ghostgr_a_n Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Καλημερα παιδια. Μηπος ξερει κανεις αν τα λειζερ(αυτα τα πρασινα) ειναι παρανομα?
Timour21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Καλημερα παιδια.Μηπος ξερει κανεις αν τα λειζερ(αυτα τα πρασινα) ειναι παρανομα? Αν τα χρησιμοποιείς για παρουσιάσεις είναι νόμιμα, αν τα χρησιμοποιείς πάνω στην μάπα του εκάστοτε αθλητή, απ' όσο γνωρίζω πας αυτόφορο.
maestros7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μπορει κανεις να μου πει που μπορω να τα αγορασω? Καποιο σιγουρο μαγαζι... Plz help me!:-D:-D
ghostgr_a_n Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Ευχαριστω για την απαντηση. αν τα χρησιμοποιείς πάνω στην μάπα του εκάστοτε αθλητή, απ' όσο γνωρίζω πας αυτόφορο. Δηλαδη για να καταλαβω ειναι παρανομο μονο στα γηπεδα?
parsifal Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Ασχέτως από αυτό που γράφει ο Timour21, ανάλογα με την κλάση του laser μερικές χώρες μπορεί να απαγορεύουν εντελώς την εισαγωγή και πώληση τέτοιων συσκευών. Π.χ. όσες διαφημίζονται ως ικανές να ανάψουν φωτιά σε ξύλο κλπ. έχουν δέσμη μεγάλου power output και δεν πρέπει να είναι νόμιμες σε Ε.Ε. Το είχα ψάξει λίγο παλιότερα και είχα βρει σχετικές πληροφορίες σε κάποια επίσημη πηγή (ή Ε.Ε. ή Γερμανίας αν θυμάμαι καλά). Αν το βρω, θα επανέλθω με links.
alexzzz Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μου θυμίζει την ιστορία με τα αντί ραντάρ... που δεν απαγορευόταν η πώληση τους αλλά η χρήση τους...
maestros7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Που μπορω να τα αγορασω?????? ΑΠΑΝΤΗΣΗ....??? PLZ....
PCharon Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Από εδώ: "Πρόστιμο ύψους 10.000€ , σε βάρος του Αναστασίου Παγανόπουλου, που διατηρεί κατάστημα επί της οδού Σωκράτους 37 στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν προϊόντα laser pointer κινεζικής προέλευσης, χωρίς να συνοδεύονται από έγγραφη πιστοποίηση εργαστηρίου αναγνωρισμένου κύρους της Ε.Ε. για την κατάταξη του εν λόγω προϊόντος. Τα παραπάνω προϊόντα κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των καταναλωτών και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο στον εν λόγω ιδιοκτήτη." ...οπότε καταλαβαίνετε αμέσως πως αφού κανένα από αυτά που κυκλοφορούν δεν έχει τέτοια πιστοποίηση, είναι παράνομα ανεξαρτήτως ισχύος. Το ΕΥΤΥΧΗΜΑ είναι πως τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι GTP και πως μετά από μερικά μέτρα λόγω περιθλάσεων στην ατμόσφαιρα χάνουν σταδιακά την επικινδυνότητά τους.
De@th L0rd Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εντάξει ρε χάροντα με 5mw output σε class IIIb laser δεν είναι κ τόσο επικίνδυνο εκτός κι αν κοιτάς μέσα στην ακτίνα,η κοιτάς τη κουκίδα μέσα σε κλειστό χώρο.Είμαι κάτοχος αρκετών laser και 3 από αυτά τα κινέζικα με τα οποία πειραματίζομαι με οπτικές διατάξεις.Αλλά έχω δεί προς πώληση laser pointer 20mW σε εξευτελιστική τιμή.Εκείνο ΝΑΙ είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο. Μπορει κανεις να μου πει που μπορω να τα αγορασω?Καποιο σιγουρο μαγαζι... Plz help me!:-D:-D Εδω
PCharon Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Η ερώτηση είναι για το ποιά είναι παράνομα, όχι για το ποιά είναι επικίνδυνα. Το πρώτο φορητό διοδικό LASER πράσινου χρώματος έπεσε στα χέρια μου το '99, δύο χρόνια μετά από την παρουσίασή του σε σχετική έκθεση στο Munchen.
ghostgr_a_n Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Ενταξει παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.
Hamurabi Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Ειναι παρανομα. Συγκαταλεγονται στο νομο περι οπλων.
Garnele Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Οι ματατζήδες δεν έχουν (ενίοτε/κάποιοι) πράσινα λέιζερ; Αυτό τα κάνει νόμιμα στα χέρια τους ή πρόκειται για κάτι άλλο καθ' όλα νόμιμο;
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Γιατί έχουν οι ματατζήδες λέηζερ; ("Μπάμπη, αυτόν που φωτίζω τώρα, μόλις φύγουν οι κάμερες θα τον Γ&(#^") Σοβαρά όμως, γιατί;
Garnele Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Γι αυτό. Φάση "σε βλέπω μάγκα μου τι πας να κάνεις, ναι εσύ με το καδρόνι ψηλέ."
Προτεινόμενες αναρτήσεις