o_magazatoras Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Από συνήθεια και έχει σχέση με την αναζήτηση... Αλλού...
mimidon Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Προσωπικά παίδες, αν περάσει τέτοιο νομοσχέδιο στην Ελλάδα, κόβω απλούστατα το NET... Ειδήσεις και mail βλέπω κάλλιστα και στο γραφείο. Μικρό το κακό αν δεν δω τα mail μου για λίγες ώρες, θα απελευθερωθεί και πλήρως ο απογευματινός μου χρόνος.
georgepetrou Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Οι 2 προειδοποιήσεις θα γίνονται με mail και με γράμμα και στιν 3η disconnect Το αν θα συνεχίζεις να πληρώνεις, είναι μάλλον θέμα συμβολαίου ; Γιατί τι σου φταίνε αυτοί αν εσυ δεν μπορείς να διαχειριστείς την σύνδεση σου σωστά ; (ειρωνικό) Η πρώτη θα γίνεται με email, η δεύτερη με συστημένο γράμμα, και στην τρίτη θα σου κόβουν την σύνδεση! Επίσης, το θέμα με την συνέχιση την πληρωμής είναι αρκετά μεγάλο, και σίγουρα θα πέσει πολύ συζήτηση... Νομίζω ότι είναι αντισυνταγματικό το να σε βάζουν να πληρώνεις για μια υπηρεσία που δεν έχεις ή κάτι τέτοιο... Εκτος από αυτό έχουν και κάποια ψιλοπροβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί θεωρητικά κανένας πάροχος δεν έχει το δικαίωμα να σου κόψει την σύνδεση χωρίς δικαστική απόφαση!
takis3 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Παλι το κοιτας απο την απεναντι μερια. Μιλας με τη λογικη οτι ο ISP πρωτα θα κεντραρει το ονομα σου, στοιχεια σου κλπ, και μετα θα δει τα δεδομενα που κινεις τα οποια οντως ειναι προσωπικα σου.Να στο πω με ενα παραδειγμα. Εχουμε ενα καταστημα που καταγγελει οτι του κλεβουν τηλεορασεις. Εχουμε κι ενα δρομο απο εξω που ξερουμε οτι αναγκαστικα οι κλεμενες τηλεορασεις θα περασουν απο εκει. Εχει δικαιωμα ο καθε νομοθετης να κατσει και να παρακολουθει το δρομο μηπως περασουν ανθρωποι με κλεμμενες τηλεορασεις; Προφανως και εχει, δεν ξερει ποια ειναι αυτα τα ατομα, αλλα αμα βρει μια τηλεοραση, τοτε ειναι που θα ταυτοποιησει το ατομο. Απο την αλλη προφανως και αδεν εχει δικαιωμα να θεωρησει απο την αρχη αυτο το ατομο εν δυναμει ενοχο, επειδη τυχαινει να περναει απο τον ιδιο δρομο με ψωνια απο το σουπερ μαρκετ, και να τον παρακολουθει κατα ποδας. (λιγο ατσουμπαλο σαν παραδειγμα αλλα πιστευω καταλαβαινεις το νοημα). 1.Απο τη στιγμη που παρουν το οκ απο το νομο και θα εχουν το δικαιωμα να βλεπουν το περιεχομενο που διακινειται παρανομου και μη παρανομου το προσωπικο απορρητο και τα ευαισθητα δεδομενα εχουν παει περιπατο.Οταν εχουν στα χερια τους τα προσωπικα δεδομενα μας (πχ βιντεο και οχι μονο) που εκει ειναι το ζουμι , η ταυτοποιηση της ip γινεται αυτόματα απο το συστημα τους ή κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι αυτο δεν γινεται.Δεν ειπα εγω οτι ο εισαγγελεας θα ζητησει απο τον παροχο να ταυτοποιησει μια ip που κατεβασε ερασιτεχνικο βιντεο αλλα αυτά τα στοιχεία για τον παροχο θα ειναι ηδη γνωστα...Εκτος αν νομιζεις οτι ο ιδιωτης παροχος θα κρυβει με το δαχτυλο του το ονομα σου απο την οθονη για να μη βλεπει ποιος κατεβασε τι. 2.Στο παραδειγμα, (και εδω ειναι η αλλη οψη του νομισματος) μιλας για το νομο που κανει τον ελεγχο.Εδω δεν εχουμε το ιδιο.Εχουμε τον ιδιωτη παροχο που κανει τον ελεγχο και μπενει στα προσωπικα σου δεδομενα για λογαριασμο του κρατους.Αν μη τι αλλο αν ηθελαν να κανουν αυτο που για μενα ειναι ετσι κι αλλιως αντισυνταγματικο θα επρεπε τουλαχιστον να φτιαξουν ενα φορεα που να ανηκει στο δημοσιο που να εχει αναλογη προσβαση για τετοιου ειδους ελεγχους και να μην γινονται τα ευαισθητα στοιχεια του κοσμακη ερμαιο στον καθε ιδωτη παροχο. Όλα οσα κανουν ειναι μπαλωματα σε μια πατατα που εχουν κανει για να κονομανε καποιοι το ευκολο χρημα και οτι και να κανουν δε θα τους βγαινει στο τελος η συνταγη γιατι το αδικο και το σαπιο στο τελος καταρεει.Τα πνευματικα δικαιωματα επρεπε να εχουν καταργηθει και οποιος εμπορευεται λογισμικο θα πρεπει να βρει και τον τροπο να φτανει αυτο σε αυτους που απευθυνεται (πελατες) πραγματικα κλειδωμενο.Η αντιγραφη δεν ειναι με κανενα τροπο κλοπη και η σκεψη και οι ιδεες δεν ειναι προνομιο μερικων.Κανεις δε γεννηθηκε σε αυτη τη γη με καποιο συμβολαιο που λεει οτι αν σκεφτει κατι πρωτος ή φτιαξει κατι πριν απο τους αλλους τοτε οι αλλοι απαγορευεται να σκεφτουν ή να κανουν το ιδιο.Η ελευθερια και η ισοτητα ειναι θεμελιωδη στοιχεια για μια δικαιη κοινωνια και οσο η κοινωνια γινεται αδικη, τοσο αυτο θα φερνει τη δυστυχια στο κοσμο της. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2009 από takis3
kostas7777777 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 με μια πρωτη σκεψη πιστευω πως ο αποτερος σκοπος του νομου δεν ειναι η απαγορευση του download λογω πνευματικων δικαιωματων. ο νομος θα ειναι σε ισχυ αλλα δεν θα τιμωρειται κανενας. στοχος τους ειναι η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Ο BIG BROTHER ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ......
o_magazatoras Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 1.Απο τη στιγμη που παρουν το οκ απο το νομο και θα εχουν το δικαιωμα να βλεπουν το περιεχομενο που διακινειται παρανομου και μη παρανομου το προσωπικο απορρητο και τα ευαισθητα δεδομενα εχουν παει περιπατο.Οταν εχουν στα χερια τους τα προσωπικα δεδομενα μας (πχ βιντεο και οχι μονο) που εκει ειναι το ζουμι , η ταυτοποιηση της ip γινεται αυτόματα απο το συστημα τους ή κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι αυτο δεν γινεται.Δεν ειπα εγω οτι ο εισαγγελεας θα ζητησει απο τον παροχο να ταυτοποιησει μια ip που κατεβασε ερασιτεχνικο βιντεο αλλα αυτά τα στοιχεία για τον παροχο θα ειναι ηδη γνωστα...Εκτος αν νομιζεις οτι ο ιδιωτης παροχος θα κρυβει με το δαχτυλο του το ονομα σου απο την οθονη για να μη βλεπει ποιος κατεβασε τι.2.Στο παραδειγμα, (και εδω ειναι η αλλη οψη του νομισματος) μιλας για το νομο που κανει τον ελεγχο.Εδω δεν εχουμε το ιδιο.Εχουμε τον ιδιωτη παροχο που κανει τον ελεγχο και μπενει στα προσωπικα σου δεδομενα για λογαριασμο του κρατους.Αν μη τι αλλο αν ηθελαν να κανουν αυτο που για μενα ειναι ετσι κι αλλιως αντισυνταγματικο θα επρεπε τουλαχιστον να φτιαξουν ενα φορεα που να ανηκει στο δημοσιο που να εχει αναλογη προσβαση για τετοιου ειδους ελεγχους και να μην γινονται τα ευαισθητα στοιχεια του κοσμακη ερμαιο στον καθε ιδωτη παροχο. Όλα οσα κανουν ειναι μπαλωματα σε μια πατατα που εχουν κανει για να κονομανε καποιοι το ευκολο χρημα και οτι και να κανουν δε θα τους βγαινει στο τελος η συνταγη γιατι το αδικο και το σαπιο στο τελος καταρεει.Τα πνευματικα δικαιωματα επρεπε να εχουν καταργηθει και οποιος εμπορευεται λογισμικο θα πρεπει να βρει και τον τροπο να φτανει αυτο σε αυτους που απευθυνεται (πελατες) πραγματικα κλειδωμενο.Η αντιγραφη δεν ειναι με κανενα τροπο κλοπη και η σκεψη και οι ιδεες δεν ειναι προνομιο μερικων.Κανεις δε γεννηθηκε σε αυτη τη γη με καποιο συμβολαιο που λεει οτι αν σκεφτει κατι πρωτος ή φτιαξει κατι πριν απο τους αλλους τοτε οι αλλοι απαγορευεται να σκεφτουν ή να κανουν το ιδιο.Η ελευθερια και η ισοτητα ειναι θεμελιωδη στοιχεια για μια δικαιη κοινωνια και οσο η κοινωνια γινεται αδικη, τοσο αυτο θα φερνει τη δυστυχια στο κοσμο της. Ναι. Εκτός από μία διόρθωση,εκεί που λες Αν μη τι αλλο αν ηθελαν να κανουν αυτο που για μενα ειναι ετσι κι αλλιως αντισυνταγματικο θα επρεπε τουλαχιστον να φτιαξουν ενα φορεα που να ανηκει στο δημοσιο που να εχει αναλογη προσβαση για τετοιου ειδους ελεγχους και να μην γινονται τα ευαισθητα στοιχεια του κοσμακη ερμαιο στον καθε ιδωτη παροχο. έχουν ήδη αλώσει την δικαστική/εκτελεστική (και όχι μόνο,βλ τύπος,ΜΜΕ) εξουσία,οπότε δεν χρειάζεται να θεσμοθετήσουν αρμόδιους φορείς ελέγχου,ούτε για το θεαθείναι.
pournaras Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 1.Απο τη στιγμη που παρουν το οκ απο το νομο και θα εχουν το δικαιωμα να βλεπουν το περιεχομενο που διακινειται παρανομου και μη παρανομου το προσωπικο απορρητο και τα ευαισθητα δεδομενα εχουν παει περιπατο.Οταν εχουν στα χερια τους τα προσωπικα δεδομενα μας (πχ βιντεο και οχι μονο) που εκει ειναι το ζουμι , η ταυτοποιηση της ip γινεται αυτόματα απο το συστημα τους ή κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι αυτο δεν γινεται.Δεν ειπα εγω οτι ο εισαγγελεας θα ζητησει απο τον παροχο να ταυτοποιησει μια ip που κατεβασε ερασιτεχνικο βιντεο αλλα αυτά τα στοιχεία για τον παροχο θα ειναι ηδη γνωστα...Εκτος αν νομιζεις οτι ο ιδιωτης παροχος θα κρυβει με το δαχτυλο του το ονομα σου απο την οθονη για να μη βλεπει ποιος κατεβασε τι.2.Στο παραδειγμα, (και εδω ειναι η αλλη οψη του νομισματος) μιλας για το νομο που κανει τον ελεγχο.Εδω δεν εχουμε το ιδιο.Εχουμε τον ιδιωτη παροχο που κανει τον ελεγχο και μπενει στα προσωπικα σου δεδομενα για λογαριασμο του κρατους.Αν μη τι αλλο αν ηθελαν να κανουν αυτο που για μενα ειναι ετσι κι αλλιως αντισυνταγματικο θα επρεπε τουλαχιστον να φτιαξουν ενα φορεα που να ανηκει στο δημοσιο που να εχει αναλογη προσβαση για τετοιου ειδους ελεγχους και να μην γινονται τα ευαισθητα στοιχεια του κοσμακη ερμαιο στον καθε ιδωτη παροχο. Όλα οσα κανουν ειναι μπαλωματα σε μια πατατα που εχουν κανει για να κονομανε καποιοι το ευκολο χρημα και οτι και να κανουν δε θα τους βγαινει στο τελος η συνταγη γιατι το αδικο και το σαπιο στο τελος καταρεει.Τα πνευματικα δικαιωματα επρεπε να εχουν καταργηθει και οποιος εμπορευεται λογισμικο θα πρεπει να βρει και τον τροπο να φτανει αυτο σε αυτους που απευθυνεται (πελατες) πραγματικα κλειδωμενο.Η αντιγραφη δεν ειναι με κανενα τροπο κλοπη και η σκεψη και οι ιδεες δεν ειναι προνομιο μερικων.Κανεις δε γεννηθηκε σε αυτη τη γη με καποιο συμβολαιο που λεει οτι αν σκεφτει κατι πρωτος ή φτιαξει κατι πριν απο τους αλλους τοτε οι αλλοι απαγορευεται να σκεφτουν ή να κανουν το ιδιο.Η ελευθερια και η ισοτητα ειναι θεμελιωδη στοιχεια για μια δικαιη κοινωνια και οσο η κοινωνια γινεται αδικη, τοσο αυτο θα φερνει τη δυστυχια στο κοσμο της. 1. Αρα συμφωνουμε, οτι οσο δεν εχει περασει το "παρανομο" βιντεο απο εσενα, δεν εχει ταυτοποιηθει η IP σου ως προς καποια παρανομια. Οποτε δεν εισαι εν δυναμει ενοχος ωστε με το που ξυπνανε καθε πρωι εκει στον παροχο (νομιμα πλεον) να πουνε μετα το καφεδακι "για να δουμε τι κατεβασε σημερα εκεινος ο takis3. Δεν ψαχνουν τον takis3, ψαχνουν το βιντεο. 2. Ολα αυτα που λες, γινονται ηδη, ο ιδιωτης παροχος εχει ηδη στα χερια του ολα τα στοιχεια σου, και ηδη μπορει να τα εχει πουλησει και καμμια δεκαρια φορες, και πες μου εσυ οταν θα σοτ στειλουν ενα διαφημιστικο με το ταχυρδομειο, ποιος ειναι αυτος που μπορει να του εχει δωσει δικα σου στοιχεια. Το ποιος θα κανει τον ελεγχο, ελαχιστη σημασια εχει, και να σου πω την αληθεια καλυτερα να τον κανει καποιος που εχει τη γνωση και την πειρα, παρα ενας "φορεας - οργανο - επιτροπη" που θα αποτελειται απο ατομα αμφιβολου γνωσης, με μονο κριτηριο το γλυψιμο και τα πολιτικα τους φρονηματα. Στο τριτο κομματι προφανως διαφωνουμε καθετα, αν ποτε εσυ η τα παιδια σου ασχοληθειτε με κατι που να ειναι αϋλο, και απαιτει μονο σκεψη, και φατε καποιες εργατοωρες να το καταφερετε (οσο αχρηστο κι αν ειναι για καποιους), τοτε βγες και δωστο τζαμπα στο ιντερνετ, και κανε αλλη δουλεια παραλληλα για να ζησεις. Οσο κι αν πιπιλιζουμε την καραμελα οτι η αντιγραφη δεν ειναι κλοπη, η αντιγραφη ηντα και ειναι κλοπη. Απλα μας αρεσει τωρα πλεον να το γλυκαινουμε το θεμα για να διακιολογουμαστε και σε εμας και στους αλλους. Πνευματικα δικαιωματα υπαρχουν εδω και 300 περιπου χρονια, αλλα ποτε δεν μας πειραξε και δεν επαναστατησαμε τοσο πριν 20 η 50 χρονια για καποιο βιβλιο τραγουδι κλπ, και να βγουμε να πουμε οτι η σκεψη δεν ειναι προνομιο κανενος. Τωρα ομως με την τεχνολογια που εχουμε, που μας δινεται η δυνατοτητα της αντιγραφης, μας εγινε πλεον δικαιωμα η αντιγραφη. Αν καποια στιγμη η τεχνολογια μας δωσει το δικαιωμα να αφαιρουμε αντικειμενα αξιας μεσα απο ενα πχ σπιτι, χωρις να μπουμε μεσα και χωρις να ενοχλησουμε τιποτε αλλο, παλι θα ζητησουμε να μας γινει δικαιωμα κι αυτο, και θα απαιτησουμε απο τον ιδιοκτητη, να βρει τροπο να κλειδωνει πιο καλα το σπιτι του, για να μην τον ελαφρυνουμε απο τα αγαθα του (οχι δεν τον κλεβουμε).
xtrmsnpr Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Νααααταα τ νέα τ καλά.. Αγγλία τ παίζει παιδία;Μν μας πάρουν μέσα,από rapidshare είναι οκ ή μπα;
takis3 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 1. Αρα συμφωνουμε, οτι οσο δεν εχει περασει το "παρανομο" βιντεο απο εσενα, δεν εχει ταυτοποιηθει η IP σου ως προς καποια παρανομια. Εγω παντως δεν ειπα οτι συμφωνουμε.Η ip όλων μας ειναι ήδη ταυτοποιημενη στον πάροχο και για να γινει αυτο δεν χρειαζεται καμια ειδικη διαδικασια.Το ονομα σου απλα εμφανιζεται στα μονιτορς των παροχων γιατι τα συστηματα τους ετσι δουλευουν.Ο εισαγγελέας οταν ζητήσει απο τον πάροχο το όνομα που αντιστοιχει σε μια ip που φέρεται οτι κατέβασε παράνομο υλικό δεν ζητά την έναρξη κάποιας διαδικασίας ταυτοποίησης της ip αλλά την γνωστοποίηση του ονόματος που είναι ήδη γνωστό στον πάροχο.Επισης για να αποδειχτει οτι καποιο παρανομο βιντεο δεν περασε απο εσενα πρεπει να ελεγχθει το περιεχόμενο όλων όσων κατεβάζεις γιατι έτσι μόνο μπορεί να αποδειχτεί οτι αυτά που ελεγχθηκαν είναι νόμιμα.Δηλαδη αν δεν τα δούν πως θα γνωρίζουν για ποιο υλικο μιλάνε;Νομιζω αυτο να το κατάλαβες.Και έτσι ναι μεν αποδεικνύεσαι νόμιμος πλην όμως τα ευαίσθητά σου δεδομένα έχουν γίνει ήδη γνωστα στον ιδιώτη πάροχο ο οποίος δεν παρακολουθει απλα μερικα βιντεάκια στην οθόνη του αλλα έχει πληρη εικόνα σε ποιόν απευθύνονται αυτά με το ονοματεπώνυμό του.Άφησα πριν να εννοηθει οτι έχω το δικαίωμα να μην πείθωμαι οτι ο χρηστης που κάνει τον έλεγχο θα βάλει το δαχτυλό του να κρύψει το όνομα μου απο την οθόνη του ή οτιδήποτε άλλο για να μην δει το όνομά μου.Απο τη στιγμή λοιπόν που ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει αυτην την παρακολούθηση στα ευαίσθητά μου δεδομένα είτε είμαι νόμιμος είτε οχι , το πρόβλημα υπάρχει και δεν εχει να κάνει με το αν τελικα η ip μου ή το όνομά μου απασχολήσει τη δικαιοσύνη ή όχι.Εύχομαι να το κατάλαβες και πιο αναλυτικά δεν μπορώ να το δώσω και όπως βλέπω άλλοι συνομιλητές μου εδώ το κατανοούν και το επικροτούν. 2. Ολα αυτα που λες, γινονται ηδη, ο ιδιωτης παροχος εχει ηδη στα χερια του ολα τα στοιχεια σου, και ηδη μπορει να τα εχει πουλησει και καμμια δεκαρια φορες, και πες μου εσυ οταν θα σου στειλουν ενα διαφημιστικο με το ταχυρδομειο, ποιος ειναι αυτος που μπορει να του εχει δωσει δικα σου στοιχεια. Εδω κατα πρωτον παραδεχεσαι αυτα που είπα πριν αφου και εσυ ο ίδιος λες "ο ιδιωτης παροχος εχει ηδη στα χερια του ολα τα στοιχεια σου".Να και κάτι που μπορει λοιπον να συμφωνούμε. Αυτη η παρανομία που εσυ λες οτι γίνεται, και εγω λέω δεν ξέρω αν γίνεται αλλα τιποτα δεν αποκλείεται, το οτι γίνεται, σημαίνει οτι πρέπει και να νομιμοποιηθεί ; Δηλαδη αν ο πάροχος πουλά πράγματι τα ευαίσθητά μας δεδομένα θα πρέπει ο νομοθέτης την παρανομία αυτή να τη νομιμοποιήσει και να γίνει συνεργός της αδικίας αντι να μας προστατέψει απο αυτήν και να βρεί τρόπο να την τιμωρήσει; Άμα είναι έτσι, ξέρω και άλλες παρανομίες που γίνονται στην κοινωνία όπως κλοπές και φόνοι.Μήπως να τα νομιμοποιήσει και αυτά; Το ποιος θα κανει τον ελεγχο, ελαχιστη σημασια εχει, και να σου πω την αληθεια καλυτερα να τον κανει καποιος που εχει τη γνωση και την πειρα, παρα ενας "φορεας - οργανο - επιτροπη" που θα αποτελειται απο ατομα αμφιβολου γνωσης, με μονο κριτηριο το γλυψιμο και τα πολιτικα τους φρονηματα. Αν αποφασίσει το κράτος να κάνει αυτή τη δουλειά να εισαι σιγουρος οτι και την γνώση και την πείρα έχει.Άλλωστε ήδη στην ασφαλεια εδω και αρκετα χρονια λειτουργει με επιτυχια το τμημα διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος που έχει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικες επιτυχίες πάταξης εγκλημάτων στο διαδίκτυο.Το καλυτερο ειναι να μη φτασουμε να δούμε αυτο το εγκλημα στην Ελλάδα.Η ζημια όμως συγκριτικα θα ήταν μικροτερης εκτασης αν ο έλεγχος γινόταν απο δημόσιο φορεα γιατί έτσι θα ήταν ένας μόνο φορεας δημοσιου δικαίου που θα είχε πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα (ανατριχιαζω κ μονο που το σκεφτομαι τεσπα) ενω στην περιπτωση των παροχων και η κουτση μαρικα θα γνωριζε τα ευαίσθητα δεδομένα σου καθως γεμίσαμε παρόχους. Στο τριτο κομματι προφανως διαφωνουμε καθετα, αν ποτε εσυ η τα παιδια σου ασχοληθειτε με κατι που να ειναι αϋλο, και απαιτει μονο σκεψη, και φατε καποιες εργατοωρες να το καταφερετε (οσο αχρηστο κι αν ειναι για καποιους), τοτε βγες και δωστο τζαμπα στο ιντερνετ, και κανε αλλη δουλεια παραλληλα για να ζησεις.Οσο κι αν πιπιλιζουμε την καραμελα οτι η αντιγραφη δεν ειναι κλοπη, η αντιγραφη ηντα και ειναι κλοπη. Απλα μας αρεσει τωρα πλεον να το γλυκαινουμε το θεμα για να διακιολογουμαστε και σε εμας και στους αλλους. Πνευματικα δικαιωματα υπαρχουν εδω και 300 περιπου χρονια, αλλα ποτε δεν μας πειραξε και δεν επαναστατησαμε τοσο πριν 20 η 50 χρονια για καποιο βιβλιο τραγουδι κλπ, και να βγουμε να πουμε οτι η σκεψη δεν ειναι προνομιο κανενος. Τωρα ομως με την τεχνολογια που εχουμε, που μας δινεται η δυνατοτητα της αντιγραφης, μας εγινε πλεον δικαιωμα η αντιγραφη. Αν καποια στιγμη η τεχνολογια μας δωσει το δικαιωμα να αφαιρουμε αντικειμενα αξιας μεσα απο ενα πχ σπιτι, χωρις να μπουμε μεσα και χωρις να ενοχλησουμε τιποτε αλλο, παλι θα ζητησουμε να μας γινει δικαιωμα κι αυτο, και θα απαιτησουμε απο τον ιδιοκτητη, να βρει τροπο να κλειδωνει πιο καλα το σπιτι του, για να μην τον ελαφρυνουμε απο τα αγαθα του (οχι δεν τον κλεβουμε). Ας δούμε λοιπον πως έχει το πράγμα για να καταλαβεις και τι εννοώ.Κάποτε κάποιος καπου που μπορεί και να λεγόταν μπιλ γκειτς ή όπως αλλιως θελεις είχε την αναγκη να κάνει τον υπολογιστή του να κάνει Χ ενεργειες.Εκατσε στον υπολογιστη του χωρις φυσικά να του το πω εγω να το κάνει, και χωρις φυσικα να του αναθέσω εγω να φτιαξει κάτι για τις δικές μου αναγκες ή τον δικο μου υπολογιστη, και έτρεξε κάποιο κωδικα ή κάποιες εντολές που υποχρεωναν τον υπολογιστη του να κανει Χ ενεργειες.Αφου το είδε και του άρεσε είπε μεσα του καλο αυτό το προγραμματάκι θα το γράψω σε cd και θα το πουλαω γιατί θα φανεί χρήσιμο σε αυτούς που έχουν αναγκη απο αυτές τις Χ ενεργειες στον υπολογιστή τους.Μεχρι εδω καλά.Κανεις φαντάζομαι δεν έχει την αξίωση να απαγορεύει σε έναν πολιτη να πουλάει κατι σε κάποιον άλλον επι αμοιβής. Αφου υπάρχουν αγοραστές τουλαχιστον απο τη δικη μου πλευρά αυτό που έχω να πω είναι μόνο "καλες δουλειές". Επειδή κάποιος μια μέρα έτρεξε Χ εντολες στον υπολογιστη ΤΟΥ και είχε σαν αποτελεσμα Χ ενεργειες σημαίνει οτι αυτόματα εγώ παύω να έχω το δικαίωμα να τρέξω στον δικο μου υπολογιστη τις ίδιες ακριβως εντολές ή να κάνω τον υπολογιστή μου να συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μονο και μόνο επειδη κάποιος κάποτε έκατσε σπίτι του και τις έτρεξε πριν απο μένα στον δικο του υπολογιστη; Αυτο είναι οχι μόνο απαράδεκτο αλλα μας πάει πολύ πισω στα χρόνια του μεσαίωνα όπου για μια πολυ μεγαλη μεριδα κόσμου η έννοια της ελευθερίας και της ισότητας ήταν απιαστο όνειρο.Κατα πρώτον αυτη η νοοτροπια καταργει την εννοια της φυσικης ιδιοκτησιας επι του υπολογιστη σου και βαζει τον οποιοδηποτε που παρουσιαζεται ως δηθεν κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων , κυρίαρχο στην ιδιοκτησία του υπολογιστη σου απο τον οποίο πρέπει να πάρεις άδεια για το τι πρέπει να γράφεις στον υπολογιστη σου απο κώδικα εως απλό κείμενο.Και φυσικα καταργει την έννοια της ισοτητας αφου απο το πουθενά εμφανίζονται προνομιούχοι κυρίαρχοι επι των υπολοίπων που απαιτούν χρήματα για τη χρήση που κάνεις στην ιδιοκτησία σου επειδή αυτή η χρήση συμπίπτει με τη χρήση που κάνουν αυτοι στον δικό τους υπολογιστή. Αν είχα αναθέσει λοιπόν σε κάποιον απο αυτούς να σπαταλήσει πνευματική εργασία για να φτιάξει κάτι για μένα τότε βεβαίως και έπρεπε να τον αποζημιώσω γιατι θα επροκειτο για αναθεση εργασιας.Όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Αν τις αναγκες μου στο υπολογιστη μου τις κάλυψα δεν ειμαι υποχρεωμενος να πω σε κανεναν με ποιο τροπο το έκανα γιατι αφορα τον δικο μου υπολογιστη.Αλλος πάλι αν και δεν ειναι υποχρεωμένος να δωσει αναφορα σε κανεναν θα μπορουσε να πει οτι τις κάλυψε με τον ιδιο τροπο που τις καλυψε και ο μπιλ γκειτς στον δικο του υπολογιστη.Αυτος ο τροπος λιγη σημασια εχει αν ειναι αποτελεσμα μιμησης (ή αλλιως αντιγραφης) ή αποτελεσμα έρευνας η οποία έγινε όμως αυτοβούλως και όχι απο αναθεση τρίτου.Άραγε σε πολλά απο τα σημερινά προγράμματα πώς αποδυκνείεται οτι είναι εξολοκλήρου ή εν μέρη αποτέλεσμα προσωπικης εργασίας και δεν είναι και αυτά αποτέλεσμα μίμησης απο άλλα προγράμματα;Πόσες άραγε ιδέες που τις είδαμε πρωτα στα linux δεν τις βλέπουμε να υλοποιούνται σημερα και σε διασημότερα λειτουργικά συστήματα; Η μίμηση ειναι αυτονόητο δικαίωμα όλων όσο αυτονόητη είναι και η ελευθερία της έκφρασης και της ισότητας. Και επειδή οι πολίτες σε μια δικαιη κοινωνία είναι ίσοι, ο κάθε ένας ορίζει και κατέχει την περιουσία του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει στον άλλο πως θα κάνει τον υπολογιστη του να τρέχει ή να ζητά χρήματα απο αυτόν επειδή ο υπολογιστής του τρέχει με τον ίδιο ακριβως τρόπο που τρέχει και ο δικός του. Έγραψα ήδη αρκετες γραμμες για να δείξω οτι η αντιγραφή πράγματι δεν είναι κλοπή και εύχομαι να κατάλαβες τι εννοώ.Δε θέλω να συνεχίσω άλλο να αναφέρομαι σε αυτό το θέμα γιατι νομίζω οτι αναφέρθηκα πολύ διεξοδικα και ήδη θα γίνουμε κουραστικοι στους υπολοιπους να επαναλαμβανόμαστε.Μερικα πράγματα στη ζωη όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτονόητα και δε νομιζω οτι χρειάζεται πολυ προσπαθεια ή πολλα επιχειρήματα για να τα κατανοησει κανεις. Αντίθετα όμως στο παρελθόν όσοι στέρησαν την ελευθερία στους λαους δεν την στέρησαν πείθωντας τους μέσω επιχειρημάτων γιατί κάθε επιχείρημα σε αυτή την κατεύθυνση καταρέει αλλά δια ροπάλου και βίας.
pournaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εγω παντως δεν ειπα οτι συμφωνουμε.Η ip όλων μας ειναι ήδη ταυτοποιημενη στον πάροχο και για να γινει αυτο δεν χρειαζεται καμια ειδικη διαδικασια.Το ονομα σου απλα εμφανιζεται στα μονιτορς των παροχων γιατι τα συστηματα τους ετσι δουλευουν.Ο εισαγγελέας οταν ζητήσει απο τον πάροχο το όνομα που αντιστοιχει σε μια ip που φέρεται οτι κατέβασε παράνομο υλικό δεν ζητά την έναρξη κάποιας διαδικασίας ταυτοποίησης της ip αλλά την γνωστοποίηση του ονόματος που είναι ήδη γνωστό στον πάροχο.Επισης για να αποδειχτει οτι καποιο παρανομο βιντεο δεν περασε απο εσενα πρεπει να ελεγχθει το περιεχόμενο όλων όσων κατεβάζεις γιατι έτσι μόνο μπορεί να αποδειχτεί οτι αυτά που ελεγχθηκαν είναι νόμιμα.Δηλαδη αν δεν τα δούν πως θα γνωρίζουν για ποιο υλικο μιλάνε;Νομιζω αυτο να το κατάλαβες.Και έτσι ναι μεν αποδεικνύεσαι νόμιμος πλην όμως τα ευαίσθητά σου δεδομένα έχουν γίνει ήδη γνωστα στον ιδιώτη πάροχο ο οποίος δεν παρακολουθει απλα μερικα βιντεάκια στην οθόνη του αλλα έχει πληρη εικόνα σε ποιόν απευθύνονται αυτά με το ονοματεπώνυμό του.Άφησα πριν να εννοηθει οτι έχω το δικαίωμα να μην πείθωμαι οτι ο χρηστης που κάνει τον έλεγχο θα βάλει το δαχτυλό του να κρύψει το όνομα μου απο την οθόνη του ή οτιδήποτε άλλο για να μην δει το όνομά μου.Απο τη στιγμή λοιπόν που ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να κάνει αυτην την παρακολούθηση στα ευαίσθητά μου δεδομένα είτε είμαι νόμιμος είτε οχι , το πρόβλημα υπάρχει και δεν εχει να κάνει με το αν τελικα η ip μου ή το όνομά μου απασχολήσει τη δικαιοσύνη ή όχι.Εύχομαι να το κατάλαβες και πιο αναλυτικά δεν μπορώ να το δώσω και όπως βλέπω άλλοι συνομιλητές μου εδώ το κατανοούν και το επικροτούν. Να βαζεις ολοκληρη τη φραση, και επισης να διαβαζεις ακριβως αυτα που γραφω. Εγραψα οτι "η ip σου δεν ταυτοποιειται ως προς καποια παρανομια, αρα δεν εισαι εν δυναμει ενοχος, απλα και μονο επειδη εισαι συνδρομητης ενος παροχου". Ψαχνεις για ενα αρχειο και εχεις απεναντι σου 1000 φακελους. Ουτε σε νοιαζει πως λεγονται οι φακελοι, ουτε τι περιεχουν ο καθενας μεσα του, και ουτε θα κατσεις να ανοιξεις καθεναν ξεχωριστα μην τυχον και ειναι μεσα το αρχειο. Κανεις search, και μονο τοτε το βρισκεις μεσα σε ΕΝΑ φακελο, ολοι οι αλλοι 999 ουτε συνεχιζουν να μη σε νοιαζουν. Αυτο που εβαλα σε bold, θα το θεωρησω ως αστεια αγνοια, δεν εξηγειται αλλιως το να πιστευεις οτι px. ζητησε ο εισαγγελεας τα ονοματα αυτων που κατεβασαν πχ το NeedForSpeed.rar, και ξεκινησαν ολοι στους παροχους και εκατσαν σε ενα pc o καθενας κι αρχισαν να κοιτανε τα βιντεο που καταβασαν 2 εκατομμυρια κοσμος, και οχι μονο αυτο, ειδαν και το BestOfJenna.rar, και σκεφτηκαν "ρε μπας και ειναι το NFS", και αφου το ειδαν (λεπτομερως), ειδαν οτι ειμαι αθωος, πλην ομως λατρης της Jenna... Ελεος, μαθε πως λειτουργει το απλο search. Εδω κατα πρωτον παραδεχεσαι αυτα που είπα πριν αφου και εσυ ο ίδιος λες "ο ιδιωτης παροχος εχει ηδη στα χερια του ολα τα στοιχεια σου".Να και κάτι που μπορει λοιπον να συμφωνούμε. Αυτη η παρανομία που εσυ λες οτι γίνεται, και εγω λέω δεν ξέρω αν γίνεται αλλα τιποτα δεν αποκλείεται, το οτι γίνεται, σημαίνει οτι πρέπει και να νομιμοποιηθεί ; Δηλαδη αν ο πάροχος πουλά πράγματι τα ευαίσθητά μας δεδομένα θα πρέπει ο νομοθέτης την παρανομία αυτή να τη νομιμοποιήσει και να γίνει συνεργός της αδικίας αντι να μας προστατέψει απο αυτήν και να βρεί τρόπο να την τιμωρήσει; Άμα είναι έτσι, ξέρω και άλλες παρανομίες που γίνονται στην κοινωνία όπως κλοπές και φόνοι.Μήπως να τα νομιμοποιήσει και αυτά; Δεν νομιζω να εγραψα πουθενα περι νομιμοποιησης μιας πιθανης παρανομης διακινησης προσωπικων δεδομενων. Αλλα μην κανουμε και τους στρουθοκαμηλους, τα στοιχεια υπαρχουν, απλα ειναι τοσα πολλα πλεον τα στοιχεια, που κανεις ανθρωπος δεν προκειται να κατσει να ασχοληθει, αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος, το ψαξιμο θα το κανουν αυτοματα, και ανωνυμα τα computer. Αν αποφασίσει το κράτος να κάνει αυτή τη δουλειά να εισαι σιγουρος οτι και την γνώση και την πείρα έχει.Άλλωστε ήδη στην ασφαλεια εδω και αρκετα χρονια λειτουργει με επιτυχια το τμημα διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος που έχει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικες επιτυχίες πάταξης εγκλημάτων στο διαδίκτυο.Το καλυτερο ειναι να μη φτασουμε να δούμε αυτο το εγκλημα στην Ελλάδα.Η ζημια όμως συγκριτικα θα ήταν μικροτερης εκτασης αν ο έλεγχος γινόταν απο δημόσιο φορεα γιατί έτσι θα ήταν ένας μόνο φορεας δημοσιου δικαίου που θα είχε πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα (ανατριχιαζω κ μονο που το σκεφτομαι τεσπα) ενω στην περιπτωση των παροχων και η κουτση μαρικα θα γνωριζε τα ευαίσθητα δεδομένα σου καθως γεμίσαμε παρόχους. Σε αυτο ασε με να εχω αντιθετη γνωμη (που δεν αλλαζει), για το τι ειναι και τι δεν ειναι ικανο το κρατος. Ας δούμε λοιπον πως έχει το πράγμα για να καταλαβεις και τι εννοώ.Κάποτε κάποιος καπου που μπορεί και να λεγόταν μπιλ γκειτς ή όπως αλλιως θελεις είχε την αναγκη να κάνει τον υπολογιστή του να κάνει Χ ενεργειες.Εκατσε στον υπολογιστη του χωρις φυσικά να του το πω εγω να το κάνει, και χωρις φυσικα να του αναθέσω εγω να φτιαξει κάτι για τις δικές μου αναγκες ή τον δικο μου υπολογιστη, και έτρεξε κάποιο κωδικα ή κάποιες εντολές που υποχρεωναν τον υπολογιστη του να κανει Χ ενεργειες.Αφου το είδε και του άρεσε είπε μεσα του καλο αυτό το προγραμματάκι θα το γράψω σε cd και θα το πουλαω γιατί θα φανεί χρήσιμο σε αυτούς που έχουν αναγκη απο αυτές τις Χ ενεργειες στον υπολογιστή τους.Μεχρι εδω καλά.Κανεις φαντάζομαι δεν έχει την αξίωση να απαγορεύει σε έναν πολιτη να πουλάει κατι σε κάποιον άλλον επι αμοιβής. Αφου υπάρχουν αγοραστές τουλαχιστον απο τη δικη μου πλευρά αυτό που έχω να πω είναι μόνο "καλες δουλειές". Επειδή κάποιος μια μέρα έτρεξε Χ εντολες στον υπολογιστη ΤΟΥ και είχε σαν αποτελεσμα Χ ενεργειες σημαίνει οτι αυτόματα εγώ παύω να έχω το δικαίωμα να τρέξω στον δικο μου υπολογιστη τις ίδιες ακριβως εντολές ή να κάνω τον υπολογιστή μου να συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μονο και μόνο επειδη κάποιος κάποτε έκατσε σπίτι του και τις έτρεξε πριν απο μένα στον δικο του υπολογιστη; Αυτο είναι οχι μόνο απαράδεκτο αλλα μας πάει πολύ πισω στα χρόνια του μεσαίωνα όπου για μια πολυ μεγαλη μεριδα κόσμου η έννοια της ελευθερίας και της ισότητας ήταν απιαστο όνειρο.Κατα πρώτον αυτη η νοοτροπια καταργει την εννοια της φυσικης ιδιοκτησιας επι του υπολογιστη σου και βαζει τον οποιοδηποτε που παρουσιαζεται ως δηθεν κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων , κυρίαρχο στην ιδιοκτησία του υπολογιστη σου απο τον οποίο πρέπει να πάρεις άδεια για το τι πρέπει να γράφεις στον υπολογιστη σου απο κώδικα εως απλό κείμενο.Και φυσικα καταργει την έννοια της ισοτητας αφου απο το πουθενά εμφανίζονται προνομιούχοι κυρίαρχοι επι των υπολοίπων που απαιτούν χρήματα για τη χρήση που κάνεις στην ιδιοκτησία σου επειδή αυτή η χρήση συμπίπτει με τη χρήση που κάνουν αυτοι στον δικό τους υπολογιστή. Αν είχα αναθέσει λοιπόν σε κάποιον απο αυτούς να σπαταλήσει πνευματική εργασία για να φτιάξει κάτι για μένα τότε βεβαίως και έπρεπε να τον αποζημιώσω γιατι θα επροκειτο για αναθεση εργασιας.Όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Αν τις αναγκες μου στο υπολογιστη μου τις κάλυψα δεν ειμαι υποχρεωμενος να πω σε κανεναν με ποιο τροπο το έκανα γιατι αφορα τον δικο μου υπολογιστη.Αλλος πάλι αν και δεν ειναι υποχρεωμένος να δωσει αναφορα σε κανεναν θα μπορουσε να πει οτι τις κάλυψε με τον ιδιο τροπο που τις καλυψε και ο μπιλ γκειτς στον δικο του υπολογιστη.Αυτος ο τροπος λιγη σημασια εχει αν ειναι αποτελεσμα μιμησης (ή αλλιως αντιγραφης) ή αποτελεσμα έρευνας η οποία έγινε όμως αυτοβούλως και όχι απο αναθεση τρίτου.Άραγε σε πολλά απο τα σημερινά προγράμματα πώς αποδυκνείεται οτι είναι εξολοκλήρου ή εν μέρη αποτέλεσμα προσωπικης εργασίας και δεν είναι και αυτά αποτέλεσμα μίμησης απο άλλα προγράμματα;Πόσες άραγε ιδέες που τις είδαμε πρωτα στα linux δεν τις βλέπουμε να υλοποιούνται σημερα και σε διασημότερα λειτουργικά συστήματα; Η μίμηση ειναι αυτονόητο δικαίωμα όλων όσο αυτονόητη είναι και η ελευθερία της έκφρασης και της ισότητας. Και επειδή οι πολίτες σε μια δικαιη κοινωνία είναι ίσοι, ο κάθε ένας ορίζει και κατέχει την περιουσία του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει στον άλλο πως θα κάνει τον υπολογιστη του να τρέχει ή να ζητά χρήματα απο αυτόν επειδή ο υπολογιστής του τρέχει με τον ίδιο ακριβως τρόπο που τρέχει και ο δικός του. Έγραψα ήδη αρκετες γραμμες για να δείξω οτι η αντιγραφή πράγματι δεν είναι κλοπή και εύχομαι να κατάλαβες τι εννοώ.Δε θέλω να συνεχίσω άλλο να αναφέρομαι σε αυτό το θέμα γιατι νομίζω οτι αναφέρθηκα πολύ διεξοδικα και ήδη θα γίνουμε κουραστικοι στους υπολοιπους να επαναλαμβανόμαστε.Μερικα πράγματα στη ζωη όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτονόητα και δε νομιζω οτι χρειάζεται πολυ προσπαθεια ή πολλα επιχειρήματα για να τα κατανοησει κανεις. Αντίθετα όμως στο παρελθόν όσοι στέρησαν την ελευθερία στους λαους δεν την στέρησαν πείθωντας τους μέσω επιχειρημάτων γιατί κάθε επιχείρημα σε αυτή την κατεύθυνση καταρέει αλλά δια ροπάλου και βίας. Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα, του "στιβω το μυαλο μου και κατα διαβολεμενη συμπτωση φτιαχνω κατι ακριβως το ιδιο με το δικο σου" (πραγμα βεβαια που υπαρχει μονο στη σφαιρα της φαντασιας, αλλα για χαρη της κουβεντας το θεωρουμε σωστο), απο το "αντιγραφω κατι δικο σου και το οικειοποιουμαι", τι να πω...Εκτος και πιστεψουμε οτι ειναι δυνατον να ξεκινησει καποιος και κατα τρελλη συμπτωση να φτιαξει πανομοιοτυπα windows (ετυχε μωρε). Τι να λεμε τωρα. Κατσε φτιαξε ενα δικο σου OS χωρις να αντιγραψεις απο πουθενα, ονομασε το και οπως θες και να εισαι σιγουρος οτι κανεις δεν θα σε πειραξει, ακομη κι αν ειναι αρκετα ιδιο με τα υπαρχοντα. Αλλα το να αντιγραψεις αυτουσιο καποιο αλλο (ουτε το logo δεν ξερουμε οι πιο πολλοι να αλλαξουμε), και να λες "ειναι δικαιωμα μου να εχω κι εγω τον κωδικα του βασιλακη, αφου πηρα υπολογιστη, ο βασιλακης να μαθει να μην γραφει στο σπιτι του κωδικα", ειναι απλα αστειο. Τωρα για το ποιος κλεβει ποιον και το ποιες ιδεες κλαπηκαν απο το linux η απο αλλου και τις βλεπουμε ενσωματωμενες σε αλλα OS ειναι απλα μια αυθαιρετη εκτιμηση, χωρις να γνωριζεις το ποιος ζητησε δικαιωματα, ποιος πληρωσε η οχι, ποσα δικαστηρια γινονται καθημερινα μεταξυ αυτων των εταιριων (πολλα ηχηρα τα βλεπουμε κι εδω). Η μιμηση που ευαγγελιζεσαι αρκετα, πολλες φορες ειναι αδρα πληρωμενη, αλλα δυστυχως δεν σου στελνουν το τιμολογιο ωστε να γνωριζεις και νομιζεις οτι ολοι κλεβουν ολους. Και τελος αυτο το "Η μίμηση ειναι αυτονόητο δικαίωμα όλων όσο αυτονόητη είναι και η ελευθερία της έκφρασης και της ισότητας" απο που προκυπτει; Μεσα απο ποιες διαδικασιες η μιμηση ειναι αυτονοητο δικαιωμα;
Mercyful_Fate Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 takis3, την "αλυσίδα" των γεγονότων που ταυτοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός προσώπου την βλέπεις ανάποδα. Ανεβάζω εγώ (η "τάδε" δισκογραφική) σε torrent ένα μουσικό άλμπουμ. Εσυ κατεβάζεις το torrent, οπότε συνδέεσαι σε μένα (που κάνω seed το "παράνομο" περιεχόμενο). Έτσι, εγώ βλέπω την IP σου, οπότε εντοπίζω μια IP που κατεβάζει παράνομο περιεχόμενο. Βάση αυτής της IP, και μέσω δικαστικής παρέμβασης, ταυτοποιώ τον χρήστη που κατεβάζει το παράνομο υλικό. Όχι ανάποδα όπως το βλέπεις εσύ (δηλαδή σκανάρω τα πάντα μέχρι να βρω κάτι παράνομο). Επαναλαμβάνω: ξεκινάω από το ποιος κατέβασε συγκεκριμένο και γνωστό παράνομο υλικό, όχι από τους χρήστες για να βρω ποιος από αυτούς κατέβασε κάτι παρανομα.
DIMITRISG Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Οι λύσεις που προτεινονται μεχρι στιγμης : 1) F2F (Friend to Friend) 2) Peer2Me (vpn μεταξυ φιλων) 3) Κρυπτογραφημενο bitorrent (αν και δεν νομιζω να προσφερει απολυτη ασφαλεια) 4) Ipredator - ιδιωτικο pirate bay - συνδιαζει vpn και proxy - 5€/μηνα 5) P3P imule, I(Invisible Internet Project) 6) Kommute (δικτυο privè mute) Δεν γινεται να περιορισουν το κατεβασμα μη λεμε οτι θελουμε απλα και η κουτση μαρια θα μαθει περι δικτυων τωρα
o_magazatoras Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Το θέμα που μας καίει δεν είναι αυτό καθ' αυτό η παρακολούθηση των torrent,αλλά η διαμεταγωγή πακέτων.Και μη μου πείτε ότι εφ' όσον υπάρχει (π.χ.) skypeοειδές proggy που βασίζεται στην ίδια αρχή,θα μπερδευτούν.Μπα,υπάρχει ήδη νόμος που τιμωρεί την "διάθεση προς...",φρόντισαν να τον ενσταλλάξουν στη κοινωνία... Προτεινώμενη ταινία για d/l,όσο μας παίρνει ακόμη:Equilibrium Και το κακό είναι ότι έχουν (ή θα αποκτήσουν σύντομα απ' ότι φαίνεται) δικαίωμα,βάσει αντιτρομοκρατικών και λοιπών διατάξεων δικονομικής καταστολής,να ψάχνουνε αέρα-πατέρα όλους τους χώρους,συμπεριλαμβανομένων των οικιών (...ημών εμπιπραμένων,ημείς άδωμεν)... Με σφραγισμένο ψηφοδέλτιο,λάθος είναι από άλλο post αυτό,ένταλμα ερεύνης ήθελα να πω και πληρωμένους (δεν είναι το χρήμα το παν στη ζωή,για ν' ανέβεις αρκεί να μπορείς ν'αποδείξεις ότι μπορούν να σε κρατάνε από κάπου-lol) "ερμηνευτές των διαθέσεων" της κρατικής μηχανής,όλα ένα click είναι.
TonyMontana Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 πως ακριβως σκοπευουν να σε σταματησουν να μπαινεις ιντερνετ;;; αντε και σε πιανουν 3 φορες... και;; μηπως θα βάλουν καμερα στον ποπο μας; ή στο σπίτι που μενουμε θα απαγορεύεται σε όλους να έχουν ιντερνετ μην τυχόν το χρησιμοποιήσουμε κι εμεις; αν μας κανουν δωρο δλδ ένα λαπτοπ με 3G σύνδεση τι θα γίνει θα μας κυνηγάνε οι πράκτορες της σι αϊ έι στο πάρκο;;; βοηθήστε τους φτωχούς και τους αρρώστους ρε βλάκες και σπαταλάτε χρόνο και χρήμα στο πέρασμα ηλίθιων νόμων.. βέβαια άλλοι είναι από πίσω και αυτοί συνήθως τον τρώνε στο τέλος - έτσι έχει δείξει η ιστορία τουλάχιστον..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα