Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν, το καλοκαίρι τελείωσε. Τα κεφάλια μέσα;)

Ξεκινώντας κι εγώ με τη σειρά μου το rewatch (έστω και καθυστερημένα) μπόρεσα να θυμηθώ λίγο που βρίσκονταν κάποιοι λίγο πρίν πέσει το αεροπλάνο. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί ξανασκέφτομαι τις πιθανές επιπτώσεις ενός reset (αν και δε πιστέυω ότι θα γίνει κάτι τετοιο τελικά) και λέω: Μήπως τελίκα αν ο Τζακ πετύχει στο σχέδιο του (το σχέδιο του Faraday στη πραγματικότητα) και η έκρηξη του Jughead οδηγήσει τελικα στο να μην πέσει ποτέ το αεροπλάνο αλλά αντιθέτως να προσγειωθεί κανονικά στο LAX οδηγήσει σε μια πολύ χειρότερη μοιρα του περισσότερους από αυτή που ευελπιστούν. Τι εννοώ...

Φανταστείτε το πιθανότερο μέλλον των παρακάτω.

Locke: Ανάπηρος, δυστυχισμένος και με μοναδική παρηγοριά την οποιαδήποτε βρίσκεται στην άλλη γραμμή hotline (με το αζημίωτο φυσικά)

Kate: Στη φυλακη για ανθρωποκτονία (πιθανόν ισόβια)

Bernard: Χήρος

Charlie: Ζωντανός μεν αλλά για πόσο ακόμα. Σίγουρα πρεζάκι όπως πριν πάντως.

Jin & Sun: Πιθανώς διαζευγμένοι.

Jack: Αλκοολικός σαν τον πατέρα του (στη καλύτερη περίπτωση)

Claire: Μητέρα ενός παιδιού που θα μεγάλωναν άλλοι.

Sawyer: Απατεώνας στην αιώνια αναζήτηση του πραγματικού Sawyer που ευθύνεται για το θάνατο των γονιών του.

Hurley: Πλούσιος αλλά καταραμένος.

Από την άλλη βέβαια καλύτερη μοίρα θα είχαν αυτοί που έχουν πεθάνει όπως οι Michael, Ana Lucia, Libby, Boone, Shannon κτλ. αλλά αν προσέξετε αυτοί που είναι τώρα ζωντανοί και θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα είναι οι πρώτοι, αυτοί δηλαδή που σε ένα πιθανό reset θα έχουν χειρότερη μοίρα.

Όσοι έχουν δει το Butterfly Effect θα θυμούνται ότι το να προσπαθείς να επέμβεις και να αλλάξεις τη μοίρα συνήθως οδηγεί στο να τη χειροτερέψεις. Μήπως το ίδιο ισχύει και για το Lost.

Μια απλή σκέψη έκανα που πιθανώς θα παραμείνει σενάριο φαντασίας καθώς ξαναλέω ότι δε πιστεύω να οδηγηθούμε σε reset και να διαγράψουμε όσες σεζόν βλέπαμε έως τώρα.

Δημοσ.
Κάποιος που την διάβασε να μας πει κι εμάς τι λέει;

Λοιπόν, λέει με λίγα λόγια πως η εξίσωση Valenzetti, που δίνει κάποιες σταθερές (4,8,15,16,23,42) για την έλευση του τέλους της ανθρωπότητας, αποτελεί το λόγο δημιουργίας της Dharma από τον Alvar Hanso (απόγονος του Magnus Hanso, πλήρωμα του Black Rock). H Ντάρμα προσπαθεί να αλλάξει αυτές τις σταθερές για να παρατείνει το μέλλον της ανθρωπότητας. Ο συγγραφέας θεωρεί πως υπάρχουν 2 black swan events (το ένα περιγράφεται ως the incident και το άλλο είναι το κουμπί που δεν πατήθηκε στην καταπακτή) τα οποία ήδη έχουν αποφευχθεί (με την πυροδότηση της βόμβας υδρογόνου το πρώτο και με το γύρισμα του κλειδιού από τον Ντεζ το δεύτερο). Θεωρεί πως το τρίτο event θα είναι και το τέλος της σειράς και ο λόγος για τον οποίο παλεύουν οι δύο πλευρές. Ο MiB δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει κάτι, θεωρεί πως το τέλος παραμένει ίδιο και ο Jacob θεωρεί πως μπορεί να τελειώσει μόνο μια φορά, άρα όσα μεσολαβούν μπορούν να αλλάξουν. Ο συγγραφέας παραληρεί λίγο λέγοντας πως το νησί είναι ένα είδος παγκόσμιας συνείδησης όπου κυριαρχούν οι δύο πλευρές που έχουμε όλοι μέσα μας (καλό και κακό, ευαίσθητο και αδιάφορο, κλπ) και πως η μία πλευρά παλεύει να κυριαρχήσει. Θεωρεί πως με το τέλος της σειράς (το τρίτο black swan event) θα παντρευτεί ο Aaron το παιδί της Sun (τα δύο παιδιά που γεννήθηκαν στο νησί) και οι δύο πλευρές θα συμφιλιωθούν, σώζοντας τον κόσμο. Ξέχασα κάτι;

Κατά τη γνώμη μου η θεωρία στις λεπτομέρειές της πάσχει. Εφ' όσον ο Jacob θέλει να αποτρέψει τα γεγονότα γιατί φέρνει το Black Rock απ ' όπου ξεκίνησαν όλα; Εκτός αν ήξερε πως το νησί θα ανακαλυφθεί από άλλους που θα έκαναν τα ίδια λάθη. Άρα έχουμε την ερώτηση "Μπορεί κάποιος να έρθει στο νησί αν δεν τον φέρει ο Jacob;". Ο MiB με την αντίδρασή του στο 5 φινάλε αφήνει να εννοηθεί πως όχι. Άρα γιατί να φέρει το Black Rock;

Επίσης η εξίσωση Valenzetti υποτίθεται πως δίνει σταθερά τους ίδιους αριθμούς. Άρα το Γεγονός που πρέπει να αποτραπεί θα είναι ένα και μοναδικό.

Τα υπόλοιπα είναι mumbojumbo που αν αποτελέσουν το φινάλε της σειράς θα χάσω πάσα ιδέα.

Ερώτηση: Η Κέητ ρωτάει την Τζούλιετ (νομίζω τέταρτη σαιζόν) γιατί τους έβαλαν να σπάνε πέτρες. Η Τζούλιετ απαντά πως φτιάχνουν ένα αεροδιάδρομο. Η Κέητ ρωτά "What the hell for?". Η Τζούλιετ δεν ξέρει. Γνώριζαν οι Άλλοι ή ο Jacob πως ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί από τον Λυπίδη για να προσγειώσει το αεροσκάφος της Ατζίρα;

Όσον αφορά στις "αλλαγές" που επιφέρει η εμπλοκή των lostees στο incident, έχουμε ένα πολύ καθαρο στοιχείο πως δεν υπάρχει αλλαγή. Σε κάποια orientation φιλμς βλέπουμε τον Candle να έχει τεχνητό χέρι και σε άλλα (ένα νομίζω του περλ) να έχει ακόμη το χέρι του. Άρα μπορούμε να υποθέσουμε από αυτό πως ότι έγινε στο 5 φινάλε είναι αυτό που πάντα είχε γίνει.

Δημοσ.
Ερώτηση: Η Κέητ ρωτάει την Τζούλιετ (νομίζω τέταρτη σαιζόν) γιατί τους έβαλαν να σπάνε πέτρες. Η Τζούλιετ απαντά πως φτιάχνουν ένα αεροδιάδρομο. Η Κέητ ρωτά "What the hell for?". Η Τζούλιετ δεν ξέρει. Γνώριζαν οι Άλλοι ή ο Jacob πως ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί από τον Λυπίδη για να προσγειώσει το αεροσκάφος της Ατζίρα;

Πρώτη φορά ακούω αυτή τη σκέψη αλλά είναι πολύ καλή!!!

Αν ισχύει αυτό τελικά είναι ένα ακόμα δείγμα πως ξέρουνε που βαδίζουν και δεν είναι (σχεδόν) τίποτα στη τύχη ή στη νοοτροπία του "βλέποντας και κάνοντας".

Πολύ καλή παρατήρηση.

Δημοσ.

Καλό lost χειμώνα σε όλους. Τώρα που παρακολουθώ από την αρχή ξανά την αγαπημένη μας σειρά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Εχω την εντύπωση ότι με τα flashback των πρώτων κύκλων οι δημιουργοι της σειράς εκτός από το να μας κατατοπίσουν σχετικα με το χαρακτήρα και τα προβλήματα των ηρώων και το πως βρέθηκαν στην πτήση, θέλουν να κάνουν ξεκάθαρο ότι οι ήρωές μας είναι άτομα ξεχωριστά με απίστευτες ικανότητες π.χ. ο Τζακ ειναι ένας ικανότατος χειρούργος που κάνει θαύματα με την επιστήμη του, η Κέητ είναι εξαιρετικα ικανη στο χειρισμό των όπλων, ο Σώγιερ είναι ένας απίστευτος απατεώνας, ο χοντρούλης είναι απίστευτα κωλόφαρδος αλλά και γκαντέμης συνάμα, ο Ντέσμοντ είναι αυτός που μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο Τζιν είναι ένας ανθρωπος με ισχυρότατη θέληση, ο Λοκ ειναι ο άνθρωπος που καταφέρνει παντα να επιβιώνει κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο Τσάρλυ είναι ικανότατος μουσικός κ.ο.κ. Έπομένως είναι πολύ σημαντικοί για να είναι απλώς πιόνια σε μια διαμάχη.Και εδώ είναι που γεννιέται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Μήπως οι ήρωές μας είναι δημιουργοί του κόσμου που τους περιβάλλει ? Μήπως η πίστη τους σε κάποιες πεποιθήσεις είναι τόσο δυνατή που δημιουργεί τις καταστάσεις που τους περιβάλλουν ? Μήπως η πίστη του Λοκ στην διαμάχη φωτός και σκότους, όπως αυτή εκφράζεται στην παρτίδα τάβλι με τον Γουόλτ, είναι και αυτή που δημιουργεί την διαμάχη που βλέπουμε να εξελίσσεται στους δύο τελευταίους κύκλους. Μήπως η επιμονή του Σώγιερ να φορτώνει το φταίξιμο για το κατάντια του στους άλλους, δημιούργησε τους "αλλους", που ευθύνονται για τα δεινά των ηρώων μας. Μήπως η ύπαρξη της πολικής αρκούδας οφείλεται στην εντύπωση που έκανε στον Γουωλτ όταν προσπαθούσε να διαβάσει το ισπανικό κόμικ με την πολική αρκούδα στο εξώφυλλο. Ο Τζακ ζει για να σώζει κόσμο, και αυτό συμβαίνει πολλές φορές στο νησί, η Κεητ ζει μια περιπετειώδη ζωή και αυτό συμβαίνει και στο νησί.Μήπως ο λόγος ύπαρξης των αριθμών είναι γιατί τους "κουβαλάει" μαζί του ο Χέρλι ? Μήπως τα ταξίδια στον χρόνο οφείλονται στην ικανότητα του Ντεσμοντ ? Μήπως τελικά η πίστη σε όλες της τις μορφές κάνει θαύματα ? Μήπως και αυτό είναι ένα αντικείμενο μελέτης αυτής της μιστηριώδους επιχείρησης Ντάρμα, η οποία πειραματίζεται και με παραφυσικά φαινόμενα ? Το σίγουρο πάντως είναι οτι οι ήρωές μας δεν βρέθηκαν τυχαία πάνω σε αυτό το "νησί ", τους έβαλαν στο αεροπλάνο και τους έριξαν εκεί. Σίγουρα υπάρχουν πολλά κενά, αλλά θα ήθελα και τη δική σας άποψη.

Δημοσ.

που θέλω να δω στην 6η σαιζόν.

-Τι έχει μέσα στην θήκη κιθάρας που έδωσε ο Jacob στον Hurley.

-Που ψωνίζει guyliner ο Ριτσαρντ στο νησί(και γιατί του πάνε τόσο πολύ τα πουκάμισα, ακόμη και στα 70's)

-Την Κέητ να πεθαίνει. Μου τα 'χει ζαλίσει η σκρόφα.

-Την Τζούλιετ να ζει.

-Την σημασία που έχει ο Hurley στην ιστορία και παραμένει ζωντανός. Πρέπει να είναι ο μακροβιότερος comic sidekick στην ιστορία της TV.

Τα οχι-και-τόσο-σημαντικά πράγματα που ΔΕΝ θέλω να δω στην 6η σαιζόν

-Φινάλε που κρατιούνται χέρι-χέρι οποιοιδήποτε.

-Τον χοντρό φίλο της Ιλάνα να παίρνει βασικότερο ρόλο.

-Τον Ρίτσαρντ να είναι gay. Οκ οι πιθανότητες είναι εναντίον μου, still...

-Τη Τζούλιετ να πεθαίνει.

-Την Κέητ να ζει.

your turn

Δημοσ.

που θέλω να δω την 6η σεζόν

- Τον Bram να πεθαίνει γρήγορα

- Τον Jacob να αποδυκνείεται κακός

- Τον Bernard να παίρνει διαζύγιο από την Rose

- Τον Sawyer να ξαναγίνεται καθίκι

- Τον Vincent μοναδικό επιζόντα στο φινάλε

που δεν θέλω να δω την 6η σεζόν

- Εμφάνιση εξωγήινων

- Να είναι όλα ένα όνειρο

- Τη Juliet να είναι ζωντανή

- Τη Rouseau γυμνή

- Happy ending

Δημοσ.

θέλω να δω την 6η σεζόν

-Την Τζουλιέτ να ζει

-Τον Κωστολοκ να πεθαίνει

-Τον Τσαρλι να επιστρεφει

-Τον Μπεν να πεθαίνει

-Να υπάρχει happy end και να μην πεθαινει άλλος από τους καλούς

Δεν υπάρχει κάτι που δεν θέλω να δω...

Δημοσ.
που θέλω να δω την 6η σεζόν

- Τον Bram να πεθαίνει γρήγορα

- Τον Jacob να αποδυκνείεται κακός

- Τον Bernard να παίρνει διαζύγιο από την Rose

- Τον Sawyer να ξαναγίνεται καθίκι

- Τον Vincent μοναδικό επιζόντα στο φινάλε

- Εμφάνιση εξωγήινων

- Να είναι όλα ένα όνειρο

- Τη Juliet να είναι ζωντανή

- Τη Rouseau γυμνή

- Happy ending

:-D:-D:-D ωραιος.....

Δημοσ.
Δε θα ηταν cool να συνεβαινε κατι τετοιο?

Καλά αυτός που το έκανε αυτό το βίντεο δεν έχει ξαναδεί ποτέ του αιγυπτιακή τοιχογραφία?? Που τα είδε τα όπλα? Τα χέρια τους είναι αυτά...

Δημοσ.

Τώρα που είδα τον Jacob με τον Hurley στο ταξί στα related videos του sheik να ρωτήσω:

O Μπεν κανονίζει με τον δικηγόρο να βγει ο Hurley. Μετά δεν κάνει τίποτε, δεν αναθέτει σε κανέναν να του πει για την πτήση και όταν τον βλέπει στο αεροπλανο της Ατζίρα του λέει αν θυμάμαι καλά "Who told you to be here?". Ξέρουμε πως του είπε ο Jacob να έρθει. Άρα ο Μπεν πρέπει να ήξερε πως ο Jacob θα τον φέρει, αν όχι γιατί δεν ασχολήθηκε; Υπάρχει περίπτωση να έχουμε παραπλανηθεί για την σχέση του Μπεν με τον Jacob? Ίσως να είναι καλύτερη απ' ότι νομίζουμε.

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο θάνατος του Jacob ήταν προσχεδιασμένο από τον ίδιο γεγονός

Δημοσ.

Προσχεδιασμένος ο θάνατός του; Και τι σκοπεύει να κάνει τώρα που είναι... νεκρός;;; (ΔΕΝ θέλω να διαβάσω άλλες μεταφυσικές θεωρίες, για να το κολλήσω με τα προηγούμενα ποστς). Εκτός αν τη μορφή του Jacob έχει πάρει εδώ και καιρό κάποιος άαααααααλλος, όπως συνέβη με τον Lock.

Δημοσ.
Προσχεδιασμένος ο θάνατός του; Και τι σκοπεύει να κάνει τώρα που είναι... νεκρός;;;

Τελείως for the sake of argument, το γεγονός πως είναι τώρα νεκρός δεν τον έχει εμποδίσει στο παρελθόν να έχει ταξιδέψει στο μέλλον (ήδη έχουμε δει πως οι lostees ταξίδεψαν στην μετά-ατζίρα εποχή- γιατί υπήρχε αυτή η σκηνή άραγε; ) ή είναι πιθανό ο θάνατός του να πυροδοτεί ένα chain of events.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...