mihalis19 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Ξεθάβω το θέμα για μια απορία.! Είχα κατα καιρούς μέχρι και 3 laser πράσινα. τα οποία ήταν από πλανόδιους και έλεγαν max output <100mw Και άλλο έλεγε 50mw και όλα έλεγαν 532nm. αυτα τα mw που λένε φαντάζομαι δεν ειναι τα σωστά ε??? γιατί ρωτάω. ψαχνωντας τώρα βρίσκω laser τα οποία λένε 5mw ή 1mw και άλλα λένε 532nm ή 405nm τελικά τι ισχύει??ποιο είναι πιο δυνατό??? Εγώ θέλω ένα που να πηγαίνει ίδια απόσταση με αυτά που έχω. δεν με νοιάζει για περισσότερο.. με πειράζει όμως να πηγαίνει λιγότερο... εχω δει αυτά 1) http://www.ebay.com/itm/Powerful-405nm-Blue-Purple-Laser-Lazer-Pointer-Pen-5mW-Ray-Beam-For-Speech-/180927622188?pt=US_Laser_Pointers&hash=item2a20206c2c 2) http://www.ebay.com/itm/Purple-Laser-Pointer-Point-Pen-Beam-Light-5mW-532nm-Lighting-Lamp-NEW-/261117756289?pt=US_Laser_Pointers&hash=item3ccbd4c381
MJBulls23 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Ξεθάβω το θέμα για μια απορία.! Είχα κατα καιρούς μέχρι και 3 laser πράσινα. τα οποία ήταν από πλανόδιους και έλεγαν max output <100mw Και άλλο έλεγε 50mw και όλα έλεγαν 532nm. αυτα τα mw που λένε φαντάζομαι δεν ειναι τα σωστά ε??? γιατί ρωτάω. ψαχνωντας τώρα βρίσκω laser τα οποία λένε 5mw ή 1mw και άλλα λένε 532nm ή 405nm τελικά τι ισχύει??ποιο είναι πιο δυνατό??? Εγώ θέλω ένα που να πηγαίνει ίδια απόσταση με αυτά που έχω. δεν με νοιάζει για περισσότερο.. με πειράζει όμως να πηγαίνει λιγότερο... εχω δει αυτά 1) http://www.ebay.com/...=item2a20206c2c 2) http://www.ebay.com/...=item3ccbd4c381 Tα mW εκφραζουν την ηλεκτρικη ισχυ του καθε λειζερ. Οσο περισσοτερη τοσο ισχυροτερο, τοσο πιο μακρια θα φτανει δηλαδη και τοσο πιο εντονο φως. Τα τελευταια 2 βεβαια δεν ειναι και σιγουρα, καθως μπορει το λειζερ να εχει μεγαλη αποκλιση της ακτινας και ακομα και 200 mW να ειναι η ακτινα να αποκλινει πολυ και τελικα να μην φαινεται μακρια. Αυτο εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης και μην περιμενεις απο φθηνα λειζερ καλη ποιοτητα κατασκευης και ελαχιστη αποκλιση. Τα nm εκφραζουν το μηκος κυματος του φωτος του λειζερ και κατ'επεκταση το χρωμα της ακτινας του φωτος του λειζερ. 532 nm αντιστοιχουν σε πρασινο φως για την οραση μας, ενω 405nm σε σκουρο μωβ. Απο κινεζους και "μαυρους" και γενικα πλανωδιους και ειδικα απο αυτους που ξερουν να "πειραξουν" ενα λειζερ, καλο ειναι να αποφευγεις να τα αγοραζεις. Γιατι τα περισσοτερα πρασινα λειζερ που πουλανε αυτοι που εχουν ισχυ 50 mW, στην πραγματικοτητα τα περισσοτερα mW αντιστοιχουν σε υπερυθρη ακτινοβολια(υπερυθρο φως) που ειναι αορατη στην οραση μας, οποτε εχεις μόνο 5 mW εως 20 mW πρασινου φωτος. Οποτε αν εχεις καποιο 50 mW πρασινο λειζερ αγορασμενο με 20€-30€, τοτε αυτο που βλεπεις(το πρασινο φως) ειναι πιθανοτατα ισχυος 5-20 mW. Τα αυθεντικα "50αρια" ειναι πολυ πιο ακριβα απο 30€. Με γυρω στα 300€ θα βρεις πολυ καλα αυθεντικα "50αρια", με 95+% ισχυ σε πρασινο φως και ελαχιστη αποκλιση(εντονη θεαση "κουκιδας" εως και 16 χιλιομετρα!).
MJBulls23 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) στο dealextreme εχει φθηνα laser Και σχετικα καλουτσικης ποιοτητας. Για την τιμη τους ειχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλη ποιοτητα. Γενικα η ποιοτητα τους ηταν μετρια προς χαμηλη. Το μόνο κακο που ειχαν πριν 2 χρονια που ειχα αγορασει, οτι στην παραγγελια μεσω ιντερνετ η σελιδα δεν ηταν κρυπτογραφημενη! Οποτε οχι πιστωτικη αλλά χρεωστικη! Οποιος θελει ποιοτητα να αγορασει ενα πρασινο λειζερ της σειρας "Ηρακλης" απο τα http://www.laserglow.com. Ο,τι καλυτερο εχω αγορασει απο λειζερ(αναβει σπιρτα σε <1 δευτερολεπτο(σχεδον με το που σημαδεψεις το σπιρτο) απο αποσταση 5 μετρων, λιωνει σκουροχρωμες πλαστικες σακουλες απο αποσταση 10 μετρων, λιωνει οτιδηποτε σκουροχρωμο πλαστικο μετα απο 20 δευτερολεπτα και γενικα ειναι ΑΚΡΩΣ επικινδυνο. Εγω το πηρα απο χομπυ επειδη εντυπωσιαζομαι με τα λειζερ και επειδη στα βουνα που τρεχω συχνα εχει κοπαδια με σκυλια τα οποια μολις το δουνε(φυσικα δεν τα τυφλωνω ποτέ γιατι εστω και 1/2 του δευτερολεπτου στο ματι ή 1 δευτερολεπτο ακομα και σε κλειστο ματι, προκαλει ανεπανορθωτες ζημιες στον αμφιβληστροειδη και μερικη ή ολικη μονιμη τυφλωση) φευγουν χιλιομετρα μακρια(αν και θα ηθελα καποτε απο καποιον βιολογο εξηγηση για αυτο καθως γνωριζω οτι τα σκυλια βλεπουν το χρωμα κιτρινο, το μπλε και το γκρι με αποχρωσεις αυτων(και το μαυρο και ασπρο) οποτε δεν καταλαβαινω γιατι φοβουνται το πρασινο και πως το αντιλαμβανονται?? Ισως ως εντονο ασπρο δεν μπορω να το εξηγησω.). Αν και για αυτον τον σκοπο τα μικροτερα λειζερ ειναι καλυτερα γιατι ο "Ηρακλης" ειναι πολυ βαρυς και σχετικα μεγαλος και αρα δυσχρηστος ενω περπατας/τρεχεις.)!! Αρκετα ακριβο, πηρα το 220 mW που ηταν και το πιο αδυναμο και το φθηνοτερο εκανε γυρω στα 700 ευρω, αλλά πολυ εντυπωσιακο οπως ειπα! ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχεση με το "100αρι" της dealextreme που εκανει 28€ και που πρεπει να το εχεις κανενα λεπτο για να αναψει ενα σπιρτο. Αλλά το 100αρι της dealextreme εχει το μεγεθος χοντρου στυλου και ειναι πολυ πιο πρακτικο. Και δεν "τρωει" και τις μπαταριες τοσο πολυ. Απο την αλλη για χειμωνα το "100αρι" της dealextreme ειναι τραγικο, γιατι θελει πρωτα ζεσταμα αφου υπολειτουργει και βγαζει λιγο φως σε χαμηλες θερμοκρασιες. Αντιθετα ο "Ηρακλης" ειναι ανεγγικτος απο θερμοκρασιες! Και τα 2 βεβαια ειναι παρανομα μαλλον, και πρεπει ο κατοχος τους να ειναι ωριμος αρκετα. Ειχαμε προπροπερσι νομιζω 3 παραδειγματα με καποιους ηλιθιους με πρασινα λειζερ που σημαδευαν αεροπλανα! Οι πιλοτοι τους προφανως θα ενοχλουνταν αφανταστα(με τον 220ρη "Ηρακλη" θα μπορουσαν να υποστουν και βλαβη στην οραση!) και παροτι δεν ειναι επικινδυνο για να πεσει πχ το αεροπλανο καθως ο αυτοματος πιλοτος δεν αφηνει χωρο για δυστυχηματα, αλλά και παλι ειναι τραγικο συμβαν και τα δυνατα λειζερ θελουν προσοχη και ωριμο κατοχο και λογικο που να ξερει να τα χειριζεται. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2012 από MJBulls23
gate_7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Καλημέρα σας Θα ήθελα να αγοράσω ένα λέιζερ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια και ένταση. Πιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ
greekfragma Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, gate_7 said: Καλημέρα σας Θα ήθελα να αγοράσω ένα λέιζερ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια και ένταση. Πιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ για την 7 στο τηγάνι το θες; 1
Haldol Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 37 minutes ago, gate_7 said: Καλημέρα σας Θα ήθελα να αγοράσω ένα λέιζερ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια και ένταση. Πιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το DragonFire. Δύσκολο όμως να το βρεις, είναι για πολύ ψαγμένους! 1
gate_7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Haldol είπε Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το DragonFire. Δύσκολο όμως να το βρεις, είναι για πολύ ψαγμένους! 2 ώρες πριν, greekfragma είπε για την 7 στο τηγάνι το θες; Αν δεν ξέρετε θα σας παρακαλούσα να μην σχολιάζετε!
greekfragma Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, gate_7 said: Αν δεν ξέρετε θα σας παρακαλούσα να μην σχολιάζετε! ανάλογα το που θα χρησιμοποιηθεί θα σου δώσουμε και το σωστό λέηζερ. μια χαρά ξέρουμε αλλά πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες των συνθηκών. άλλο θες για το τηγάνι στο Πειραιά, άλλο για κυνήγι αγριογούρουνου στην Ήπειρο, άλλο για stunts με τον Tom Cruise στο Mission Impossible. εσύ γιατί τι το θες τελικά; 1
sphinxgr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, gate_7 είπε Καλημέρα σας Θα ήθελα να αγοράσω ένα λέιζερ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια και ένταση. Πιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ Να μην ασχοληθείς και να μην αγοράσεις. Είναι παράνομα και η βλάβη σε οφθαλμούς δικούς σου ή αλλουνού, είναι με μετριοπαθείς υπολογισμούς, σίγουρα >1000%. Και μιλάω απόλυτα σοβαρά. Κόψτε τη μαλ@κία με τα Laser, δεν σας φταίει κανείς. https://www.e-nomothesia.gr/kat-agoranomikes-diatakseis/upourgike-apophase-ph1-806-1998.html Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από sphinxgr 1
csontheline Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, gate_7 said: Καλημέρα σας Θα ήθελα να αγοράσω ένα λέιζερ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια και ένταση. Πιο μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ Ρώτα εδώ να σου προτείνουν αυτοί κάποιον προμηθευτή. https://www.defense.gov/Contact/Help-Center/ Ενδέχεται να σου κάνουν και κατ'οίκον παράδοση ή και επίδειξη. Βέβαια, για την συνέχεια δεν εγγυώμαι για τίποτα... Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από csontheline
gate_7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Το γνωρίζω ότι είναι παράνομα, όπως και άλλα πράγματα στην Ελλάδα και όμως χρησιμοποιούνται. Όπως ξέρω ότι είναι επιβλαβή αν έρθουν σε επαφή με τα μάτια. Ένα νορμάλ θα ήθελα να μου προτείνετε με καλή εμβέλεια, το πολύ μέχρι 100€..! Από ότι διάβασα τα πράσινα είναι καλύτερα από τα κόκκινα.
gorge18 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, gate_7 είπε Από ότι διάβασα τα πράσινα είναι καλύτερα από τα κόκκινα. καλύτερα ειναι ναι. Και πιο παράνομα (αν γίνετε) ειναι επίσης.
greekfragma Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, gate_7 said: Το γνωρίζω ότι είναι παράνομα, όπως και άλλα πράγματα στην Ελλάδα και όμως χρησιμοποιούνται. Όπως ξέρω ότι είναι επιβλαβή αν έρθουν σε επαφή με τα μάτια. Ένα νορμάλ θα ήθελα να μου προτείνετε με καλή εμβέλεια, το πολύ μέχρι 100€..! Από ότι διάβασα τα πράσινα είναι καλύτερα από τα κόκκινα. άμα μας πεις για τί το θες θα σου δώσουμε και το κατάλληλο μοντέλο. δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να απαντήσεις "το θέλω για να κάνω αυτό"
Narayan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, greekfragma είπε άμα μας πεις για τί το θες θα σου δώσουμε και το κατάλληλο μοντέλο. δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να απαντήσεις "το θέλω για να κάνω αυτό" Τον κατάλαβες από την πρώτη τι θέλει να το κάνει και ντράπηκε 😏 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις