Προς το περιεχόμενο

Τρακάρισμα με αλλοδαπό μηχανόβιο χωρίς δίπλωμα...

pofia82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να χρησιμοποιουμε και λιγο την Ελληνικα μας σωστα.

Για να μην τα μπερδευεις, ειναι αλλοδαπος και οχι ''αλλοδαπος''. Επισης το ''να τον μαζεψει'' ηταν απαραδεκτο. Τεσπα.

Τωρα στο ερωτημα σου..Αν εδωσε σωστα στοιχεια ο αλλοδαπος, θα πρεπει να προσελθει σε δικη για την οδηγηση χωρις διπλωμα (και νομιζα βασικα οτι ειναι αυτόφωρο, αλλα μαλλον δεν το πηρε χαμπαρι η τροχαια, για εξακριβωση στοιχειων).

Απο κει και περα ειναι το τι θα πει ο πραγματογνωμονας (συνηθως ειναι ατομο με το οποιο συνεργαζονται και οι 2 εταιριες). Γενικα για να γλυτωνεις απο φασαριες, να εχεις μια δηλωση φιλικου διακανονισμου στο ντουλαπακι την οποια θα υπογραφετε και οι 2, ή σε αντιθετη περιπτωση αστυνομια και πραγματογνωμονα.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να χρησιμοποιούμε και τα ελληνικά μας σωστά.

Απο τη στιγμή που η ασφάλεια είναι στο όνομα του πεθερού του έχεις δύο επιλογές

1)Να πείτε ψέματα απο κοινού ότι οδηγούσε ο πεθερός και να πάρεις τα λεφτά απο τις ασφάλειες

2)Να απειλήσεις τον "αλλοδαπό" που δεν έχει άδεια παραμονής ότι θα τον καρφώσεις στους αυτόχθονες αστυνομικούς που θα τον στείλουν στην πατρίδα του όπου και δεν θα είναι πια "αλλοδαπός" αλλά αυτόχθονας και θα πας για δικαστήριο εκεί όπου θα είσαι "αλλοδαπός".

*Κοίτα μη πετύχεις κανα πρόσφυγα ασττυνομικό και χαλάσει η συνταγή

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες.Όσο για τα υπόλοιπα λεω οτι δεν εχω κανενα προβλημα με κανέναν μη Έλληνα και οτι μίλησα με απλά ελληνικα οπως μιλουμε στην καθημερινοτητα ως 'Ελληνες...Εχω πελάτες αλλοδαπους και δεν εχω κανενα προβλημα μαζι τους και εχω να πω οτι δουλευω πολυ καλυτερα μαζι τους παρά με Έλληνες...Το οτι τα έβαλα σε εισαγωγικά ήταν επειδη ήθελα να δώσω έμφαση ίσως στο πρόβλημα και οχι για να προσβάλλω...Απλα ηθελα διευκρινίσεις και για όποιον μου τις έδωσε...ευχαριστώ...

Δημοσ.

ειχε γραμμη που χωριζε τις 2 λωριδες?

αν μπορεις γραψε μας τι εγινε στο τελος...αν εχει δικαστηριο,αν πληρωθηκες κτλ.

η ασφαλιστικη τι σου ειπε?

τωρα να ζητησεις διαγραφη του χαρτιου της αστυνομιας χλωμο,οποτε λιγο δυσκολο τωρα να πει οτι οδηγουσε ο πεθερος του..ισως αυτο να ηταν κ η πιο γρηγορη λυση.

τελος,δεν ασφαλιζονται οι οδηγοι αλλα το οχημα.το οτι δεν ειχε διπλωμα δεν εχει σχεση με το ατυχημα για το ποιος φταιει...οτι μπορει να ζητησουν απο τον ιδιοκτητη με το μηχανακι τα λεφτα που χαλασαν, ειναι αλλη ιστορια.

Δημοσ.

Παιδιά ακόμα κ παρανομία να έκανε ο pofia φταίχτης θα βγεί ο άλλος που δεν έχει δίπλωμα.

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει το εξής.

Που μπήκε ο άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο συμβάν,ως παθών και άρχισε η διόρθωση και η συζήτηση για το αν είναι σωστό να μιλάει έτσι για τους αλλοδαπούς και αν είναι ρατσιστικό το σχόλιο του κλπ κλπ.

Και ο άνθρωπος,για να μπορέσει η κουβέντα να φτάσει και στο δια ταύτα,έκατσε και εξηγούσε το γιατί έγραψε ότι έγραψε...

Αναρωτιέμαι,αν σας τύχαινε εσάς,κάποιος '''''αλλοδαπός''''' χωρίς δίπλωμα και έπρεπε να ''σκάσετε'' 2.200 για ζημιές , πως θα τον αποκαλούσατε και πως θα εκφραζόσασταν ?

Δημοσ.

καλησπερα,

λοιπον απο την στιγμη που ο οδηγος του δικυκλου δεν ειχε διπλωμα φταιει αυτος και η αρνητικη του δηλωση δεν εχει καμμια ισχυ.

εισαι τυχερος που το οχημα ηταν ασφαλισμενο για περισοτερες πληροφοριες επικοινωνησε πρωτα με τον δικο σου ασφαλιστη, εξηγησε του το συμβαν και επειτα επικοινωνεις με την ασφαλιστικη του δικυκλου.

Δημοσ.

εχω μιλησει και με ασφαλιστη,εχω κανει αναγγελια της ζημιας στη δικη μου ασφαλιστικη,εχει ερθει πραγματωγνωμονας στο συνεργειο μονο και απλα επιβεβαιωσε το μεγεθος της ζημιας. Μετα το ατυχημα απλα ήρθε η αστυνομια,κατεγραψε το συμβαν μονο οσον αφορα τις κατευθυνσεις και οχι τις θεσεις των οχηματων,ουτε καν μας ρωτησαν πως εγινε...Μετα την καταγραφη,φυγανε...Επισης ηρθε ο ασφαλιστης του αλλου,πραγμα πολυ περιεργο αφου δεν εχει καμια δουλεια ο ασφαλιστης να ερθει,οπως ενημερωθηκα απο την ασφαλιστικη μου,φορτωσε το μηχανακι στο φορτηγακι του ,ενω φωναζα να το αφησουν για να το φωτογραφησει η φροντιδα ατυχηματος,πηρε τους πελατες του και εφυγε...Και τωρα εχω βρεθει να ψαχνω να βρω τα χρηματα για τη ζημια και αφου εκανε ο αλλος αρνητικη δηλωση,φυσικα χωρις να ειμαι παρουσα,δεν ξερω αν θα αποζημιωθω ή αν απλα θα χασω στο δρομο 2200 ευρω,χωρια τα εξοδα για ταξι για να παω στη δουλεια μου επειδη μενω 6 χιλιομετρα εξω απο την πολη που δεν εχει συγκοινωνια...Εγω εχω κανει οτι νομιμες διαδικασιες επρεπε να κανω...Και επισης διευκρινιση...Δεν εβγαινε απο στενο,ηταν στο αντιθετο ρευμα και αφου με ειδε αργα το μονο που εκανε ηταν να ερθει να πεσει μπροστα μου...εννοω εμπροσθιο τμημα...:mad:

Δημοσ.
Δεν εβγαινε απο στενο,ηταν στο αντιθετο ρευμα και αφου με ειδε αργα το μονο που εκανε ηταν να ερθει να πεσει μπροστα μου...εννοω εμπροσθιο τμημα...:mad:

Απλα μια απορια...

Ο δρομος λες οτι εχει 3,5 μετρα πλατος, και αυτος ηταν στο αντιθετο ρευμα.

Πως σε χτυπησε?

Γιατι αν ειχες μπει στην λωριδα του φταις εσυ, ακομα και αν χαζευε.

Δημοσ.

Δρομος πλατους 3,5 μετρων.Αυτοκινητο μου πλατος 1,6 μετρα.Οδηγω οσο πιο δεξια μπορω.Γκρεμος στα δεξια.Παει στο κεντρο του δρομου.Αν εβλεπε το δρομο ή πηγαινε στη δεξια πλευρα,ειχε πολυ χωρο για να περασει...Οπως και παραδεχτηκε, αφου μολις σηκωθηκε μου ειπε οτι θα μου πληρωσει τη ζημια...Αυτα δεν τα λες,οταν φταις...Αλλα μολις εμαθε για τη ζημια,αλλαξε το τροπαριο...

Δημοσ.
Για να μην τα μπερδευεις, ειναι αλλοδαπος και οχι ''αλλοδαπος''. Επισης το ''να τον μαζεψει'' ηταν απαραδεκτο. Τεσπα.

Τωρα στο ερωτημα σου..Αν εδωσε σωστα στοιχεια ο αλλοδαπος, θα πρεπει να προσελθει σε δικη για την οδηγηση χωρις διπλωμα (και νομιζα βασικα οτι ειναι αυτόφωρο, αλλα μαλλον δεν το πηρε χαμπαρι η τροχαια, για εξακριβωση στοιχειων).

Απο κει και περα ειναι το τι θα πει ο πραγματογνωμονας (συνηθως ειναι ατομο με το οποιο συνεργαζονται και οι 2 εταιριες). Γενικα για να γλυτωνεις απο φασαριες, να εχεις μια δηλωση φιλικου διακανονισμου στο ντουλαπακι την οποια θα υπογραφετε και οι 2, ή σε αντιθετη περιπτωση αστυνομια και πραγματογνωμονα.

δεν καταλαβα γιατι θιγεστε με το "αλλοδαπος" στην συγκεκριμενη περιπτωση εχει σημασια αν ειναι αλλοδαπος η οχι οπως ειπε και ενας αλλος φιλος αν δεν εχει χαρτια τρεχα βρεστον μετα .Το να τον μαζεψει δεν ειναι καθολου απαραδεκτο αφου δεν ειχε χαρτια επρεπε να φωναξει το αλλοδαπων να τον στειλει πακετακι πισω,ξαφνικα θιχτηκατε ολοι αλλα ετσι ειναι ο ελληνας παντα υπερασπιζει αυτον που τον πη......αει.

Δημοσ.
Απλα μια απορια...

Ο δρομος λες οτι εχει 3,5 μετρα πλατος, και αυτος ηταν στο αντιθετο ρευμα.

Πως σε χτυπησε?

Γιατι αν ειχες μπει στην λωριδα του φταις εσυ, ακομα και αν χαζευε.

Ρε φίλε, μάλλον κάτι δεν έχεις διαβάσει σωστά. Το παλικάρι που έπεσε πάνω στην κοπελιά δεν είχε δίπλωμα. Απο την στιγμή λοιπόν που κάποιος δεν έχει δίπλωμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και να οδηγεί (οποιοδήποτε όχημα απαιτεί την κατοχή διπλώματος). Άρα και απο αγροτικό δρόμο να έβγαινε η κοπελιά και να έπεφτε πάνω στον αλλοδαπό (ή "αλλοδαπό" ή "βάρβαρο" ή "μη έλληνα" - γιατί έγινε θέμα αυτό δεν μπορώ να καταλάβω honestly) o oποίος ήταν σε εθνική οδό, πάλι φταίει ο αλλοδαπός διοτι χωρίς δίπλωμα δεν θα έπρεπε να οδηγεί, period!

Aπο κει και πέρα, κοπελιά έμπλεξες, τα λεφτά δεν θα τα χάσεις (ακόμα και ανασφάλιστος να είναι - υπάρχει και το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών), απο την στιγμή που έχει κάνει αρνητική δήλωση θα πάτε αναγκαστικά στα δικαστήρια (όπου δεν φαντάζομαι να σου στοιχίσει οικονομικά αν έχεις νομική προστασία) και θα πληρωθείς το ποσό της επισκευής (σου προτείνω να "φουσκώσεις" και λίγο τα τιμολόγια επιδιορθόνοντας και άλλες ζημιές παλαιότερες) + τους νόμιμους τόκους.

Καλή τύχη και καλό κουράγιο...

Δημοσ.
Ρε φίλε, μάλλον κάτι δεν έχεις διαβάσει σωστά. Το παλικάρι που έπεσε πάνω στην κοπελιά δεν είχε δίπλωμα. Απο την στιγμή λοιπόν που κάποιος δεν έχει δίπλωμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και να οδηγεί (οποιοδήποτε όχημα απαιτεί την κατοχή διπλώματος). Άρα και απο αγροτικό δρόμο να έβγαινε η κοπελιά και να έπεφτε πάνω στον αλλοδαπό (ή "αλλοδαπό" ή "βάρβαρο" ή "μη έλληνα" - γιατί έγινε θέμα αυτό δεν μπορώ να καταλάβω honestly) o oποίος ήταν σε εθνική οδό, πάλι φταίει ο αλλοδαπός διοτι χωρίς δίπλωμα δεν θα έπρεπε να οδηγεί, period!

Aπο κει και πέρα, κοπελιά έμπλεξες, τα λεφτά δεν θα τα χάσεις (ακόμα και ανασφάλιστος να είναι - υπάρχει και το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών), απο την στιγμή που έχει κάνει αρνητική δήλωση θα πάτε αναγκαστικά στα δικαστήρια (όπου δεν φαντάζομαι να σου στοιχίσει οικονομικά αν έχεις νομική προστασία) και θα πληρωθείς το ποσό της επισκευής (σου προτείνω να "φουσκώσεις" και λίγο τα τιμολόγια επιδιορθόνοντας και άλλες ζημιές παλαιότερες) + τους νόμιμους τόκους.

Καλή τύχη και καλό κουράγιο...

Ευχαριστω για την διευκρινηση. Νομιζα οτι αμα δεν εχεις διπλωμα ειναι νομιμο να οδηγεις. :-(

Απλα ρωτησα για να μαθω πως ακριβως εγινε το τρακαρισμα. Με μπερδεψε σε καποιο σημειο η αναφορα μιας στροφης, και νομιζα οτι η κοπελα εστριψε σε στενο δρομακι, απο αλλον δρομο, χωρις να ελεγξει αν ερχεται καποιος.

Παντως στους ελληνες η "πουστια" ειναι στο αιμα μας ετσι?

Παλι καλα που δεν προτεινες να βαλει και κανα MP3 Player εις βαρος του αλλου.

Δημοσ.

Σε τόσο μεγάλη ζημιά ψάχνεις για μάρτυρα, και έπρεπε να πέις οτι έχεις χτυπήσει (πχ πονάει ο αυχένας) τότε γίνεται αυτοψία αυτόνομα και μπαίνει δικαστήριο.και αν δε σε πληρώσει, φυλάκα!

Δημοσ.

Παντως στους ελληνες η "πουστια" ειναι στο αιμα μας ετσι?

Παλι καλα που δεν προτεινες να βαλει και κανα MP3 Player εις βαρος του αλλου.

Έχεις δίκιο δεν λέω, αλλά επειδή την έχω πάθει με περίπου τον ίδιο τρόπο να σου πω τα εξής.

Η δική μου η ζημιά ήταν 3500 ευρώ. Καλώς ή κακώς δεν τα είχα σε μετρητά, το παλικάρι που με είχε χτυπήσει δεν είχε δίπλωμα και επειδή τον λυπήθηκα δεν κάλεσα και την αστυνομία και ενώ συμφωνήσαμε να μου κάνει δήλωση ο πατέρας του μετά το έπαιζε κινέζος. Οπότε και αναγκάστηκα να βρώ εγώ "μάρτυρες" (πουστιά ν.1) και πληρώθηκα μετά απο 3 χρόνια αλλά οι νόμιμοι τόκοι που πήρα ήταν λιγότεροι απο τους νόμιμους τόκους που με χρέωσε η τράπεζα οταν ζήτησα και πήρα τα 3500 ευρώ προκειμένου να προχωρήσω στην επισκευή του αυτοκινήτου. Αν σκεφτείς δε, οτι το αμάξι είχε βγει απο γενική ανακατασκευή (μηχανικά και λαμαρίνες καθώς και ολικό βάψιμο) 2 μήνες πριν το ατύχημα, και μου κρατήσανε και 20% λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου, έφτασα τελικά να πάρω 3100 συν κάτι ψιλά (μαζί με τους τόκους) ενώ είχα πληρώσει 3500. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω (στην επισκευή του αυτοκινήτου) τότε στάνταρ θα φούσκωνα τον λογαριασμό προκειμένου να αποφύγω την χασούρα (πουστιά ν. 2 αν θες). Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα λεφτά που χάλασα σε ταξί τις 3 εβδομάδες που ήταν το αμάξι στο συνεργείο.

Συμφωνώ πάντως μαζί σου οτι τέτοια πράγματα δεν θα έπρεπε να γίνονται (γιατί στην τελική και τα επικουρικά των ασφαλιστικών εμείς τα πληρώνουμε) αλλά αν ο πατέρας του παιδιού που με χτύπησε έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει (πουστιά ν.3 αν θελουμε να είμαστε σωστοί - διοτι δεν με χτύπησε αυτός, ο γιος του με χτύπησε) , να κάνει δηλαδή φιλική δήλωση και να πληρωθώ άμεσα, δεν θα σκεφτόμουνα έτσι σε καμία περίπτωση.

Αλλά πας να κάνεις το καλό (να μην μπλέξει ο πιτσιρικάς που οδηγούσε -πολύ κακώς- χωρίς δίπλωμα) και βρίσκεσαι να χρωστάς κιόλας, νίωθεις λίγο μαλάκας μετά , δεν συμφωνείς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...