Προς το περιεχόμενο

Αγορά desktop μετά από 7 χρόνια..προτάσεις για Ι7

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νέα ερώτηση. επειδή τελικά 260 και 275 δεν θα μου δώσουν τρελλή διαφορά στο cuda, θέλω να ρωτήσω αν με την 260 θα έχω κανα ζόρι με την ανάλυση 1920χ1200 (ή 1080, εφόσον πάρω 16.9 οθόνη)...θεωρώ πως 23-24 ίντσες είναι ανεκτό μέγεθος για να τρέχω το σύστημα διαρκώς σε τέτοια ανάλυση απο το να το τρέχω σε 1680χ...

επίσης εκνευρίζομαι γιατί δεν μπορώ να βρω την Τ240HD στο λονδίνο σε stock πουθενά....μόνο η SM2333HD που είχα προτείνει παίζει..αφήστε που τελικά οι οθόνες είναι πιο ακριβές εδώ πάνω..

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε μου η asus p6t που κανει 223 eυro οχι μονο κανει sli κανει και 3 way sli!επισης ειναι αρκετα καλη για oc!η deluxe θα σου ειναι αχρηστη!δεν προκειτε να δεις διαφορα!

απο την αλλη αφου θελεις cuda μια πολυ καλη επιλογη ειναι και η gtx260 αυτη τη στιγμη!με τροφοδοτικο 750 watt αν κανεις sli θα φας ηττα αργα η γρηγορα αν σκευτεις οτι ειναι τροφοδοτικο 750 watt μετα απο 1 χρονο θα δινει 20-25 watt λιγοτερα!οσο για το sli αν σκοπευεις να το κανεις μετα απο 1-1,5 χρονο αξιζει και πολυ μαλιστα γιατι πρωτων η μονη καρτα που θα ειναι ισαξια με τις 2 σε σλι θα κανει 300+ ευρο και δευτερον και παλι θα εισαι ανωτερος απο την μια μονη με λιγοτερα χρηματα...βλεπε αυτη τη περιοδο...με 360 ευρο παιρνεις 2 gtx260 και εισαι ισαξιος με gtx295 που κανει 450+ ευρο!απο οθονη μια τ240 θα ηταν οτι πρεπει!

;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:26 ----------

ειναι αναλογος τι θες να κανεις με την 260!αν θελεις να παιξεις crysis σε αυτη την αναλυση ουτε η 275 θα σε σωσει!σε καλυπτει ομως ανετα για το 95% των παινχιδιων...μια καλη επιλογη θα ηταν να προσπαθησεις να βρεις μια 9800gx2 μεταχειρισμενη που ειναι ανωτερη απο τις περισσοτερρες μονες και θα τη παρεις περι των 180ευρο!και αν σου χαλασει (ενω εχει και εγγυηση)αρχισε τα πανιγιρια γιατι θα στην αντικαταστησουν με gtx295...;)

Δημοσ.

επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθώ με παιχνίδια (και ακόμα και αν το κάνω βολεύομαι με πιο μειωμένα σχετικά γραφικά) με βλέπω να γλυτώνω κάποια λεφτά πηγαίνοντας λοιπόν για 260 (Gainward ή xfx με βλέπω)....όσο για μητρική μάλλον όντως πάω για την απλή Ρ6Τ.....

τροφοδοτικό σκέφτομαι τη λύση του GeorgeMan..corsair 550W και στο μέλλον βλέπουμε..

τέλος στο θέμα οθόνη προσπαθώ να βρώ σε stock την Τ240ΗD εδώ στο λονδίνο....αν δεν την βρώ μέσα στην εβδομάδα μάλλον θα πάω για την SM233HD...23.3 ίντσες επίσης με δέκτη τηλεόρασης αλλά 16:9 διάσταση.

Δημοσ.

Φιλε μου η gtx260 ειναι πολυ καλη επιλογη...παρε την 216 core και σε καλυπτει ανετα για αρκετο καιρο...για το τροφοδοτικο επετρεψε μου να διαφονισω...ειναι καλητερα να δωσεις τςρα μια και καλη 30 ευρο παραπανω και να παρεις ενα 700-750 watt παρα να ψαχνεσε αργοτερα...μν ξεχνας οτι ο επεξεργαστης που θες να βαλεις στο συστημα εχει πολυ καλες δυνατοτητες oc που ισως θελησεις να τις εκμεταλευτεις...οποτε θα χρειαστεις αρκετα watt...με ενα 550αρι σε αυτο το συστημα θα εισαι οριακα!χρειαζεσε κατι αρκετα δυνατο για να θρεψεις ενα συστημα τετοιων επιδοσεων...νυστικο αρκουδι δεν χωρευει!:P

Δημοσ.

για μεγαλυτερη ανεση ψαξε μηπως βρεις το 620 της ιδιας εταιριας ή το 850 που εδω ειναι σε τρελη τιμη:-)

τωρα καρτα γραφικων προτιμησε μια φθηνη επιλογη αν θες πχ την 250 και αναβαθμιζεις σε μικρο σχετικα χρονικο διαστημα σε dx11:-)

• Moderators
Δημοσ.
με ενα 550αρι σε αυτο το συστημα θα εισαι οριακα!χρειαζεσε κατι αρκετα δυνατο για να θρεψεις ενα συστημα τετοιων επιδοσεων...νυστικο αρκουδι δεν χωρευει!:P

Καλα οταν επιστρεψεις στη πραγματικοτητα θα καταλαβεις οτι ενα καλο 550ρι τον καλυπτει ακομα και στην GTX285. Οταν δουλευα εγω επι 2 χρονια την 8800GTX σε 485ρι PSU και με overclock στον επεξεργαστη, πώς χορευε το αρκουδι?

Εχετε πεσει ολοι θυματα του μαρκετινγκ....

Οσο για την οθονη, φιλε γκρεμλιν, δες απο κοντα πριν αγορασεις μια 22-23 με 1920 αναλυση, για να διαπιστωσεις και μονος σου οτι το dot pitch ειναι ΠΟΛΥ μικρο και για να τη βλεπεις χωρις να κανουν αστρακια τα ματια σου σε μιση ωρα (:lol:), θα χρειαστει να εισαι αρκετα κοντα στην οθονη...

Οσο για τα υπολοιπα, εδω δεν παιζουν GTX260 τοσο πολυ, γιατι οσες υπαρχουν ειναι ξεχασμενα μοντελα με 192shaders στα 65nm, ενω και οσα ειναι με τους 216 shaders, ειναι και παλι στα 65nm και οχι στα 55 που ηταν τα ανανεωμενα revisions. Αν βρεις σε καλη τιμη, παρε 260. Μη σου πω οτι και η GTS250 (9800GTX+ rebrand+) θα σου ειναι αρκετη, με τη προϋποθεση οτι δε θα πεφτουν και πολυ οι επιδοσεις στο CUDA.

(Χαιρομαι που εγκατελειψες την ιδεα για Sli παντως, πραγματικα δεν αξιζε, ειδικα στη δικη σου περιπτωση).

Δημοσ.
Για ποιο λογο δεν κανει ενα τεστ;

προσπάθησα να κάνω ένα τεστάκι αλλά δεν έχει Ι7 στις CPU....

λοιπον παίδες ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια. είμαι έτοιμος να το παραγγείλω πηγαίνοντας τελικά σε corsair 550 ( http://www.ebuyer.com/product/132563 ) ή 650 ( http://www.ebuyer.com/product/135514 ) λόγω μικρής διαφοράς στην τιμή (8 λίρες) και μια XFX GTX260 (με core 216 στα 55nm.... http://www.ebuyer.com/product/160987 ). θεωρώ πως έτσι και με βάση τα όσα λέτε θεωρητικά θα είμαι καλυμμένος για το προσεχές μέλλον των 2 ετών (αποκλείεται οι απαιτήσεις μου να θέλουν κάτι περισσότερο από το σήμερα για τα επόμενα 2 χρόνια...).

μια μόνο ερώτηση ακομα γιατί μόλις σήμερα ήρθε πάλι σε stock η Τ240HD...

και το ερώτημα είναι, T240HD (24 ιντσες, 1920χ1200....16:10) ή SM2333HD (23.3 ίντσες, 1920χ1080....16:9) ???και οι 2 samsung, και οι 2 με DVB-T που χρειάζομαι ......διαφορά τιμής αμεληταία.

• Moderators
Δημοσ.

Προφανως προτιμας τα 1200 πιξελ υψους.

Αν θες για καθαρα και μονο ψυχολογικους λογους, παρε το 650ρι. Ετσι κι αλλιως οσα βατ χρειαζεσαι θα καταναλωνει απο το δικτυο του ρευματος :-)

Δημοσ.
Προφανως προτιμας τα 1200 πιξελ υψους.

Αν θες για καθαρα και μονο ψυχολογικους λογους, παρε το 650ρι. Ετσι κι αλλιως οσα βατ χρειαζεσαι θα καταναλωνει απο το δικτυο του ρευματος :-)

λές ε? άντε να πάω για την 16:10 λοιπόν.

βάζω και το 650 για επένδυση για το μέλλον και φύγαμε.

(πρέπει να πάρω καλώδιο για κάρτα-> οθόνη. κάρτα δίνει 2χDVI, οθόνη έχει και HDMI, καλύτερη επιλογή είναι DVI->HDMI ή κατι άλλο???)

• Moderators
Δημοσ.

Και DVI-> DVI ακριβως το ιδιο θα ειναι. (τσεκαρε μηπως συνοδευει την οθονη κανενα DVI-> DVI καλωδιο, εμενα η LG μου ειχε ;) ).

Ψηφιακα και τα 2 γαρ :-)

Εκτος αν θες να μεταφερεται και ηχος απο το HDMi... που εφοσον εχει δεκτη η ιδια η οθονη δε ξερω σε τι θα μπορουσε να χρησιμεψει..

Δημοσ.
Και DVI-> DVI ακριβως το ιδιο θα ειναι. (τσεκαρε μηπως συνοδευει την οθονη κανενα DVI-> DVI καλωδιο, εμενα η LG μου ειχε ;) ).

Ψηφιακα και τα 2 γαρ :-)

Εκτος αν θες να μεταφερεται και ηχος απο το HDMi... που εφοσον εχει δεκτη η ιδια η οθονη δε ξερω σε τι θα μπορουσε να χρησιμεψει..

...θα μεταφέρεται ήχος μέσα από την κάρτα γραφικών?? χάνω κάτι? αν ναι μετέφερέ με στην τάξη!

νομίζω πως θα δώσω ήχο στην τηλεόραση από την κάρτα ηχου του υπολογιστή (μέχρι να πάρω κανα ωραίο σετ ηχείων...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...