BaNcU Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Καλησπέρα ! Θα ήθελα να ρωτήσω άμα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μετατρέπει πολλά βίντεο τύπου .avi σε ένα DVD. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ το ConvertXtoDVD το οποίο μετατρέπει ένα .avi (συνήθως 700 Mb)σε ένα DVD 4 Gb. Στη προκειμένη περίπτωση θα ήθελα να γράψω όσα πιο πολλά επεισόδια (ας πούμε Prison Break) σε 1 DVD. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Cheers !
parsifal Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Με ποιο πρόγραμμα: μετατρέπω AVI/DivX/MP4/MKV σε DVD;
BaNcU Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Σύγγνωμη για την απροσεξία μου... Ωραία αυτά τα προγράμματα, αλλά κάνει κανένα απο αυτά αυτό που ζητάω (δλδ να πάρω 5 avi λέμε τωρα και να τα βάλω σε DVD που να παίζει σε DVD, Ηome cinema). Ειδάλλως να υποθέσω, πρέπει έτσι όπως είναι να τα γράψω σε ένα DVD και να αναπαράγονται μόνο απο PC. (ή δεν γίνεται και αυτό?)
dali13gr Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ή να αγοράσεις ένα DVD player που να μπορεί να αναπαράξει divx.
parsifal Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δεν γνωρίζω αν όλα μπορούν να το κάνουν. Το κάνει σίγουρα το DVD Flick που έχω δοκιμάσει (και μάλιστα σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και μερικά υποτυπώδη DVD menus για επιλογή του επεισοδίου που θες). Μέχρι να πέσω επάνω στο post σου, είχα την εντύπωση ότι και το ConvertXToDVD το κάνει, αλλά για να λες ότι δέχεται μόνο ένα AVI κάθε φορά δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει. Το πρόβλημα με τη μετατροπή μεγάλης διάρκειας video ή πολλών video (ή και τα δύο μαζί, δηλαδή πολλά video μεγάλης αθροιστικά διάρκειας) σε δισκάκι DVD-VIDEO δεν είναι τόσο ότι έχεις πολλά video ως είσοδο, αλλά το εξής: Οποιοδήποτε πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσεις, για να καταφέρει να «στριμώξει» πολλών λεπτών video σε ένα DVD αναγκαστικά θα ρίξει το average bitrate που δίνει στη διάθεση του MPEG-2 encoder, κάτι που μεταφράζεται σε πτώση της οπτικής ποιότητας στο τελικό αποτέλεσμα. Πρακτικά, αποδεκτή ποιότητα σε δισκάκια των 4.37GB θα έχεις με υλικό διάρκειας 2, βαριά 2μιση ωρών. Από εκεί και πάνω, το αποτέλεσμα θα αρχίσει να εμφανίζει «τεχνουργήματα» στην εικόνα, όπως π.χ. ορατά macroblocks.
talisman Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Τα δυο προγραμματα κανουν περιπου τα ιδια πραγματα.Το ConvertXtoDVD φυσικα και δεχεται και δευτερο avi ( 700 Mb) και σου φτιαχνει παλι ενα DVD 4 Gb αλλα με χαμηλοτερη ποιοτητα.Παντως το καλυτερο και για τα δυο ειναι να βαζεις μεχρι 4 avi των 300 Mb η’ 2 avi των 700 Mb
parsifal Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Παντως το καλυτερο και για τα δυο ειναι να βαζεις μεχρι 4 avi των 300 Mb η’ 2 avi των 700 Mb Αυτό είναι common misconception. Το μόνο που παίζει ρόλο στην τελική ποιότητα (εκτός προφανώς από την ποιότητα του αρχικού υλικού) είναι το συνολικό playtime. Όχι τέσσερα, δεκατέσσερα αρχεία των 300MB μπορείς να βάλεις αν θες, αν το καθένα από αυτά έχει μερικά λεπτά διάρκεια. Θα μπορούσε να συμβαίνει άνετα αν είναι π.χ. αποσπάσματα/video clips/οτιδήποτε από κάποιο υψηλού bitrate και ανάλυσης Bluray-rip σε μορφή Matroska ή MP4).
BaNcU Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Λοιπόν, το ConvertXtoDVD 3 μπορεί να βάλει πολλά .avi, απροσεξία και πάλι δικιά μου. Τι πρόσεξα : 1 επεισόδιο (175 mb) μου έπιανε 2,3 gb στο τέλος, μόλις έβαλα δεύτερο έπιανε 3,3 gb και μόλις έβαλα το τρίτο 175αρι έπιανε 4,3 gb που είναι ίσα ίσα . Η διαφορά στη ποιότητα ήταν ελάχιστη εως μη παρατηρήσιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.