Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες/Απόψεις για την 6η(final) season του Lost (Προσοχή!! spoilers έως ΚΑΙ 5η)

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει ένας άνθρωπος σε ένα thread , στο οποίο γράφουν τρελαμένοι λοστάκηδες (και αναλύουν σαν τρελοί τη σειρά), για να γράψει ότι δεν του αρέσει. Δηλ... ποιός ο σκοπός....???

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μιλάτε πια για το Λοστ, αλλά για άλλες σειρές..

(με ξενερώσατε.....:-()

Επιστροφή στο Λοστοσύμπαν:

Όλα καλά (και γνωστά) με το κουμπί..

Αλλά το γύρισμα του κλειδιού/κουμπιού απο τον Ντες, τί επιπτώσεις είχε στο νησί?

Το νησί συνεχίζει να είναι σπέσιαλ ή ήταν μόνο εξαιτίας αυτής της ενέργειας??

Συνεχίζει να μη φαίνεται στα ρανταρ (γιατί νομίζω ότι σε κάποιο επεισόδιο έλεγαν ότι φαίνεται)?????

Συνεχίζει να έχει μοναδικές ιδιότητες??

Γιατί εγώ νόμιζα ότι οι ιδιότητες του νησιού οφείλονταν σε αυτήν την ενέργεια.. Εεεε?

• Απαντ. 549
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά γιατί το Λοστ να έχει ασυλία και να μην δέχεστε τα αρνητικά σχόλια? Στα θέματα του πριζον δηλαδή και του 24 που πέφτει ΤΟ κράξιμο τι έπρεπε να γίνεται?

Κι εμένα μ'αρέσει το Λοστ αλλά ειδικά αυτό με το transformation του "Κώστα" όπως τον λέτε σε Λοκ ήταν ξενέρωμα.

Και γενικά με το time traveling φέτος την έχουν τραβήξει από τα μαλλιά τη σειρά.

Δημοσ.

Απλά ρε παιδιά γιατί κάποιοι απο εμάς, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό το transformation του "Κώστα" πιστεύουμε ότι οι σεναριογράφοι το είχαν σχεδιασμένο εξ'αρχής. Δηλαδή όταν ξεκίνησε η σειρά στο πρώτο επεισόδιο ξέρανε ότι στην 5η σεζόν θα υπάρξουν αυτοί οι δύο, και οι Λόστις θα γυρίσουν πίσω στο 1977, και όλα αυτά που γίνανε. Αυτό εγώ δεν το λέω τράβηγμα απο τα μαλλιά. Το λέω εξέλιξη της ιστορίας. Στο πρίζον π.χ φαινόταν ότι οι σεναριογράφοι είχαν χάσει την μπάλα και σε κάθε σεζόν βλέπαμε τα κουφά. Και κακά τα ψέμματα αυτό το πράγμα φαίνεται. Το ότι δηλαδή μια σειρά υπάρχει μόνο και μόνο για να κάνει νούμερα. Και εγώ αυτό το πράγμα στο Λόστ δεν το βλέπω - αισθάνομαι. Και αυτό διότι ξαναλέω οι σεναριογράφοι είχαν το πλάνο του απο την αρχή. Το κακό είναι απλά ότι στις 3 πρώτες σεζόν δεν μας συνήθισαν τόσο πολύ στο ''μεταφυσικό'' και μας μπήκε στο μυαλό το Λόστ σαν μια σειρά επιβίωσης. Τώρα που πλέον έχει δείξει τον πραγματικό του εαυτό ξενίζει. Αλλά ξαναλέω αυτό ήταν το σχέδιο εξ'αρχής. Δεν πιστεύω ότι ένας σεναριογράφος ξαφνικά αναφέρει έναν Τζέικομπ και δύο σεζόν μετά σκέφτεται ''Τώρα τι να κάνουμε με αυτόν?'' Ήξερε τον ρόλο που θα παίξει ο Τζέικομπ. Ή δεν σκότωσε τον Λόκ στην τρίτη σεζόν και ξαφνικά στα τέλη της πέμπτης σεζόν είπε ''Τελικά ο Λόκ όντως θα έχει πεθάνει και θα βάλουμε και έναν εχθρό στον Τζέικομπ.'' Σκεφτείτε το λίγο αυτό. Ένα πόδι στην πρώτη σεζόν. Ένας τζέικομπ στην τρίτη. Ο Τζέικομπ που ζει μέσα στο πόδι στην πέμπτη. Και τα παραδείγματα επ αυτού είναι άπειρα. Ε πως να το κάνουμε αυτά τα πράγματα θέλουν έναν σχεδιασμό.

Δημοσ.

Sellers αυτο που λες κατα τη γνωμη μου δεν ισχυει.

Και δεν ισχυει κυριως ως προς την διαμορφωση των χαρακτηρων.Βλεπουμε κατι συμπεριφορες αλλοπροσαλες ισα ισα για να εξυπηρετηθει η δραση.Αν ειχε δουλευτει απο την αρχη οπως λες δε θα συνεβαινε αυτο...

Τωρα το αν ειχαν σκεφτει τον Τζεικομπ κτλ οταν αρχισε η σειρα πολυ αμφιβαλλω.

Δημοσ.
. Το κακό είναι απλά ότι στις 3 πρώτες σεζόν δεν μας συνήθισαν τόσο πολύ στο ''μεταφυσικό'' και μας μπήκε στο μυαλό το Λόστ σαν μια σειρά επιβίωσης. Τώρα που πλέον έχει δείξει τον πραγματικό του εαυτό ξενίζει. Αλλά ξαναλέω αυτό ήταν το σχέδιο εξ'αρχής. Ε πως να το κάνουμε αυτά τα πράγματα θέλουν έναν σχεδιασμό.

Νομίζω πως αυτο ειναι το σημείο κλειδί.

Αν και δεν θα έλεγα οτι με ξενίζει, αλλα με έπιασε απροετοίμαστο. Εξάλλου ειχα εμπιστευτεί και τους "παπατζήδες" τους δημιουργούς. Οταν έλεγαν για τον "επιστημονικό" τρόπο στην εξήγηση.:-D

Δεν θελω να πω αν ειναι καλύτερα ή χειρότερα ετσι, παντως ειναι πολυ διαφορετικά.

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ απόλυτα ότι όλα ήταν σχεδιασμένα από την αρχή, άλλωστε και οι εμφανίσεις νεκρών προσώπων είχαν αρχίσει από τα πρώτα κιόλας επεισόδια π.χ. Κρίστιαν στον Τζακ.Απλώς βλέποντας οι παραγωγοί την επιτυχία της σειράς αποφάσισαν να τραβήξουν το σενάριο ώστε να διαρκέσει έξι σεζόν.

Τώρα όσον αφορά το θέμα της διαμάχης καλού και κακού, αυτό είναι κάτι σχετικό.Όπως και στην αληθινή ζωή κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός.Οι ήρωες της σειράς έχουν παρα πολύ επιβαρυμένο παρελθόν και το παρόν τους επίσης γεμάτο πράξεις βίας, ενώ τα κίνητρά τους είναι καθαρά συμφεροντολογικά.Γενικά είναι άνθρωποι "χαμένοι" στην ζωή, "χαμένοι" στον χρόνο, στον χώρο , χαμένοι σε όλα. Μήπως και εμεις χαμένοι δεν είμαστε μ'αυτά που βλέπουμε ?

Δημοσ.
Συγγνώμη αλλά γιατί το Λοστ να έχει ασυλία και να μην δέχεστε τα αρνητικά σχόλια? Στα θέματα του πριζον δηλαδή και του 24 που πέφτει ΤΟ κράξιμο τι έπρεπε να γίνεται?

Κι εμένα μ'αρέσει το Λοστ αλλά ειδικά αυτό με το transformation του "Κώστα" όπως τον λέτε σε Λοκ ήταν ξενέρωμα.

Και γενικά με το time traveling φέτος την έχουν τραβήξει από τα μαλλιά τη σειρά.

Δεν με κατάλαβες...

Π.χ. εμένα δε μου αρέσει το Prison Break, εντάξει? Με ξενερώνει..

Γιατί όμως να πάω στο θριντ του Prison Break, όπου σαφώς γράφουν (κυρίως) οι

φαν της συγκεκριμένης σειράς και να τους κράξω???

Θα είχε κάποιο νόημα αυτό?

Όχι βέβαια..

Και γιατί να τους το χαλάσω σε τελική?

Καθένας με τα γούστα του.. :)

Στα δικά μας τώρα...:

Οι σεναριογράφοι γενικά -νομίζω- πως κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι,

αλλά ένα αρχικό θα υπήρχε, δε μπορεί! Είναι αδύνατον να μην υπήρχε! Αφού βλέπουμε τον 5ο κύκλο και καταννούμε τον 1ο, σαφώς υπάρχει μία σύνδεση..

Αλλά ότι προσθέσανε κι' άλλες...σάλτσες στο αρχικό τους προσχέδιο, αυτό είναι

100% σίγουρο!:rolleyes:

@Manuel, μην αποκλείετε τίποτα! Ίσως να μας εκπλήξουν ευχάριστα του χρόνου και να δούμε ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση.. Εγώ προσανατολίζομαι στο ότι αυτές οι θρησκοληψίες και μη, που είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο ήταν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να περιμένουμε να δούμε άλλα πράγματα... αλλά τελικά να μας δείξουν διαφορετικά απο αυτά που περιμέναμε να δούμε.. (έχω αρχίσει και μπερδεύω τα λόγια μου, μάλλον φταίει το ότι ξαναβλέπω τον 1ο κύκλο!:lol:)

Δημοσ.

Για να προσθέσω και εγώ την άποψη μου, πιστεύω ότι το Lost είναι μια πολύ καλοδουλεμένη σειρά. Τουλάχιστον ως προς το βασικό storyline ήταν από την αρχή έτοιμη και το σενάριο δένει απίστευτα. Ειδικά αν κάποιος παρατηρήσει λεπτομέρειες των πρώτων κύκλων θα μείνει... Μαλακάσα. Απλά όπως κάθε παραγωγή που κάνει χοντρά λεφτά έχει κάποιες αβλεψίες που, κατά την άποψη μου τουλάχιστον, δε μειώνουν την αξία του, καταπληκτικού, αποτελέσματος.

Για να επιστρέψω όμως στο θέμα:

Αλλά το γύρισμα του κλειδιού/κουμπιού απο τον Ντες, τί επιπτώσεις είχε στο νησί?

Δεν έχω ιδέα... Το θέμα του κουμπιού-κλειδιού (το οποίο μην ξεχνάμε έπαιξε τεράστια σημασία για το story) με έχει απασχολήσει πάρα πολύ στο παρελθόν, γιατί εξηγήσεις του στυλ αν δεν πατήσω το κουμπί τελικά θα ανάψει ένας πολύ δυνατός προβολέας και ο Desmond θα αρχίσει το γυμνισμό δεν κολλάνε με τη σειρά. Οπότε θα προτείνω μια σειρά υποθέσεις:

1) Ο Widmore θέλει να γυρίσει στο νησί.

2) Ο Widmore είναι κολλητός με την Eloise Hawking.

3) H Eloise Hawking μπορεί να βρεί το νησί για το φίλο της... αλλά δεν το κάνει.

4) Η Eloise Hawking φαίνεται, τουλάχιστον ως ένα χρονικό σημείο, να μπορεί να προβλέψει το μέλλον.

5) Πείθει λοιπόν τον Desmond να μην παντρευτεί την Penny αλλά να καταλήξει στο νησί όπου τελικά θα γυρίσει το κλειδί.

Συνεχίζει να μη φαίνεται στα ρανταρ (γιατί νομίζω ότι σε κάποιο επεισόδιο έλεγαν ότι φαίνεται)?????

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι το νησί εξακολουθεί να παραμένει κρυμμένο από τους κοινους θνητούς μετά το κλειδί αλλά πλέον όχι από την Eloise.

Το νησί συνεχίζει να είναι σπέσιαλ ή ήταν μόνο εξαιτίας αυτής της ενέργειας??

Θεωρώ ότι κανένας από όλους αυτούς που σχετίζονται με το νησί δε θα έθετε σε κίνδυνο τις ιδιότητες του οπότε μάλλον ναι. Επίσης αν είχε χάσει τις ιδιότητες του πώς έπεσε το αεροπλάνο της Ajira, έγινε η νύχτα μέρα, γύρισαν οι 4 στο παρελθόν κτλ.

Σειρά μου τώρα να ρωτήσω:

Θυμάται κάποιος να έχουμε δεί πότε χάλασε ο κύκλος της στάχτης έξω από την καλύβα;

Δημοσ.

Το νησι ειναι απο μονο του σπεσιαλ.Δεν το εκανε η ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια ξεχωριστο.Αυτη ειναι απλα αλλη μια απο τις ιδιαιτεροτητες του.

Επισης, με το γυρισμα του κλειδιου απο Ντεσμοντ εγινε ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ορατο στον κοσμο, λογω της τεραστιας απελευθερωσης ηλεκτρομαγνητικης ενεργειας, που εγινε αισθητη σχεδον παντου.

Δημοσ.

λοιπον θελω να κανω μια παρατηρηση και να μου πειτε την γνωμη σας.

πιστευω οτι οταν ο Μπεν συναντα την κορη του ,Αλεξ με την μορφη του καπνου,(αν ειναι οντως ο καπνος)αυτο δεν εχει καμια σχεση με τον Λοκ ο οποιος υποθετουμε οτι ειναι ο Κωστας και αυτο γιατι οταν λεει ο μπεν στον λοκ οτι θα κανει οτι του πει επειδη αυτο θελει η Αλεξ ο Λοκ τον κοιταζει με απορία σαν να μην το ηξερε και του λεει''τι ειπες ρε μεγαλε''. αυτο σημαίνει οτι ο κωστας που ειναι ο Λοκ(αν ισχυει αυτο) δεν εχει σχέση με τον καπνό τουλαχιστον αμεση (αν η Αλεξ ηταν ο καπνος)....μπερδεμα ε ?

λοιπον ακουω γνωμες

α και να προσθεσω οτι για μενα που βλεπω πολλες σειρες το Λοστ ειναι απιστευτο και ελπιζω οταν τελειωσει να βγει καποια αλλη σειρα αναλογου επιπεδου

Δημοσ.

Τελείωσα όλον τον 5 κύκλο και έχω τις εξής απορίες.

Α) Τι απέγινε η Κλαιρ τελικά ?

Β) Γιατί δεν μπορούν να σκοτωθούν μεταξύ τους οι 2 άντρες στην αρχή του τελικού επεισοδίου και χρειάζεται μεσάζοντας?

Γ) Γιατί ο Τζεϊκόμπ πήγαινε και τους έβρισκε σε διάφορες σημαντικές στιγμές της ζωής τους ?

Δ) Τι ήταν μέσα στην θήκη του μουσικού οργάνου που είδαμε στην σκηνή με τον Χιούγκο & Τζεϊκόμπ ?

(Γιατί κάτι μου λέει ότι είναι κάτι σημαντικό.

Και ο Χιούγκο το κουβαλούσε παντού μαζί του,ενώ δεν είδαμε ΠΟΤΕ να ανοίγεται αυτή η θήκη.)

Ε) Τι ρόλο παίζει ο Ριχάρδος/Ριτσαρντ στην όλη υπόθεση και γιατί δεν τον αφήνει ο Τζεϊκομπ να πεθάνει ?

Αντίθετα είναι λες και έχει πάρει το χάπι της αθανασίας και έχει κολλήσει στην ίδια ηλικία αιώνες τώρα.

ΣΤ) Κάποια στιγμή έγινε λόγος για έναν ναό που κρατιέται μακρυά από τα περίεργα μάτια και για το ότι ο καπνός είναι ο φύλακας του ναού αυτού .

Παρ'ολ'αυτά,δεν δώθηκαν περισσότερες εξηγήσεις με αυτό το θέμα.

Ζ) Στο τέλος του φινάλε,εξηγείται και αυτό που είπε ο Μπεν.

Οτι ότι πεθαίνει,πεθαίνει.

Δεν μπορεί το νησί να κάνει νεκραναστάσεις.

Η) Μιλώντας για τον Μπεν..

Που τον πήγε ο Ριχάρδος/Ρίτσαρντ και γιατρεύτηκε ?

Και γιατί αυτό του κόστισε την αθωότητα του ?

Θ) Τι ρόλο παίζει η Ιλάνα και η παρέα της στην όλη υπόθεση ?

Ι) Διαβάζοντας τα πρώτα ποστς,να επισημάνω κάτι.

Ο σταυρός που πήρε η μητέρα του Ηθαν από τον νεκρό άντρα της,ήταν ένα ανκ.

Αν το προσέξατε.

====

Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ομορφάντρας, σύμφωνα με την αδερφή μου και την κοπέλα μου, πράγμα που πιστεύω ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του Lost.

Συμφωνώ και επαυξάνω .

Είναι ποοοολυ ωραίος.

Έχει αυτό το ''κάτι'' που σε τραβάει ..

Δημοσ.

Και εγω πιστευω πως υπαρχει καποιο πλανο απο την αρχη χωρις ισως να ειναι απο την αρχη γνωστο το τελος...

Καποιος καποιες σελιδες πιο πισω ειχε πει οτι το λοστ ξεκινησε σαν μια σειρα το σεναριο της οποιας να ειναι στηριγμενο πανω στο concept του reality survivor η κατι τετοιο ετσι δεν ειναι?

Προφανως κατι τετοιο ειναι απλα στο λοστ αντι να εχουμε ανθρωπους τηλεθεατες εχουμε "Θεους" παρατηρητες...Το πηγε ενα κλικ πιο κατω ο J.J.

Δημοσ.
λ[...]ο Λοκ τον κοιταζει με απορία σαν να μην το ηξερε και του λεει''τι ειπες ρε μεγαλε''. [...]

λοιπον ακουω γνωμες

Επειδή μου δημιουργήθηκε και μένα η απορία, πιστεύω ότι απλά παίζει το παιχνίδι του.

Δημοσ.

Ναι, υπαρχουν ξερω γω ταινιες βαφτισμενες αριστουργηματα, οπως Shawshank Redemption, no country for old men, slumdog millionaire και παει λεγοντας.Δεν διαφωνω..

Καμια ομως δε σε διασκεδαζει οσο το dark knight ή το transformers.Εκει ειναι η διαφορα ;)

Τώρα εξηγούνται όλα... Πάσο!

Δημοσ.

Ωπ τώρα το είδα αυτό. Επειδή μπερδεύτηκα όμως, ποιος απο τους δύο εννοεί ότι το Shawshank Redemption δεν είναι ταινιάρα??? Για να ξέρω με ποιον θα κοντραριστώ λεκτικά... (και σωματικά. Ραντεβού όποτε θέλει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...