Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το Λοστ και μαρκετινγκιστικα ειναι φαινομενο, παιξανε πολυ καλα το παιχνιδι.

Με αυτό συμφωνώ. Ακόμα πιστεύω ότι ήταν ένα στοίχημα σε βάρος της εμπιστοσύνης του θεατή (ένα κόλπο που δεν το βλέπω να δουλεύει για άλλη σειρά με την ίδια δομή στο κοντινό μέλλον), αλλά από τη μεριά τους το παιχνίδι το έπαιξαν πολύ καλά.

Καιγω δεν περιμενω να μαθω ΓΙΑΤΙ το νησι θεραπευει αναπηρους ας πουμε, αρκει να μαθω οτι το κανει το νησι ή οτι ηρθε ο Τζεικομπ στον κακο χαμο και το εκανε ή κατι τεσπα...

Εγώ πάλι το βλέπω ως εξής. Όταν δημιουργείς ένα σωρό μυστήρια, (και με αυτά κρατάς τους θεατές, γιατί εγώ τουλάχιστο δε δίνω δεκάρα πια για τους χαρακτήρες), τότε θα πρέπει να τα απαντήσεις όλα. Δεν λέω το κάθε ένα χωριστά, γιατί όπως ειπώθηκε κάποια μπορεί να απαντώνται δίνοντας απάντηση σε ένα που βρίσκεται στη "ρίζα" τους.

Μια απάντηση για να είναι καλή δεν χρειάζεται να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό ή να χρειάζεται να στραμπουλήξεις το μυαλό σου για να την κατανοήσεις (αν και αυτές όντως είναι καλές). Μπορεί να είναι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια -κάτι που δεν πήγε ο νους σου, γιατί για κάποιο λόγο όλα τα στοιχεία έδειχναν στο μεταφυσικό.

Όταν στην πρώτη season λες πως έχεις σχέδιο μέχρι το τέλος, δεν μπορεί στο τέλος να συνδέεις τις τελείες με υπονοούμενη "μαγεία". Μπορείς δηλαδή, αλλά θα είναι "κλεψιά". Όταν επί πέντε season ρωτάω "γιατί αυτό" και "γιατί εκείνο", αν στην έκτη season μου πουν πως η θεότητα Κλουβιουρατ έφτιαξε ένα μαγικό νησί, ε δεν θα έχω να πω και τα καλύτερα για τη μυθολογία της σειράς.

Αν το "νησί" γιάτρεψε τον Locke και μερικούς άλλους, ενώ άλλους όχι, θέλω να ξέρω με ποια λογική, και για ποιο λόγο. Αν ένας ξύλινος τροχός προκαλεί time travel θέλω και πάλι να μάθω περισσότερα σχετικά με αυτό.

That said, το whatever happened happened (*αν κάτι δεν αλλάζει στην 6η season), το θέμα με τη σταθερά, και πολλά άλλα μυστήρια στη σειρά θεωρώ πως τα χειρίστηκαν πολύ καλά). Και είναι πιθανό στα 17 επεισόδια της 6ης season, να απαντήσουν σε όλα και με καλό τρόπο, ειδικά δεδομένου ότι έχουν καταφέρει να είναι σχεδόν όλα στον αέρα όσο αφορά την κοσμοθεωρία της σειράς. Stranger things have happened.

Σε σχετικό τόνο, έχει παρατηρήσει κανείς ότι από τα τόσα ερωτηματικά οι χαρακτήρες (γράφονται πλέον σαν να) έχουν βαρεθεί να ρωτάνε και απλά... να αποδέχονται;

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοιτα, αν πας λιγο πισω, οταν ειχαν βγει τα video απο την Comic-Con το ειχαμε πει απο τοτε...Γιατι η διαφημηση της Οσεανικ λεει "Prefect Record'? Μιλαμε για 3 μηνες πριν καποιος τυπακος δει μια σκηνη στο FlashForward9απορω που το εχω διαβασει σε πολλα σαιτ και μπλογκ, οπως το Μedia του sport24

Τεσπα, το θεμα ειναι οτι για μενα προσωπικα, αν γινει αυτο θα ειναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΒΕΡ!!!

Το Λοστ επι 4,5 seasons ειναι puzzle, δεν σε νοιαζει τοσο τι θα γινει όσο τι ειχε γινει παλια και τι συμβαινει τωρα που δεν ξερεις. Και ενω πολλα παιδια που γουσταρουν show με progress εχουν φαει τα σκατα της 2ης, της 3ης και της 4ης σεζον ενω εμεις γουσταραμε, ξαφνικα να το γυρισεις στην μιση 5η και στην 6η, να φαμε εμεις τα σκατα ενος prison break no2 γιατι?Μηπως αυτοι που λεγανε οτι δεν υπηρχε δραση και εξελιξη για 3 χρονια, με 1,5 χρονο θα αλλαξουν γνωμη?

Αντι να εχουν 10 ατομα τρελαμενα και αλλοςυ 10 ισως απογοητευμενα θα προτιμησουν ΤΩΡΑ στην τελευταιτα σεζον να μεινουμε και οι 20 στο "ετσι κι ετσι"?

Θα ναι μεγαλη βλακεια, για μενα ειναι πολυ αργα να αλλαξουν στυλ στην σειρα

Δημοσ.

Ειναι επιβεβαιωμενο οτι θα εχουμε

ενα ειδος reset.Αυτο ειναι σιγουρο. Απο οτι φαινεται απο τα γυρισματα συνεχιζονται κανονικα οι σκηνες στο νησι μετα το incident και μετα τη δολοφονια του Jacob. Αρα, ειτε εχουμε ενα what if σεναριο(το οποιο ομως με χαλαει διοτι δεν υπαρχει χρονος για υποθετικα σεναρια) ειτε εχουμε κατι σαν course correction.Ας δουμε και μετα κρινουμε :)

Δημοσ.

Ειτε-ΜΑΚΑΡΙ-ενα απλο viral για να τονωσουν το ενδιαφερον του κοσμου

Ειτε ειναι reset κανονικο ειτε what if των 5 επισοδειων κατα τη γνωμη μου ειναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ και θα οδηγησει ωστε καμια "υπο-ομαδα" fans να μην μεινει ευχαριστημενη απολυτα

Δημοσ.

Ομολογω οτι δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι ειχε αναφερθει ηδη απο τα βιντεακια απο comic-con.Παρολα αυτα συμφωνω με τον sheik,στο πως θα εξελιχθει απο δω και περα.Μαλλον ανηκω στην ομαδα των fans που θελουν το

course correction μετα την εκρηξη.

Δημοσ.

Παντως τωρα με την επαναληψη εκτιμω περισσοτερο τις 4 πρωτες σεζον. Καθαρα προσωπικα.

Σκεφτομαι τι ειδα στην 5η που οντως ειχαμε βηματα μπροστα και οντως κατι γινοταν σε καθε επισοδειο αλλα που να με παρει, το wow factor των 4ων πρωτων δεν το ειχε.

Ειναι σαν να ειχες 4 σεζον οπου μπορει σε 2 και 3 επισοδειο να ελεγες "τι βλεπω τωρα σαν χαζος" και ξαφνικα κατι γινοταν στο τελος του 3ου επισοδειου και πραγματικα ηθελες να δεις ολη τη σειρα απο την αρχη

Οπως θυμαμαι την 5η(που την εχω δει μονο μια φορα) ηταν το αναποδο, ειχες ενα πολυ γαματο premise και πολλες απαντησεις και στοιχεια σε καθε επισοδειο αλλα απλα στη διαρκεια ειχες αγωνια για το τι θα γινει.

Για να δωσω ενα παραδειγμα ηταν σαν να σε βαλουν σε ενα στοιχειωμενο σπιτι και να σου λενε ψαξε. Οι 4 πρωτες ηταν το επομενο πρωι που νομιζεις οτι περασαν ολα και ξαφνικα βγαινει απο την ντουλαπα ο νεκρος θειος

Δημοσ.

Ρε σεις, κατι δεν μου καθεται καλα.

Ξερω οτι θεωρειται λυμενο αλλα και παλι...

Αυτη η χαζοΚειτ, πως σκατα περασε ολοκληρο μαντραχαλο Ααρον για παιδι της, μπορει να μου θυμισει καποιος?

Ακομα και αν ηταν εγκυος και δεδομενου πως θα ειχανε mugshots οταν την τσιμπησανε, η διαφορα με την Κλαιρ πρεπει να ηταν 5 μηνες τουλαχιστον και σε μια ηλικια που οι 5 μηνες στα παιδια παιζουν ρολο στο ποσο μεγαλωσαν. Αυτη δηλαδη ηταν φετες οταν την επιασαν και καποιους μηνες μετα απλα εμφανιστηκε ετσι χυμα με ενα παιδι καποιων μηνων και κανενας δεν της ειπε 'Τι λες μωρη, ποτε προλαβες και γεννησες και μεγαλωσε κιολας?"

Θα μου πεις εδω με τους Κορεατες ειναι ο κερατας που δεν μπορει να κανει παιδι

-Αγαπη μου, πως σκατα ειναι δικο μου αφου ειμαι στειρος

-Δεν ειναι αυτο που νομιζεις, το νησι ειναι μαγικο

-Α, ενταξει, λογικο μου ακουγεται

Δημοσ.

Νεα απο το μετωπο:

Η Mira Furlan (Rousseau) αρνηθηκε να επιστρεψει στη σειρα για να γυρισει επεισοδια της 6ης σαιζον.

Ψοφος.

Δημοσ.

Aδοξο τελος μεν γιατι το ειχα πιστεψει οτι θα εδειχνε κατι παραπανω, αστειο αν ζουσε και αυτη. Μετα τα timetravels, τα astral projection και τα incrnation εαν ειχαμε και το 'την πυροβολησαν αλλα απλα τραυματιστηκε δεν πεθανε και για 3 μηνες ηταν σε ενα δασος τραυματισμενη' θα ειχαμε νεο cheap way out

Δημοσ.

Μπα oι εμφανισεις της θα ηταν στα πλαισια του

reset(or something) και οχι του στυλ "Τζα! Δεν πεθανε τελικα"

Δημοσ.

Η μηπως απλα εμφανιζοταν σε flashback?

Παντως ενω πριν λιγο καιρο ημουν full αντιθετος με reset και το θεωρουσα σαν την χειροτερη εξελιξη, εχω αρχισει να αναθεωρω

ειδικα αν οι ζωες τους γινουν χαλια μετα το ρεσετ θα ειναι αρκετα ενδιαφερον

Δημοσ.

Κι εγω ειχα απογοητευετι οταν ακουγα για πιθανο reset αλλα πλεον πιστευω με το σωστο χειρισμο μπορει να βγει κατι φοβερα ενδιαφερον.Αρκει επισης να μην ασχοληθουμε με αυτο παραπανω απ'οσο χρειαζεται(το πολυ 5-6 επεισοδια)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στο men24 λεει οτι ο λογος που το promo της 6ης σεζον δεν δειχνει τιποτα νεο ειναι γιατι καθε σκηνη των πρωτων επισοδειων θα ειναι τοσο αποκαλυπτικη που οι παραγωγοι επεισαν το ABC να μην βαλει τιποτα στο promo

Γιουρι Γκελερ αν με ακους...κανε να ερθει ο Γεναρης.

Γεναρης...Γεναρης...Γεναρης...ΔΟΥΛΕΨΕ

Γεναρης...Γεναρης...Γεναρης...ΔΟΥΛΕΨΕ

Τελειωνε καριολη χρονε, τελειωνε, αι σιχτιρ, ΤΩΡΑ, Λοστ. Τωρα!ΑΝΤΕ!!!!

Δημοσ.

Kaiser, μεταξυ μας, μη περιμενεις κατι σουπερ ντουπερ αποκαλυπτικο.

Ο λογος ειναι ο εξης:

Εμεις ξερουμε ηδη οτι θα γινει ενα ειδος reset, οι (πολλοι) περισσοτεροι ομως που δεν ειναι τοσο καμμενοι με spoilers κλπ δεν εχουν ιδεα, οποτε ενα reset θα τους ερθει κατακουτελα, τη στιγμη που αν δειξει καμια σκηνη στο trailer θα το ψιλιαστουν ολοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...