί.
KaizerSoze Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 μη μπερδευεσαι... ο πραγματικος λοκ μεταφερεται στο μελλον (οπου εχει πεθανει και τη θεση του εχει παρει ο ψευτολοκ) και εκει ο ψευτολοκ μεσω του κωστα του λεει να πεθανει. μετα γυρναει πισω στο χρονο και η ιστορια εξελισσεται κανονικα. αυτο που λες για το αυγο και την κοτα ειναι επαναλμβανομενο theme στο lost. πχ οι losties προκαλουν το incident το οποιο με τη σειρα του προκαλει την πτωση του αεροπλανου. ομως το incident δε θα μπορουσε να προκληθει αν δεν επεφτε το αεροπλανο (παραδοξο αφου η πτωση συμβαινει 30 χρονια μετα). κατ εμε (φυσικα ολα αυτα μπορουν να αλλαξουν στη season 6) η ιστορια ειναι τελειως γραμμικη, αυτο που κανει πολλους να μπερδευονται και να εμφανιζονται ερωτηματα του τυπου "η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα" ειναι το time travel tων losties. ΥΓ1. να το κανω πιο λιανα (οι χρονοι ειναι υποθετικοι). σε πραγματικο χρονο συμβαινουν τα εξης 3/2007: πεθαινει ο λοκ 4/2007: ο λοκ γυρναει στο νησι (στο φερετρο) και τη θεση του παιρνει ο ψευτολοκ 5/2007: ο ψευτολοκ μεσω του ριτσαρντ λεει στον πραγματικο λοκ (που εχει ταξιδεψει στο μελλον) οτι πρεπει να πεθανει στη ζωη του λοκ ομως, μεσω του time travel, τα γεγονοτα συμβαινουν ως εξης 3/2004: o λοκ μεσω time travel πηγαινει στο 5/2007 5/2007: ο ψευτολοκ μεσω του ριτσαρντ λεει στον πραγματικο λοκ (που εχει ταξιδεψει στο μελλον) οτι πρεπει να πεθανει. μετα ο λοκ επιστρεφει στο 3/2004 4/2004: ο λοκ φευγει απο το νησι 3/2007: πεθαινει ο λοκ 4/2007: ο λοκ γυρναει στο νησι (στο φερετρο) και τη θεση του παιρνει ο ψευτολοκ Oσο τα ξαναβλεπω κατι δεν μου καθεται καλα. Ανα εξαιρεσουμε το πολυ μαθηματικο μοντελο ctc σε branes με wormhole(πιο απλα παρελθοντικα γεγονοτα που επηρεαζονται απο μελλοντικα γεγονοτα) δεν μου καθεται αδελφε πολυ καλα 1. Προυποθετεις πραγματικο(δλδ κοινο) χρονο αλλα δεχεσαι οτι ο καθενας εχει αδρανειακο χωροχρονο 2. Δεν εξηγειται η σχεση αιτιου και αιτιατου παρα μόνο με την υπαρξη ντετερμινιστικης μοιρας(δλδ οτι παντα στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμή 5/2007 υπήρχε ενας Λοκ και ενας ψευτοΛοκ) κατι που δεν εχουμε δει (υπαρχουν αλλαγες, το αποτελεσμα μενει το ιδιο) Ολα αυτα βεβαια θα λυνοντουσταν με ενα "Ε, στη μαχη fate vs free choice κερδιζει η μοιρα" αλλα 1. Εχουμε την αλλαγη που επεφερε ο Τζακ-ολα αυτο δειχνουν για τον 6ο κυκλο και 2. Χανεται το νοημα, δεν εχει αξια αν ηταν προδιαγεγραμμενο
frenzy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Για το φαινόμενο Λοκ-Ψευτολοκ μου έχει κολλήσει πως η σκηνή αυτή από την πρώτη σαιζόν έχει κάποια σημασία. Είναι πολύ παράξενο πως ο Λοκ ενώ η Κέητ παίρνει τα παπούτσια ενός νεκρού κάνει αυτή τη γκριμάτσα (σα μίμος δεν είναι με την πληγή και το πορτοκάλι; ). Δεν ξέρω μπορεί να είναι απλώς χαρούμενος που περπατάει ξανά, αλλά μου έχει κάτσει αυτή η σκηνή πως είναι σημασίας και ήθελα να το πω πριν αρχίσει η 6η σαιζόν. Σε ελεύθερο συνειρμό, η εικόνα αυτή, η σκηνή με την ντάμα και η όλη ανεξάρτητη από τους άλλους (αλλά purposeful) πορεία του Λοκ ΚΑΙ στις 5 σαιζόν βγάζει πολύ MiB in retrospect. Αντε να δούμε επιτέλους δεν περνάνε οι μέρες...
soturin Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Eγώ απλά το κόβω ότι ο Λοκ απλώς ήταν ο τύπος που είχε την πίστη και τη νοοτροπία ώστε όταν τον "καταλάβει" ο κώστας να γίνει πιστευτή η συμπεριφορά του, αυτά που έλεγε . Όχι πώς ήταν επηρεασμένος ιδιαίτερα από πριν.
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Σε ελεύθερο συνειρμό, η εικόνα αυτή, η σκηνή με την ντάμα και η όλη ανεξάρτητη από τους άλλους (αλλά purposeful) πορεία του Λοκ ΚΑΙ στις 5 σαιζόν βγάζει πολύ MiB in retrospect. Μα η τραγικότητα του χαρακτήρα του Locke είναι ότι τον ξεγέλασε ο MiB (που προφανώς τον πλεύρισε από την αρχή) με το όλο θέμα "το νησί ζει αυτό μας οδηγεί". Αλλά δεν ήταν εξ'αρχής MiB και υπήρχε μια φάση στη 2η season που τα πήρε άγρια με το "νησί" και δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Και από μια πλευρά πλήρωσε για την τυφλή υπακοή του στο νησί, που έφερε διάφορους θανάτους (θυσίες που απαιτούσε το νησί δήθεν) και άλλες αναποδιές στην πορεία. Και κάτι άλλο, πάνω σε αυτό που λέει ο KaizerSoze, για το Fate vs Free will. Το έχω ξαναπεί ότι το θεωρώ άκυρο σαν δίλλημα (αν και από ό,τι καταλαβαίνω έχει γίνει το νέο motto στη σειρά κάτι σαν το "Save the Cheerleader save the world". Το θεωρώ άκυρο γιατί είναι imho δυνατό να έχεις και πεπρωμένο και ελεύθερη βούληση στο σύμπαν της σειράς (και ίσως και γενικότερα). Αν δεν γνωρίζεις τι πρέπει ακριβώς να κάνεις και δεν στο επιβάλλει κανένας, τότε έχεις ελεύθερη βούληση ανεξάρτητα από το αν σου είναι γνωστό το αποτέλεσμα (λόγω του time travel στη σειρά). Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους 12 Πίθηκους. Πιο σωστό θα ήταν ίσως αν το ονόμαζαν Fate vs Anything can be changed (στο οποίο πχ έχει ζήσει ένα πιθανό μέλλον και μπορείς γυρνώντας πίσω στο χρόνο να το αλλάξεις). Γενικά παρά τα όσα ακούγονται για την τελευταία season, ακόμα θεωρώ ότι δεν θα υπαναχωρήσουν από το whatever happened happened. Νομίζω ότι επίσης η σειρά στην 4η season λειτούργησε σαν αυτό που συνήθως υιοθετούν οι συγγραφείς sci-fi βασιζόμενοι οριακά (και λαθεμένα) στο πείραμα του Schrödinger με τη γάτα. Ότι δηλαδή οτιδήποτε δεν έχει δει κανείς μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε/απροσδιόριστη κατάσταση, αλλά ό,τι έχει δει κάποιος έχει "κλειδώσει" σε αυτή την κατάσταση και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
KaizerSoze Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Γενικά παρά τα όσα ακούγονται για την τελευταία season, ακόμα θεωρώ ότι δεν θα υπαναχωρήσουν από το whatever happened happened. Απο το στομα σου και στου Λιντελοφ το αυτι. Δεν θα βαρεθω να το λεω. Ειναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για ολικο reset και μια σεζον που θα ειναι σκετες εξελιξεις+καταληξη. Και ηδη η σουπα εχει ξινισει λιγο απο την 5η αλλα το μαζεψαν με τις χρονικες παλινδρομησεις. Δεν γινεται τοσο αργα μια σειρα που ηταν "Ενα παζλ 6 ετων, ενωστε τα κομματια" να γινει μια σειρα που εχει αρχη μεση και τελος σε αυτα τα 6 ετη. Αυτη τη στιγμη νιωθω οτι υπηρχε μια αρχη 4 ετων, μια μεση 1 ετους και περιμενουμε ενα τελος 1 ετους και δεν μου αρεσει αυτο το πραγμα(εκτος αν βρουν τροπο να τα συνδυασουν, κατι που θα αποτελει την πιο γαματη ανθρωπινη σκεψη απο τότε που κάποιος είπε "Για να βαλω το κρεας που περασα σε ενα καλαμακι μεσα σε μια πιτα και να προσθεσω αυτο το ασπρο πραγμα με το αγγουρι και το σκορδο")
sheik Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Απο το στομα σου και στου Λιντελοφ το αυτι.Δεν θα βαρεθω να το λεω. Ειναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για ολικο reset και μια σεζον που θα ειναι σκετες εξελιξεις+καταληξη. Και ηδη η σουπα εχει ξινισει λιγο απο την 5η αλλα το μαζεψαν με τις χρονικες παλινδρομησεις. Δεν γινεται τοσο αργα μια σειρα που ηταν "Ενα παζλ 6 ετων, ενωστε τα κομματια" να γινει μια σειρα που εχει αρχη μεση και τελος σε αυτα τα 6 ετη. Αυτη τη στιγμη νιωθω οτι υπηρχε μια αρχη 4 ετων, μια μεση 1 ετους και περιμενουμε ενα τελος 1 ετους και δεν μου αρεσει αυτο το πραγμα(εκτος αν βρουν τροπο να τα συνδυασουν, κατι που θα αποτελει την πιο γαματη ανθρωπινη σκεψη απο τότε που κάποιος είπε "Για να βαλω το κρεας που περασα σε ενα καλαμακι μεσα σε μια πιτα και να προσθεσω αυτο το ασπρο πραγμα με το αγγουρι και το σκορδο") :lol::lol: Σοβαρα τωρα, ΟΛΙΚΟ reset δεν θα υπαρξει, reset παντως ΘΑ υπαρξει, μενει να δουμε πως θα το χειριστουν και τι θα προσθεσει μια τετοια εξελιξη στην ολη μυθολογια. Εχω μεγαλες επιφυλαξεις, αλλα επισης εχω και εμπιστοσυνη. Δε μπορει, 5 χρονια με εκαναν να περναω ΓΑΜΑΤΑ βλεποντας Lost,τωρα θα τα σκατωσουν? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:28 ---------- Οριστε και μερικα spoilers για την πρεμιερα(μερικα minor και μερικα ψιλο-μεγαλα): (θα τα βαλω το ενα μεσα στο αλλο ωστε σε περιπτωση που πειτε "οκ φτανει δε θελω να μαθω αλλα" να σταματησετε) - A large part of the Season 6 Premiere LA X Part 1 will be on Flight 815 - We will see Desmond on this Flight - The Statue will be "seen" from the plane - Jack bumps into Kate on the Plane - Jack saves Charlie again - Kate beats up the Marshall - We see Juliet die but not before a final kiss - We See Jacob appear to Hurley - Sawyer and Jack fight again - The Premiere is pretty fucking crazy!
tecni.art Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 2. Χανεται το νοημα, δεν εχει αξια αν ηταν προδιαγεγραμμενο Δεν νομίζω να ήταν προδιαγεγραμμένο γιατί σε αυτή την σκηνή ----> [ame=http://www.youtube.com/watch?v=iTF2Vd--yIw]http://www.youtube.com/watch?v=iTF2Vd--yIw[/ame] "it only ends ones,anything that happens before that it's just progress" --Jacob στον κώστα. Ο κώστας λέγεται "Samuel"?????????????? ή ο ηθοποιός;;;;
KaizerSoze Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν βοηθαει. Ισα ισα το αναποδο στηριζει αυτη η ατακα. Εχει κανεις transcript απο αυτη την σκηνη?Εγω δεν το ακουω καλα ή ο Κωστας λεει "We are going to find a loophole" ? Και ΟΧΙ δεν εννοει αυτος και ο Τζεικομπ, για τον εαυτο του μιλαγε Γενικα ρε μαγκες, το λεω απο περσυ...κατι δεν μου καθεται καλα, ειδικα απο την αρχικη σκηνη του τελους της 5ης. Δεν τον κοβω οτι ο Κωστας ειναι ο απολυτος κακος και ο Τζεικομπ ο καλος και οι Αλλοι ξερουν ποιον υπερτουν κτλ.
guido Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δεν βοηθαει. Ισα ισα το αναποδο στηριζει αυτη η ατακα. Εχει κανεις transcript απο αυτη την σκηνη?Εγω δεν το ακουω καλα ή ο Κωστας λεει "We are going to find a loophole" ? Και ΟΧΙ δεν εννοει αυτος και ο Τζεικομπ, για τον εαυτο του μιλαγε Γενικα ρε μαγκες, το λεω απο περσυ...κατι δεν μου καθεται καλα, ειδικα απο την αρχικη σκηνη του τελους της 5ης. Δεν τον κοβω οτι ο Κωστας ειναι ο απολυτος κακος και ο Τζεικομπ ο καλος και οι Αλλοι ξερουν ποιον υπερτουν κτλ. δεν νομίζω και ελπίζω να μην έχουμε να κάνουμε με καλό και κακό . εξάλλου αν δεν κάνω λάθος και οι δύο ευθύνονται για "κακά" πράγματα . Και λογικά ο jacob για πιο πολλά καθώς ο Ben τις εντολές του εκτελούσε right; οτι συμβολίζουν δύο αντίθετους πόλους είναι προφανές οκ, αλλά δεν νομίζω πως έχει να κάνει με καλό και κακό .
sikythe Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Γειά σας και απο ενα μόλις εγγεγραμένο μέλος. Αφου διάβασα και τις 54 σελίδες της συζητησής σας δεν μπορούσα παρα να γράψω για κάτι που σκέφτομαι εδω και λίγο καιρό έχοντας μόλις ξαναδεί ολα τα επεισόδια του lost. Ο προβληματισμός μου αφορά το περιβόητο reset(το οποίο με ολα αυτά που έχουν διαρεύσει το θεωρώ δεδομένο) και το πως θα το χωρέσουν στην σειρά χωρίς να την αλλάξουν. Το πιθανότερο σενάριο κατα την γνώμη μου είναι το εξής. Το λευκό φως που είδαμε στην τελευταία σκηνή ΔΕΝ είναι η έκρηξη της βόμβας αλλα η μεταφορά της Juliet σε ενα διαφορετικό μέλλον απο αυτο που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα. Σε αυτό το μέλλον το αεροπλάνο προσγειώνεται κανονικά και οι ήρωές μας συνεχίζουν τις ζωές τους σαν να μην εχουν πάει ποτε στο νησί.Ετσι βλέπει τον Jack κατεστραμένο απο το ποτό και τις τύψεις για τον θάνατο του πατέρα του, την Kate είτε φυλακισμενη είτε φυγά την Claire ανύπαντρη μητέρα, τον Loke παράλητο και ΚΥΡΙΩΣ τον Sawer να συνεχίζει τις απάτες.Αφου τα δεί ολα αυτά, τοτε θα της δωθεί η επιλογή απο τον you know who να αλλάξει αυτό το μέλλον με πιθανό τίμημα την ζωή της( ή τους αφήνεις στην κακομοιριά τους και ζείς ή τους δίνεις την ευκαιρία για ενα καλύτερο μέλλον και χανεις την ζωή σου). Κατα την γνώμη μου, αυτο το σενάριο είναι οτι ποιό κοντινό στο πνεύμα της σειράς που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία 5 χρόνια(what happed happed, it is our destiny κλπ). Παρακαλώ σχόλια και κριτικές ευσπρόδεκτα.
Sellers Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Ναι αλλά με αυτό το σενάριο σου πως θα τελειώσει τελικά η σειρά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.