Προς το περιεχόμενο

2πύρινο ή 4πύρινο;

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε η ώρα να γίνει μια αναβάθμιση του επεξεργαστή μου μιας και σε λίγο κλείνουμε πενταετία με τον 630.

Έχω καταλήξει σε αυτό το motherboard ASUS P5Q

και το δίλημά μου είναι στον επεξεργαστή:

Intel Core 2 Duo 8400

ή

Intel Core 2 Quad 8200

Το multitasking δεν με απασχολεί. Με ενδιαφέρει αυτό το ένα που τρέχω εκείνη την στιγμή να πηγαίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, είτε αυτό είναι game είτε converting video (κυρίως games με απασχολούν). Η δική μου αντίληψη είναι οτι εφώσον τα παιχνίδια/προγράμματα δεν απασχολούν όλους τους πυρίνες (4), δεν είναι καλύτερα οι χρησιμοποιούμενοι πυρίνες να είναι σε μεγαλύτερη συχνότητα GHz; Η κάνω λάθος;

Απο την άλλη, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε επιδόσεις σε AMD? Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με αυτή την εταιρία κι έχω χάσει την μπάλα τελευταία. Αν μάλιστα, στραφώ προς τα εκεί, μπορώ να έχω κάτι και σε καλύτερη τιμή σε σχέση με την Intel;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Δημοσ.

εγω λεω amd phenom II sAM3 810χ4

με ενα φθηνο am3 mobo το πολυ 70ε και αργοτερα αλλαζεις mobo μαζι με ραμ ddr3 για ακομη καλυτερα αποτελεσματα....:-)

τι λες;

Δημοσ.

Όχι παιδιά, ξεφύγαμε τελείως. Ανώτατο όριο είναι 250€ το πολύ.

DDR2 σύστημα, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξω μνήμες στην παρούσα φάση.

Δημοσ.

αν θες να το κρατήσεις 5eτια πάλι, τότε να πας σε i7 καλύτερα ή Phenom II. ποτε είπαμε θα βγούν οι νέοι Phenom? καλοκαίρι?

edit: a, με τόσα χρήματα καλύτερα Phenom II

Δημοσ.
8400 με ddr3;

FAIL

δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ fail με ενα overclock τον παει ανετα στα 3 και φυσαει..!αλλα τελος παντων ετσι και αλλιως θελει να δωσει μεχρι 250...!τοτε παρε τον τετραπυρινο μονο αν και αυτο που σου ειπε ο esata ειναι καλη επιλογη,απλα η μητρικη δεν ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει!

ισως για τα χρηματα που δινεις ειναι καλυτερα να πας σε amd οπως σου λενε και τα αλλα παιδια...

Δημοσ.

Chipset AMD 780G και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ATI HD3200

plaisio.jpg

Chipset AMD 790GX και με ισχυρή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ATI HD3300

eshop1.jpg

Chipset AMD 790FX/SB750

eshop2.jpg

Δημοσ.
δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ fail με ενα overclock τον παει ανετα στα 3 και φυσαει..!

To θέμα είναι πως τα 3 giga εχουν αρχίσει να φαίνονται λίγα ακόμα και σήμερα.

Ο Q8400 δεν αξίζει μια και για να κλοκάρει θέλει βαρβάτο mobo.

Οι phenom 2 και αυτοί χλωμοί είναι τουλάχιστον για την ώρα.

Η καλύτερη επιλογή για βαρβάτη ισχύς και εύκολο OC σήμερα είναι ο παλιός καλός Q6600.

Καλύτερος απο Q8xxx και Q9400 και χάνει μόνο απο τους Q9550 τους οποίους όμως η intel τους εχει πολύ ακριβούς για να σπρώξει τους i7.

Και ο Ε8400 καλή επιλογή αν και λίγο overpiced θαρρώ.

Δημοσ.

Όντως το 775 δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής:mad: και μάλλον δεν συμφέρει να το αναβαθμίσεις.

Να διαλέξεις θα μείνεις ικανοποιημένος, Οι i7 και Phenom II έχουν ασφαλώς πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...