Προς το περιεχόμενο

Excel: Πρόβλημα με hyperlink

Jorge79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια λίστα με ακίνητα και πληροφορίες για αυτά. Θέλω να βάλω στο όνομα του κάθε ακινήτου ένα hyperlink με μια φωτογραφία έτσι ώστε όταν πατάω στο όνομα να μου βγάζει την εικόνα.

Το θέμα είναι ότι αυτό το αρχείο θέλω να το στείλω. Όμως οι φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες τοπικά στο pc μου, οπότε ο άλλος δεν θα μπορεί να τις δει (αφού το path στο hyperlink θα δείχνει το path για το pc μου).

Μήπως υπάρχει καμία λύση σε αυτό;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Υπάρχουν οι εξής λύσεις:

1. Δίνεις τις φωτογραφίες μαζί με το αρχείο.
  2. Ανεβάζεις τις φωτογραφίες στον ιστό και δίνεις στις υπερσυνδέσεις το URL τους.

Ίσως να υπάρχουν και άλλες αλλά αυτή τη στιγμή μόνο αυτές οι δυο μου έρχονται στο μυαλό.:-)

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ Γιάννη, αλλά η πρώτη απορρίπτεται για διάφορους λόγους. Όσο για την δεύτερη την έχω σκεφτεί και εγώ αλλά έχει το μειονέκτημα ότι θα πρέπει ο άλλος να είναι online για να μπορέσει να δει τις φωτογραφίες.

Καμία άλλη ιδέα;

Δημοσ.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θες. Για ποιους λόγους απορρίπτεται η πρώτη λύση; Έχει σημασία, για να καταλάβουμε τί περιορισμοί υπάρχουν, κατανοώντας καλύτερα το πρόβλημα ίσως προταθούν κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Γιατί με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πέραν του να δίνεις την εικόνα μαζί με το excel-όφυλο (είτε embedded στο xls είτε ως διακριτό αρχείο) ή να το έχεις ανεβασμένο κάπου στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος: Η εικόνα πρέπει με κάποιον τρόπο να βρεθεί στο PC που θα ανοίξει το xls...

Δημοσ.

Ο βασικός περιορισμός είναι ότι πρέπει να στείλω ένα αρχείο...

Όταν λες "embedded" υποθέτω εννοείς να τις βάλω σε ένα χωριστό φύλλο και να τις τραβάει από εκεί. Όμως δεν σε αφήνει να επιλέξεις ως hyperlink μια εικόνα αλλά μόνο κελί ή φύλλο.

Από ότι βλέπω η μόνη λύση είναι να τις ανεβάσω καπου...

Δημοσ.

"Embedded" εννοώ να αποθηκευτούν οι εικόνες μέσα στο ίδιο το φύλλο. Κάπως έτσι π.χ.

Βέβαια έγραψες ότι θέλεις να εμφανίζονται με κλικ σε κάποιο hyperlink ή κάτι τέτοιο. Αν για κάποιο λόγο δε θέλεις να εμφανίζονται φόρα-παρτίδα με το άνοιγμα του φύλλου, νομίζω πως θα πρέπει να καταφύγεις στη λύση ενός button που θα εκτελεί κάποιο VBA macro για hide/unhide της εικόνας ή κάτι παρόμοιο. Δυστυχώς δεν είμαι Excel expert για να γράψω περισσότερα, ελπίζω να βοηθήσει κάποιο έμπειρο μέλος!

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Φίλε Jorge79, δες στο συνημμένο ένα παράδειγμα πως θα μπορούσες να διαχειριστείς

τις εικόνες μέσω υπερσυνδέσεων.

Έχω εισάγει μερικές εικόνες στο φύλλο "Images" τη μια πάνω στην άλλη.

Έχω μετονομάσει τις εικόνες και έχω δώσει τα ονόματά τους στη συμβουλή οθόνης

της αντίστοιχης υπερσύνδεσης.

Ο κώδικας στο συμβάν Worksheet_FollowHyperlink του φύλλου "Hyperlinks"

χρησιμοποιεί αυτή την ιδιότητα για να μεταφέρει σε πρώτο πλάνο την εικόνα.

Αν δεν βρεθεί μια εικόνα με αυτό το όνομα τότε εμφανίζει στην θέση της ένα σχετικό μήνυμα.

Μπορείς να δεις τον κώδικα με δεξί κλικ στην καρτέλα του φύλλου "Hyperlinks"

και πατώντας στο "Προβολή κώδικα".

Ελπίζω να σε βοηθήσει.:-)

Γιάννης

ImageView.zip

Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να τις ενσωματώσω στο αρχείο. Μάλλον θα το κάνω όπως πρότεινε ο Γιάννης, δηλ. η μια πάνω στην άλλη και το κάθε hyperlink θα εμφανίζει την κατάλληλη...

Ευχαριστώ πολύ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...