gremlin Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 καλησπέρα σε όλους από το εξωτικό Λονδίνο.. το πήγα από εδώ, το έφερα από εκεί τελικά "πείστηκα" να πάρω desktop (και για αυτό θέλω λίγο βοήθεια στην σύνθεση) και να αφήσω προς στιγμήν το θέμα laptop στα ήδη υπάρχοντα που θεωρώ πως το καθένα καλύπτει διαφορετικές ανάγκες, (ι) ο ήρωας των 5 ετών ACER 15.4'' που με μια μικροαναβάθμιση σε 7200 hitachi και μνήμη στα 1.2GB, τρέχει τα 7 RC χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα (έχει και μια ATI mobility 9700 - 128MB dedicated) και (ιι) τον έρωτα samsung NC10, netbook ηλικίας μόλις 8 μηνών.. αποφάσισα λοιπόν dektop για 3 λόγους α) σχετική φορητότητα έχω με το acer - τρελλή φορητότητα έχω με το netbook (6-cell bat...7 ώρες) β) με τα ίδια λεφτά για ένα πολύ δυνατό laptop, βγάζουν τεράστιο dektop και ΘΕΛΩ ένα δυνατό σύστήμα γ) μάλλον θέλω να απολαύσω full HD ανάλυση. χρήσεις του dektop α) όντας διδακτορικός, το θέλω "γουρούνι" γιατί θα του αλλάξω τα φώτα σε Matlab, SAS (με τεράστιες βάσεις δεδομένων), C++ κλπ κλπ β) άνεση και ευκολία με τεράστια οθόνη - τηλεόραση....έχω καταλήξει όπως θα δείτε στην επισυναπτόμενη σύνθεση σε μια samsung tv/monitor 23'' full HD με native 16:9...θέλω επιτέλους μετά από τόσα χρόνια με laptop να απολαύσω ένα blue ray... γ) θέλω να μην χρειαστεί σοβαρές αναβαθμίσεις για τα επόμενα 2-3 χρόνια. με βάση τα παραπάνω κατέληξα σε μια σύνθεση της τάξεως των περίπου 1300 λοιρών (όχι ευρώ, λοίρες αγγλίας...). (τα ίδια λεφτά θα έδινα μάλλον για ένα laptop HP, 18.4'' full HD με quad core.) κάποια σχόλια αναφορικά με την σύνθεση (το screenshot είναι από το αγγλικό eshop ονόματι ebuyer.com...οποιαδήποτε αντιπρόταση έχετε δώστε μου λινκ απο e-shop, plaisio.gr κλπ...θα βρώ εγώ την αντιστοιχία..)... και ναι θέλω nehalem για να ξεμπερδεύω για τα επόμενα χρόνια όπως είπα παραπάνω: 1) asus mobo...τα εμπιστεύομαι χρόνια..αν και τελευταία για Ι7 έχω ακούσει ότι και τα gigabyte είναι πολύ αξιόπιστα 2) nvidia graphics...λόγω CUDA support, που το χρησιμοποιώ στο matlab...τώρα θα είναι 275, 285...άγνωστο...πήγα για 275 αφού έχει την υλοποίηση της 285 σε στήσιμο μνήμης όπως η 265...αλλά ακούω αντιπροτάσεις για άλλες μάρκες η οτιδήποτε άλλο σχετικό 3) WD raptor ίσως υπερβολή αλλά νομίζω καιρός ήταν 4) όπως είπα και παραπάνω θέλω οθόνη που να έχει και ανεξάρτητο δέκτη τηλεόρασης...για ευνόητους λόγους (συν το ότι στο λονδίνο το DVB-T έχει καμιά 100στή κανάλια...) ....αυτά...γνώμες στα παραπάνω??? μνήμη, κάποια άλλη οθόνη? τροφοδοτικό??..α και γενικά δεν τρελαίνομαι να κάνω τίποτα περιεργα overclocking ούτε πλέον έχω χρόνο για πολλά games (πάνε πια και οι 2 αυτές εποχές)..άντε κανένα FM..θέλω κάτι δυνατό για την δουλειά μου και κάτι που θα "αντέξει" σχετικά.. btw ευχαριστώ εκ των προτέρων, και συγνώμη για το μήκος του μηνύματος!!
eSATA Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 προτιμησε καποιο enermax, pc power & cooling, corsair,seasonic.... οπως.... o raptor μηπως ειναι λιγο μικρος; καλυτερα βαλε εναν ssd για τα λειτουργικα και τις βαριες εφαρμογες...και ενα αλλο samsung 1tb
gremlin Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 ευχαριστώ για την πρώτη απάντηση. θα κοιτάξω λοιπόν άλλες λύσεις στο θέμα τροφοδοτικό, κάποια από αυτές που προτείνεις.. σε Watt με 650 είμαι οκ λέτε? όσο για σκληρό δίσκο, έλεγα για τα 150GB του raptor για λειτουργικο και προγράμματα (ένα λειτουργικό...δεν θα έχω dual boots ή partitions) και ναι όντως ξέχασα να βάλω κάποιον 1ΤΒ που είναι στο πρόγραμμα ;-) άλλα σχόλια? κάρτα γραφικών κάποια αντιπρόταση...από μάρκες δεν έχω ιδέα πια τί παίζει στα γραφικά (inno3d, zotac, gainward, xfx, evga, palit,..ιδέα δεν έχω..) οπότε θα ήθελα μια γνώμη παραπάνω... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:39 ---------- λοιπόν τροφοτικό σκέφτομαι να πάω στο enermax που προτείνεις, το οποίο εχει μόλις 83 λοίρες εδώ πάνω.. αναφορικά με κάρτα γραφικών..ή μνήμες..ρίξτε κανα σχόλιο παίδες μήπως το παραγγείλω αύριο για να το έχω σάββατο στην πόρτα μου και να ξεκινήσω την συνδεση!!!
eSATA Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 καρτα γραφικων θα πας στην 275 λογω μικροτερης καταναλωσης και ελαχιστης διαφορας με την 285 που αν θες την καλυπτεις ανετα μνημες εγω θα εβαζα αυτες-->Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit 3 x 2GB, PC2 12800, 7-7-7-20
gremlin Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 πολύ δυνατή η επιλογή της μνήμης αλλά ίσως ξεφεύγει λίγο οικονομικά..αυτές που έχω επιλέξει είναι 8-8-8-24 PC2 12800, οπότε δεν είμαι και άσχημα. τώρα OCZ vs Corsair είναι ένα καλό ερώτημα.. σε ότι αφορά τα γραφικά μάλλον και εγώ για 275 κινούμαι, αλλά δεν εχω πραγματικά εικόνα για τις διάφορες μάρκες που κυκλοφορούν..κάποια προτίμηση? ή τελος πάντων κάποια προς αποφυγή? εδώ πάνω παίζουν μάκρες όπως inno3d, zotac, gainward, xfx, evga, palit, asus.....
eSATA Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=315016 εδω γινεται μια συζητηση
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Πολυ καλη επιλογη το συστημα. Δωσε κατι παραπανω σε τροφοδοτικο. Αυτο ειναι που θα σου εγγυηθει τη μακροχρονια σταθεροτητα. Απο κει και περα, εγω δε θα βαζα BDrom και στη θεση της GTX275 θα εβαζα μια HD4890. Αλλα γουστα ειν αυτα... Επισης θα άλλαζα την οθονη με μια 24" με αναλυση 1920x1200. Πιστεψε με, σε desktop τα 120 πιξελ υψος παραπανω κανουν διαφορά. Ενω σε ταινιες κανενα προβλημα, απλα θα εχει 2 μικρες μαυρες λωριδες πανω-κατω. Αν θες να κοψεις απο καπου 1) Οχι Velociraptor. Πολυ ακριβος για αυτα που προσφερει. Ξερω, 10000rpm κτλ κτλ κτλ, αλλα... εξακολουθει να ειναι πολυ ακριβος για αυτα που προσφερει. 2) Μητρικη. Γιατι την Deluxe? Η απλη ειναι "λιγη"? Θα κανεις SLi? 3) Αν δε θες ΠΟΛΥ gaming, προφανως δε πας για GTX275 ε... Δωσε μας το λινκ του καταστηματος για να σου προτεινουμε αλλο τροφοδοτικο που χρηζει επειγουσας αλλαγης.
eSATA Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Πολυ καλη επιλογη το συστημα. Δωσε κατι παραπανω σε τροφοδοτικο. Αυτο ειναι που θα σου εγγυηθει τη μακροχρονια σταθεροτητα. Απο κει και περα, εγω δε θα βαζα BDrom και στη θεση της GTX275 θα εβαζα μια HD4890. Αλλα γουστα ειν αυτα... Επισης θα άλλαζα την οθονη με μια 24" με αναλυση 1920x1200. Πιστεψε με, σε desktop τα 120 πιξελ υψος παραπανω κανουν διαφορά. Ενω σε ταινιες κανενα προβλημα, απλα θα εχει 2 μικρες μαυρες λωριδες πανω-κατω. Αν θες να κοψεις απο καπου 1) Οχι Velociraptor. Πολυ ακριβος για αυτα που προσφερει. Ξερω, 10000rpm κτλ κτλ κτλ, αλλα... εξακολουθει να ειναι πολυ ακριβος για αυτα που προσφερει. 2) Μητρικη. Γιατι την Deluxe? Η απλη ειναι "λιγη"? Θα κανεις SLi? 3) Αν δε θες extensive gaming, προφανως δε πας για GTX275 ε... Δωσε μας το λινκ του καταστηματος για να σου προτεινουμε αλλο τροφοδοτικο που χρηζει επειγουσας αλλαγης. εβαλε nvidia γιατι χρειαζεται το cuda οπως λεει
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Αν δεν χρειαζεται gaming, μια 9600GT ή GTS250 του καθεται κουτι πιστευω
gremlin Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 @eSata: σωστός για το λίνκ, μάλλον πάω για gainward τότε @GeorgeMan: ευχαριστώ πολύ για τα comments και σχολιάζω αντίστοιχα. 1) θέλω nvidia και όχι ΑΤΙ, λόγω της υποστήριξης στο CUDA (μέθοδος για εκτέλεση fast fourier transform και όχι μόνο μέσω της GPU, για το matlab, το οποίο και χρησιμοποιώ πάρα πολύ..)..άλλος λόγος δεν υπάρχει μεταξύ των 2 εταιριών..και gaming δεν με απασχολεί πια...ψιλογέρασα και πλέον μου τρώει χρόνο μόνο κανα manager.. 2) ραπτορ....πιό πολύ από τον καημό τόσων ετών, παρά από πραγματική ανάγκη.. θα μπορούσε όντως να λείπει αν θέλω να σώσω λεφτά. 3) αν δεν κανω λάθος το απλό mobo της asus δίνει μόνο ati xfire support, και όχι SLI...θα μου πείς θα κάνεις τέτοια πράγματα???..θα σου πώ για 30 λοίρες ας μην κόψω πιθανή επέκταση στο μέλλον...πάραυτα αν εχεις κάτι καλυτερο σε τιμή και αντίστοιχο σε απόδοση εδώ είμαστε. 4) αναφορικά με την οθόνη, νομίζω δεν παίζει 24αρα με ενσωματωμένο δέκτη τηλεόρασης..και όντως θέλω κάτι τέτοιο..για να μπορώ να δώ καμιά τηλεόραση χωρίς να έχω κάρτες και λοιπά κέρατα στο PC..σε tv/monitor μετά πάω σε 25.5 ίντσες στην ανάλυση που λές...too much http://www.ebuyer.com/product/143327'>http://www.ebuyer.com/product/143327 όσο για το site είναι http://www.ebuyer.com (ίσως το καλύτερο αγγλικό) ευχαριστώ για όλα τα comments!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 1) Κανοντας χρηση μιας πιο αδυναμης (σε 3d) Nvidia Καρτας με CUDA, η αποδοση εκει που θελεις πεφτει?? Ή και παλι ειναι τοσο γρηγορη που δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα? Με CUDA εχω ασχοληθει μονο με CoreAVC, γιαυτο και οι ερωτησεις. Αν δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα,παρε GTS250. 2) Aπο μενα, οχι ραπτορ. 3) Εφοσον δε σε ενδιαφερει ουτε το SLi ουτε και το Overclocking, τοτε σου κανει η πιο φθηνη με 6 slots μνημης: http://www.ebuyer.com/product/160808/show_product_specifications#specifications Η MSI μια χαρα αξιοπιστη ειναι 4) Εδω παιζει η Samsung T240HD με ενσωματωμενο δεκτη σε πολυ καλες τιμες. Δες http://www.skroutz.gr/s/53574/Samsung-SyncMaster-T240HD-24%27%27.html Ααα μη ξεχασω το τροφοδοτικο! Εδω εισαι: http://www.ebuyer.com/product/132563 Πιο λιγα βατ, αλλα πιο καλα και πολυ πιο αξιοπιστα
gremlin Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 1) δεν το έχω ψάξει για το κατα πόσο σχετική είναι η απόδοση των διαφόρων μοντέλων με την τεχνολογία cuda...θα το κάνω. 2) processing information... 3) επίσης processing information.. 4) πολύ καλή λύση και δεν την είχε το ebuyer, παρόλα αυτά την βρήκα σε άλλα αγγλικά eshops, οπότε ναι, πάω για εκεί μιας και η διαφορά είναι μόλις 20-30 λοίρες. 5) οκ για τροφοδοτικό...απλή ερώτηση...αν βάλω αύριο μεθαύριο 2 ακόμα δίσκους πλην του βασικού, κοπανήσω και ένα SLI θα είμαι οκ ή θα θέλω κάτι περισσότερο? αν όχι έφυγα για αυτό! ευχαριστώ και πάλι!!!
eSATA Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 πισετευω θα σε καλυψει αλλα θα ζοριζεται ψαξε για καποιο PC Power 750 που ειναι τερας
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 2XGTX275 το συγκεκριμενο *λογικα* τις σηκωνει. Αλλα εγω αν ηθελα SLi θα επαιρνα κατι καλυτερο, για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Ωστοσο οταν ερθει ο καιρος για SLi με τα ιδια χρηματα θα παιρνεις μια νεα καρτα η οποια θα εχει επιδοσεις ισαξιες με το αν εκανες SLi, συν οτι δε θα χρειαζεσαι καλυτερο τροφοδοτικο και μητρικη με SLi. Γενικα δε προτεινουμε SLi ουτε σε gamers, οποτε ξανασκεψου αν οντως το χρειαζεσαι μιας και οπως ειπες δεν παιζεις, τουλαχιστον οχι απαιτητικα. Ξανασκεψου λοιπον αν αξιζει να σπαταλησεις για την υποδομη για το Sli (τροφοδοτικο μεγαλο, μητρικη πιο ακριβη), και αν οντως σου χρειαζεται. Παντως και 10 δισκους ακομα να βαλεις στο 550ρι δεν υπαρχει προβλημα.
gremlin Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 σωστό το σκεπτικό με τις SLI, μάλλον πρέπει καμιά φορά να σκεφτόμαστε πιό απλά από την ξερή απληστία.. πάω να βάλω τα κομπιουτεράκια κάτω να δώ τί γίνεται με τις προτάσεις σας για αλλαγές στο σύστημα και θα ενημερώσω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.