V for Vagelis Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 και το κωστας πως μας εκατσε ρε παιδια? το ψαξα λίγο, στο imdb τον έχουν καταχωρήσει ως Man #2, στο lostpedia ως Jacob's enemy και σε άλλο φόρουμ τον αναφέρουν σα Samuel
συννεφάκι Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Κονσίντερ εντ δις: Τι σκέφτηκε πάλι το πανούργο μυαλό μου. Ας πούμε ότι έχουμε τους δύο αντιπάλους. Τζέικομπ και ο άλλος ο τύπος που για να μην γράφω συνέχεια ο άλλος ο τύπος θα τον ονομάσω Κώστα. Σόου φάρ, σόου γκούντ. Και λέω τώρα ας υποθέσουμε το εξής. Ας υποθέσουμε ότι ο Λόκ ο οριτζινάλε (όχι ο δαιμονισμένος με τον Κώστα μέσα του) δεν πέθανε ούτε όταν ο Μπέν τον έπνιξε, ούτε απο την πτώση του δεύτερου αεροπλάνου, αλλά πέθανε απο την αρχική πτώση του πρώτου αεροπλάνου στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν. [...]Από όλα αυτά μπορώ να πω πως εύκολα συμπεραίνουμε πως ο Λόκ δεν είναι ο Λόκ αλλά ο Κώστας. [..] Απο την άλλη όμως ο Τζέικομπ που είναι καλή κουφάλα και αυτός, δεν αφήνει τον Κώστα να κάνει ότι θέλει. ''Χρησιμοποιεί'' να πώ (?), ''είναι'' να πω (?) ο καπνός, και προσπαθεί να τον σκοτώσει. Θυμηθείτε όταν ο καπνός τον τραβούσε στην τρύπα τον Κώστα, και τελευταία στιγμή τον έσωσε ο Τζάκ (αν θυμάμαι καλά). Season 3 Episode 5 The Cost of Living: Ο καπνός σκοτώνει τον Έκο και ο Εκός κοιτάει τον Λόκ στα τελευταία του και κάτι του ψιθυρίζει στο αυτί. Το βλέμμα του υποδηλώνει ότι πλέον σαν να βλέπει τον πραγματικό Λόκ, και φυσικά ποιος ξέρει τι πραγματικά του είπε. Σκέψεις??? Αυτό που είπε ο Έκο στον Λοκ ήταν: "You're next" Τί ακριβώς εννοούσε όμως..? Ιδού το μέγα θέμα!!! Επίσης, βάσει αυτού που έγραψα στο άλλο τόπικ: Όσον αφορά τον κύκλο με τη στάχτη:Αν ασχοληθείτε λίγο με μαγεία, θα μάθετε πως όταν καλούμε ένα πνεύμα, πρέπει νακάνουμε γύρω μας έναν κύκλο προστασίας (απο αλάτι συνήθως), ο΄τως ώστε να μην μπορούν τα κακά πνεύματα να μπουν και να μας πειράξουν. Αυτός ο κύκλος στάχτης, νομίζω πως είναι ακριβώς αυτό: δηλ. ένας κύκλος προστασίας. Τώρα, δεν έχω ξεκαθαρίσει κάτι κάτι: Στην καλύβα, 1.είτε ήταν ο "κακός" και ο κύκλος χρησίμευε για να μην μπορεί να βγει έξω 2. είτε (αυτό νομίζω είναι πιο πιθανό.......) ήταν ο Τζέικομπ και ο κύκλος χρησίμευε για να μη μπορεί να τον βλάψει ο κακός "αδερφός" του. Έτσι, όταν έσπασε ο κύκλος, ο Τζέικομπ σηκώθηκε κι' έφυγε και άφησε σημείωμα στην Ιλάνα για να ξέρει πού θα τον βρει. Προφανώς, ήξερε ότι θα έρθει η Ιλάνα, γιατί, όπως είδαμε, την έστειλε ο ίδιος, σε ένα ταξίδι του στο παρελθόν (της είπε ότι χρειάζεται τη βοήθειά της). Αν σκεφτούμε ότι έχουμε δει τον "κακό" σε διάφορα σημεία του νησιού (με τη μορφή διαφόρων νεκρών του νησιού), τότε νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι στην καλύβα ήταν κλεισμένος ο Τζέικομπ και όχι ο κακός......... Τί λέτε?? Αν δηλ. πάρουμε αυτά που λέω ως σωστά (δεν ξέρω,έχω ένα feeling ότι έχω δίκιο..) τότε οι εμφανίσεις του Κρίστιαν μέσα στην καλύβα ήταν ο Τζέικομπ, αλλά οι εμφνανίσεις εκτός καλύβας, ήταν ο Κώστας! @Sellers, ο καπνός παίρνει τις μορφές των νεκρών του νησιού, άρα για να εμφανιστεί σαν Λοκ, θα έπρεπε ο Λοκ να πεθάνει (και μάλιστα να βρίσκεται το σώμα του στο νησί), άρα δεν παίζει αυτό λες.. Ο Κώστας έγινε Λοκ, αφού ο Λοκ πέθανε! Και επίσης, πρέπει νομίζω να καταλήξουμε στο ότι και τα δύο αδέρφια (Τζέικομπ-Κώστας) έχουν τις ίδιες ιδιότητες, απλά ο ένας είναι φωτεινός και ο άλλος σκοτεινός.
kostetos Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Το οτι ειναι αδελφια αναφερθηκε στο επισοδειο και δεν το πηρα χαμπαρι?
soturin Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 @Sellers, ο καπνός παίρνει τις μορφές των νεκρών του νησιού, άρα για να εμφανιστεί σαν Λοκ, θα έπρεπε ο Λοκ να πεθάνει (και μάλιστα να βρίσκεται το σώμα του στο νησί), άρα δεν παίζει αυτό λες.. Ο Κώστας έγινε Λοκ, αφού ο Λοκ πέθανε! αυτό κολάει αν σκεφτούμε και τις ιδιότητες του miles. Aν το σώμα είναι κοντά, μπορεί να διαβάσει τις εμπειρίες του και να δει τι έχει ζήσει. Λογικά ο κώστας είναι περιορισμένος στο νησί και γι αυτό θέλει να έχει το σώμα εκεί όπως λες, και φυσικά η δυνάμεις του είναι κάτι παραπάνω του miles
DeadOrganPlayer Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δεν είναι τρομερό πάντως που μια σειρά μπαίνοντας στο τελευταίο κύκλο της αντί να δίνει απαντήσεις εμφανίζει καινούργια πρόσωπα και καινούργια ερωτήματα και παρόλα αυτά εμείς πορωνόμαστε περισσότερο αντί να ξενερώνουμε?
soturin Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 ναι αλλά στην ουσία αυτά τα πρόσωπα είναι απαραίτητα για τη λύση Στην ουσία αυτό που έκανε το επεισόδιο είναι ότι εισήγαγε έναν νεο χαρακτήρα (κώστα) ορίζοντας τον απώτερο σκοπό της πλοκής (να σκοτώσει τον jacob). Και πάνω που λες "άντε παλί καινούργιος τύπος" συνειδητοποιείς πως σχεδόν ό,τι έχει συμβεί είναι εξαιτίας αυτού (καπνός, dead guys, "νησί μιλάει"). Αρα με το να βάζει τον ξεκάρφωτο τύπο στην ουσία έξηγει, ή καλύτερα δίνει ένα πρόσωπο στην τελική εξήγηση που έπεται. (δεν εννοώ ότι λες το αντίθετο, απλά τις σκέψεις μου γιατί πορωνόμαστε )
V for Vagelis Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Κάτσε ρε, η 5η σαιζόν έδωσε πολλές απαντήσεις, η ιστορία έχει αρχίσει να βγάζει νόημα και αν το καλοσκεφτείς μπορείς να δώσεις πολλές εξηγήσεις σε απορίες απ τις πρώτες σαιζόν. Και ίσα ίσα, τα νέα πρόσωπα θα δώσουν τις απαντήσεις στα τελευταία μεγάλα ερωτήματα (πχ καπνός και υπερφυσικά φαινόμενα γενικώς).
Sellers Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Υπάρχει όμως για μένα μια μεγάλη ξενέρα σε όλο το θέμα. Είχα ψηθεί με το σκεπτικό των ψευδοεπιστημονικών απαντήσεων στα ερωτήματα της σειράς. Καταλαβαίνεται τι εννοοώ με τον όρο ψευδοεπιστημονικές ε? Στυλ Fringe για οποιον παρακολουθεί. Τώρα αν ξεκινήσουν π.χ: -Γιατί δεν γερνάει ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος? -Γιατί ο Τζέικομπ του χάρισε την αθανασία... Ε ξενέρα δεν είναι? Ή: - Τι είναι οι μορφές που βλέπανε οι Losties? - Παιχνίδια του Τζέικομπ και του Κώστα για να καθοδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλει ο καθένας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με χαλάει πολύ. Κατα τα άλλα όμως μου άρεσε η όλη έκβαση που πήρε το θέμα. Κάτι άλλο: Το πιο κέραιο ερώτημα για μένα, για να ξεκινήσουμε να κάνουμε υποθέσεις και να βάλουμε μια σειρά. Ο Τζέικομπ και ο Κώστας έχουν και οι δύο ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις? Ότι μπορεί να κάνει ο ένας το κάνει και ο άλλος? Ή είναι στυλ X-Men ο καθένας με την δύναμη του. Μήπως ο Τζέικομπ είναι κανονικά ο καπνός που απλά πήρε μία μορφή ενός ομορφονιού σαν σωματική φύση? Θυμηθείτε ότι τότε με τους στρατιώτες ο Μπέν έφυγε για λίγο. Μήπως ζητήσε βοήθεια απο τον Τζέικομπ και αυτός ήρθε με την κανονική του μορφή και τους μάμησε τα μπρίκια? Αλλιώς θα πρέπει να πούμε είτε ότι 3 είναι οι μάγκες του νησιού (Τζέικομπ - Κώστας - Καπνός) είτε ότι ο Τζέικομπ και ο Κώστας είναι οι αιώνιοι εχθροί και εξουσιάζουν και οι δύο τον καπνό...
Freakster Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 συγχωρέστε τον ξεκάρφωτο αν έπιασε το κόλπο με την έκρηξη ο locke θα είναι ανάπηρος στην καρεκλίτσα του ακυρώνοντας την δολοφονία του jacob;
electroasd Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Παιδια να πω κατι εγω? Γιατι μπερδευεται τον Λοκ οτι ειναι μετεσαρκωση και τετοια? Μπορει απλα ο Λοκ να χρησιμοποιειται απο τον Κωστα , οπως χρησιμοποιειται ο Ριχαρδος απο τον Jacob. Απλο. Τωρα εαν στο τελος εγινε μετεσαρκωση , μπορει. Αλλα μεχρι να τον σκοτωσει ο Μπεν , νομιζω ο Λοκ ηταν ΛΟΚ.
Cue Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Α επίσης κάτι που μου ήρθε για τον Lipides (can be a candidate) Μου θυμίζει φάση από άλλη ταινία (δε λέω για να μην θεωρηθεί spoiler) ότι και καλά μπορεί να γίνει το vessel του Jacob (τώρα που πέθανε το σώμα του) όπως αντίστοιχα ο Samuel χρησιμοποιεί τους άλλους. Εξού και η επίσκεψή του στην Ilana. Would you help me? Οι οποίοι επίσης δεν γνωρίζουμε από που ήρθαν! PS. Mήπως να κανονίσουμε να βάλουμε ένα πλάνο να δούμε και τις 5 season σε HD ανά διαστήματα μέχρι τον Φλεβάρη του 2010 για την συνέχεια? Να ακούω προτάσεις
soturin Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 samuel λες τον κώστα? καλά εγώ στανταρ θα τα ξαναδώ
Cue Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 χαχα, τον Κώστα ναι, επειδή υπόθηκε ότι κάπου officially τον λένε Samuel ε μη τα δεις μόνος σου, αυτό λέμε! να οργανωθούμε να τα δούμε να λύνουμε και τις απορίες μας επιτόπου.
pappous_soulis Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μήπως ο Τζέικομπ είναι κανονικά ο καπνός που απλά πήρε μία μορφή ενός ομορφονιού σαν σωματική φύση? Θυμηθείτε ότι τότε με τους στρατιώτες ο Μπέν έφυγε για λίγο. Μήπως ζητήσε βοήθεια απο τον Τζέικομπ και αυτός ήρθε με την κανονική του μορφή και τους μάμησε τα μπρίκια? Αλλιώς θα πρέπει να πούμε είτε ότι 3 είναι οι μάγκες του νησιού (Τζέικομπ - Κώστας - Καπνός) είτε ότι ο Τζέικομπ και ο Κώστας είναι οι αιώνιοι εχθροί και εξουσιάζουν και οι δύο τον καπνό... Το αποκλείω αυτό το ενδεχόμενο με το εξής σκεπτικό. Ο Κώστας, ως Λοκ, πήγε τον Μπεν στον καπνό, δήθεν για να τον "δικάσει". Και εκεί εμφανίστηκε η νεκρή κόρη του Μπεν και τον διέταξε να υπακούει τον Λοκ απο δω και πέρα. Αν ο καπνός είναι ο Τζέικομπ, ή έστω ελέγχεται απ'αυτόν, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρόσταζε τον Μπεν αυτό το πράγμα. Άρα ο καπνός είτε είναι ο Κώτσος, είτε είναι ένα "εργαλείο" του. Και τώρα που το σκέφτηκα. Ο καπνός έχει αναφερθεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της σειράς, ως ένας "αμυντικός μηχανισμός" του νησιού. Κι όπως είδαμε στην σκηνή με το καράβι, απ'τον διάλογο που είχε ο Τζέικομπ με τον Κώστα, έγινε πιστεύω ξεκάθαρο ότι ο Κώστας δεν θέλει τους ανθρώπους να έρχονται στο νησί. Γιατί τους θεωρεί προφανώς μια... "απειλή"... Θεωρώ λογικό λοιπόν ο Κωστής να "κατασκεύασε" αυτό το τέρας, για να εξολοθρεύει αυτούς που επισκέπτονταν το νησί.
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 ο Κώστας δεν θέλει τους ανθρώπους να έρχονται στο νησί. Γιατί τους θεωρεί προφανώς μια... "απειλή"... Θεωρώ λογικό λοιπόν ο Κωστής να "κατασκεύασε" αυτό το τέρας, για να εξολοθρεύει αυτούς που επισκέπτονταν το νησί. To bug εδώ είναι ότι το τέρας δεν εξολόθρευσε (ενώ μπορούσε) όλους αυτούς που επισκέφτηκαν το νησί. Υπερβολικά λίγους συγκριτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.