pofia82 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Παιδιά όποιος μπορεί να βοηθήσει... Την προηγούμενη βδομάδα είχα ένα τρακάρισμα με "αλλοδαπό" σε επαρχιακό στενό δρόμο χωρίς σήμανση κλπ...Ο τύπος απλά ήρθε και έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο μου...Εγώ τον είδα,σταμάτησα αλλά αυτός με είδε πολύ αργά αφού χάζευε τη φύση...Το μηχανάκι διέγραψε καναδυο οχτάρια και κατέληξε στο καπώ και στον προφυλακτήρα μου προκαλώντας μου ζημιά 2200 ευρω...(στραβώσαν μετώπη,ψυγεία,σπάσαν οι βάσεις απο τα φανάρια κλπ...Μόλις σηκώθηκε απο το δρόμο μου λέει θα σε πληρώσω αλλα μη καλέσεις αστυνομία...Πριτς...Κάλεσα,οχι οτι έκανε και τιποτα το ιδιαίτερο...ούτε καν τον μάζεψε(αφού δεν είχε αδεια παραμονης) και πάει λέγοντας...Μολις εμαθε για το κόστος,άλλαξε γνώμη και ξαφνικά δεν έφταιγε...Έκανε αρνητική δήλωση κλπ...Η απορία μου εμένα είναι(αν ξέρει κανείς ας μου πει...)Θα πάρω πίσω τα ωραία μου λεφτάκια απο την ασφάλεια του ή τη δική μου?(το μηχανάκι του είναι ασφαλισμένο στο όνομα του πεθερού του και εγώ έχω νομική προστασια) Please help...anyone... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Το αλλοδαπός είναι extra;Κάτι σαν γαρνιτούρα για να πούμε ρε τον κακόμοιρο τον Έλληνα; Αν είσαι κάτω απο το αυλάκι κατεβαίνω σαν μάρτυρας υπερ του αλλοδαπού,σοβαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αν ειναι ασφαλισμένο το δικό του, θα πάρεις. Αν όχι.. θα τα πάρεις (Τα 3). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosmasgr Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Παιδιά όποιος μπορεί να βοηθήσει... Την προηγούμενη βδομάδα είχα ένα τρακάρισμα με "αλλοδαπό" σε επαρχιακό στενό δρόμο χωρίς σήμανση κλπ...Ο τύπος απλά ήρθε και έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο μου...Εγώ τον είδα,σταμάτησα αλλά αυτός με είδε πολύ αργά αφού χάζευε τη φύση...Το μηχανάκι διέγραψε καναδυο οχτάρια και κατέληξε στο καπώ και στον προφυλακτήρα μου προκαλώντας μου ζημιά 2200 ευρω...(στραβώσαν μετώπη,ψυγεία,σπάσαν οι βάσεις απο τα φανάρια κλπ...Μόλις σηκώθηκε απο το δρόμο μου λέει θα σε πληρώσω αλλα μη καλέσεις αστυνομία...Πριτς...Κάλεσα,οχι οτι έκανε και τιποτα το ιδιαίτερο...ούτε καν τον μάζεψε(αφού δεν είχε αδεια παραμονης) και πάει λέγοντας...Μολις εμαθε για το κόστος,άλλαξε γνώμη και ξαφνικά δεν έφταιγε...Έκανε αρνητική δήλωση κλπ...Η απορία μου εμένα είναι(αν ξέρει κανείς ας μου πει...)Θα πάρω πίσω τα ωραία μου λεφτάκια απο την ασφάλεια του ή τη δική μου?(το μηχανάκι του είναι ασφαλισμένο στο όνομα του πεθερού του και εγώ έχω νομική προστασια) Please help...anyone... Ε πες μας για τον επαρχιακό δρόμο. Εσύ ήσουν σε κεντρική οδό και αυτός σε παράδρομο ή το αντίθετο ? Σου βγήκε απο δεξιά πώς ακριβώς έγινε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Τι πάει να πει "επαρχιακός δρόμος χωρίς σήμανση κλπ" ? Ο ΚΟΚ έχει προβλέψει τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση. Έφταιγες ή έφταιγε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Τι πάει να πει "επαρχιακός δρόμος χωρίς σήμανση κλπ" ?Ο ΚΟΚ έχει προβλέψει τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση. Έφταιγες ή έφταιγε? Δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο "αλλοδαπός" μηχανόβιος πρέπει να πληρώσει,με αίμα,με χρήμα,αδιάφορο fixed Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mika Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 ξεχασες τα εισαγωγικα. ειναι "αλλοδαπός" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αν είναι ασφαλισμένο και αποδειχθεί ότι δεν φταις θα τα πάρεις τα λεφτά σου. Δεν ξέρω από πιάνου την ασφαλιστική. Απλά κάποια στιγμή αργότερα θα πάει το μπουγιουρντί από δικηγόρο στο πεθερό του και θα του ζητάνε τα λεφτά μιας και ο γαμπρός δεν είχε δίπλωμα. Το έχω πάθει αυτό περίπου και το ξέρω Νομίζω το καλύτερο που είχες να κάνεις εκείνη τη στιγμή ήταν να του πεις να φωνάξει κάποιον με δίπλωμα να αναλάβει την ευθύνη πριν καλέσεις την αστυνομία. Έτσι θα παρουσιαζόταν αυτός με το δίπλωμα μπροστά στον αστυνομικό και θα σου τα πλήρωνε η ασφάλεια χωρίς τα τωρινά μπερδέματα. Επίσης δεν τον ενδιαφέρει τον τροχονόμο αν έχει η όχι άδεια παραμονής. Αυτή είναι δουλειά αλλουνού. Ίσως δικαστήριο για το δίπλωμα αλλά μέχρι εκεί. @elven, κακώς του την λες. Αν είναι μετανάστης και ακόμα χειρότερα παράνομος είναι δύσκολο να τον εντοπίσει η αστυνομία ή οποιοσδήποτε άλλος, ή να έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο για αποζημίωση. Αυτό μου το έχουν πει αστυνομικοί. Δεν έκανε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο ο άνθρωπος, απλά έδωσε όσες παραμέτρους μπορούσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orck Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 δεν ειδα πουθενα καμια ρατσιστικη αναφορα στην ερωτηση το γεγονος οτι ειναι αλλοδαπος εχει την σημασια του, γιατι συχνα δεν τους βρισκουν πουθενα (και χωρις ακινητο, κινητο στο ονομα του) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 το μηχανάκι του είναι ασφαλισμένο στο όνομα του πεθερού του Δεν τίθεται θέμα να μην τον βρουν. Όσο για λεπτομέρειες δεν είπε καμία παρα μόνο έπρεπε να δωθεί έμφαση ότι ήταν "αλλοδαπός μηχανόβιος" , "αλλοδαπός καμικάζι" κι έτσι Αλλά ντάξει σόρρυ,εμενα μου χτύπησε κάπως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mika Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 δεν ειδα πουθενα καμια ρατσιστικη αναφορα στην ερωτηση Εγω παλι δεν ειδα πουθενα να λεει ξεκαθαρα ποιος φταιει βασει του κοκ στην ερωτηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δεν έκανε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο ο άνθρωπος, απλά έδωσε όσες παραμέτρους μπορούσε. δεν ειδα πουθενα καμια ρατσιστικη αναφορα στην ερωτηση ...είχα ένα τρακάρισμα με "αλλοδαπό"......ούτε καν τον μάζεψε Ουτε εγω ειδα. Αφου δεν λεει Αλβανο (= ''αλλοδαπο'') και ..τον μαζεψε (τον σκυλο) δεν τρεχει τπτ. Στο θεμα τωρα, αν ηταν απο δεξια σου, φταις εσυ (κ ας εβγαινε απο σπηλια). Αν ηταν απο αριστερα σου, φταιει αυτος. Αν ηταν απο δεξια σου και σταματησες πριν τη στροφη και αυτος επεσε πανω σου στριβοντας, φταιει αυτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1000 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Πραγματογνώμονα από την ασφαλιστική σου κάλεσες να καταγράψει το συμβάν και να πάρει φωτογραφίες από το αυτοκίνητο στο σημείο του συμβάντος; Αν ναι, τότε άσε τον να κάνει όσες αρνητικές δηλώσεις θέλει εάν και εφόσον έχεις δίκιο. Από την άλλη, δε μπορώ να καταλάβω σε πιο δικαστήριο θα εμφανιστεί χωρίς χαρτιά νόμιμης παραμονής να υποστηρίξει το όποιο δίκιο του και πια ασφαλιστική αναγνωρίζει την ύπαρξη του; Προτείνω να μιλήσεις με το δικηγόρο σου αλλά και το δικηγόρο της ασφαλιστικής σου. Και σε περίπτωση που σε παίρνει, απλά κόψε του το κώλο στα ίσα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Βρε παιδιά τί συζητάμε τώρα ποιός φταίει? Άμα ο άλλος δεν έχει δίπλωμα δεν τον καλύπτει τίποτα, σκασίλα του από που βγήκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pofia82 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Παιδιά απλά είπα αλλοδαπός και όχι οπως λεμε περιφρονητικα "Αλβανος, Πακιστανος" κλπ.. Εαν ηταν Ελληνας θα ελεγα ημεδαπος. Να χρησιμοποιουμε και λιγο την Ελληνικα μας σωστα. Τεσπα, ο επαρχιακος δρομος ειναι πλατους 3,5 μετρων. Μολις πηρα τη στροφη με μια ταχυτητα το πολυ 30 χλμ. ειδα το μηχανακι να ερχεται και σταματησα το αυτοκινητο. Ο αλλος οδηγος εβλεπε αλλου και μολις πηρε χαμπαρι εμενα εχασε τον ελεγχο και με "κεντραρε". Αυτο ακριβως εγινε. Βασικα εχω την απορια εαν θα αποζημιωθω στην περιπτωση που ο αλλος οδηγος οδηγει χωρις διπλωμα και εχει κανει αρνητικη δηλωση. Τελος, δεν εφταιγα μιας και πηγαινα κανονικα στην πορεια μου.. Ευχαριστω εκ των προτερων.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.