Aleksiss Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, επειδή σχεδιάζω την αγορά ενός macbook αλλά δεν έχω επαφή με mac μέχρι σήμερα έχω κάποιες ερωτήσεις. 1)βλέπω οτι υπάρχει έκδοση ΕΝ και έκδοση GR/EN. Αν πάρω το EN υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά ή απλά τα προσθέτω και μετά αλλάζω όπως στα win αναμεσα σε ελληνικά-αγγλικά; Στην έκδοση GR/EN δεν πιστέυω να είναι όλο το Leopard σε ελληνικά και να μην μπορώ να το αλλάξω σε αγγλικά ( με εκνευρίζουν τα ελληνικά σε λειτουργικό); Σε αφήνει να επιλέξεις στην αρχή την γλώσσα του λειτουργικού; 2)Υπαρχει κάποιο περιφερειακό που κρίνετε απαραίτητο ή περιλαμβάνονται όλα τα βασικα; 3)Περιλαμβάνεται dvd με το λειτουργικό; Οταν τα κάνω μπάχαλο μπορώ να εγκαταστήσω απο την αρχή το Mac OS Χ; Ευχαριστώ για την βοήθεια. Αν υπάρχει κατι άλλο που νομίζετε οτι πρέπει να προσέξω πείτε μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 1. Δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ελληνικά στην έκδοση EN. Το ΜacOS X υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα εγγενώς (δεν χρειάζεται δηλ. να πάρεις κάποια ιδιαίτερη έκδοση του λειτουργικού). Η έκδοση EN/GR περιλαμβάνει ένα patch της ελληνικής αντιπροσωπείας που εξελληνίζει τα menu του λειτουργικού και διαφόρων εφαρμογών. Συμβουλή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών εδώ είναι να ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ, δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Οπότε πήγαινε στην έκδοση EN και δεν θα'χεις κανένα πρόβλημα. 2. Ανάλογα τι θες. Εξωτερικό ποντίκι; USB hub; Θήκη; Προσωπικά στο MacBook (απ' όπου σου γράφω τώρα) έχω πάρει μία foofbag και μία τσάντα για να το παίρνω μαζί μου οπουδήποτε. Τίποτε άλλο. 3. Ναι, περιλαμβάνεται κανονικότατα. Αλλά δύσκολα θα τα κάνεις ΤΟΣΟ μπάχαλο ώστε να χρειάζεσαι επανεγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blk88memorz Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Η διαφορά τους βασικά είναι οτι το ένα έχει ελληνικούς χαρακτήρες πάνω στο keyboard ενώ η αγγλική έκδοση όχι. Και κάποιες μικροδιαφορές όπως το enter και το αριστερό shift. Μ*λκς δλδ. Πάντως προσωπική άποψη, πάρε το αγγλικό. Δεν ξέρω τι μ' έπιασε εμένα και πήρα την ελληνική version :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 ... 2)Υπαρχει κάποιο περιφερειακό που κρίνετε απαραίτητο ή περιλαμβάνονται όλα τα βασικα;... Αν σχεδιασεις να συνδεεις το λαπτοπ με εξωτερικη οθονη για να κανεις δουλεια ή με τηλεοραση για να βλεπεις ταινιες ή με καναν προβολεα για καμμια παρουσιαση, χρησιμοι θα σου ειναι οι ανταπτορες minidisplayport->DVI και minidisplayport->vga . Eιναι ομως ακριβοι, συνολικο κοστος και για τους 2 γυρω 60+ ευρω(30+ εκαστος). Επισης, χρησιμο ισως σου φανει το apple remote. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aleksiss Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Thanks παιδιά. Θα σας ξαναενοχλήσω πιθανότατα απο βδομάδα που θα το έχω στα χέρια μου. Επιτέλους μετά απο τοσα χρονια windows και linux θα περάσω και εγώ σε Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Αντε με το καλο . Θα περιμενουμε πρωτες εντυπωσεις μολις το παραλαβεις ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Εγώ θα πρότεινα να πάρεις το GR/EN καθώς το patch που έχει μέσα μπορείς να μην το βάλεις κι εξόσων γνωρίζω δεν είναι προεγκατεστημένο. Αγοράζοντας το GR/EN θα έχεις σίγουρα και τους ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο. Αν τώρα μπορείς να απαντήσεις σε ποιο αγγλικό πλήκτρο αντιστοιχεί το "Ψ" και σε ποιο το "Ξ" πάρε την EN έκδοση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Συνήθεια είναι πάντως το αγγλικό πληκτρολόγιο....και στον iMac και στο macbook επέλεξα αγγλικό πληκτρολόγιο συνειδητά. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα Επίσης το ενοχλητικό με τις GR εκδόσεις είναι οτι τα κουτιά είναι ανοιχτά(τα ανοίγουν για να βάλουν μέσα τα cd της rainbow). ΠΟΣΟ ενοχλητικό είναι αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Ας φροντιζε η Apple να τα στελνει ετοιμα απο το εργοστασιο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Συμβουλή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών εδώ είναι να ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ, δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Οπότε πήγαινε στην έκδοση EN και δεν θα'χεις κανένα πρόβλημα. Τωρα καταλαβα ποιον ακουσε καποια ψυχη και το αφησε στα αγγλικα !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Τωρα καταλαβα ποιον ακουσε καποια ψυχη και το αφησε στα αγγλικα !!!! Δεν την βλέπω (την ψυχή) να'χει ιδιαίτερο πρόβλημα, οι ανταποκρίσεις από Μόσχα πάνε κι έρχονται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δεν την βλέπω (την ψυχή) να'χει ιδιαίτερο πρόβλημα, οι ανταποκρίσεις από Μόσχα πάνε κι έρχονται! Αυτο το παραδεχομαι !!! Ακομα και ελευθερο ασυρματο δικτυο βρηκε.Αλοιως η χρεωση απο το ξενοδοχειο ηταν 12 ευρω ανα ωρα !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Προσωπικά στο MacBook (απ' όπου σου γράφω τώρα) έχω πάρει μία foofbag και μία τσάντα για να το παίρνω μαζί μου οπουδήποτε. Τίποτε άλλο. Φαντάζομαι δεν πλήρωσες Τελωνείο μετά, έτσι; Απ' ότι είδα στο website τους χερώνεσαι Τελωνειακά τέλη για αγορές πάνω των €40. Ίσχυσε και με εσένα αυτό; Ρωτάω γιατί την πάτησα once και από τότε προσπαθώ να μείνω εντός EU... Αλλά μου αρέσουν τα συγκεκριμένα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Παίρνω το θάρος να σου απαντήσω μιας κ μόλις χθές παρέλαβα μια foofbag για το 13άρι. Χωρίς έξοδα τελωνείου μιας κ η παραγγελία κόστιζε περίπου 30€(τόσο κοστίζει μια 13"foofbag). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
x_vagos_x Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Ωραία, ευχαριστώ! Μάλλον θα πάρω 2 κομμάτια με το όριο των €40... Ένα για το MacBook και ένα για το iPod Touch. Ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.