Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Οκτώβριο θα διανεμηθούν φορητοί υπολογιστές σε 120.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. Παράλληλα, περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα διατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή.

Οπως διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Βασίλης Ασημακόπουλος, οι γονείς των μαθητών της Α' Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων θα μπορούν να προμηθευτούν κουπόνια για την αγορά φορητού της αρεσκείας τους.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο κ. Παπαθανασίου είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε αργότερα, η κυβέρνηση υλοποίησε ή υλοποιεί δυόμισι χιλιάδες έργα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας

Ο υπουργός χαρακτήρισε αναμφισβήτητη την πρόοδο όσον αφορά τις υποδομές ευρυζωνικότητας και τις παρεμβάσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό και η πρόοδος με νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το 2013 οι ευρυζωνικές συνδέσεις θα έχουν φτάσει το μέσο όρο της ΕΕ.

Περίπου 300.000 πολίτες θα έχουν επωφεληθεί έως το 2013 μέσω των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής, είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε ότι προωθούνται δράσεις για τη διασύνδεση όλων των δήμων και ότι προγραμματίζονται επιδοτήσεις τουριστικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο.

Απαντώντας δε σε σχεττική ερώτηση είπε ότι στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί περίπου 80 νέα έργα συνολικής δαπάνης 185 εκατ. ευρώ.

Source.png Πηγή: in.gr

Επεξ/σία από dimitris2006
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Omg! θελω να γινω 14 χρονων να παρω laptop και να ειμαι αριστος μαθητης :P

Σοβαρα τωρα, 1.200 βιβλια σε ηλεκτρονικη μορφη? ΜΠΡΑΒΟ!

Δημοσ.
Omg! θελω να γινω 14 χρονων να παρω laptop και να ειμαι αριστος μαθητης :P

Σοβαρα τωρα, 1.200 βιβλια σε ηλεκτρονικη μορφη? ΜΠΡΑΒΟ!

Αχα! Τι καλά... Εγώ του χρόνου θα πάω τρίτη... Τι μικρό σπάσιμο,ε; Γιατί μονο σε πρώτη γυμνασίου;;;; :mad:

Δημοσ.

Η μικρη μου κορη χαρηκε δεοντως !!!! Θα παει Α Γυμνασιου !!!

Στις ειδησεις του Alter ειπαν οτι θα δοθει κουπονι 500 ευρω για αγορα φορητου της αρεσκειας του μαθητη και δωρεαν στικακι με τα βιβλια.

Δημοσ.

δηλ. δινεις το κουπονι στα multirama π.χ. και διαλεγεις οτι λαπτοπ θες?δωρεαν???

για να ξερω τι πληροφοριες να δωσω στα παιδια στο σχολειο.ολοι εκτη.εχει να γινει...τριτο λαπιτοπι του σπιτιου!!!

edit:εαν αλλαξει η κυβερνηση?

Δημοσ.
δηλ. δινεις το κουπονι στα multirama π.χ. και διαλεγεις οτι λαπτοπ θες?δωρεαν???

για να ξερω τι πληροφοριες να δωσω στα παιδια στο σχολειο.ολοι εκτη.εχει να γινει...τριτο λαπιτοπι του σπιτιου!!!

edit:εαν αλλαξει η κυβερνηση?

Παιρνεις laptop ισης αξιας με το κουπονι και τα υπολοιπα αν προκυπτουν απο την τσεπη σου.

Δημοσ.

εεεεε και εγω 1η θα παω αλλα 1η λυκιου:cry::cry::cry: θελω laptooop... και δεν εχω και κανενα γνωστο ρε να του παρω το κουπονι:lol::P

Δημοσ.

Αργησαν αλλλα τελικά το κατάφεραν να το υλοποιησουν την ώρα που υπήρχαν κονδύλια για τον παραπανω σκοπό...

Δημοσ.

Aρκεί βέβαια μέχρι τον Σεπτέμβριο να μην το έχουν μετανιώσει και τελικά τα παιδιά μείνουν με την όρεξη....

• Moderators
Δημοσ.

H αδερφη μου θα παει πρωτη τον σεπτεμβρη.

Ξερετε σε ποιες περιοχες θα δωσουν?

Δημοσ.

Εγώ είχα ακούσει για 1η λυκείου...! Κρίμα γιατί θα πάω 1η Λυκείου του χρόνου...! :( χαχα Ας ελπίσουμε ότι θα δώσουν σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου! Και ρωτάω εγώ τώρα σαν SPASIKLAS GR :P ναι ωραία θα πάρουν οι μαθητές της 1ης Γυμνασίου το Laptop τι μάθημα θα γίνει αφού οι περισσότεροι μαθητές και καθηγητές είναι τεχνολογικά αναλφάβτοι? Ή δεν θα χρησιμουποιούν το Laptop στο σχολείο?

Δημοσ.

Άντε να πέρνουμε σειρά και τα πανεπιστήμια με τα ηλεκτρονικά βιβλία και να δώσουν επιδότηση για το bookreader της Amazon ή κανεένα άλλο αντίστοιχο.Ούτε τα βιβλία να πιάνουν πολύ χώρο ούτε καθυστερήσεις με την παράδοσή τους ούτε άσκοπο χαρτί να σπαταλάμε....Καιρός να ευαισθητοποιηθούμε και ως προσ το περιβάλλον...

Δημοσ.

ελεος εγω που τωρα θα παω δευτερα γυμνασιου (του χρονου)δεν θα παρω δωρο ενα Laptop???να μεινω στις εξετασεις?τι λετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε Jason, οι πιθανότητες είναι:

1) Να αλλάξει η κυβέρνηση

2) Να δώσουν κουπόνια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη μόνο.

3) Να δώσουν πιο φτηνά κουπόνια.

4) Να μη δώσουν καθόλου κουπόνια.

Δεν αξίζει να σπαταλήσεις ένα χρόνο από τη ζωή σου για κάτι που μάλλον θα γίνει.. Κι εγώ πάω 1η Λυκείου το χρόνου, τι να κάνουμε..

Επεξ/σία από dimitris2006

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...