Προς το περιεχόμενο

Aλλαγη σκληρου δισκου σε Acer laptop

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ειναι ευκολο να αλλαχτει ενας σκληρος δισκος σε ενα Acer Aspire Laptor?

Mπορω να του βαλω χερι εγω ή θελει να το παω σε αντιπροσωπεια?

Αν μπορω πως πρεπει να το κανω?

Δημοσ.

Ειναι πολυ ευκολο να αλλαξεις δισκο, υποθεση 3 λεπτων ειναι.

Σχεδον σε ολους τους acer που εχω δει εχουν ενα καπακι με μια βιδα για το σκληρο σε μια πλευρα, ξεβιδωνεις τη βιδα και πολυ απλα τραβας το δισκο.

Αν το γυρισεις απανοδα θα δεις που ειναι, εχει και ενα σημαδακι δισκων συνηθως.

Αλλιως αν διαβασεις το manual Θα εχει οδηγιες, τελος αν θες πες μας το μοντελο να ριξουμε μια ματια αν δε βγαλεις ακρη

Δημοσ.

Θα το κοιταξω αυριο και θα σας πω!

Περιπου ποσο πανε οι δισκοι για εναν φορητο? πχ 250 GB?

Δημοσ.
Θα το κοιταξω αυριο και θα σας πω!

Περιπου ποσο πανε οι δισκοι για εναν φορητο? πχ 250 GB?

Εξαρτάται εταιρία,στροφές,χωρητικότητα, προστασία από πτώση κτλ.

Δημοσ.

Πες μας καλυτερα ποιο μοντελο φορητου εχεις μην γινει κανα λαθος και δεν παιρνει sata σκληρο

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ.

Πριν κανουμε την αλλαγη σε σκληρο ενας αλλος φιλος εχει Fujitsu Siemens Amilo

και εχει 2 μνημες πανω 512 DDR2-533 (266 MHz) και επιδη θελει vista να εγκαταστησει θελει 1 GB ακομη να παραγγειλουμε online απο το you.gr

εγω καταλαβα πως οι μνημες ειναι DDR@ αλλα δεν ξερω το 533 τι ειναι γιατι το 266mhz ειναι σιγουρα ο χρονισμος της μνημης σωστα?

Μπορειτε παιδια να μοθ προτεινετε μνημες του 1 GB DDR2 για το φορητο του απο το site you.gr? Πως ακριβως ξεχωριζεις μνημη για φορητο απο σταθερο?

Δημοσ.

επειδη οι μνημες ειναι ddr-2 το 266x2=533 (στο περιπου)

Οποτε μπορεις να παρεις μνημες στα 533, 667, 800

Το 800 αστο καλυτερα και πανε σε 667 και απο μονο του το Bios θα τις κατεβασε στα 533 αν δε μπορει να δει πιο γρηγορες μνημες.

Κατα 99% θα τις δει στα 667 καθως οι γυφτοι πανε και βαζουν 533 ενω μπορει και 667.

Oi μνημες των φορητων λεγονται so-dimm οποτε με αυτην θα εισαι μια χαρα

Δημοσ.
επειδη οι μνημες ειναι ddr-2 το 266x2=533 (στο περιπου)

Οποτε μπορεις να παρεις μνημες στα 533, 667, 800

Το 800 αστο καλυτερα και πανε σε 667 και απο μονο του το Bios θα τις κατεβασε στα 533 αν δε μπορει να δει πιο γρηγορες μνημες.

Κατα 99% θα τις δει στα 667 καθως οι γυφτοι πανε και βαζουν 533 ενω μπορει και 667.

Oi μνημες των φορητων λεγονται so-dimm οποτε με αυτην θα εισαι μια χαρα

α) Δηλαδη ο χρονισμος της φιλες μου ειναι στα 533ΜΗz each και οχι 266? καλα λες γιατι 266 θα ταν λιγο για DDR-2 μνημη. Γιατι ομως το δειχνουν σε παρενθεση καιδ εν λενε απευθειας 533?

β) 12,8 κοστιζει μονο! πολυ καλα! Μου12,8 Ευρο εχει μονο και γω που νομιζα οτι ειναι πιο ακριβες σε σχεση μe αυτες των dekstop. Δεν ειναι ετσι?

γ) Γιατι να μην βαλουμε αυτη των 800 MHz? δεν μπορει και ατυη να πεσει στα 533?

δ) Αν παρω αυτην στα 667MHz και αυτες που εχω ηδη ειναι 533 θα αναγκαστει να υποβαθμιστει ξ καινουργια για να συμβαδιζει με τις αλλες στα 533 η μπορει αυτη ανεξαρτητα να παιζει στα 667?

ε) Ειναι ευκολο αν την επρασω εγω στο Fujitsu Siemens Amilo? Δεν το εχω ξανακανει ποτε στο παρελθον σε φορητα, μονο σε desktop.

Mπαινει τοσο ευκολα οσο ενας σκληρος δισκος που μου ελεεγς παραπανω?

Ρωταω για να μαθαινω :-)

Δημοσ.

Με βομβαρδισες λιγο με ερωτησεις, παμε μια μια,

Ετσι το δειχνουν τι να κανουμε και γω το θεωρω λιγο χαζο με αυτη τη λογικη οταν εχεις και dual channel επρεπε να δειχνουν το 266x4 πχ.Τεσπα ετσι ειναι.

Εχουν πεσει αρκετα οι ddr2 so-dimm ειναι η αληθεια(εχω ηδη 5 μνημες στα 512 απο αναβαθμισεις του δικου μου φορητου και φιλων)

Θα προτεινα να βαλεις την 667 που εχουν μεγαλυτερη συμβατοτητα γενικα και αν δε μιλαμε για φορητο 2-3 μηνων σιγουρα δε θα εκμεταλευτεις τις 800αρες μνημες αλλα για τις 667 ειμαι σιγουρος θα τις δει κανονικα και οχι υποχρονισμενες στα 533

Ολοι οι φορητοι εχουν 2 θεσεις μνημων οποτε αν κρατησεις την μια 512 και εχεις συνολο 1,5gb αναγκαστικα θα κατεβει και η καινουρια στα 533, πρεπει να ειναι στον ιδιο χρονισμο.

Κατα πασα πιθανοτητα υποστηριζει dual channel ο φορητος οποτε καλο θα ηταν να βαλεις 2 του ενος γιγα για καλυτερες επιδοσεις, φθηνες ειναι οποτε με 25 ευρω θα εισαι μπομπα, βαλε καλυτερα 2 του ενος.

Τελος ναι ειναι πολυ ευκολο να τις αλλαξεις, βγαζεις το κατω καπακι, οι περισσοτεροι amilo (οπως και ο δικος μου) εχουν ενα μεγαλο καπακι που καλυπτει επεξεργαστη+ψυχτρα και μνημες και εκει ειναι η μια πανω στην αλλη.

Για να τις βγαλεις απλα ανοιγεις 2 κλιψακια οπως ειναι και στους σταθερους στο περιπου και οταν θα πας να την βαλεις την κουμπωνεις και την πατας προς τα κατω και κουμπωνουν τα κλιψακια μονα τους, ειναι ελαστικα.

Ευκολο ειναι, αλλα και απορια να εχεις εδω ειμαστε

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αν δεν σου κανει κοπο τραβς μια photo με το κινητο σου και την ανεβαζεις εδω ως επισυναψη να δω πως ακριβς ειναι τοαν σηκωνεις το καπακι του Amilo?

Ειναι ξενο το pc και φοβμαι μην κανεις κανα λαθος.

Επισης λες ολοι οι φορητοι εχοθν 2θεσεις μνημης. Βασικα αυτο που εχει ο φιλος μου συμφωνα με το cpu-z εχει 4 memory slots. Εχει 2x 512 στο πρωτο και τριτο slot αντιστοιχα.

Δημοσ.

Ωραια βρηκα μνημη για το Fujitsu Siemens AMILO M1451G

κατι ομως με τρομαζει.

το cpu-z αναφερει πως το φορητο εχει 4 memoery slots απο τα οποι ατα 1ο και το 3ο εχουν 512MB each.

To 2o kai to 4o einai empty.

Αλλα εγω ξερω πως τα φορητα εχουν 1 ή το πολυ 2 memory slots και οχι 4.

Τι συμβαινει? Φοβμαι μην παρω την μνημη τελικα για το φορητο και δεν εχει ελευθερο slot να την τοποθετησω.

Εσεις τιο λετε παιδια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...