Προς το περιεχόμενο

Moon - Sam Rockwell

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ την είδα, η αλήθεια είναι ότι δε με ενθουσίασε. Για την ακρίβεια αναρωτιέμαι μήπως πήγαν τσάμπα τα λεφτά για το εισιτήριο.

Για όσους την είδαν, ρίξτε σε ένα spoiler το τέλος αν θέλετε. Κατάλαβα τι παίζει γενικότερα στην ταινία απλά στο τελευταίο 5-10λεπτο έψαχνα το κινητό μου κάτω απ' τα καθίσματα. Επειδή μάλλον δε θα βρω το κουράγιο να τη ξαναδώ, λέω μήπως το τέλος μου αλλάξει γνώμη.

Δημοσ.

Το τέλος:

Το νεότερο μοντέλο προσπαθούσε να πείσει το παλιότερο να επιστρέψει στη Γη με τον πύραυλο που μετέφεραν το ήλιο. Αυτό αρνήθηκε (δε θα ζούσε και πολύ ακόμα ούτως ή άλλως), οπότε την κοπάνησε ο νεότερος την ώρα που ξυπνούσαν τον αντικαταστάτη του. Πριν απ αυτό μετέφερε τον άλλον (που εν τω μεταξύ πέθανε) στο όχημα που χε συγκρουστεί ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Όταν έφτασε στη Γη, τον θεώρησαν σαν μετανάστη (κάτι σε παρακατιανό τέλος πάντων).

Δεν ξέρω αν μου διέφυγε κάτι σημαντικό.

Τελικά χαίρομαι που δεν το δα στο cinema :P

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά, μιλάμε για ένα μέλλον στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια βάση στο φεγγάρι που λειτουργεί άψογα, υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα εξόρυξης, υπάρχει τεχνολογία σύντηξης, υπάρχει τεχνολογία κλωνοποίησης ανθρώπων, υπάρχει υπολογιστής με εξαιρετική τεχνητή νοημοσύνη που παίρνει σωστές αποφάσεις σε νέα προβλήματα ...

... και παρόλα αυτά: ...

... είναι απαραίτητος ΑΝΘΡΩΠΟΣ φορτηγατζής;;;; :eek::eek::eek:

... ο οποίος μάλιστα τρακάρει!!! :cry::cry::cry:

Τώρα πλάκα μου κάνεις κύριε σκηνοθέτη; :mrgreen:

Δημοσ.

Ένα σημείο που δεν κατάλαβα

Τελικά οι κλώνοι ζουσαν 3 χρόνια μόνο, όσο ήταν το συμβολαιό τους και μετά πεθαίνανε από αρρώστεια?

Δημοσ.

anton

Οχι ακριβως σαν μεταναστη, αυτο και καλα ηταν ατακα ακροατη σε ραδιοφωνικη εκπομπη. Το τελος δειχνει οτι ο Κλωνος που την γλυτωσε πηγε να ξεσκεπασει τηνε ταιρεια γιατι μαλλον ηταν παρανομο αυτο που εκαναν και δειχνει οτι το θεμα της κλωνοποιησης και της ανθρωπινης φυσης διχαζει τελικα πολυ κοσμο

Για την ταινια, μολις την ειδα και απογοητευτικα ρε γαμωτο. Καλο σαν προσπαθεια αλλα περιμενα κατι πιο Solaris, πιο 2001, γενικα κατι πιο μυστηριο, περιεργο και πιο σκεπτομενο. Στην ουσια η ταινια δεν εχει καποια ανατροπη, καποιο κουφο. Στο μισαωρο σου δειχνουν οτι υπαρχουν κλωνοι και thats it, νταξει. Το θεμα του αν ενας κλωνος ή androird ή ρεπλικα αλα Μπλεηντ Ρανερ ειναι ανθρωπος και τι οριζει τον ανθρωπο εχει πολυσυζητηθει στο σινεμα και ενω ημουν ετοιμος να το δεχτω σαν στησιμο, σαν σεναριο, σαν πλοκη η ταινια ηταν πολυ πιο straight story απο αυτο που περιμενα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:45 ----------

Ένα σημείο που δεν κατάλαβα

Τελικά οι κλώνοι ζουσαν 3 χρόνια μόνο, όσο ήταν το συμβολαιό τους και μετά πεθαίνανε από αρρώστεια?

Kατι τετοιο, σαν τις Ρεπλικες του Μπλεηντ Ρανερ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:48 ----------

Καλά ρε παιδιά, μιλάμε για ένα μέλλον στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια βάση στο φεγγάρι που λειτουργεί άψογα, υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα εξόρυξης, υπάρχει τεχνολογία σύντηξης, υπάρχει τεχνολογία κλωνοποίησης ανθρώπων, υπάρχει υπολογιστής με εξαιρετική τεχνητή νοημοσύνη που παίρνει σωστές αποφάσεις σε νέα προβλήματα ...

... και παρόλα αυτά: ...

... είναι απαραίτητος ΑΝΘΡΩΠΟΣ φορτηγατζής;;;; :eek::eek::eek:

... ο οποίος μάλιστα τρακάρει!!! :cry::cry::cry:

Τώρα πλάκα μου κάνεις κύριε σκηνοθέτη; :mrgreen:

1. Δεν φταιει ο σκηνοθετης αλλα ο σεναριογραφος

2. Δεν ειναι απιθανο. Οποιοδηποτε μηχανημα, οσο εξυπνο και αν ειναι εχει ενα σχεδιο, ενα προγραμμα. Ακομα και υποθετικες περιπτωσεις ΑΙ που υποτιθεται μαθαινουν πραγματα περαν του προγραμματισμενου τους κωδικα, πρεπει να δουν, να 'παθουν' κατι για να μαθουν πως να το λυνουν(ξεφευγωντας απο τον αρχικο τους κωδικα). Οποτε ΕΝΑΣ ανθρωπος για αναποδιες που δεν μπορουν να προβλεφθουν-και αρα να καλυψουν τα μηχανηματα-ειναι απαραιτητος. Ακομα και η πλεον εξυπνη μηχανη, ο GHERTTY ειχε φυσικους περιορισμους

Δημοσ.

1. Δεν φταιει ο σκηνοθετης αλλα ο σεναριογραφος

2. Δεν ειναι απιθανο. Οποιοδηποτε μηχανημα, οσο εξυπνο και αν ειναι εχει ενα σχεδιο, ενα προγραμμα. Ακομα και υποθετικες περιπτωσεις ΑΙ που υποτιθεται μαθαινουν πραγματα περαν του προγραμματισμενου τους κωδικα, πρεπει να δουν, να 'παθουν' κατι για να μαθουν πως να το λυνουν(ξεφευγωντας απο τον αρχικο τους κωδικα). Οποτε ΕΝΑΣ ανθρωπος για αναποδιες που δεν μπορουν να προβλεφθουν-και αρα να καλυψουν τα μηχανηματα-ειναι απαραιτητος. Ακομα και η πλεον εξυπνη μηχανη, ο GHERTTY ειχε φυσικους περιορισμους

1. Κάνεις λάθος! Ο σκηνοθέτης φταίει. Ο σεναριογράφος είναι απλώς ο κλώνος του! :mrgreen:

(αν δεν το έπιασες: η συγκεκριμένη ιστορία είναι ιδέα του σκηνοθέτη)

2. Δηλαδή σου φαίνεται λογικό ότι με όλη αυτή τη τεχνολογία είχαν πρόβλημα να φτιάξουν τηλεκατευθυνόμενο φορτηγάκι; Αυτό γίνεται και σήμερα! Άσε που με δορυφόρους γύρω από το φεγγάρι τα κινείς από τη γη (θέλει μόνο 2 δευτερόλεπτα το σήμα). Τώρα πια στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα οχήματα στον Άρη. (Εκτός αν μας λένε ψέματα και τα οδηγάει κανένας κλώνος :rolleyes: )

Ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα άλλο, μόνο το φορτηγό οδηγάει! Και τρακάρει ο άχρηστος! Δύο οχήματα υπάρχουν όλα κι όλα και καταφέρνει να τρακάρει!!! Μήπως ήταν Πόντιος; :mrgreen:

Δημοσ.
1. Κάνεις λάθος! Ο σκηνοθέτης φταίει. Ο σεναριογράφος είναι απλώς ο κλώνος του! :mrgreen:

(αν δεν το έπιασες: η συγκεκριμένη ιστορία είναι ιδέα του σκηνοθέτη)

2. Δηλαδή σου φαίνεται λογικό ότι με όλη αυτή τη τεχνολογία είχαν πρόβλημα να φτιάξουν τηλεκατευθυνόμενο φορτηγάκι; Αυτό γίνεται και σήμερα! Άσε που με δορυφόρους γύρω από το φεγγάρι τα κινείς από τη γη (θέλει μόνο 2 δευτερόλεπτα το σήμα). Τώρα πια στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα οχήματα στον Άρη. (Εκτός αν μας λένε ψέματα και τα οδηγάει κανένας κλώνος :rolleyes: )

Ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα άλλο, μόνο το φορτηγό οδηγάει! Και τρακάρει ο άχρηστος! Δύο οχήματα υπάρχουν όλα κι όλα και καταφέρνει να τρακάρει!!! Μήπως ήταν Πόντιος; :mrgreen:

1. Δεν ειπα οτι ηταν διαφορετικα προσωπα. Ειπα οτι ειναι διαφορετικοι ρολοι αρα πρεπει να χρεωνουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι(πχ και ο Σιαμαλαν ειναι εξαιρετικος σκηνοθετης, απο σεναριο παλι κανει τρελα νερα...)

2. Να ειναι τηλεκατευθυνομενα τα φορτηγακια να κανουν τι?Αντε και τα εστειλες εκει που υπαρχει προβλημα με τηλεχειρηστηριο. Τι θα κανει μετα? Θα σπρωχνει τον Συλλεκτη που χαλασε μεχρι να πατησει καλα το καλαι?:lol:

Δημοσ.

Πολύ ωραία ταινία, η διάρκεια ήταν ακριβώς αυτή που πρέπει . Μια δίωρη π.χ. μόνο με έναν ηθοποιό πραγματικά θα κούραζε.

Όσον αφορά το θέμα ανθρώπου στην βάση και γιατί χρειάζεται να είναι εκεί, ας σκεφτούμε λίγο το ότι έχουμε να κάνουμε με εταιρεία η οποία ψάχνει το κέρδος. Οπότε είναι πιο cost efficient να έχει έναν κλώνο εκεί ο οποίος είναι αναλώσιμος, δεν πληρώνεται το συμβόλαιο του και χρειάζεται μόνο φαί για να συντηρηθεί. Θα ήταν πιο ακριβό να πρέπει όποτε χαλάει ένα μηχάνημα να στέλνουν rescue mission από την Γή.

Και σκέφτείτε ότι rescue mission στείλανε 4 βδομάδες (στον τοίχο είχαν προστεθεί 4 προσωπάκια) μετά την βλάβη.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εξαιρετική ερμηνεία του Sam Rockwell (προσωπικά μόνο και μόνο γιαυτό αξίζει να την δείς και 2η φορά) και εξαιρετικό μουσικό δέσιμο. Η σκηνοθεσία ήταν αρκετά καλή και το όλο story ουδέτερο. 8 με 9 στα 10.

Γενικότερα αυτή η ταινία σε αφήνει να βγάλεις εσύ τον δικό σου παραλληλισμό...

Εμένα το όλο story μου έβγαλε τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπου ο καπιταλισμός μέσα απο την διαφήμιση και την προπαγάνδα σου ενσωματώνει ξένες/ψεύτικες προς εσένα προσδοκείες και όνειρα μόνο και μόνο για να σου δίνει το κίνητρο να εργάζεσαι σαν σκυλί για να ικανοποιείς τα συμφεροντά του. Και μόλις έρχεται η ώρα να πάρεις αυτό που κέρδισες με την αξία σου (άλλες δύο βδομάδες είχε ο Sam να δουλέψει), εξαναγκαστικά έρχεσαι στην πραγματικότητα, βλέπεις καθαρά τι είσαι και τι έκανες και συνειδητοποιείς οτι το μόνο που σου μένει είναι να κάτσεις αγναντέυοντας το τίποτα ώσπου το αεράκι να πάρει μαζί του την σάρκα που σου έχει μείνει.

Επίσης η ταινία δείχνει οτι ακόμα κι ένα προγραμματισμένο ρομπότ είναι πιο ανθρώπινο απο τους ίδιους τους ανθρώπους του κοντινού μέλλοντος.

***Παιδιά δεν έχω διαβάσει reviews απλά όταν την είδα αυτό μου έβγαλε... ***

Εσείς τι είδατε μέσας απο αυτές τις εικόνες;;; (Γιατι εγώ πιστεύω πως το τι βλέπεις σε μία ταινία δεν μπορεί να στο πεί καμία review, ούτε καν αυτοί που το έφτιαξαν, είναι καθαρά υποκειμενικό)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον RottenLungs σε όλα, πέρα από τον βαθμό.

Για μένα ένα 7/10 και αυτό γιατί όπως είπε και ο KaizerSoze ήταν εντελώς προβλέψιμη and nothing more.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το είδα χθες και μου άρεσε αρκετά όπως στους περισσότερους πιστεύω

απλά δεν θα την χαραχτήριζα προβλέψιμη γιατί για μένα δεν ήταν τόσο sci fi ταινία όσο δραματική οπότε δεν περίμενα να εστιάσει στις ανατροπές αλλά στους χαραχτήρες διηγώντας μια ιστορία, αυτό έγινε και για αυτό δεν έχω κάποιο πλην στο θέμα προβλεψιμότητας που λαμβάνω υπόψιν για άλλες ταινίες που βασίζονται κυρίως σε αυτό το στοιχείο αλλά τα κάνουν θάλασσα

κάτι που τριγυρίζει στο μυαλό μου είναι ότι μοιάζει με μια παλιά διαστημική ταινία, με αρκετές διαφορές αλλά και πολλές ομοιότητες, σας έρχεται τπτ στο μυαλό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...