Praetorianos Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ο παλιός Pentium 4 που είχα μου άφησε χρόνους μαζί με την μητρική και το τροφοδοτικό εξαιτίας της @#$%ΔΕΗ και τις αυξομειώσεις της. Κρίμα και μου είχε κρατήσει 6 χρόνια το σκυλί και είχε επιβιώσει από πολλές πτώσεις, ωστόσο αυτή ήταν και η οριστική Φυσικά ανταλλακτικά δεν κυκλοφορούν οπότε πάω για αλλαγή. Το ερώτημα μου είναι αν εκτός το να πάρω κάποιον άλλο σταθερό είναι καλύτερα να αγοράσω κάποιο φτηνό netbook ή laptop και να συνδέσω πάνω του την 20'' LCD (ώστε να μην πάει τσάμπα) και το πληκτρολόγιο ή δεν αξίζει από άποψη χρημάτων/επιδόσεων. Απλά θέλω να έχουν παραπλήσιες επιδόσεις με Pentium 4/GeForce 6600/1 Gb RAM, πράγμα που αμφιβάλλω κυρίως για τα netbooks.
gtso Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Θέμα επιδόσεων (τουλάχιστον επεξεργαστή) δεν νομίζω να έχεις, αλλα αν θες να αξιοποιήσεις την 20άρα, (λογικά σηκώνει 1680χ1050) καλύτερα να πάρεις κάτι με καλή κάρτα γραφικών.
pcos Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 αν θες laptop για θεμα χωρου-καταναλωσης και για να το παιρνεις ταξιδι, τοτε συμφερει αφου ολοι τωρα πλεον εκτος ισως απο ΑΤΟΜ υπερτερουν σε επιδοσεις απο τον P4. αλλιως πιο φθηνα θα σου ερ8ει να παρεις ενα κανονικο συστηματακι.
alex89 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Προσωπικά θα προτιμούσα έναν σταθερό. Αν το φορητό δεν τον θες να τον χρησιμοποιείς στις μετακινήσεις σου για εμένα δεν αξίζει από μία και μόνον άποψη. Οι περισσότεροι φορητοί έχουν εγγύηση ένα χρόνο. Όταν περάσει η εγγύηση, κάτι να πάθει η μητρική, πετάς ολόκληρο το φορητό, εκτός αν θες να πληρώσει 400 ευρώ περίπου. Επίσης δεν έχει επεκτασιμότητα μεγάλη και σε ότι παραπάνω μπορείς να βάλεις π.χ. σκληρό ή μνήμες, πληρώνεις ακριβότερα από το σταθερό που σε όλο σχεδόν το hardware έχει 3 χρόνια εγγύηση. Εκτός αν πάρεις φορητό που τον συρναμολογει το e-shop, πλαισιο, multirama και δίνουν 3 χρόνια εγγύηση. Δεν είναι κανόνας πως στο χρόνο θα πάθει ζημιά ο φορητός. Όμως αν τον παίρνεις μαζί σου, μόνον για αν θες να είσαι στο κρεβάτι σου η βολικά στον καναπέ σου χρησιμεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.