tmatis Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 γεια σας. οπως ειχα ξαναγραψει εχω παρει απο την οτενετ το πακετο με τις 16 static IP.εστεισα εναν DNS server se windows 2003 server με forward και reverse zones. το προβλημα ειναι οτι με το nslookup φαινονται μονο τα forward δηλαδη αν γραψω nslookup domain.com μου βγαζει την αντιστοιχη IP που εχω βαλει στον DNS server.το θεμα ειναι οτι δεν γινετε το αντιθετο δηλαδη να δινω την nslookup IP και να βγαζει το domain. χρειαζετε καποια ειδικη ρυθμιση στον σερβερ? απο την οτενετ μου ειπαν οτι εκεινοι ειναι OK(τους ειπα οτι θελω να εχω δκο μου DNS server) και οτι εγω εχω το προβλημα.ξερει κανεις τιποτα? ειναι αναγκη. ευχαριστω!
atrias Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 φυσικά και είναι δικό τους θέμα τον δικό τους dns server πρέπει να ρυθμίσουν ή να δηλώσουν στο ripe τον δικό σου dns για αυτές τις IP (δε νομίζω να το κάνουν αυτό το τελευταίο) στο ripe μπορείς να δεις ποιος dns server χρησιμοποιείται για κάθε subnet εδώ: http://www.db.ripe.net/whois δίνοντας το subnet αντίστροφα στη μορφή πχ 99.101.87.in-addr.arpa. αυτό δίνει πληροφορίες για τις IP 87.101.99.x
tmatis Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ευχαριστω φιλε για την απαντηση. εβαλα μια απο τις IP μου στο site που μου εδωσες και βγαζει για ολες τις IP που ξεκινουν απο τις πρωτες 3 ομαδες της IP (xxx.xxx.xxx) . δεν βλεπω πουθενα ποιον DNS server εχουν βαλει .μηπως πρεπει να το βαλω της μορφης in-addr.arpa?? η απλα την IP ? μου ειπαν στον τηλ που τους πηρα οτι ολα ειναι οκ απο αυτους και να μιλησω με εναν τεχνικο. δεν ξερω ομως κανεναν απο κον τα που να γνωριζει απο αυτα. παντως κατα τη γνωμη σου ειναι σωστος ο τροπος που το κανω? δηλαδη βαζω τα win 2003 και στηνω τον DNS server βαζοντας forward και reverse zones.χρειαζετε κατι αλλο?
atrias Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 πρέπει να το βάλεις σε μορφή in-addr.arpa και μετά εκεί θα σου λέει κάποια πεδία NS τα οποία δείχνουν σε ποιον dns ρωτάει κάποιος όταν κάνει nslookup <IP> να πω την αλήθεια δεν είναι σίγουρο ότι θα σου επιτρέψουν να έχεις το δικό σου reverse. πάντως αν το επιτρέψουν ή θα τους στείλεις πχ με κάποιο mail τι reverse να μπει για κάθε ip και θα το βάλουν στο δικό τους dns ή θα πρέπει να αλλάξουν τα NS πεδία στο ripe για τις IP σου ώστε να έρχονται στο δικό σου dns server τα αιτήματα. Μόνο στη δεύτερη περίπτωση (που δεν τη βλέπω και πολύ πιθανή) χρειάζεται να ορίσεις και reverse zones στο server σου. αλλιώς για τη πρώτη περίπτωση θα πρέπει να ορίσουν αυτοί τα reverse στο δικό τους server.
mharis Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, Φαντάζομαι σου δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιον mail server το ότι οι IP σου δεν "δείχνουν" στο domain σου ε? Η κατάσταση είναι ακριβώς όπως σου είπε ο atrias η otenet θα πρέπει να βάλει ένα PTR record στους DNS server της ώστε η ip σου να κάνει resolve στο domain σου, εξήγησε τους με υπομονή τι ακριβώς θέλεις και εν ανάγκη εξήγησε τους ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτή η εγγραφή στους nameserver που έχουν δηλώσει για το subnet αυτό στο ripe για να λειτουργήσει το Reverse DNS όπως ονομάζεται.
tmatis Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 βασικα η οτενετ υποστιριζει και reverse kai forward στους δικους της DNS servers. απλα για διαφορους λογους(να μαθω καποια πραγματα) ηθελα να τρεξω δικο μου αφου η υπηρεσια με τις 16 IP ελεγε υποστηριξη DNS υπηρεσιων στο χωρο του πελατη. ατριας βαζω στο ripe p.x. 33.43.144.in-addr.arpa και λεει no results found. ειναι λογικο? ευχαριστω παντως παιδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.