vrodinos Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Όλο το 2008 η Nvidia έγινε δέκτης παραπόνων για κάρτες γραφικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα, άλλα το “φταίξιμο” το έριχνε είτε στους προμηθευτές, είτε στους κατασκευαστές των laptop είτε ακόμα και στους χρήστες. Τελικά παραδέχθηκε ότι πρόβλημα υπάρχει και δέχθηκε να πληρώσει συνολικά 196 εκατομμύρια δολάρια για κάλυψη των εξόδων αντικατάστασης των ελαττωματικών καρτών. Αυτά τα χρήματα όμως φαίνεται πως δεν είναι αρκετά… Οι χρήστες προχώρησαν σε μαζικές μηνύσεις ενάντια στην εταιρία, ζητώντας πέρα από την αντικατάσταση των καρτών και χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκλήθηκε από την ταλαιπωρία. Το (αν όχι “παράδοξο”) αξιοσημείωτο είναι ότι οι χρήστες που μήνυσαν την εταιρία χρησιμοποιούσαν laptops της Dell, της ΗΡ ή Apple, που σημαίνει ότι είχαν υποστήριξη ενώ αντιμετώπιζαν το πρόβλημα από τις εταιρίες τους. Επιπλέον η HP και η Dell είχαν διαθέσει ένα firmware update για να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση των καρτών γραφικών. Οι χρήστες αυτοί όχι μόνο δεν επέστρεψαν τις προβληματικές κάρτες τους στο χρονικό διάστημα που μπορούσαν να το κάνουν, άλλα χαρακτήρισαν τις παραπάνω ενέργειες των εταιριών ανούσιες, εκτός του ότι προκαλούσαν άλλα προβλήματα, όπως μείωση του χρόνου ζωής της μπαταρίας και της απόδοσης του συστήματος. Εκτός αυτού υποστηρίζουν ότι διόρθωσαν το πρόβλημα μόνο μέχρι να λήξει η εγγύηση του μηχανήματος τους, αφήνωντας τους με ένα προβληματικό laptop. Ποιοι έχουν δίκιο; Η λύση θα δωθεί για μια ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες… Πηγή: away.gr
grimpr Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Ο κόσμος το ειχε τούμπανο και η NV το έπαιζε κινέζος. Για μεγάλο διάστημα την κάλυπταν οι εταιρίες αλλά το σκατό είχε περάσει στον ανεμιστήρα στο τέλος.
kurkosdr Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Οι χρήστες αυτοί όχι μόνο δεν επέστρεψαν τις προβληματικές κάρτες τους στο χρονικό διάστημα που μπορούσαν να το κάνουν, άλλα χαρακτήρισαν τις παραπάνω ενέργειες των εταιριών ανούσιες, εκτός του ότι προκαλούσαν άλλα προβλήματα, όπως μείωση του χρόνου ζωής της μπαταρίας και της απόδοσης του συστήματος. Εκτός αυτού υποστηρίζουν ότι διόρθωσαν το πρόβλημα μόνο μέχρι να λήξει η εγγύηση του μηχανήματος τους, αφήνωντας τους με ένα προβληματικό laptop. Το διασημο προληπτικο fix των hp και dell, απλώς αυξάνει την συχνότητα λειτουργιάς του ανεμιστήρα (σκοτώνοντας όμως την ζωή της μπαταριάς), ώστε η κάρτα γραφικών να αργήσει να βγαλει την ζημια. Δεν διορθωνει το προβλημα, απλώς το σπρωχνει εκτος εγγύησης. Κοινώς, μην το κατεβασετε Επισης, η αντικατασταση -τουλαχιστον τις πρωτες μερες- γινοτανε με καρτες της ιδιας προβληματικης παρτιδας, αφου η Nvidia επεμενε οτι επροκειτο για μεμονωμενο περιστατικο αστοχιας υλικου, αρα ουσιαστικα δεν διόρθωνε με την καμια το προβλημα. Η επίσημη θέση της NVIDIA στο θέμα είναι ότι το προβλημα δεν ειναι και σε τοσο μεγαλο ποσοστο, (στην αρχη ελεγε οτι πρόκειται περι μεμονωμένων περιστατικών), και προπάντων δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση του voltage από 1,3volt σε 1,375volt (=10% αύξηση επιδόσεων χωρίς δουλέψει ούτε ένας υπάλληλος) που έκανε τοτε η NVIDIA. Καμία. Επρεπε να ζητησει η dell και hp επιστροφη χρηματων απο Nvidia και να βαλει στα λαπτοπια ΑΤΙ. Νομικα ειναι καλυμμενοι αφου η εταιρια μπορει να αντικαταστησει το χαλασμενο προϊόν με ιδιο παρομοιας αποδοσης και αξιας. Δεν νομιζω να υπηρχε πιο τιμια λυση δεδομενης της καταστασης. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2009 από kurkosdr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 καιρός ήταν, απλά απαράδεκτη η Nvidia...
j11h Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Η nvidia φαινεται οτι δεν βλεπει την καταντια της ati που ητανε πρωτη εταιρια καποτε και μεχρι να ξαναορθοποδησει ειδε κι επαθε.Εαν εχουν την εντυπωσει πως οι πελατες καθονται στην nvidia μονο για τους καλους της drivers τοτε ειναι πολυ γελασμενοι εκει μεσα.Επιτελους υπαρχει καποιος μεσα στις εταιριες που φτιαχνουν hardware που να ακολουθει τον κανονα: <<ο πελατης εχει παντα δικιο>>!
intelquad Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 μα μετα απο τετοια λαθη πως να μπορεσει καποιος να ξαναεμπιστευτει την nvidia για αγορα καρτας γραφικων???θα πρεπει να προσπαθησει πολυ μεχρι να ξανακερδισει την εμπιστοσυνη τους!
Nimrod7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Το macbook pro μου είναι τώρα στην rainbow, με ψημένο motherboard εξ' αιτίας της nvidia που είχε. Έλπίζω να μην μου κάνουν νούμερα στην επισκευή, γιατί....
-BraiN- Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Επιπλέον η HP και η Dell είχαν διαθέσει ένα firmware update για να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση των καρτών γραφικών. Αυτό μου θυμίζει μια παλιά ιστορία με το nosmoke.exe χαχαχα. Ότι ΄ναι οι τύποι.
chelseafc Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μήπως έχει αναφερθεί πουθενά ποιες είναι οι κάρτες με πρόβλημα; Η 9600 GT να είναι μέσα σε αυτές κ να πρέπει να ανησυχήσω;
Hetfield Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Ειναι της σειρας 8xxx αν θυμαμαι καλα. Εσυ (κι εγω) δεν θα χουμε προβλημα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 ναι μόνο οι μικρές της σειράς 8xxx όχι οι 8800 δλδ...
eski Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 και εγω ειχα τη δυσσαρεστη εμεπιρια με την Nvidia 8400GM σε Laptop Dell XPS M1330. Καηκε η καρτα και δεν ανοιγε καν το laptop. Eυτυχως που ηταν Dell και ηρθαν και μου αλλαξαν ολο το motherboard του Laptop στο χωρο μου την αλλη μερα.Μαλιστα και λιγο εξω απ' την Αθηνα
yiankap Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Εγώ που έχω ένα Multirama FLG7500 με μια nvidia 8600 512 MB RAM, να ανησυχώ? Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν υπάρχει το πρόβλημα?
nick#18 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 με τον αριθμο παρτιδας....βαλε ενα gpu-z και δες τον....καπου ειχαν βγαλει τους αριθμους απο nv η μ φαινετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα