Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ενω ακουγεται εκπληκτικο το να μπορεσουνε πολλα παιδια Α γυμνασιου να αποκτησουν ενα λαπτοπ με εκπτωτικο κουπονι το κακο ειναι οτι μπορει να ειναι μονο προεκλογικη εξαγγελια...

Τα λεφτά είναι από κονδύλι της ευρωπαϊκής ένωσης. Σιγά μην τα δίναν οι δικοί μας με τα καβούρια που έχουν στις τσέπες τους. Δεν είναι προεκλογικη εξαγγελια δηλαδή. Όποιος και να έρθει στην εξουσία θα πρέπει να τα δώσει. Εκτός και αν είναι καλύτερη στο κουκούλομα σκανδάλων απότι η σημερινή κυβέρνηση.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς που γίνετε αυτό...Ναι μεν καλό για την τσέπη του πατέρα και του κάθε γονιού αλλά Θα σβηστούν οι καιροί που βλέπαμε παιδιά και παιδάκια να παίζουν μπάλα στις αλάνες και τα πάρκα ....Αυτό είναι που λέμε πλύση εγκεφάλου ( Απλά βλέπω το θέμα από διαφορετική οπτική γωνιά). Όλοι Θα μάθουν από μικρά να τα θέλουν όλα έτοιμα στην καρέκλα τους και απομονωμένοι σε μια οθόνη . Αν αρχίζουν να ισχύει και το e-learning τότε καήκαμε τότε θα γίνουν τα χειρότερα. Δεν μιλάμε για ανάπτυξη αλλά για παρακμή της κοινωνίας μας καθώς ο άνθρωπος όταν μαθαίνει σε κάτι έτοιμο μετά δεν λέει να ξεκολλήσει....Ανάπτυξη θα ήταν όλα αυτά τα λεφτά που θα δοθούν να πήγαιναν σε βιβλία

και στο γράψιμο καλύτερων βιβλίων και όχι τέτοιων τον οποίων έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα...Να γραφτούν τουλάχιστον οι ιστορικές αλήθειες και όχι όπως είναι τώρα..(ωχ ξέφυγα λίγο)...Ναι μεν είναι καλά τα λαπτοπς αλλά και να μην υπήρχαν αυτά θα ζούσαμε...Τουλάχιστον ας μην τα δίνουν ακόμα σε παιδιά που δεν τα έχουν ανάγκη....

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Επεξ/σία από chrism4111
Δημοσ.

Καλα, ασχολιαστο....

Πολλοι λιγοι ακομα εχουν καταλαβει την δυναμη του ιντερνετ και των υπολογιστων γενικοτερα. Νομιζουμε οτι η βασικη του χρησιμοτητα ειναι το facebook και το insomnia.

Το χαρτι πεθανε, τουλαχιστον ως μαζικο μεσο εντυπης πληροφοριας. Και καλως πεθανε, οπως πιο πριν ειχαν πεθανει οι παπυροι και τα χειρογραφα.

Τα παιδια θα ειναι απομονωμενα, οταν οι γονεις δεν τους δινουν σημασια, τα παραμελουν, οσο η κοινωνια τα θελει αβουλα στρατιωτακια, οσο ολοι θα σκεφτονται απλα εγωιστικα, με βαση το 1 m2 γυρω απο τον εαυτο τους.

Ο υπολογιστης δεν δημιουργει μοναξια, ο υπολογιστης την γεμιζει, καλως ή κακως.

Δημοσ.

Για να βλέπω και τα επίκαιρα, να πω ότι η ψηφιοποίηση των βιβλίων, θα καταργήσει και το κάψιμο τους!!!!!

Έτσι στο τέλος της χρονιάς για να βγάλεις το άχτι σου, θα κάνεις απλά ένα format το στικάκι!!!:-D

Ναι, δεν είναι εξίσου απολαυστικό, αλλά that goes for anything electronic...

Και για να γίνει λίγο politically correct το post μου, να σημειώσω ότι προφανώς είναι απαράδεκτο να καταστρέφεις βιβλία. (Ωχ, δεν μπορώ.... τέτοια που είναι κάποια όμως...:devil:) Ίσως να πρέπει να ψάξει κανείς τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν τέτοια οργή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως από προσωπική εμπειρία δεν θυμάμαι να έκαψα κανένα βιβλίο όσο και αν δεν μου άρεσαν.Και ούτε θυμάμαι να είχαμε κάψει βιβλία σαν τάξη μετά τις πανελλήνιες....(Νομίζω τα πήγαμε και για ανακύκλωση)(Ας υπάρχει ένας κάδος βιβλίων έξω από κάθε σχολείο για να αποφευχθεί το κάψιμο)

Είναι λίγο υπερβολή το κάψιμο των βιβλίων....(Ναι μεν χαλάει το περιβάλλον με την κοπή όλο και περισσότερων δέντρων αλλά το βιβλίο έχει μια άλλη μαγεία)...

Εγώ,προσωπικά, δεν θα μπορούσα να διαβάσω μπροστά σε υπολογιστή.

Όσο για το αν ο υπολογιστής γεμίζει την μοναξιά ναι την γεμίζει μόνο και μόνο αν χρησιμοποιηθεί σωστά ...Όντως πολύ βλέπουν το διαδίκτυο μόνο ως Facebook και το PC ως μια απλή παιχνιδομηχανή (Τουλάχιστον το μεγαλύτερο σύνολο του πληθυσμού) και όχι σαν την μεγαλύτερη δωρεάν πηγή πληροφόρησης που και πάλι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να αναζητηθεί σωστά πράγμα το οποίο είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και αν υπάρχει δεν γίνετε σωστά γιαυτό και πάλι καταντάει το παιδί στα κακά (όπως τα έχουν καταντήσει η εταιρείες πλέον) κοινωνικά δίκτυα , και στα μη εκπαιδευτικά,εμπορικά και παιχνίδια πλύσης εγκεφάλου (εξαιρούνται λίγα)...

Αφήστε που μπορεί τα παιδιά να σπαστούν και με τα λαπιτοπ και στο τέλος να αρχίζουν να καίνε και αυτά :shock::shock::shock::shock:

Επεξ/σία από chrism4111
Δημοσ.

120.000 μαθητες.. Ο αδερφουλης μου θα παει του χρονου 1η γυμνασιου..Αρα θα παρουν το κουπονακι που λετε ??

Αν και ΔΕΝ πιστευω να γινει ΤΟΣΟ μεγαλη και γρηγορη αλλαγη αλλα το ευχομαι να γινει..

Αντε μπας και παμε λιγο μπροστα..:mrgreen:

Δημοσ.

το θεμα της εκθεσης ηταν γυρω απο αυτη την ανακοινωση της κυβερνησης...

Προτεινετε τροπους συνηπαρξης του βιβλιου με τα Ηλεκτρονικα Μεσα Πληροφορησης & Γνωσης

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑ κατι offtopic: το σαββατο που μας περασε εγραφα lower (michigan) και το θεμα της εκθεσης ηταν "Laptops for School Students" και εχωντας τις ιδεες σας με τα πλεωνεκτιματα και τα μειονεκτιματα εγραψα μια τελεια εκθεσαρα...ευχαριστω:-D

Δημοσ.

Aπο κινησεις εντυπωσιασμου και ψηφοθηρικες εξαγγελιες εχουμε χορτασει σ αυτη τη χωρα..Καθολου παραξενο που προτιμησαν να δωσουν δωρεαν λαπτοπς απ το να ασχοληθουν στα σοβαρα με την παιδεια..

Δημοσ.
Aπο κινησεις εντυπωσιασμου και ψηφοθηρικες εξαγγελιες εχουμε χορτασει σ αυτη τη χωρα..Καθολου παραξενο που προτιμησαν να δωσουν δωρεαν λαπτοπς απ το να ασχοληθουν στα σοβαρα με την παιδεια..

+10000000000000000000000000000000000000000000000000000000...................................

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Μήτσος: Γιώργο, να δεις τι βρήκα στο Redtube :devil:

Γιώργος: Τι λες ρε? Στείλε Στείλε!

Καθηγήτρια: Μήτσο πάλι τσόντες στην ώρα του μαθήματος! Και τις στέλνεις στους συμμαθήτες σου! :-P Στο γραφείο τώρα για αποβολή

Μήτσος: Μα κυρία και αυτό μάθημα είναι. LOL

Και μόνο που σκέφτομαι κάτι τέτοια ξερένομαι στα γέλια χαχαχαχα! B)

Προφανώς δεν γνωρίζεις τί είναι σκολίωση, λόρδωση, κύφωση.

Όχι ότι φταίς απαραίτητα εσύ που δεν ξέρεις, ειδικά, τί είναι σκολίωση, αλλά και όσοι δεν σου τα δίδαξαν.

Εγώ έχω πολλά χρόνια που διαμαρτύρομαι καταγγέλνοντας τις σχολικές τσάντες παιδιών μάζας πολλών χιλιογράμμων και διδάσκοντας πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν.

Ίσως η επικείμενη (;!) επιχορήγηση αγοράς λαπτοπιού (για να χρησιμοποιήσω την έκφραση ενός προλαλήσαντος) να μην είναι και τόσο πρόσφορη, ωστόσο κατά την ταπεινή μου άποψη η διανομή ενός e-book ή ενός OLPC είναι επιβεβλημένη!

@michael92, NAI, εγώ ΘΕΛΩ να γίνω τριτοκοσμικός, φαντάσου να επικοινωνείς μαζί μου στην τάξη μας μέσω Η/Υ...

ναι,αλλα το λαπτοπ δεν θα ζυγιζει και τεσσερα με πεντε κιλα που ειναι το οριο της μαζας που επιτρεπεται ενας μαθητης να κουβαλαει στην τσαντα του.τοσο ομως κουβαλαμε καθε μερα!δηλ το λαπτοπ αντε να ζυγιζει 2,5 κιλα (εδω 4 κιλα ζυγιζει το ACER ASPIRE 8930G με 1289.00 € απο e-shop).το πεντακοσαρακι ποσο να ζυγιζει???:rolleyes:

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ο καθηγητης στη μικρη Μαρία: Άνοιξε Μαρία παιδί μου το λαπτοπ και διαβασε μας στη σελίδα 32 για τους αρχαίους Έλληνες.Δε γινεται κυριε είχαμε διακοπή ρεύματος χτες και δε το φόρτισα.

Καλή η τεχνολογία αλλά θα έχει και μερικά προβλήματα.Μήπως θα πρέπει να φτιάξουν και πολύμπριζα γύρω-γύρω στις αίθουσες;Αλλά και πάλι δύσκολο να λειτουργήσει για όλους αυτό.Ένα λαπτοπ δε κρατάει πάνω απο 1-1,5 ώρα χρήσης σε μπαταρία και έχουμε 6-7 40λεπτα μάθημα.Δηλαδή 7χ40=280 λεπτα/60= 5 ώρες περίπου τουλάχιστον για την διδακτική ώρα ανοιχτο + περίπου 1 ώρα που θα είναι ανοιχτό στα διαλείματα.Χμμ εδω υπάρχει ένα πρόβλημα με το ρεύμα νομίζω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτό το παραμύθι με το χαρτί και το κόψιμο δέντρων το άκουγα πιτσιρίκι και σοκαριζόμουνα αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως τα δέντρα που κόβονται για να γίνουν χαρτί α) φυτεύονται για αυτό το σκοπό σε "χωράφια" όπως και το σιτάρι και κατά κύριο λόγω σε χώρες της σκανδιναβίας β) κόβονται σε δάση με βάση την αρχή της αειφόρου ανάπτυξης δηλ. με τέτοιο τρόπο που δεν θα μας τελειώσουν ποτέ.

Δημοσ.
Ο καθηγητης στη μικρη Μαρία: Άνοιξε Μαρία παιδί μου το λαπτοπ και διαβασε μας στη σελίδα 32 για τους αρχαίους Έλληνες.Δε γινεται κυριε είχαμε διακοπή ρεύματος χτες και δε το φόρτισα.

Καλή η τεχνολογία αλλά θα έχει και μερικά προβλήματα.Μήπως θα πρέπει να φτιάξουν και πολύμπριζα γύρω-γύρω στις αίθουσες;Αλλά και πάλι δύσκολο να λειτουργήσει για όλους αυτό.Ένα λαπτοπ δε κρατάει πάνω απο 1-1,5 ώρα χρήσης σε μπαταρία και έχουμε 6-7 40λεπτα μάθημα.Δηλαδή 7χ40=280 λεπτα/60= 5 ώρες περίπου τουλάχιστον για την διδακτική ώρα ανοιχτο + περίπου 1 ώρα που θα είναι ανοιχτό στα διαλείματα.Χμμ εδω υπάρχει ένα πρόβλημα με το ρεύμα νομίζω.

στη σχολη μας σε καθε θεση υπαρχει και πριζα, δε νομιζω οτι ειναι και τοσο δυσκολο αν ποτε εφαρμοστει κατι τετοιο

Δημοσ.

Νταξει δεν χαριζουν και κανενα αυτοκινητο, μια επιδοτηση δινουν, που να μου το θυμηθητε στο τελος θα φτασει να ειναι το πολυ 200 ευρω.. μη πω οτι θα ακυρωθει κιολας.

Εγω οταν ακουω τετοια πραγματα απο κυβερνησεις και κυριως την συγκεκριμενη κυβερνηση, σκεφτομαι αμεσως μεγαλο φαγοποτι χρηματων. Μιλαμε θα φαγανε τρελο χρημα αυτοι και οτι ψιχουλα περισσευουν θα τα δωσουν στους μαθητες σαν επιδοτηση για λαπτοπ..

Δηλαδη καθε χρονο θα δινουν στους μαθητες της Α γυμνασιου επιδοτηση για laptop? Μυριζει λιγο προεκλογικα πυροτεχνηματα, οπως τις προηγουμενες εκλογες που μοιραζανε 3000 ευρω σε αυτους που τους καηκε το σπιτι απο τις πυρκαγιες. Και υπηρξαν καταγγελιες οτι τα ζητησαν πισω απο μερικους..μετα τις εκλογες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...