Προς το περιεχόμενο

Πιθανό πρόβλημα με UPS ~ Αναβοσβήνει συνέχεια η ένδειξη φόρτωσης

Cloud_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά όπως περιγράφεις το πρόβλημά σου είναι καθαρά οι μπαταρίες.

1 UPS έχει μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμη και σε λειτουργεία υπο πλήρες φορτίο, αυτο το οποίο δεν αντέχει ειναι οι μπαταρίες του οι οποίες θεωρούνται αναλώσιμες και δεν συμπεριλαμβάνονται σε εγγυήσεις κλπ.

Σε μεγαλύτερα ups όπου χρησιμοποιούνται συστηχίες απο μπαταρίες έχουν και οι μπαταρίες εγγύηση η οποία όμως καλύπτει μόνο την κανονική λειτουργία τους μετά την εγκατάσταση και όχι τις μεταβολλές στην ζωή της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι οι μπαταρία είναι για πέταμα μόλις ξελιγωθεί και χρήζει αντικατάσταση (σαν να λέμε τα μελάνια του εκτυπωτή όταν αδειάζουν).

Ελπίζω να σου έλυσα κάποιες απόρίες για τις μπαταρίες των ups.

Όσο για την υπερθέρμανση πιθανώς να οφείλεται στην αδιάλειπτη χρήση του φορτιστη της μπαταρίας λόγω του ότι δεν μπορεί να εντοπίσει το ups το κανονικό της φορτίο (οφείλεται στην γήρανση της μπαταρίας). Για να κατανοηθεί λίγο καλύτερα μια +12V μπαταρία όταν είναι πλήρες φορτισμένη έχει τάση σχεδόν +13V κατά την χρήση πέφτει η τάση έως και +9V αυτές οι τιμές είναι αρκετές για να ενεργοποιήσουν το φορτιστή ξανά.

Υπο λειτουργεία δικτύου ανάλογα με τον τύπο του ups είτε φορτίζει την μπαταρία και σε διακοπή μέσω ρελλέ τροφοδοτεί από την μπαταρία (stand by ups) είται τροφοδοτεί απευθείας απο το δίκτυο και το ups "διορθώνει" την τάση εξόδου (line interactive ups) και σε περίπτωση διακοπής τροφοδοτεί αποκλειστικά απο τη μπαταρία. Αν η μπαταρία σου δεν μπορεί να κρατήσει κάποια λειτουργική τιμή τότε έχουμε συνεχόμενι φόρτωση της μπαταρίας.

Στην περίπτωση που σου κάνει reset to pc μάλλον το ups είναι τύπου standby και κατά την μεταγωγή δεν επαρκούν τα αμπερόρια της μπαταρία για να κρατήσουν σε λειτουργια τον υπολογιστή σου με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται σωστά και να κάνει reset.

αυτά (ούφ)

αν κάποιος έχει να συμπληρώσει κάτι που μου διέφυγε ή να σχολιάσει το οτιδήποτε όπου μπορεί να παρερμήνευσα ελεύθερος να το εκφράσει.

τα λέμε

Υ.Γ

Παρακάτω παραθέτω ένα πίνακα για να κατανοηθεί η σχέση γήρανσης της μπαταρίας με την τάση εξόδου, Οι τιμές παρακάτω εκπροσωπούν μία υγιή μπαταρία σκεφτείται να έχουν πέσει και τα αμπερόρια που μπορεί να αποδώσει η μπαταρία με αποτέλεσμα ακόμη και πιό χαμηλές τάσεις στην έξοδο.

Battery voltage.........11,8 Volt...12,35 Volt....12,7 Volt.....12,9 Volt.....13,5 Volt

Upeak (secondary*)....297 Volt....311 Volt......320 Volt......325 Volt .....340 Volt

Urms (secondary*).....210 Volt.....220 Volt......227 Volt......230 Volt .....240 Volt

Όπου Secondary η τάση εξόδου του ups πρίν γίνει η οποιαδήποτε σταθεροποίηση*

I like u.

Keep it up. :-D

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, άσχετα αν και αλλάζοντας μπαταρίες μπορεί να μην του κάνει με το νυν psu.

/sc

Δημοσ.

Παιδιά, το Πλαίσιο μου άλλαξε το ups μέσα σε 2 μέρες δίνοντάς μου ένα ολοκαίνουργιο 1000άρι, δε μου είπαν τίποτα για αντικατάσταση ή μη εγγύηση μπαταριών. Ίσως βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι ήταν turbo-x, τέσπα τέλος καλό όλα καλά.

Τώρα στο δια ταύτα, τελικά όντως έφταιγε η ρύθμιση του bios για τις επανεκκινήσεις που έκανε στην πτώση του ρεύματος, αποσύνδεσα το ups απ'τη πρίζα και κράτησε το pc μια χαρά χωρίς να κάνει restart.

Δε θα μου έπεφτε κι άσχημα πάντως να χάλαγε κάθε 2 χρόνια... :lol:

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το thread στην αρχική σελίδα.

Κι απ' ότι βλέπω από τότε πέρασε περίπου ένας χρόνος και 3 μήνες. Να μη σας τα πολυλογώ, αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, η μπαταρία φορτίζει συνέχεια και στην επιφάνεια του ups παίζει να μπορείς να ψήσεις και μπριζόλες.

Επειδή μέχρι τα τέλη του μηνός περίπου-αρχές καινούργιου δε θα μπορέσω να το πάω για αντικατάσταση, θέλω να ρωτήσω αν είναι επικίνδυνο να το αφήσω μέχρι τότε. Φυσικά τα βράδια θα το κλείνω μέχρι να πάει για έλεγχο σε κανά 20ήμερο, αλλά φοβάμαι μη συμβεί τπτ άσχημο όσο θα το έχω ανοιχτό την ημέρα.

Δημοσ.

βγαλτο και αστο στην ακρη.

Καλυτερα ανταλλακτικα 300€ που πιθανον να καουν απο μια στραβη της Δεη παρα ενα σπιτι καμμενο.

Δημοσ.
ε δε παιζει να εισαι τοσο γκαντεμης. το τροφοδοτικο σου ποιο ειναι?

Δε ξέρω βασικά αν είναι θέμα γκαντεμιάς, ιδίως από την τελευταία φορά που μου το άλλαξαν ζήτημα να το ξεκούρασα 15 νύχτες συνολικά. Αλλά και πάλι 1,5 χρόνος διάρκειας ζωής κάθε φορά για τις μπαταρίες μου μοιάζει μικρό διάστημα.

Το τροφοδοτικό δε νομίζω να έχει σχέση εφόσον το σηκώνει μια χαρά (αναφέρω ποιο είναι σε αυτό το thread).

Δημοσ.

Κοίτα ... Άποψη μου βγάλτοαπο την μπρίζα και άστο στην άκρη. Έχω αλλάξει αρκετέςμπαταρίες απο UPS και σε κάποιες είχα δει αλλίωση του σχήματος τους , υγράνα έχουν τρέξει και σε 2 περιπτώσης ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΡΑΓΗ οι μπαταριες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...