Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.Παλιος στην αναγνωση του φορουμ και νεος στην ενεργη συμμετοχη.Κατι με κανει να πιστευω οτι η ουλη του Λοκ στο ματι καπως αλλιως πρεπει να εγινε και οχι απο τη πτωση του αεροπλανου απλα και θα δουμε καποια ιστορια και για αυτο το θεμα.

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλημερα παιδια.Παλιος στην αναγνωση του φορουμ και νεος στην ενεργη συμμετοχη.Κατι με κανει να πιστευω οτι η ουλη του Λοκ στο ματι καπως αλλιως πρεπει να εγινε και οχι απο τη πτωση του αεροπλανου απλα και θα δουμε καποια ιστορια και για αυτο το θεμα.

Αν μιλάς για τη δική μου φωτό, η ουλή είναι από το κυνήγι του αγριογούρουνου.

Δημοσ.
Αν μιλάς για τη δική μου φωτό, η ουλή είναι από το κυνήγι του αγριογούρουνου.

Αν θυμαμαι καλα την εχει απο την πρωτη στιγμη που τον βλεπουμε μετα την πτωση του αγεροπλανου και μου εκανε εντυπωση που των υπολοιπων οι ουλες βλεπε Τζακ κτλ εκλεισαν-ιαθηκαν-ενω του μιστερ Λοκ συνεχιζει να υπαρχει εστω και σαν στιγμα μεχρι και τα τελευται επισοδια ....ΠΩ ΠΩ τι προσεχω ο αθεοφοβος............

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ δε νομίζω ότι είναι τυχαίο το πλάνο. Ειδικά αν πρόκειται για το επεισόδιο όπου γίνεται η συζήτηση άσπρου - μαύρου με τα πούλια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω διαβάσει περίπου το 80% των σχολίων και νομίζω υπάρχει μια λεπτομέρεια που έμεινε ασχολίαστη, που ίσως αποβεί πολύ σημαντική.

Χάζευα τυχαίως την τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου: Τον Τζέικομπ τελικά, δεν τον σκοτώνει ο Μπεν αλλά ο ψευτοΛοκ. Την ώρα που σφαδάζει πληγωμένος από τη μαχαιριά, λέει το "they're coming" και ο ψευτοΛοκ τον κλωτσάει στην φωτιά.

Υποτίθεται, όμως, και λογικό είναι, ότι ο ψευτοΛοκ δεν μπορούσε να τον σκοτώσει, αλλιώς θα το είχε κάνει μόνος του εδώ και πολύ καιρό και έπρεπε να τον σκοτώσει κάποιος άλλος. Μήπως αυτό σημαίνει πως ο Τζέικομπ ζει;

Δημοσ.

Αυτό που λές θα μπορούσε να αποτελέσει κλειδί για τη συνέχεια. Ίσως να ζει ο Jacob ή ίσως να πρέπει να τιμωρηθεί με κάποιον τρόπο ο Κώστας που δεν τήρησε τους κανόνες.

Αλλά κα έτσι να μην είναι η παρατήρησή σου είναι πολύ σωστή!

Δημοσ.

κατι λιγο ασχετο. πως γινεται οι ιθαγενεισ του νησιου να μην εχουν πεθανει ολοι αφου δεν μπορουν να γεννηθουν παιδια στο νησι. και εννοω στην αρχη πριν παρουν το υποβρυχιο απο την νταρμα

Δημοσ.

Η θεωρία μου είναι η εξής.

Ο Jacob επιμένει να φερνει συνεχώς ανθρώπους στο νησί, ενω ο Samuel δεν συμφωνεί μαζί του, πιστεύοντας πως οι άνθρωποι καταλήγουν πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: παλεύουν, καταστρέφουν και διαφθείρονται. Γι' αυτό και θέλει να τον σκοτώσει. Ο Jacob καθε φορά ψάχνει να βρει τους ιδανικούς ανθρώπους που θα αποδείξουν ότι ο Samuel είναι λάθος. Γι' αυτό και όχι μόνο επισκέπτεται τους Jack, Hurley, Kate και λοιπούς αλλά τους αγγίζει έναν έναν, συνδέοντας παράλληλα κατά τη γνώμη μου τη μοίρα τους με το νησί. Δηλαδή ετσι βρήκαν το νησί το Black Rock, οι Dharma και όσοι βρέθηκαν στο νησί κατά καιρούς. Ο Samuel από την άλλη, βλέποντας ότι ο Jacob φέρνει ανθρώπους στο νησί, προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, πείθοντας τους να σκοτώσουν τον Jacob. Σε μια απο αυτές τις απόπειρες, που κατά τη γνώμη μου έγινε πριν την εποχή της Dharma στο νησί, καταστρέφεται το άγαλμα και μένει μόνο το πόδι. Έπειτα έρχεται η Dharma και ο Horace χτίζει την καλύβα. Ο Jacob θέλοντας να γλιτώσει από τον Samuel, μεταφέρεται εκεί και για προστασία βάζει τον κύκλο της στάχτης γύρω. Όμως και εκεί ο Samuel καταφέρνει να σπάσει τον κύκλο, έτσι ο Jacob επιστρέφει στο μόνο ασφαλές για κείνον μέρον που είναι το η κάμαρα κάτω από το πόδι του αγάλματος.

Όταν το αεροπλάνο πέφτει στο νησί, ο Samuel βρίσκει επιτέλους το παραθυράκι που έψαχνε: τον Locke. Ο Locke έχοντας γιατρευτεί από την παράλυση του, πιστεύει ότι έχει ξεχωριστεί σύνδεση με το νησί. Ο Samuel το εκμεταλλεύεται και του εμφανίζεται ως μια πολύχρωμη λάμψη που πείθει ακόμα περισσότερο τον Locke ότι είναι ξεχωριστός. Βλέποντας ότι ο Jack πηγαίνει κόντρα στον Locke, προσπαθεί να τον βγάλει από την μέση και του εμφανίζεται σαν Christian ο οποίος τον οδηγεί στην άκρη του γκρεμού και θα είχε σκοτωθεί αν δεν ήταν ο Locke τελευταία στιγμή να τον σώσει. Στο μεταξύ ο Samuel εγκαθιστάται στην καλύβα και περιμένει τον Locke. Όταν εκείνος ζητάει να συναντήσει τον Jacob, ο Ben που δεν τον έχει δει ποτέ του, τον πάει εκεί που νομίζει ότι μένει ακόμα ο Jacob. Ο Ben στήνει ολόκληρο θέατρο και ο Locke πάει να φύγει όταν ο Samuel του ζητάει βοήθεια. Έτσι και τον Locke πείθει ότι είναι ξεχωριστός για άλλη μια φορά και παράλληλα κάνει τον Ben να ζηλέψει τον Locke. Ο Ben πυροβολεί τον Locke αλλά επειδή ο Samuel τον χρειάζεται του εμφανίζεται ως Walt και του λέει ότι "έχει δουλειά να κάνει". Όταν ο Locke επισκέπτεται την καλύβα, ο Samuel σε μορφή Christian του λέει να μετακινήσει το νησί για να το σώσει "δήθεν". Τελικά το μετακινεί ο Ben. Όταν ο Locke πάει να ξαναγυρίσει τον τροχό, ξανά σε μορφή Christian ο Samuel του λέει ότι πρέπει να πεθάνει. Τελικά πεθαίνει και γυρνάει στο νησί το πτώμα του. Ο Samuel βρίσκει την ευκαιρία που ψάχνει τόσους αιώνες. Παίρνει την μορφή του Locke, τρομοκρατεί τον Ben, ξεγελάει τον Richard και φτάνει στον Jacob έχοντας πείσει τον Ben να τον σκοτώσει, πράγμα το οποίο κάνει.

Τελικά τα συμπεράσματα μου είναι δύο: 1) Ο Locke ποτέ δεν ήταν ξεχωριστός. Όλα αυτά ηταν μια ψευδαίσθηση που του δημιούργησε ο Samuel ως μέρος του σχεδίου του. Μια ζωή όλοι τον εκμεταλλεύονταν: ο πατέρας του, ο Ben... 2) Όλοι τους είναι πιόνια στην μάχη Jacob v Samuel (εξαιρώ ίσως τον Richard). Μπορεί ο Ben και ο Widmore να νομίζουν ότι παλεύουν για το ποιος θα ελέγχει το νησί, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα, όπως υπενθυμίζει και ο Jacob στον Ben. Προβλέπω την έκτη σεζόν να επικεντρώνεται στον πόλεμο μεταξύ των δύο αυτών πλευρών, γιατί μπορεί ο Jacob να πέθανε αλλά αυτό που ανέφερε η Ilana για "υποψήφιο" αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Δημοσ.
κατι λιγο ασχετο. πως γινεται οι ιθαγενεισ του νησιου να μην εχουν πεθανει ολοι αφου δεν μπορουν να γεννηθουν παιδια στο νησι. και εννοω στην αρχη πριν παρουν το υποβρυχιο απο την νταρμα

παλαιότερα μπορούσαν η γυναίκα του οράτιου γέννησε, λογικά κάτι θα παίζει μετά την έκρηξη που έγινε. :P

Δημοσ.
παλαιότερα μπορούσαν η γυναίκα του οράτιου γέννησε, λογικά κάτι θα παίζει μετά την έκρηξη που έγινε. :P

Το θεμα με την γεννηση αφορα το ποτε και που εχει "συλλαβει" η υποψηφια μητερα.Εντος η εκτος ΝΗΣΙΟΥ...γιαυτο το λογο η Κλαιρ και η χαμηλοβλεπουσα Σαν τα κατεφεραν επειδη πνιξαν το κουνελι εκτος νησιου...

• Moderators
Δημοσ.
Το θεμα με την γεννηση αφορα το ποτε και που εχει "συλλαβει" η υποψηφια μητερα.Εντος η εκτος ΝΗΣΙΟΥ...γιαυτο το λογο η Κλαιρ και η χαμηλοβλεπουσα Σαν τα κατεφεραν επειδη πνιξαν το κουνελι εκτος νησιου...

Για την Sun, ήταν στο νησί.

Δημοσ.
Για την Sun, ήταν στο νησί.

Θυμαμαι οτι ο JIN ειναι ενας απο τους ευνοημενους του ΝΗΣΙΟΥ μαζι με ROUZ kai LOK κ.τ.λ διοτι βελτιωθηκαν ιατρικα ομως γιατι πηγαν στο κρυφο εργαστηριο η SUN kai η JULIETE? απλα και μονο για να πιστοποιησουν την εγκυμοσηνη ? και τοτε η ανησυχια τους τι αφορουσε και ψαχνανε τις μερες της συληψης?

Δημοσ.
Θυμαμαι οτι ο JIN ειναι ενας απο τους ευνοημενους του ΝΗΣΙΟΥ μαζι με ROUZ kai LOK κ.τ.λ διοτι βελτιωθηκαν ιατρικα ομως γιατι πηγαν στο κρυφο εργαστηριο η SUN kai η JULIETE? απλα και μονο για να πιστοποιησουν την εγκυμοσηνη ? και τοτε η ανησυχια τους τι αφορουσε και ψαχνανε τις μερες της συληψης?

Γι αυτό ακριβώς ανησυχούσαν, επειδή η "σύλληψη" έγινε στο νησί. Αν η Σαν δεν έφευγε με το ελικόπτερο το πιθανότερο ήταν να πέθαινε στο νησί κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...