Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, ξέρω ότι ίσως με βρίσετε, αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος όλα τα σχετικά με τους αριθμούς........... Έχετε ήδη πει ότι οι αριθμοί έχουν εξηγηθεί (πράγμα που δεν παρακολούθησα, αφού έγινε εκτός Λοστ!!!!!!!!τα νεύρα μου!).

Απο τον 1ο κύκλο , λοιπόν, μάθαμε ότι οι αριθμοί μεταδίδονταν απο κάπου σε κάποια συχνότητα. Αυτή τη συχνότητα έπιασε το σκάφος της Ρουσσώ και άλλαξε πορεία, για να το ερευνήσει (όπως λέει η ίδια), την ίδια συχνότητα έπιασε και ο φίλος του ψυχάκια , που ήταν στο τρελοκομείο με τον Χιούγκο (και κέρδισε κάποια λεφτά επειδή τους χρησιμοποίησε και μπλα μπλα).

Μας έχουν πει κάτι γι' αυτή τη συχνότητα?

Μας έχουν πει γιατί οι αριθμοί φέρνουν κακή τύχη, αν τους χρησιμοποιήσεις?

Μας έχουν πει τί σχέση έχουν με το νησί?

Πηγαινε στη Lostpedia και ψαξε για Lost Experience Game και Sri Lanka Video.

Περιληπτικα, να σου πω τα εξης.

Σε καποια φαση, μετα τον Ψυχρο πολεμο Αμερικη και Ρωσσια συμφωνησα σε ενα ειδος ανακωχης, διοτι καταλαβαν οτι αν το συνεχιζαν αυτο θα εφερνε σταδιακα την καταστροφη του κοσμου.

Εδωσαν σε εναν διασημο ιταλο μαθηματικο, τον Enzo Valenzetti να φτιαξει μια εξισωση που θα προβλεπει ποτε θα επελθει το τελος του κοσμου, ειτε απο υπερπληθυσμο, ειτε απο πυρηνικα, λοιμους, φυσικες καταστροφες κλπ.

Αυτος εφτιαξε την εξισωση της οποιας η σταθερες ηταν 4,8,15,16,23,42.

Σκεψου δηλαδη την εξισωση να μοιαζει -γενικα- καπως ετσι

4x+8y +15z+16w+23u+42v= τελος του κοσμου.

Ετσι, αργοτερα δημιουργηθηκε η Νταρμα, με σκοπο να αλλαξει αυτους τους αριθμους, κανοντας πειραματα σε περιβαλλον, ζωα, ανθρωπους κλπ. Αν καταφερει να τους αλλαξει, σωζει τον κοσμο.

Στο νησι, φτιαχνουν ενα σταθμο, που μεταδιδει τους αριθμους αυτους, σε μια κωδικοποιημενη συχνοτητα γνωστη μονο σε στελεχε της Νταρμα.Οταν και αν καταφερουν να τους αλλαξουν, η μεταδοση θα αλλαξει και οι Νταρμιτες στον εξω κοσμο θα καταλαβουν οτι η Νταρμα πετυχε τον σκοπο της.

Τωρα, το γιατι οι αριθμοι ειναι παντου στα πειραματα της Νταρμα, καταπακτες,κουμπια,κουνελια κλπ ειναι πολυ λογικο.Σκοπος τους ειναι να τους αλλαξουν, τι πιο λογικο απο το να τους βαζουν παντου..

Αυτη ειναι πανω κατω η εξηγηση των αριθμων.

Για καταρες κλπ φυσικα δεν εχει ειπωθει και δεν θα ειπωθει κατι, αυτη ηταν μια εντυπωση του Χιουγκο.

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση συννεφάκι, όπως βλέπεις όμως, sheik is the way to go!

Προσωπικά δεν έκατσα να ασχοληθώ ακόμα με τους αριθμούς, με ενόχλησε πολύ η συμπεριφορά των παραγωγών της σειράς να συμπεριελάβουν τη λύση κάπου αλλού και όχι στη σειρά. Τώρα έμαθα κι εγώ τι είναι (σε έναν βαθμό ίσως) από την περιγραφή του sheik.

Είδα πάντως το σπέσιαλ επεισόδιο (lost 5x18) που παίχτηκε λογικά (αν κρίνω από το περιεχόμενό του) πριν το τελευταίο διπλό επεισόδιο και κάνει μια αναδρομή στα παλιά.

Εξηγεί πολλά από τα κίνητρα των χαρακτήρων και σε βοηθάει να συμμαζέψεις σε μεγάλο βαθμό τις ιστορίες και τα γεγονότα που έχεις δει να συμβαίνουν στα 3 χρόνια από τη στιγμή που γυρίζει ο τροχός, μέχρι το τέλος του 5ου κύκλου (ακριβώς πριν τα τελευταία 2 επεισόδια), δηλαδή τι συνέβη και πως σκέφτονταν οι χαρακτήρες που επέστρεψαν στον πολιτισμό και οι χαρακτήρες που δούλεψαν και έφτιαξαν τη ζωή τους στο νησί το 1977.

Κρίμα που δεν το είχα δει πριν το season finale. Θα με είχε βοηθήσει να μπω πολύ καλύτερα στο κλίμα.

Δημοσ.

Στο νησι, φτιαχνουν ενα σταθμο, που μεταδιδει τους αριθμους αυτους, σε μια κωδικοποιημενη συχνοτητα γνωστη μονο σε στελεχε της Νταρμα.Οταν και αν καταφερουν να τους αλλαξουν, η μεταδοση θα αλλαξει και οι Νταρμιτες στον εξω κοσμο θα καταλαβουν οτι η Νταρμα πετυχε τον σκοπο της [...]

Αυτη ειναι πανω κατω η εξηγηση των αριθμων.

Για καταρες κλπ φυσικα δεν εχει ειπωθει και δεν θα ειπωθει κατι, αυτη ηταν μια εντυπωση του Χιουγκο.

Αααα! :-) Μάλιστα...!

Σ' ευχαριστώ Sheik!!! kissing.gif

@Manuel: Έλα ρε, αξίζει τόσο το επεισόδιο??:confused:

Θα το δω κι' εγώ! :-)

Πάντως, έχει πολύ πλάκα να βλέπεις τον 1ο κύκλο, έχοντας δει τον 5ο. Σε κάθε σκηνή,

υπάρχουν ένα σωρό πράγματα, που πλέον μπορείς να τα εξηγήσεις! Και ξέρεις απόλυτα τί γίνεται! Αν δεν τον αρχίσατε, κάντε το!

Στο Lostpedia έχει μια μεγάλη ανακοίνωση για rewatch των προηγούμενων κύκλων και έχει μια λίστα με παρα πολλά σάιτ και φόρουμ, που τα ξαναβλέπουν οργανωμένα. Μήπως να συντονιστούμε κι' εμείς? :rolleyes:

Επισκέπτης
Δημοσ.
@Manuel: Έλα ρε, αξίζει τόσο το επεισόδιο??:confused:

Θα το δω κι' εγώ! :-)

Εντάξει, δεν άξιζε τόόόσο πολύ, αλλά είχε και 1-2 στιγμές WTF, από στιγμιότυπα επεισοδίων πρώτων κύκλων, που δεν τα είχα συνδυάσει!

Και κυρίως είχε συνδυαστικές σκηνές και καλά οργανωμένες χρονικά (οπότε και τα ξεμπλέκεις στο μυαλό σου), από τα γεγονότα των 3 χρόνων.

Δεν ξέρω, ίσως εμένα να με βοήθησε, αλλά για κάποιον άλλον να είναι "ε, εντάξει, το είχα καταλάβει πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα", αν και το κόβω λίγο δύσκολο όταν έχεις να κάνεις με την τελευταία σκηνή από τον 4ο κύκλο όπου μαθαίνεις ότι πρόκειται για flash forward αντί για flashback, και αυτή μπαίνει σφήνα ανάμεσα σε σκηνές από τον 5ο κύκλο. Δηλαδή πόσο καλά οργανωμένο πρέπει να είναι το μυαλό σου ώστε να έχεις καταλάβει ακριβώς τις χρονικές περιόδους όπου συμβαίνουν όλα τα γεγονότα;

Πόσο μάλιστα όταν την πρώτη φορά που τα είδες, σου έλειπαν πολύ πολύ βασικά στοιχεία (πώς βρέθηκε εκεί ο Jack, τι κίνητρα είχε, τι είχε περάσει).

Δημοσ.

"John is going to be a substitute" είχε πει η μάνα του Φάραντει στον Τζακ όταν πήγαν και την βρήκαν για να της ζητήσουν να τους βοηθήσει να γυρίσουν στο νησί. Πραγματικά το εννοούσε. Χρήσιμα τα special επεισόδια για να βάλει κανείς σε μια τάξη αυτά που έχει δει.

Δημοσ.
"John is going to be a substitute" είχε πει η μάνα του Φάραντει στον Τζακ όταν πήγαν και την βρήκαν για να της ζητήσουν να τους βοηθήσει να γυρίσουν στο νησί.

Wow!!!!!!!!!!! :confused: :confused: :confused:

Φοβερό.........icon14.gif

Δημοσ.
ναι αλλά νομίζω πως εννοούσε για τον πατέρα του Τζακ

όσον αφορά τις συνθήκες του ταξιδιού

Ακόμα κι'αν εννοούσε το προφανές, δεν παύει να είναι διφορούμενο και ... wow! :mrgreen:

Δημοσ.

Μηπως θυμαται κανεις τη σκηνη που ο Λοκ καθαριζει εν ψυχρο μια γυναικα μπροστα σε κοσμο και τι ισχυριστηκε για τη πραξη του?Πρεπει να ηταν 3 η 4 seson.....Ισως να μας δωσει καποιες εξηγησεις η ενεργεια του για το ποιος ειναι πραγματικα ο μπαρμπαΛοκ....

Δημοσ.
Αργει ο Φλεβαρης ρε παιδια????

Υπερβολικά πολύ... Ίσως περισσότερο απ'ότι άργησαν οι υπόλοιποι Φλεβάρηδες.

Δημοσ.
Μηπως θυμαται κανεις τη σκηνη που ο Λοκ καθαριζει εν ψυχρο μια γυναικα μπροστα σε κοσμο και τι ισχυριστηκε για τη πραξη του?Πρεπει να ηταν 3 η 4 seson.....Ισως να μας δωσει καποιες εξηγησεις η ενεργεια του για το ποιος ειναι πραγματικα ο μπαρμπαΛοκ....

Ήταν στο τέλος του 3ου κύκλου. Η γυναίκα ήταν η Ναόμι, μια μαύρη Βρεττανίδα μισθοφόρος (ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα) που είχε προσλάβει ο μαύρος του Widmore ο Matthew που τον καθάρισε μετά ο Ben. Αυτή είχε πέσει με αλεξίπτωτο στο νησί και είχε ισχυριστεί ότι την έιχε στείλει η Penny.Είχε μαζί της ένα τηλέφωνο αλλά ήθελε να πάει στην κεραία που έκανε τη μετάδοση των αριθμών και του σήματος της Rousseau γιατί δεν είχε σήμα. O John όμως δεν την πίστεψε (δε θυμάμαι γιατί ακριβώς) και μόλις έφτασε στο σταθμό και πήγε να μιλήσει της κάρφωσε άπονα το μαχαίρι στην πλάτη. Τελικά αυτή πεθαίνει στην αρχή της τέταρτης σεζόν.

- Και εσύ τέκνον John;

- Είναι πολλά τα λεφτά Naomi.

Αν διαβάσει κάποιος που δεν έχει δει τη σειρά το post μου θα αναφωνήσει "τι μαλ...ες" κάθεστε και βλέπετε. Εμείς όμως πάντα θα ξέρουμε πόσο λάθος κάνει "LOST RULZ".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...