avpap75 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Είναι ίσως η καλύτερη σειρά φαντασίας που έχω δει. Ειδικά με το τέλος της 5ης σεζόν τα σπάει όλα. Εντάξει η 3 - 4 σεζόν ήταν για να υπάρχουν αλλά νομίζω πως η 5η και η 6η που έρχεται θα μας αποζημιώσουν με το παραπάνω. Υ.Γ.: Όποιος ψάχνει τώρα για κενά στο σενάριο, ασάφειες, επιστημονικές ανακρίβειες κ.λ.π. απλά δεν έχει καταλάβει τι εστί TV Series και ποιος ο λόγος ύπαρξης τους. Το φετινό Lost και το Fridge είναι απλά απολαυστικά και τρελό κόλλημα.
nikosBruin Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Και πως θα έπεφταν μετά οι Losties στο νησί? Το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να μην πατήσει για μια φορά το κουμπί επειδή έτσι του κάπνισε. Θα μπορούσε να γίνει διακοπή ρεύματος και να χαλάσει και η γεννήτρια. Ή κάτι τέτοιο. Σε μια φανταστική ιστορία, λύσεις υπάρχουν πάντα. Άλλες είναι λογικές και καλοδουλεμένες και άλλες του ποδαριού και χωρίς νόημα. Τις χαζές λύσεις, άλλοι τις βλέπουν και τους ενοχλούν και άλλοι όχι. Τι να κάνουμε; Δεν έχει και τόση σημασία γιατί πρόκειται για μια σειρά μόνο, τίποτα παραπάνω. Πάντως για σύγκριση, όσοι θέλετε διαβάστε τα βιβλία του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών". Είναι καλοδουλεμένα, χωρίς αντιφάσεις, χάσματα, ανόητες λύσεις κλπ. Μια ιστορία φαντασίας που όμως έχει συνέπεια στη λογική της. Το Λοστ δεν έχει τίποτα από αυτά. Έχει πλάκα, κάνουμε χαβαλέ, όλα καλά. Αν όμως νομίζετε ότι έχει λογική, συνοχή, και είναι έργο τέχνης συγκρίσιμο με άλλα γνωστά, τότε διαφωνώ απόλυτα.
Sellers Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Έχει πλάκα, κάνουμε χαβαλέ, όλα καλά. Αν όμως νομίζετε ότι έχει λογική, συνοχή, και είναι έργο τέχνης συγκρίσιμο με άλλα γνωστά, τότε διαφωνώ απόλυτα. Αμερικάνικη σειρά και έργο τέχνης δεν νομίζω να μπαίνουν στην ίδια πρόταση, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως...
sheik Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Κι ερχομαστε στο κλασσικο,πλεον, pattern "δειτε και καμια αλλη σειρα, το Λοστ ειναι φολα". Εχουμε και λεμε: 1ον) Βλεπουμε κι αλλες σειρες,ωραιες/γαματες,αλλα δεν υπαρχει τιποτα το κακο στο να μας αρεσει/διασκεδαζει το Λοστ περισσοτερο. 2ον)Δεν εχουμε αναγκη απο "φωστηρες".Προσωπικα γουστα ειναι, ποιος ο λογος να προσπαθει καποιος να πεισει τον αλλο να αφησει την ταδε σειρα επειδη "ειναι φολα, δεν πιανει μια μπροστα στην ταδε ..." ? Οπως εχω ξαναπει, αυτο συμβαινει μονο με το Λοστ. Εσυ, θεωρεις αριστουργημα,εργο τεχνης και δε συμμαζευεται(και καλα κανεις), ξερω γω, το carnivale,το The Wire και το Sopranos. Εγω ομως θεωρω το Λοστ.Δεν ερχομαι να σου πω "δες Λοστ".Εσυ γιατι ερχεσαι? Δοξα τω θεω, δε ζουμε στο σκοταδι για να χρειαζομαστε αλλους να μας βοηθησουν να δουμε το φως το αληθινο, ολα τα εχουμε δοκιμασει, δε βλεπω το λογο να προσπαθουμε να επιβαλλουμε τα γουστα μας στους αλλους. Δεν λεω να μην λεει κανεις τιποτα αρνητικο, αν ειναι δυνατον.Εξαλλου το τοπικ ειναι "Λοστ θεωριες/ΑΠΟΨΕΙΣ". Δε σου αρεσει? Τέλεια.Λες την γνωμη σου, συνεχιζεις να το βλεπεις, σε καποια φαση λες δεν παει αλλο, το σταματας.Ξαναλες την τελευταια σου κουβεντα στο ποσο φολα ειναι, αφηνεις τους υπολοιπους να συζητησουν σοβαρα (ή ανοιγεις Lost-hate topic),και ολα μελι γαλα.Οχι καθε τρεις και λιγο τα ιδια. Αν ψαξω το παρον τοπικ και το τοπικ της 5ης, θα βρω καμια 15αρια ποστς σου που λενε τα ιδια και τα ιδια.Ενταξει, το καταλαβαμε, με το να το πεις 100 φορες δεν κερδιζεις κατι.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Θα μπορούσε να γίνει διακοπή ρεύματος και να χαλάσει και η γεννήτρια. Ή κάτι τέτοιο. Σε μια φανταστική ιστορία, λύσεις υπάρχουν πάντα. Άλλες είναι λογικές και καλοδουλεμένες και άλλες του ποδαριού και χωρίς νόημα. Τις χαζές λύσεις, άλλοι τις βλέπουν και τους ενοχλούν και άλλοι όχι. Τι να κάνουμε; Δεν έχει και τόση σημασία γιατί πρόκειται για μια σειρά μόνο, τίποτα παραπάνω. Πάντως για σύγκριση, όσοι θέλετε διαβάστε τα βιβλία του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών". Είναι καλοδουλεμένα, χωρίς αντιφάσεις, χάσματα, ανόητες λύσεις κλπ. Μια ιστορία φαντασίας που όμως έχει συνέπεια στη λογική της. Το Λοστ δεν έχει τίποτα από αυτά. Έχει πλάκα, κάνουμε χαβαλέ, όλα καλά. Αν όμως νομίζετε ότι έχει λογική, συνοχή, και είναι έργο τέχνης συγκρίσιμο με άλλα γνωστά, τότε διαφωνώ απόλυτα. Έτσι είναι οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας...έχουν παραλογισμούς. Έαν σε χαλάνε οι παραλογισμοί του Lost τότε θα έπρεπε να σε χαλάνε και οι παραλογιμοί όλων των παρακάτω ταινιών που θα βρείς στο link που σου επισυνάπτω. Αν δε σε χαλάνε τότε μάλλον είσαι προκατειλημένος. Εκτός αν έχεις θέσει στόχο ζωής να γράψεις κάποιο βιβλίο για τα κένα και τις παραλείψεις του Lost. Αλλά και έτσι να είναι κάντο μόνος σου. Εμάς άσε μας στην άγνοια μας. Φιλικά http://movies.msn.com/movies/article.aspx?news=163891
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Πάντως εγώ θα ήθελα όλοι αυτοί οι πολέμιοι, να μου προτείνουν καμιά σειρά καλύτερη από το Lost να κάτσω να την δω. Σοβαρά το λέω. Αν είναι πια τόσο μάπα το Lost, σημαίνει ότι υπάρχουν εξαιρετικές σειρές που εγώ απλά αγνοώ. Η μόνη που γνωρίζω και θα δω το καλοκαίρι, είναι το Carnivale. Φυσικά, δεν μιλάμε για προτάσεις του τύπου "διαβάστε τον άρχοντα των δαχτυλιδιών". Δε θα συγκρίνουμε τηλεοπτικές σειρές με κλασικά πλέον λογοτεχνικά έργα. Σε λίγο θα πούμε και "ακούστε Μπετόβεν καλύτερα". Μιλάμε ξεκάθαρα για σειρές και μάλιστα επειδή μου αρέσει το είδος, καλύτερα για σειρές μυστηρίου. Αλλά κάθε πρόταση καλοδεχούμενη. Πρόταση, όμως, που να είναι ΠΟΛΥ καλύτερη του Lost, αλλιώς δεν εξηγείται η έχθρα. Όχι προτάσεις "ε, κι αυτό καλό είναι". Έχω τέτοιες πάρα πολλές.
electroasd Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Εγω δεν ψαχνω να βρω τις λεπτομεριες. Αλλα οταν ασχολουνται με κατι αρκετα και σου εχουν δημιουργηθει αποριες , νομιζω οτι το σωστο ειναι να δωθει μια απαντηση....
Sellers Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 OFF TOPIC \Η μόνη που γνωρίζω και θα δω το καλοκαίρι, είναι το Carnivale. Την ξεκίνησα πριν 3 ημέρες. Είναι όντως πολύ καλή και σε κρατάει αλλά η άτιμη είναι πολύ βαριά. (Για τα γούστα μου τουλάχιστον) Ένα επεισόδιο την ημέρα αντέχω. Αλλά είναι καλή.
sheik Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Manuel ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχουν καλυτερες σειρες.Καλυτερες απο την αποψη οτι ειναι πιο "ποιοτικες", ασχολουνται με πιο ευαισθητα θεματα, θιγουν και κριτικαρουν ξερω γω καταστασεις της κοινωνιας κλπ. Δικη μου προταση: Ξεκινα το Dexter.Κορυφαιο. Το θεμα ομως ειναι, οτι δεν ξερω αν υπαρχουν πιο ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ σειρες απο το Λοστ.Ισως υπαρχουν, αλλα προσωπικα δεν εχω δει(και εχω δει αρκετες σειρες). Απλα οι συγκρισεις ειναι λιγο ατοπες. Ναι, υπαρχουν ξερω γω ταινιες βαφτισμενες αριστουργηματα, οπως Shawshank Redemption, no country for old men, slumdog millionaire και παει λεγοντας.Δεν διαφωνω.. Καμια ομως δε σε διασκεδαζει οσο το dark knight ή το transformers.Εκει ειναι η διαφορα
asxetosmd Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία το πόσο καλή είναι μια σειρά. Άμα σου αρέσει κάθεσαι και τη βλέπεις αν όχι τη σταματάς. Εγώ για παράδειγμα παρότι όλοι οι φίλοι μου με κράζουν έχω δει και τους 7 κυκλους του West Wing και θεωρώ ότι είναι απίστευτη. Αν σου αρέσει το ρετιρέ κάθεσαι και το βλέπεις δε πα να το κράζουν όλοι.... Από την άλλη πιστεύω ότι αδικούμε λίγο το φίλο nikosBruin. Άνθρωπος που κάθεται και βλέπει 5 κύκλους μιας σειράς έχει και το δικαίωμα να κράξει. Αν δεν την είχε δει καθόλου θα συμφωνούσα. Έχω δει και εγώ επεισόδια ή κομμάτια που δε μου άρεσαν (π.χ. η σκηνή που ο Μπεν βλέπει σκηνές από τη ζωή του σε videowall στον καπνό) και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει για όλους. P.S.: LOST RULES
sheik Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ο καθενας εχει το δικαιωμα να κραξει και μαλιστα ο φιλος nikosBruin κραζει με επιχειρηματα σε αντιθεση με αλλους που κραζουν για να...κραξουν. Ειδες ομως?Αποπροσανατολιζεται η συζητηση οταν αυτο γινεται επανειλλημενα.Εκει που συζητουσαμε και λεγαμε το μακρυ μας και το κοντο μας με θεωριες,σκεψεις κλπ, καταληγουμε στο να δικαιολογουμε για ποιο λογο μας αρεσει το ενα και οχι το αλλο.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ο καθένας έχει δικαίωμα να κράξει όταν το κάνει με επιχειρήματα. Το θέμα είναι όμως ότι κουράζει όταν αυτό γίνεται σε κάθε σελίδα. Εκνευρίζει. Μια φορά αρκεί. Άντε δύο. Μετά γίνεται προκατάληψη πλέον.
nikosBruin Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Κι ερχομαστε στο κλασσικο,πλεον, pattern "δειτε και καμια αλλη σειρα, το Λοστ ειναι φολα". Πάντως εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, ούτε υπονοώ κάτι τέτοιο. Ο καθένας ας δει ότι θέλει, αλίμονο! Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει: κάποιοι γράφουν "αν στο Λοστ βρίσκετε λάθη, γιατί δεν φεύγετε από δω;"! Δηλαδή άλλος προσπαθεί να κάνει λογοκρισία. Και η αλήθεια είναι: γιατί να μην κάνουμε κουβεντούλα και για τις τόσες σαχλαμάρες που συμβαίνουν στη σειρά; Για μένα έχει και αυτό την πλάκα του. Και η συγκεκριμένη σειρά προσφέρεται, πως να το κάνουμε! Είναι σειρά φτιαγμένη για υποθέσεις και χαβαλέ! Από κει και πέρα, δεν υπάρχει λόγος να θίγονται κάποιοι. Ακόμη και αν πει κάποιος "οι σεναριογράφοι είναι για πέταμα" η μομφή είναι για τους σεναριογράφους, όχι για τους θεατές. Οι θεατές δεν φταίνε σε τίποτα! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:58 ---------- Πάντως εγώ θα ήθελα όλοι αυτοί οι πολέμιοι, να μου προτείνουν καμιά σειρά καλύτερη από το Lost να κάτσω να την δω. Σοβαρά το λέω. Σοβαρή απάντηση: Babylon 5. Είναι κάτι σαν το Star Wars, κρατάει πέντε σεζόν, έχει πολύ δεμένη ιστορία, με αρχή, μέση και τέλος (κάπως τραβηγμένο επίλογο ίσως). Τα εφέ βέβαια είναι κάπως αρχαία. Θέλει λίγη υπομονή στην αρχή, μετά όμως απογειώνεται! Επίσης: The Shield. The wire. Αστυνομικές και οι δύο. Η πρώτη περισσότερο δράσης, η δεύτερη περισσότερο σκέψης. Και οι δύο με εξαιρετικά σενάρια. Τέλος με κάποια επιφύλαξη: Dexter. Οι δύο πρώτες χρονιές εξαιρετικές γιατί είναι από βιβλία. Η τρίτη χάνει κάπως. Την τέταρτη πολύ φοβάμαι ότι θα τη βουλιάξουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.