tsitourman Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Γεια σας παιδια... εχω μια μικρη απορεια ας απαντησει μονο οποιος γνωριζει και ειναι σχετικος πως προγραματιζεται ενα Alix.3c ?? ειναι isp solutions και εχει μια mini pci καρτα ασυρματη για το δικτυο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535005 και επισης μια καρτα http://www.kingston.com/flash/cf_standard.asp αν γνωριζει καποιος ας απαντησει.... Ευχαριστω παιδια....
nske Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Όταν λες πώς προγραμματίζεται, εννοείς πώς μπορείς να το βάλεις να κάνει κάτι χρήσιμο, έτσι; Αν ναι, τότε θα πρέπει κατ' αρχήν να επιλέξεις κάποιο λειτουργικό που να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα (τυπικά Linux ή Free/Net/Open BSD) και να το εγκαταστήσεις σε μια CF. Όμως επειδή το μηχανάκι δεν διαθέτει άλλα interfaces, θα πρέπει να κάνεις την εγκατάσταση από δίκτυο μέσω PXE. Με ένα web search για keywords όπως [linux/openwrt/freebsd/openbsd/netbsd]+[embedded/alix]+PXE+[installation/howto/tutorial] θα βρεις αρκετές πληροφορίες (π.χ.), όμως αν δεν έχεις κάποια εμπειρία με λειτουργικά *NIX μάλλον θα χρειαστεί αρκετό διάβασμα. Αφού εγκαταστήσεις το λειτουργικό μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις από τα εργαλεία του λειτουργικού για τα οποία υπάρχει πιο σωστή και επίσημη τεκμηρίωση.
psycoclan1 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 xr5??? τι λινκ θες να στησεις?? 100km??? ο nske σου απαντησε τι ακριβως χρειαζεσαι! ψαξε να βρεις το πιο σωστο λογισμικο για σενα μαθε πως λειτουργει και για συγκεκριμενες αποριες ειμαστε εδω! good Luck! θελεις πολυ διαβασμα!
tsitourman Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 thks για τις απαντησεις σας παιδια... επηδη ομως το εχω αγορασει απο ενα site.. το συνδεσα με το pc μου με automatic ip και εβαλε κατι δικες του... μπηκα απο το remote desktop των windows Xp και εβαλα την gateway που πηρε και με πεταξε σε μια οθονη για απομακρισμενο ελεγχο και ζηταει κωδικους... το θεμα ειναι πως δεν ξερω τους κωδικους που θελει.. μπορει να φορμαριστει η να κανω καποιο hardware reset ?? πως μπορω να μπω στο interface του hardware??
nske Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Η έννοια του hardware reset δεν υπάρχει, σκέψου το σαν έναν "κανονικό" υπολογιστή που απλά δεν έχει όλα τα interfaces ενός PC -και γι' αυτό είναι πιο tricky στο σετάρισμα-, όχι σαν κάποια περιορισμένη συσκευή με firmware σε ROM και έτοιμο μηχανισμό για να γράφονται κάποιες default ρυθμίσεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν κάτι είναι σε ROM και γίνεται reset, αυτό θα είναι το BIOS, το οποίο όμως είναι άσχετο. Το λειτουργικό βρίσκεται εγκατεστημένο στην CF, η οποία αντιμετωπίζεται ακριβώς σαν IDE σκληρός δίσκος. Αν κατάλαβα καλά, η CF που έχει πάνω έχει κάποιο λειτουργικό προεγκατεστημένο. Μπορείς πάντα να εγκαταστήσεις εκ νέου κάποιο λειτουργικό σε κάποια άλλη CF, ή στην ίδια, όμως δε ξέρω κατά πόσο μπορείς να το πετύχεις στα τυφλά με οδηγίες βήμα-βήμα. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το προεγκατεστημένο λειτουργικό και δεν ξέρεις τα στοιχεία λογαριασμού, θα πρέπει είτε να μάθεις ποιο λειτουργικό είναι αυτό και να δοκιμάσεις τα default στοιχεία που ενδεχομένως να έχει, ή διαφορετικά να προσπελάσεις το root filesystem από ένα PC με λειτουργικό που να το υποστηρίζει συνδέοντάς την CF σε κάποιον card reader και να τροποποιήσεις το αρχείο που περιέχει τους κωδικούς.
tsitourman Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Το εκανα boot και χωρις CF και παω να μπω μεσω remote desktop και παλι ζηταει κωδικο.. εγω το φανταζομαι κατι σαν το Bios που ειπες μονο που οταν κανει Boot ζηταει ενα (master password) πριν μπει στο λειτουργικο.. Πως θα κανω update το Firmware?? τι κανει η serial port που εχει?? εβαλα την Cf στα XP λεει οτι δεν ειναι φορμαρισμενη η μνημη.. δεν της εκανα φορματ βεβαια γιατι μπορει να μην διαβαζει τα file type... καμια αλλη ιδεα φιλε μου?? συγνωμη αν σε πριζω..
nske Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Το εκανα boot και χωρις CF και παω να μπω μεσω remote desktop Δηλαδή χωρίς CF εκκινεί κάποιο λειτουργικό και μάλιστα σηκώνει και windows terminal server;! :S Σίγουρα αυτή είναι η διεύθυνση του μηχανήματος; Αν ναι sorry τότε δεν έχω την παραμικρή ιδέα! τι κανει η serial port που εχει?? Η serial port επιτρέπει να συνδεθείς με ένα null modem cable και να έχεις πρόσβαση στο BIOS ή το λειτουργικό (αν αυτό έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις) μέσω μιας serial console, με μια εφαρμογή terminal emulation. Τα Windows πρέπει να συμπεριλαμβάνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα, το Hyper Terminal.
tsitourman Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 καταφερα να bootaro το pc-engine..τωρα μενει να κανω την CF bootable disk εδω στην σελιδα 12 λεει οτι υποστιριζει καποια Systems.. οπως το FreeBSD., FreeDOS, MS-DOS 5.0., OpenBSD., .. ξερεις πως γινεται μια Cf bootable disk?? εδω λεει οτι μπορει να γινει bootable σε FreeDos.. προσπαθησα αλλα τπτ.. το εχεις κανει καθολου??
psycoclan1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 πως γινεται να bootαρεις κατι που δεν εχει λειτουργικο??? αν bootare σημαινει οτι η CF σου εχει λειτουργικο!!!
tsitourman Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 bootara εννοω οτι μπηκα στο bios με το Hyper terminal των Xp που το συνδεσα μεσω null cable.. θελω να μαθω πως μπορω να κανω το pc engine να μπει σε καποιο interface.. προφανως η καρτα λειτουργει σαν σκληρος δισκος που εχει καποιο λειτουργικο.. αυτο το λειτουργικο δεν ξερω πως μπαινει.
mharis Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 μα αφού συνδέθηκες όπως είπες με remote deskop που σημαίνει ότι το μηχανάκι έχει λειτουργικό και μάλιστα windows όπως σου είπε και ο nske , γιατί δεν παίζεις αρχικά με αυτό ?
nske Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 ξερεις πως γινεται μια Cf bootable disk?? Όπως γίνεται και ένας σκληρός δίσκος bootable: εγκαθιστάς έναν boot loader (π.χ. GRUB) στο MBR της. Ο boot loader με τη σειρά του εκκινεί το λειτουργικό. αυτο το λειτουργικο δεν ξερω πως μπαινει. Αν οδηγοί όπως αυτός και αυτός δε σε βοηθάνε τότε δε ξέρω τι άλλο να σου προτείνω εκτός από το να εγκαταστήσεις πρώτα το λειτουργικό (Linux ή FreeBSD) σε ένα PC και να το ψάξεις αρκετά ώστε να καταλαβαίνεις αυτές τις οδηγίες. Δεν έχω υπόψη κάποιο πιο αυτοματοποιημένο σύστημα που να σου επιτρέψει να το εγκαταστήσεις διαφορετικά. μα αφού συνδέθηκες όπως είπες με remote deskop που σημαίνει ότι το μηχανάκι έχει λειτουργικό και μάλιστα windows όπως σου είπε και ο nske , γιατί δεν παίζεις αρχικά με αυτό ? Παρεμπιπτόντως θα ήμουν πολύ περίεργος να μάθω αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο... Μου φαίνεται ολίγον τι εξωπραγματικό να έχει Windows ή κάποιο άλλο λειτουργικό να τρέχει windows terminal server και μάλιστα να είναι προεγκατεστημένο όχι σε κάποια CF αλλά κάπου αλλού (πού; ). Η μόνη πιθανή εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μάλλον συνδέθηκε κατά λάθος σε κάποιο άλλο μηχάνημα.
psycoclan1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 απλως με hyperterminal και καλωδιο rs232 null modem συνδεθηκε! παρε εναν adaptora ide2cf για το pc κατεβασε ενα λειτουργικο και κανε κανονικα boot απο cd και install οπως κανεις τα windows
nske Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 απλως με hyperterminal και καλωδιο rs232 null modem συνδεθηκε! Αυτό το κατάλαβα, εγώ λέω για το: Το εκανα boot και χωρις CF και παω να μπω μεσω remote desktop και παλι ζηταει κωδικο.. παρε εναν adaptora ide2cf για το pc κατεβασε ενα λειτουργικο και κανε κανονικα boot απο cd και install οπως κανεις τα windows Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν πρόκειται να εκκινήσει στο Alix μια εγκατάσταση Windows που έγινε σε PC (όπως δύσκολα θα εκκινήσει και σε οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα).
mharis Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 τι IP βάζεις στο Remote Desktop για να συνδεθείς ? το να κάνεις install λειτουργικό με κάποιο μετατροπέα ide2cf από άλλο PC δεν είναι και 100% σίγουρο ότι θα δουλέψει καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μπλε οθόνης ή kernel panic κατά την εκκίνηση στην άλλη πλατφόρμα, ο πιο ορθός τρόπος στις περιπτώσεις αυτές κατά τη γνώμη μου είναι το PXE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.