dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 (μετά από πολύ καιρό νέο thread)... Εγκατέστησα το kubuntu 9.04 όπως το κατέβασα από το site (version desktop) πολύ όμορφο περιβάλλον... το pc μου έχει μια m/b gigabyte 965p-s3 με enabled την onboard κάρτα δικτύου. το δίκτυο μου έχει ως εξής: router: 10.0.0.254 desktop: 10.0.0.1 netmask: 255.255.255.0 dns: (τα dns της otenet) πάω και τα βάζω ωραία και καλά στο network manager που μου εμφανίζει στο system tray .... αλλά τζίφος... δεν μου κρατάει τα ποτέ την ip του router. .... έψαξα σε πολλά forum και βρήκα ότι πρέπει να κάνω edit 2 αρχεια. (δεν τα θυμάμαι αυτή την στιγμή) πάντως το ακολούθησα πιστά έβαλα στο ένα τα στοιχεία του δικτύου και στο άλλο αρχείο τους dns... έκανα restart τα τα network services... to ifconfig μου έδειχνε τα στοιχεία που ήθελα (πάλι εκτός της IP του Router) σαν δίκτυο δούλευε κανονικά. Θέλω να πώ ότι μπορούσα να μπώ σε share folders του Laptop μου. Εκανα κανονικά Ping την IP του. Ότι όμως είχε σχέση με internet... τίποτα... άνοιγα τον browser να surfaρω... αλλά τζίφος.... any advice??? Solution... Ποτε ο αχρηστος network manager δεν καταφερε να κανει το αυτονοητο και απλουστερο ολων, να συνδεθει με σταθερη ip. Πετα τον. >sudo apt-get autoremove network-manager --purge Αν εισαι με ασυρματο, βαλε το wicd. Αν εισαι με ενσυρματο ή δεν θες κατι με gui, ανοιξε το /etc/network/interfaces και βαλε >iface eth0 inet [b]static[/b] address 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254 auto eth0 (βαζεις τις δικες σου ip) και τους dns servers σου στο /etc/resolv.conf >nameserver 195.170.0.1 nameserver 195.170.2.2 (βαζεις τους dns servers του isp σου) και τελος κανεις και ενα restart το δικτυο >sudo /etc/init.d/networking restart και ησυχασες μια για παντα απο network-manager-πατεριτσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αποκλείεται να έβαλες 10.0.0.256 και να δούλεψε, δέν είναι valid IP address. Μέχρι 255 πάει το κάθε νούμερο (1 byte = 8 bits = 2^8 = 256 νούμερα = [0-255] με το 255 να είναι η broadcast IP). Γι αυτό και δεν στο κρατάει. Μήπως η σωστή IP του router είναι 10.0.0.254; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ναι ... έχει δίκιο 254 έβαζα... εδώ στο thread το έβαλα λάθος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgal Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 δοκίμασε να βάλεις router 192.168.1.255 ή 192.168.1.254, desktop 192.168.1.1 ή 192.168.1.2 ή 192.168.1.70 και τα υπόλοιπα τα ίδια Λογικά έτσι θα δουλέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Με τις υπάρχουσες που έχω δεν γίνεται λες? γίνεται κάτι conflict? γιατι έχω πολλές συσκευές πάνω στο δίκτυο αυτό και δεν μου είναι ευκολο να τα αλλάξω όλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 πάω και τα βάζω ωραία και καλά στο network manager που μου εμφανίζει στο system tray .... αλλά τζίφος... δεν μου κρατάει τα ποτέ την ip του router. .... Ποτε ο αχρηστος network manager δεν καταφερε να κανει το αυτονοητο και απλουστερο ολων, να συνδεθει με σταθερη ip. Πετα τον. >sudo apt-get autoremove network-manager --purge Αν εισαι με ασυρματο, βαλε το wicd. Αν εισαι με ενσυρματο ή δεν θες κατι με gui, ανοιξε το /etc/network/interfaces και βαλε >iface eth0 inet [b]static[/b] address 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254 auto eth0 (βαζεις τις δικες σου ip) και τους dns servers σου στο /etc/resolv.conf >nameserver 195.170.0.1 nameserver 195.170.2.2 (βαζεις τους dns servers του isp σου) και τελος κανεις και ενα restart το δικτυο >sudo /etc/init.d/networking restart και ησυχασες μια για παντα απο network-manager-πατεριτσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Υπάρχει περίπτωση να μπερδεύεται επειδή δεν τον έχω κάνει uninstall?? γιατί νομίζω ότι οι ρυθμίσεις που έχω κάνει είναι αυτές που δίνεις... υπενθυμίζω ότι δίκτυο βλέπει κανονικά ... internet δεν βλέπει.. σε XP με τις ίδιες ρυθμίσεις δουλεύει μια χαρά (δεν είναι θέμα router θέλω να πώ….) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δεν μπερδευεται ακριβως, απλα μιας και τρεχει ο network manager, αναλαμβανει αυτος οτι συνδεση δικτυου του πεταχτει και τα κανει !@#$%^&*. Γιαυτο η πρωτη παρενεση μου ηταν "Πετα τον". Η δουλεια του network manager ειναι να λειτουργει σαν ενα επιπλεον "layer διαχειρησης" δικτυων. Το ιδιο πραγμα κανει και το wicd, μονο που εκεινο κραταει σταθερες ip Για σοβαρες δουλειες, που γιαυτο λογικα βαζεις στατικη ip, ενα επιπλεον "layer διαχειρησης" ειναι παντελως αχρηστο, και στην συγκεκριμενη περιπτωση, επιζημιο. Αν ειχες ενεργο το dchp, ισως o network manager να αποφασιζε οτι εινια καλυτερο να παρει ip απο κει. Και αντε μετα βρες το pc σου μεσα στο δικτυο με την ip του ή κανε ping σε αυτο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Βεβαία σε άλλο forum διάβασα ότι δεν υπάρχει ο network manager στην νέα έκδοση... αλλά φαντάζομαι θα το γνωρίζεις καλύτερα για να μου λες ότι υπάρχει σίγουρα... ( και δεν ονομάζεται αλλιώς αυτή η εφαρμογή...) νομίζω μέσα από τα system settings, networking και wired connection μου εμφανίζονται οι επιλογές που λέω ότι ρυθμίζω) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:54 ---------- Και επίσης μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε το αρχείο με τους DNS servers (να μου πεις αφού ήταν κενό...γιατί θα έπρεπε να υπάρχει?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ενα ενα... α) O network manager υπαρχει και ειναι προεγκατεστημενος. Το ιδιο προβλημα με εσενα (δικτυο χωρις dhcp) ειχα και γω οταν δοκιμασα το live cd του 9.04 οταν βγηκε. β) Αυτες οι επιλογες ειναι για τον network manager μαλλον! γ) Ουτε σε μενα υπηρχε, αλλα για καλο και για κακο... δεν αφηνεις τιποτα στην τυχη γιατι βλεπεις τι γινεται οταν ο καθε τυχαρπαστος network manager παιρνει πρωτοβουλιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 χεχε... ο network manager δεν έκανε απολύτος τίποτα... οπότε μάλλον είναι άφοβος... :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Τον εβγαλες τελικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dwarves Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 είμαι γραφείο ... μόλις φτάσω σπίτι σε κανα 2ωρο... θα το κάνω...asasp... ελπίζω να δουλέψει!!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:45 ---------- Και ναι.. η απάντηση είναι μέσα από το kubuntu....thanks a lot...!!! δούλεψε με το που έκανα uninstall τον network manager!!!! perfect!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.