leonspirit Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Καλησπέρα παιδιά.. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω netbook και ειμαι αναμεσα στο asus eee 1000h και asus eee 1000he.. H διαφορά τους ειναι στον επεξεργαστή (intel n 280 o 1000he ενω ο 1000h εχει n270) και στην μπαταρία ( 7 ωρες και 9,5 ωρες ο 1000Η και ο 1000ΗΕ αντίστοιχα).. Επισης υπαρχει και χρηματικη διαφορά γύρω στα 45 ευρώ.. Ποιον απο τους δυο θα προτιμούσατε αν σκεφτείτε οτι η διαφορά στην τιμή σε σχεση με το τελικό ποσό είναι γύρω στο 15% . Στην πραγματικότητα ποιες ειναι οι επιδόσεις όσον αφορά την διάρκεια τους (μπαταρία) με φυσιολογική χρήση? Αξίζει να πληρωθεί αυτή η διαφορά για το πλεονέκτημα της μπαταρίας? Ευχαριστώ
basilis5 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 ουσιαστικες διαφορες θα δεις πιστευω μονο στην μπαταρια. σκεψου πως με 6ρα μπαταρια μιλαμε για 3ωρες πραγματικη χρηση,ενω αν χαμηλωσεις συχνοτητα επεξεργαστη (μεσω της εφαρμογης που συνοδευει τα ασους) και φωτεινοτητα οθονης,απλη χρηση τυπου εργαλεια γραφειου η χαλαρο ιντερνετ φτανεις ανετα τις 5.30 ωρες λογικα το νεο ασους θα δινει κοντα στις 5 ωρες πραγματικης χρησης... απο την αλλη με τα ιδια λεφτα παιρνεις ασους 1000Η μαζι με +1 γιγα μνημη,αν και δν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα οπως και να εχει το ποσο και στις 2 περιπτωσεις ειναι τσιμπημενο,οταν με 337 παιρνεις το ασερ που εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με 6ρα μπαταρια...αλλο αν το ασους ειναι καλυτερο ποιοτικα+2 χρονια εγγυηση.. δεν ξερω σκεψου το με 450 παιρνεις λαπτοπ κανονικο...
leonspirit Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Βασικά αυτο που με ξενερώνει στο acer ειναι η glossy οθόνη.. Αν και κατά τα άλλα έχει πράγματι πολύ καλά χαρακτηριστικά.. Αμα έχει το 1000Η 3 ώρες πραγματική χρήση τα άλλα netbooks πόσες ώρες διαρκούν σε πραγματική χρήση? (με την 3άρα μπαταρία)
serbabis Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Καλημέρα Είμαι ο ευτυχής κάτοχος 1ς Assus eeepc 1000H και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Η μπαταρία του διαρκεί με χαλαρή χρήση (χαμηλή φωτεινότητα κλειστό wireless και την επιλογή οικονομική λειτουργεία) γύρω στις 5 ώρες (τόσο μου κράτησε σε ταξίδι που έβλεπα ασταματητα ταινία) με χρήση σε word, + πρόγραμμα προσομείωσης κυκλωμάτων (πάλι οικονομική λειτουργία) δούλεψα γύρω στις 6 ώρες ασταμάτητα. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που πήρα τόσο μικρό μέγεθος υπολογιστή λόγω το ότι καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου (για κανα παιχνίδι έχω κανονικό desktop PC) και με την φορητότητά του είναι ο τέλειος συνδιασμός για όσους ταξιδεύουν συχνα ή το χρειάζονται στη δουλειά τους. Θα σου πρότεινα να πάρεις το ποιό καινούριο όχι για κάποιο αλλο λόγο απλά όλο και κάποια λειτουργία θα έχει παραπάνω. Αν η διαφορά είναι μόνο στην cpu τότε εσύ αποφασίζεις για το αν θα σου χρειαστεί η όχι. Πάντως για να ξέρεις έχει μόνο μία θέση για μνήμη Ram ( το 1000H ) οπότε μου έμεινε 1 gb στο χέρι... (πέρνει μέχρι 2gb ram modules). Χρησιμοποιώ win Xp και eeebuntu 2.0 και δεν αντιμετοπίζω προβλήματα ούτε στο ένα ούτε και στο άλλο αφού όλες μου οι εφαρμογές τρέχουν αρκετά ικανοποιητικα. Ελπίζω να σε βοήθησα στις επιλογές σου αν και καλό θα ήταν να έμπαινε και 1ς που να διαθέτει το αντίστοιχο acer ώστε να πεί και αυτός την γνώμη του και να αποφασλισεις πιό εύκολα Μας γνωστοποιείς την αγορά σου και μασ λές και σύ εντυπώσεις...
ktsak Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Χρησιμοποιώ ........ και eeebuntu 2.0 και δεν αντιμετοπίζω προβλήματα ούτε στο ένα ούτε και στο άλλο αφού όλες μου οι εφαρμογές τρέχουν αρκετά ικανοποιητικα. Βλεπω εβαλες στο 1000H eeebuntu 2.0, με το Wifi τι εκανες ? Εμενα δεν μου λειτουργουσε καθολου το ασυρματο δικτυο. Στειλε μου κανενα link μηπως χρησιμοποιησες καποια αλλη εκδοση και παιζει κανονικα.
tolis_01 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Βλεπω εβαλες στο 1000H eeebuntu 2.0, με το Wifi τι εκανες ? Εμενα δεν μου λειτουργουσε καθολου το ασυρματο δικτυο. Στειλε μου κανενα link μηπως χρησιμοποιησες καποια αλλη εκδοση και παιζει κανονικα. Τα eee 1000H έχουν διάφορες κάρτες wifi. Οι atheros λειτουργούν αμέσως, οι railink μάλλον όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.