Προς το περιεχόμενο

με έσβησα από admin

optimusprime

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσπαθώντας να κάνω να μπαίνω σε έναν ntfs δίσκο με αρχεία χωρίς να μου ζητάει κωδικό διάβαζα ότι πρέπει με βάλω σε κάποιο user group, καταλάθως πάτησα για primary group μου κάτι άλλο και τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα:mad:

υπάρχει κανένας τρόπος να ξαναγίνω admin ή παω για format???

help guys

thanks

kubuntu έχω το τελευταίο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιξε μιά κονσόλα και γράψε

>sudo su

Στο password βάλε αυτό του χρήστη σου. Μετά δώσε τις εντολές

>useradd -g users <username>
useradd -G wheel

Μετά θα μπορείς να κάνεις οτι θελήσεις και να βάλεις τον χρήστη σου σε οποιο group θέλεις όπως το optical,audio

Αν δεν μπορείς να κάνεις την πρώτη εντολή τότε μόνο με livecd μπορείς να το σώσεις.

Απ' ό,τι βλέπω, το default sudoers file στο ubuntu δίνει δικαιώματα με βάση το group "admin" στο οποίο φαίνεται ότι δεν ανήκεις πια, οπότε δε μπορείς να κάνεις χρήση της sudo ούτε για να προσθέσεις τον εαυτό σου στο group "admin" (δηλαδή έχεις κλειδωθεί απ' έξω και θα χρειαστεί να μπεις από το παράθυρο).

Οπότε θα πρέπει να κάνεις αυτό που είπε ο NullScan:

- Δώσε "mount" και σημείωσε την συσκευή που περιέχει το root ( / ) filesystem. Αν η mount αναφέρει ότι είναι το /dev/root, δώσε "ls -l /dev/root" για να δεις ποια είναι πραγματικά. Χάριν του παραδείγματος ας πούμε ότι είναι sda1.

- Ξεκίνα από το ubuntu live cd σου και δώσε

># sudo su
# mkdir /foo
# mount /dev/sda1 /mnt/foo
# chroot /mnt/foo
# useradd -g users <username>
# useradd -G admin <username>

ευχαριστώ φίλε

θα το δοκιμάσω και βλέπουμε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:26 ----------

το έκανα αλλά μόλις έκανα επανεκίνηση μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν βρίσκει το root η to home δε θυμάμαι ακριβώς

το έψαξα λίγο στο google και τελικά το έφτιαξα

μήπως ξέρεις να μου πεις τι δικαιώματα να ορίσω για να μη μου ζητάει κωδικό στον δεύτερο σκληρό? τον ntfs

Αν το ntfs filesystem βρίσκεται στο /dev/sdb1, /media/sdb1 είναι η τοποθεσία στην οποία γίνεται mount και το user id του χρήστη σου (μπορείς να το δεις δίνοντας "id") είναι 1000, μπορείς να προσθέσεις (ή να τροποποιήσεις ανάλογα, αν υπάρχει) την παρακάτω καταχώρηση στο /etc/fstab:

>/dev/sdb1 /media/sdb1 ntfs-3g locale=en_US.utf8,uid=1000,fmask=177,dmask=077 0 0

για να έχεις επαρκή δικαιώματα σε όλα τα αρχεία και τους καταλόγους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...