Krokodilos Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Παιδια συγνωμη mw ηθελα να πω(εκανα edit και στο πιο πανω).Οπος προσεξατε και στο site τους ειχε λαθος. Το mw δεν ειναι συμβολο μοναδας φυσικου μεγεθους. Το mW ειναι η μοναδα με ονομα μιλλιβατ και το 1 mW εκφραζει ηλεκτρικη ισχυ ιση με 0.001 W (0.001 βατ). Το MW ειναι η μοναδα με ονομα μεγκαβατ και το 1 MW εκφραζει ηλεκτρικη ισχυ ιση με 1 000 000 W (1 εκατομμυριο βατ). Το W ειναι η μοναδα με ονομα βατ και το 1 W εκφραζει ηλεκτρικη ισχυ ιση με 1 W (1 βατ). Λειζερ(πρασινα, κοκκινα, κιτρινα ή οτιδηποτε αλλο ακομα και υπερυθρων ακτινων δνε εχει καμια απολυτως σημασια) με ισχυ ~5 mW και πανω ειναι εξαιρετικα επικινδυνα για τα ματια. Φυσικα η απευθειας εκθεση του ματιου στη δεσμη του φωτος ειναι κατι που πρεπει να αποφευγεται δια ροπαλου.
Krokodilos Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 50MV = 50 mega Volt = 50 * 1.000.000 * 1Volt = 50.000.000Volt WTF είναι τούτο? Η παραπανω γραμμη που εγραψες ειναι λαθος. 1ον πρεπει να αφηνεις ενα και μονο ενα κενο μεταξυ της αριθμητικης τιμης του φυσικου μεγεθους και της μοναδας του μεγεθους. Πχ το 50MV ειναι λαθος και το σωστο ειναι το 50 MV. 2ον το Volt οταν γραφεται για να περιγραψει μοναδα πρεπει να γραφεται με μικρα γραμματα δηλαδη ως volt και οχι ως Volt(ακομα και αν αυτα προερχονται απο ονομα πχ το Watt απο τον James Watt). Εναλλακτικα φυσικα μπορει να γραφει ως V και οχι ως v. Πχ σωστa: 45 V , 4.5 mV , 9 volt , 120 W, 120 watt. λαθος: 45 v , 4.5 kv , 9 Volt , 120 w , 120 Watt 3ον μεταξυ προθεματος μοναδας(M(mega), k(kilo), κλπ) και μοναδας για πληρη γραφη δεν πρεπει να υπαρχει κενο, δηλαδη: σωστα: 4 megavolt , 2 milliwatt λαθος: 4 mega volt , 2 milli Watt, 2 milli watt 4ον για την καταδειξη του χωρισμου των ψηφιων (για ευκολοτερη αναγνωση) ανα τρια σε χιλιαδες, εκατομμυρια κλπ, δεν χρησιμοποιειται ουτε η τελεια ( . ) ουτε το κομμα ( , ) παρα μονο ειτε γραφεται ο αριθμος οπως ειναι ειτε μπαινει ενα μονο κενο για τον χωρισμο ανα τρια ψηφια απο τα δεξια προς τα αριστερα πχ: σωστα: 800 000 W , 1 200 000 mV , 1532000 V λαθος: 800.000 W , 800,000 MV
tmjuju Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Τελικά δεν μας είπες για τι χρήση το θές? Όχι τίποτε άλλο αλλά ο συνειρμός με το έμβλημα του ΠΑΟΚ αφήνει βάσιμες υποψίες. Αμιγώς γιπεδικό είναι το ενδιαφέρον?
ghostgr_a_n Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Οχι δεν εχω σκοπο να παρω. Το ρωταω απο περιεργια. Αμιγώς γιπεδικό είναι το ενδιαφέρον? Δεν παω ποτε σε γιπεδα.
PCharon Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Η παραπανω γραμμη που εγραψες ειναι λαθος. Το σχόλιο που έκανες είναι άστοχο. 1ον μια χαρά είναι η γραμμή για το σκοπό που γράφτηκε 2ον το σχολείο το τελείωσα πριν πάνω από 10ετία 3ον δεν είμαι Καθηγητής/Φυσικός/Ηλεκτρονικός/τα συναφή 4ον δε μου χρειάζεται απολύτως τίποτα αυτό το σημείωμα WTFσχόλιο είναι αυτό? ...ή μήπως είναι WTF[κενό]σχόλιο? ...ή μήπως είναι wtf σχόλιο? ...ή μήπως είναι W.T.F. σχόλιο?
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 εγω παντως θα βουτηξω ενα απο αυτα στα εργαστηρια οπτικης φυσικης.... διαφανο λειζερ! δεν πρεπει ουτε καν να κοιταξεις την ακτινα απο το πλαι γτ τελειωσες.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 εγω παντως θα βουτηξω ενα απο αυτα στα εργαστηρια οπτικης φυσικης.... διαφανο λειζερ! δεν πρεπει ουτε καν να κοιταξεις την ακτινα απο το πλαι γτ τελειωσες. Προφανώς υπέρυθρο εννοείς.Άστο στην ησυχία του,κρίμα είναι να χάσεις την όραση σου τόσο νέα.Δε ξέρω κι αν έχεις ωραία μάτια.
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Προφανώς υπέρυθρο εννοείς.Άστο στην ησυχία του,κρίμα είναι να χάσεις την όραση σου τόσο νέα.Δε ξέρω κι αν έχεις ωραία μάτια. δεν ξερω τι στο λουτσο ηταν παντως μας ειπαν μην το κοιτατε γτ τελειωσατε... τωρα η στραβωμαρα κι εγω ειμαστε μια μεγαλη ιστορια:lol::lol:
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 τι ειναι το υπερυθρο λειζερ ? λέιζερ που δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι και συνήθως χρησιμοποιείται για διαμόρφωση υλικών.Υπέρυθρη ακτινοβολία =>Θερμότητα.
evabb Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 οποιος το εκανε αυτο, απλα ειναι τρελος επιστημονας με καλλιτεχνικες ανησυχιες
evabb Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 φοβερο.. εχει και βιομηχανικη χρηση αυτο? βασικα βιομηχανικη ειναι η χρηση του , οχι για να φτιαχνεις γατουλες και αλλα χαρωπα:p:p:p
Προτεινόμενες αναρτήσεις