Προς το περιεχόμενο

Nvidia GTX275

EliasKir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχει τοσο σημασια η ψυξη (μιας και οι περισσοτερες ειναι περιπου το ιδιο αποδοτικες) αλλα η υλοποιηση. Μια Sparkle 8800GT που ειχα παλιοτερα δεν ανεβαινε στα 700/1000 που οι υπολοιποι τα ειχαν σχεδον σιγουρα. Ειναι μερικες μαρκες που εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ανεβουν ψηλοτερα οπως οι XFX, EVGA και, απ'οτι λενε οι λοιποι συμφορουμιτες, η Gainward. Επισης καλες ειναι νομιζω και οι Zotac και Galaxy.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Γιατι εγω αντιμετωπιζω προβλημα αντιθετως με τους Nvidia drivers!!

τι πρόβλημα δλδ? :P

Δημοσ.
Το ελυσες? Τι εκανες?

Δεν το'χω λύσει.

Μεταξυ μας, (και το ξερεις) την ιδια πεποιθηση ειχα κι εγω, και προτιμησα την 275 θεωρωντας πως εχει καλυτερο o/c ability.

Χμ. Δεν.

Χριστο δεν ανεβαινει.

Δεν ξερω αν ειναι επειδη ειναι ακομα αγουροι οι drivers και η υποστηριξη του riva tuner, αλλα κατι μου λεει πως την συγκεκριμενη καρτα την βγαζουν στα ορια της εργοστασιακα.

:-(

Της sparkle την υλοποιηση εχω, αλλα το μονο σιγουρο ειναι πως δεν φταιει το συστημα ψυξης, οι θερμοκρασιες φτανουν max 70C full load.

Δεν το'ξερα αυτό.

Παίζει να'χεις πέσει και σε μάπα κομμάτι, αλλά δεν αποκλείω και αυτό που λες.

• Moderators
Δημοσ.
τι πρόβλημα δλδ? :P

Αδυνατει να δωσει σωστα το tv out...

Οσο για την GTX275, ειναι απο το πρωτο κιολας review ξεκαθαρο οτι εχει μικροτερο ocability απο την 4890.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ανεβάζει λιγότερα mhz αλλά δεν το θέμα είναι πόσο scalability έχει η μια και πόσο η άλλη...αν είναι "κούφια" τα mhz δεν μου λέει κάτι και ας ανεβαίνει +1ghz :P

Δημοσ.

Θα δουμε ποσο ανεβαινει οταν παρω την δικια μου. Παντως απ'οτι εχω παρατηρησει ολες οι Nvidia παιζουν σε χαμηλοτερα ρολογια απο τις ΑΤΙ στην ιδια κατηγορια και φυσικα σε default ρυθμισεις.

Δημοσ.
Δεν έχει σημασία.

Τα ρολόγια δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος μεταξύ των καρτών.

Αυτο εννοουσα κι εγω ενισχυοντας την απαντηση του Tresh για "κουφια Mhz".

• Moderators
Δημοσ.

Βασικα κανενα Mhz δεν ειναι "κουφιο".

Οσο % ανεβαζεις τα Mhz, τοσο % ανεβαινουν οι επιδοσεις στα παιχνιδια.

Και, ποσοστιαια, ανεβαινει πιο πολυ η 4890.

Τον όρο κουφια Mhz τον χρησιμοποιουσαμε μονο επι εποχης "Pentium D 3,6Ghz vs Core 2 Duo 2Ghz", για να δειξουμε στον κοσμο ποσο αχρηστοι ηταν οι netburst-based Pentium D, και οτι οσο κι αν τους ανεβαζαν ενας απλος Core 2 Duo και παλι τους εσκιζε :P

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν scale έτσι οι επιδόσεις στα games...

• Moderators
Δημοσ.

Το χεις δοκιμασει?

Παντως εμενα απο 775/2250 σε 850/2600 (+10% χοντρικα), ειδα +10% σε ολα τα παιχνιδια, εκτος απο αυτα που ειχαν καπου limit (π.χ. στα 60 fps) ή αυτα που ειχαν ετσι κι αλλιως πολυ υψηλο framerate, οπου και δε με ενδιαφερει.

Δημοσ.
Βασικα κανενα Mhz δεν ειναι "κουφιο".

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι "κούφιο" όπως όταν για παράδειγμα ξεπεραστούν κάποιες θερμοκρασίες και ένα chip αρχίζει να κάνει "υποχωρεί". Είναι επικίνδυνες οι γενικεύσεις.

Οσο % ανεβαζεις τα Mhz, τοσο % ανεβαινουν οι επιδοσεις στα παιχνιδια.
΄Οχι πάντα και δες παραπάνω. Κάτω από πολύ συγκεκριμένες προυποθέσεις ναι αλλά και πάλι μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Και συγγνώμη και για την τριχοτόμηση αλλά είναι MegaHertz= MHz.

Τον όρο κουφια Mhz τον χρησιμοποιουσαμε μονο επι εποχης "Pentium D 3,6Ghz vs Core 2 Duo 2Ghz", για να δειξουμε στον κοσμο ποσο αχρηστοι ηταν οι netburst-based Pentium D, και οτι οσο κι αν τους ανεβαζαν ενας απλος Core 2 Duo και παλι τους εσκιζε :P
Φαντάζομαι ότι ξέρεις γιατί; (και πάει πίσω στην πρώτη παράγραφο...)

Το χεις δοκιμασει?

Παντως εμενα απο 775/2250 σε 850/2600 (+10% χοντρικα), ειδα +10% σε ολα τα παιχνιδια, εκτος απο αυτα που ειχαν καπου limit (π.χ. στα 60 fps) ή αυτα που ειχαν ετσι κι αλλιως πολυ υψηλο framerate, οπου και δε με ενδιαφερει.

Λογικό δεν είναι όταν κινείσαι σε ένα πολύ συντηρητικό +10%; Η βασική μου διαφωνία είναι στην γενίκευση ότι Ν αύξηση ΟΛΩΝ των χρονισμών φέρνει ντε και καλά Ν περισσότερο επιδόσεις. Πάντα υπάρχουν περιορισμοί.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι παραλειψη μου που δεν ανεφερα οτι εννουσα ενα "καθημερινο" ποσοστο overclock το οποιο μπορει να επιτυχει ο καθενας με τη καρτα του, και οχι μεγαλυτερο. Γιατι εκει σαφως και παιζουν και αλλα πραγματα ρολο, ενω εχουν ακομα καθοριστικοτερο ρολο και οι θερμοκρασιες, συναμα με την αντοχη του τσιπ.

Οσο για τα Mhz-MHz, καθαρα θεμα βιασυνης και προωρου αφηματος του δαχτυλου απο το κουμπι shift.

@Thresh: Εννοω σε ολα τα παιχνιδια, στα οποια δεν υπαρχουν αλλοι περιορισμοι οπως το να εχουν framerate limit ή να ειναι ηδη η διαφορά μη αντιληπτη (δηλαδη αν εχουν πολυ υψηλο framerate και πριν τον υπερχρονισμο).

Οσο για τους Pentium D φιλτατε Αιλουρε, οι επιδοσεις τους ακομα και με πιο "ψαγμενα" συστηματα ψυξης και παλι δεν εφταναν αυτες ενος απλου Core 2 Duo. Προφανως και ευθυνεται η διαφορά αρχιτεκτονικης.

Ομως, και στους Pentium D, οσο % αυξανονταν τα MHz, τοσο %(ή σχεδον τοσο) αυξανονταν οι επιδοσεις καποιας διεγρασιας που ειχε να κανει σχεδον αποκλειστικα με θεμα CPU. Π.χ. audio encoding.

Παντα μιλαμε για διαφορες συγκρινομενες με τους....εαυτους τους πριν το οverclock και οχι για διαφορετικης αρχιτεκτονικης επεξεργαστες.

PS: Ολα τα πανω ισχυουν μονο οταν ο επεξεργαστης λειτουργουσε σε ανεκτα επιπεδα θερμοκρασιων. Αν εφτανε να κανει throttling, ειναι αλλο θεμα...

Και τελος, απλα ηθελα να πω οτι οι επιδοσεις αυξανονται χοντρικα αναλογα με το ποσο % κανει κανεις overclock (σε νορμαλ επιπεδα).

Δηλαδη αν μια GTX275 υπερχρονιστει 10%, θα εχει πανω-κατω 10% υψηλοτερες επιδοσεις, ενω για να πετυχει κατι τετοιο μια HD4890 θα πρεπει κι αυτη να υπερχρονιστει κατα 10%, που ομως συνεπαγεται μεγαλυτερη αυξηση των MHz λογω διαφορετικης αρχιτεκτονικης-default χρονισμου. That's all :-)

Δημοσ.

Παιδια τζιφος!

Πηρα την καρτα, ολα ωραια και καλα μεχρι που εφτασε η ωρα να την βαλω.

Δεν χωραει λογω των sata! Τωρα σκεφτομαι να αλλαξω και μητρικη και να παω στην P5Q3 Deluxe (τωρα εχω την P5K3 Deluxe).

Ξερετε αν η μαυρη pci-express μου παιζει x16?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...