Προς το περιεχόμενο

Τρακάρισμα με αλλοδαπό μηχανόβιο χωρίς δίπλωμα...

pofia82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα μου αρέσει το εξής.

Που μπήκε ο άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο συμβάν,ως παθών και άρχισε η διόρθωση και η συζήτηση για το αν είναι σωστό να μιλάει έτσι για τους αλλοδαπούς και αν είναι ρατσιστικό το σχόλιο του κλπ κλπ.

Και ο άνθρωπος,για να μπορέσει η κουβέντα να φτάσει και στο δια ταύτα,έκατσε και εξηγούσε το γιατί έγραψε ότι έγραψε...

Αναρωτιέμαι,αν σας τύχαινε εσάς,κάποιος '''''αλλοδαπός''''' χωρίς δίπλωμα και έπρεπε να ''σκάσετε'' 2.200 για ζημιές , πως θα τον αποκαλούσατε και πως θα εκφραζόσασταν ?

πες τα ρε πασχαλια γιατί έχει παραγίνει το κακό εδω μέσα...

δικαστήριο έχουμε καταντήσει για όλους και για όλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Εμένα μου αρέσει το εξής.

Που μπήκε ο άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο συμβάν,ως παθών και άρχισε η διόρθωση και η συζήτηση για το αν είναι σωστό να μιλάει έτσι για τους αλλοδαπούς και αν είναι ρατσιστικό το σχόλιο του κλπ κλπ.

Και ο άνθρωπος,για να μπορέσει η κουβέντα να φτάσει και στο δια ταύτα,έκατσε και εξηγούσε το γιατί έγραψε ότι έγραψε...

Αναρωτιέμαι,αν σας τύχαινε εσάς,κάποιος '''''αλλοδαπός''''' χωρίς δίπλωμα και έπρεπε να ''σκάσετε'' 2.200 για ζημιές , πως θα τον αποκαλούσατε και πως θα εκφραζόσασταν ?

Πες τα ρε pascalia :-D Ε τι περίμενες να δεις δηλαδή κανα σοβαρό σχόλιο ... Μπαχαλοκατάσταση δηλαδη. Τέσπα μακάρι να πάρει τα λεφτά του ο άνθρωπος ;)

Έχεις δίκιο δεν λέω, αλλά επειδή την έχω πάθει με περίπου τον ίδιο τρόπο να σου πω τα εξής.

Η δική μου η ζημιά ήταν 3500 ευρώ. Καλώς ή κακώς δεν τα είχα σε μετρητά, το παλικάρι που με είχε χτυπήσει δεν είχε δίπλωμα και επειδή τον λυπήθηκα δεν κάλεσα και την αστυνομία και ενώ συμφωνήσαμε να μου κάνει δήλωση ο πατέρας του μετά το έπαιζε κινέζος. Οπότε και αναγκάστηκα να βρώ εγώ "μάρτυρες" (πουστιά ν.1) και πληρώθηκα μετά απο 3 χρόνια αλλά οι νόμιμοι τόκοι που πήρα ήταν λιγότεροι απο τους νόμιμους τόκους που με χρέωσε η τράπεζα οταν ζήτησα και πήρα τα 3500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσω στην επισκευή του αυτοκινήτου. Αν σκεφτείς δε, οτι το αμάξι είχε βγει απο γενική ανακατασκευή (μηχανικά και λαμαρίνες καθώς και ολικό βάψιμο) 2 μήνες πριν το ατύχημα, και μου κρατήσανε και 20% λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου, έφτασα τελικά να πάρω 3100 συν κάτι ψιλά (μαζί με τους τόκους) ενώ είχα πληρώσει 3500. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω (στην επισκευή του αυτοκινήτου) τότε στάνταρ θα φούσκωνα τον λογαριασμό προκειμένου να αποφύγω την χασούρα (πουστιά ν. 2 αν θες). Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα λεφτά που χάλασα σε ταξί τις 3 εβδομάδες που ήταν το αμάξι στο συνεργείο.

Συμφωνώ πάντως μαζί σου οτι τέτοια πράγματα δεν θα έπρεπε να γίνονται (γιατί στην τελική και τα επικουρικά των ασφαλιστικών εμείς τα πληρώνουμε) αλλά αν ο πατέρας του παιδιού που με χτύπησε έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει (πουστιά ν.3 αν θελουμε να είμαστε σωστοί - διοτι δεν με χτύπησε αυτός, ο γιος του με χτύπησε) , να κάνει δηλαδή φιλική δήλωση και να πληρωθώ άμεσα, δεν θα σκεφτόμουνα έτσι σε καμία περίπτωση.

Αλλά πας να κάνεις το καλό (να μην μπλέξει ο πιτσιρικάς που οδηγούσε -πολύ κακώς- χωρίς δίπλωμα) και βρίσκεσαι να χρωστάς κιόλας, νίωθεις λίγο μαλάκας μετά , δεν συμφωνείς?

ΧαΧα γιαυτό άλλη φορά να μην λυπάσαι κανέναν. Τροχαία στον τόπο του ατυχήματος και τελειώνει εκεί το πανυγήρι. Ουτε άγχος ούτε τίποτα. Το πρόβλημα του άλλου δεν θα το επομιστείς εσύ φιλαράκι ;)

...νίωθεις λίγο μαλάκας μετά , δεν συμφωνείς?

Ναι σε αυτο συμφωνω.

Γι'αυτο σε τετοια θεματα ειμαι καθετος. Αμα με χτυπησει πιτσιρικας θα τον τρεξω, χωρις να τον λυπηθω. Και τον πατερα του ο οποιος εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης.

Θα τον αποκαλουσα οπως θα αποκαλουσα και τον """ελληνα""" που αν και """νομιμος""", νομιζει οτι ειναι υπερανω του νομου και οδηγει οπως του καβ...ει.

Και ναι οι """ελληνες""" ειναι μεγαλυτερη πληγη στους δρομους απο τους """αλλοδαπους""".

Και ναι, και οι 2 κατηγοριες ανηκουν στην συνομοταξια του """μαλακα""".

Ε σιγά μωρε θα πάει δικαστήριο για ενα δίπλωμα μετά απο πόσο καιρό. Θα προλάβει να το βγάλει κιόλας , θα πεί καλημέρα στον πρόεδρο του δικαστηρίου και έφυγε :) Πόσο παραπάνω δηλαδή να τρέξει σε ενα τροχαίο υλικών ζημιών. Για τραυματισμό αλλάζει το θέμα.

Μια διευκρίνηση προς τους διαμαρτυρόμενους

1)Λέει ότι φταίει ο άλλος

2)Δεν τίθεται θέμα να χαθεί ο "αλλοδαπός",το μηχανάκι είναι ασφαλισμένο στο όνομα του πεθερού του.

3)Αν διαβάσω το μπλα-μπλα δεν θα περίμενα διαφορετικές απόψεις απο κανα 2 για το πόσο τους πειράζει το "αλλοδαπός",πατρις-θρησκεία

Περι ορέξεως off topic

Εδώ για να καταλάβω, έχουν πέσει όλοι οι ηθικολόγοι του ινσόμνια και ρητορεύουν για το αν ήταν καλό που ειπώθηκε η λέξη "αλλοδαπός" ή όχι, η μου φαίνεται? Δηλαδή αν έλεγε "μεθυσμένος άγγλος τουρίστας", θα πεταγόνταν ο κάθε άσχετος να πεί την εξυπνάδα του πέρι "αλλοδαπού"? Δεν νομίζω. Εκτός και αν ο άγγλος δεν είναι αλλοδαπός.

ισως off topic αλλα εγω ειχα (και ακομα εχω) παρομοια κατασταση.

πρωτον εκανα μαλακι@: εκανα αναστροφη σε δρομο που ΔΕΝ κανεις αναστροφη...

δευτερον ερχεται κατα πανω μου ενα παιδι με μηχανη, την ριχνει, η μηχανη κατω απο το αμαξι μου, ο αστραγαλος του σπασμενος. ερχονται ασθενοφορα, τροχαια κτλ κτλ.

το παλικαρι δεν ειχε διπλωμα+1

εγω εκανα παρανομοια-1

αποτελεσμα 0

συμφωνισαμε τελικα να δηλωσω οτι εφταιγα κανονικοτατα ωστε να μην μου κανει μηνυση για σωματικες βλαβες...

οσο για την ζημια? να'ναι καλα η μικτη ασφαλεια....

Το πρόβλημα δεν είναι ο χαρακτηρισμός. Ούτε "κωλαλβανό" τον είπε, ούτε "αράπακλα". Και είναι πολύ λογικό όταν κάποιος δεν είναι ημεδαπός και δεν έχει δίπλωμα, να θεωρήσει κανείς ως πιθανό ενδεχόμενο να είναι αδήλωτος -κάτι που δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Και επειδή μπορεί ο πόστερ να μην ξέρει αν εξασφαλίζεται από το ότι το όχημα είναι δηλωμένο (ενώ ο οδηγός του ενδεχομένως όχι) και αν αρκεί αυτό για να μην ψάχνεται μετά, το θεωρώ πλήρως δικαιολογημένο να προσδιορίζει τον οδηγό ως "αλλοδαπό".

Και το ζήτημα θα έμενε εκεί αν έλειπαν τα εισαγωγικά γύρω από τη λέξη "αλλοδαπός" και η φράση "να τον μαζέψουν", που αν επρόκειτο για ημεδαπό, δε θα έστεκε καν νοηματικά. Οπότε όσο αιτιολογήσιμη και λογική και αν είναι ως πράξη αυτή καθ' αυτή, στην προκειμένη μάλλον η κακοήθεια δεν έλειπε.

Παρ' όλα αυτά, το θέμα μας δεν είναι πως θα κάνουμε τον thread starter καλύτερο άνθρωπο, είναι πως θα κάνει το αμάξι του καινούριο.

το θεατρο του παραλογου...οσον αφορα αλλοδαπους κ οτι αυτο σημαινει..

η/ο σταρτερ πρωτα απ ολα θα επρεπε να μαθει 1)τι θα γινει απο την ασφαλιστικη του, 2)αν πληρωνει δικηγορο στην ασφαλεια να τον ζητησει,3)αν τιποτα απο τα παραπανω δεν γινει.να πας σε δικηγορο +να αλλαξεις ασφαλιστη-ασφαλιστική

Όταν κάποιος οδηγάει χωρίς δίπλωμα φταίει 100% σε οτιδήποτε συμβεί, ζημιές ή σωματικές βλάβες. Επειδή απλούστατα δεν έχει καν δικαίωμα να οδηγεί, οπότε αν δεν οδηγούσε δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Είναι απλό. Από κει και πέρα, με τις ασφαλιστικές θέλει επιμονή, ίσως και δικηγόρο, γιατί μερικές φορές δεν σου λένε όλη την αλήθεια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:17 ----------

Επίσης για όσους "κάνουν χάρη" σε οδηγό χωρίς δίπλωμα μετά από ατύχημα:

Εφόσον ο άνθρωπος αυτός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους (πράγμα που έχει επιπτώσεις αν τον πιάσουν) τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τους ηθικούς νόμους (που δεν έχουν καμιά επίπτωση) και περιμένετε ότι θα πει την αλήθεια ή ότι θα σας αποζημιώσει;

Εφόσον ο άνθρωπος αυτός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους (πράγμα που έχει επιπτώσεις αν τον πιάσουν) τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τους ηθικούς νόμους (που δεν έχουν καμιά επίπτωση) και περιμένετε ότι θα πει την αλήθεια ή ότι θα σας αποζημιώσει;

Αν έχεις κλέψει έστω και μια σοκοφρέτα ισχύει το ίδιο

Αν έχεις πει έστω το μικρότερο ψέμα ισχύει το ίδιο

tip:Τζάμπα το βγάζεις το δίπλωμα;Λέω μπας και κάποιος δεν έχει λεφτά να βγάλει αλλά η δουλειά του απαιτεί μέσο,λέω εγώ τώρα.

tip2:Ο χωρίς-χαρτιά "αλλοδαπός" μπορεί να βγάλει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...