pournaras Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Αν κρίνω απο αυτά που εχω δει μεχρι τώρα τα 7 είναι vista με servce pack τα οποια εχουν ακομα μεγαλυτερες απαιτησεις σε υπολογιστική ισχυ. Καποτε εχει νοημα το να πας απο τα 3.11 στα 95 μετα στα 98 κ μετα στα 2000-xp. ΤΩΡΑ γιατι να πας σε ενα λειτουργικό το οποιο ειναι πολλαπλασιες φορες πιο βαρύ χωρις να σου προσφερει τιποτα παραπανω. Με τα χιλιαδες προγραμματα addon που υπαρχουν για τα xp ακόμα και στο θέμα των εφε βαζουν κατω και τα vista και τα 7. Αλλα τις εταιριες τι τις νοιαζει ?? Πραγματικα αν ξερει καποιος τι μοναδικο προσφερουν περα απο τις διαφημιστικες μουφες της microsoft ασ μου πει http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2700897&postcount=15 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2700418&postcount=44 ωραια συμφωνα με το προηγουμενο αρθρο μιλαμε για ενα λειτουργικο που ειναι σχεδον 2 φορες πιο βαρυ απο τα vista τα οποια με την σειρά τους ειναι τουλαχιστον 2 φορες πιο βαρια απο τα XP . ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ VISTA Ή 7: πειτε μου εναν λογο που αξίζει να βαλω σε ενα P4 με 1GB ram (το PC μου) vista or 7.Πειτε μου τι εχουν παραπάνω που δε μπορω με ενα σωρο add ons προγραμματα που υπαρχουν να τα εχω με τα xp?? Και θας απαντησω με μια σελιδα απο επιπλεον προβληματα που θα εχει η μεταβαση αυτη. Το πιο απλο Η ιδια εφαρμογη στα vista συμφωνα με εκτεταμενες μετρήσεις ειναι κατα μεσο όρο 30-40% πιο αργη ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ VISTA!!!!!!!!!!!! Θυμίζω οτι το επίσημο μινιμουμ για τα vista ήταν 512Μβ Ram κ μολις 5Gb στον Δισκο. χωρια που η microsoft παντα βάζει το ενα τεταρτο της Ram που θες για να παιζεις καλα.ΠΧ XP επίσημο ήταν 64ΜΒ κ μετα 128 (Θες 4πλάσια για να παίζεις καλα 256-512).Vista 512 αλλά θες 2GB για να παιζει καλά. Αρα για τα 7 θες 4Gb. ΗΜΑΡΤΟΝ. Τα 7 θα εχουν την ιδια τύχη με τα Vista για να μη πω και χειρότερη. Ποσοι θα πάνε να αγορασουν νεα κομπιούτερ με 4 GB ram και core 7 για να μπαινουν στο ιντερνετ και να γραφουν κειμενα στο word??? οσο για το support με την αφή ειναι παρα πολυ υπερτιμημενο.Εχοντας δοκιμασει το μηχανάκι της ΗΡ για desktop δε λέει μια. Μου αρεσεις γιατι παρολα οσα σου εχουμε πει και σου εχουμε αποδειξει, παραμενεις πιστος στις αποψεις σου (σιγα μην ξερει κανεις μας τιποτε, εσυ τα εχεις δει ολα).
Toufas Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 αντε να κανει και κανα καλο για αυτους που αγορασανε τα ultimate vista...
disqualified Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Στο δικο μου laptop (Vaio VGN-FW21Z) τα windows 7 rc ειναι τουλαχιστον 10 φορες πιο γρηγορα απο τα windows vista!Δηλαδη αν κατι το κανουν τα vista σε 10 δευτερολεπτα εδω γινεται σε 1. Μιλαμε για χαωδη διαφορα δηλαδη. Ε που μου πας με το σκληρο στις 4200 στροφες. Εκει σερνονται ακομα και τα XP!!! Με την κουτσουρεμενη RC (λογικα) που βγαλανε για λογους marketing (αλλα και χωρις το bloatware του sony) ε καπως καλυτερα θα πηγαινουν. Αλλαξε του δισκο γιατι μια ματια που του εριξα ειναι ωραια μηχανημα και πραγματικα ο σκληρος που εχει το σκοτωνει Μη βαλεις ποτε σου ξανα vista αν δεν τα γουσταρεις, αλλα αλλαξε του δισκο! Στο δικο μου DELL VOSTRO με σκληρο στις 7200 παντως τρεχουν σα γαργαρο νερακι Παντως μακαρι αλλα και η λογικη λεει πως τα 7 θα ειναι αρκετα καλυτερα αφου τα vista σηματοδοτησαν μια μεταβατικη περιοδο οπου ολος ο κοσμος ηταν στηριγμενος στα XP. Καθε αλλαγη και δυσκολη Υ.Γ. Γιατι κατι μου λεει οτι οι μισοι με Laptop τρεχουν τα vista με το σχεδιο παροχης ενεργειας ή στην εξισσοροπηση ή στην εξοικονομηση ενεργειας (κουτσουρεμενες επιδοσεις δηλαδη) και ριχνουν τo φταιξιμο στα vista? Επεξ/σία 15 Μαΐου 2009 από disqualified
izzy18 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Οτι και να κανουν τα Windows δεν θα γλυτωσουν απο την αθλια κατασκευη τους....Εγω ειμαι χρηστης Linux και μπορω να πω με επιφυλαξη σε οσους δεν τα εχουν δοκιμασει να τα δοκιμασουν αμεσως..... Αντε να δουμε τι θα κανει η Microsoft και με τα καινουργια windows7......
ahristos Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Οτι και να κανουν τα Windows δεν θα γλυτωσουν απο την αθλια κατασκευη τους....Εγω ειμαι χρηστης Linux και μπορω να πω με επιφυλαξη σε οσους δεν τα εχουν δοκιμασει να τα δοκιμασουν αμεσως..... Αντε να δουμε τι θα κανει η Microsoft και με τα καινουργια windows7...... :p:p Τα Windows άθλια κατασκευή... Το Linux με επιφύλαξη... Μα τι να βάλουμε επι τέλους
tritonas00 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Οτι και να κανουν τα Windows δεν θα γλυτωσουν απο την αθλια κατασκευη τους....Εγω ειμαι χρηστης Linux και μπορω να πω με επιφυλαξη σε οσους δεν τα εχουν δοκιμασει να τα δοκιμασουν αμεσως..... Αντε να δουμε τι θα κανει η Microsoft και με τα καινουργια windows7...... Σε δυο laptop το εχω το linux!!(και εχουμε βγαλει τα συμπερασματα μας...) Ωστοσο η ATI 4890 δουλευει αψογα στο 'αθλιας κατασκευης' λειτουργικο που λεγεται windows. Γιατι βλεπω εχεις καποιο προβληματακι..http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2719064&postcount=91 Επεξ/σία 15 Μαΐου 2009 από tritonas00
afentiko7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Aν είναι πάλι να απενεργοποιώ κάθε service για να βρω τι φταίει και ο σκληρός κάνει σαν τρελλός, να λείπει το βύσσινο. Γιατί στα xp ο σκληρός είναι ήσυχος, ενώ τρέχουν ακριβώς τα ίδια προγράμματα?
tritonas00 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Aν είναι πάλι να απενεργοποιώ κάθε service για να βρω τι φταίει και ο σκληρός κάνει σαν τρελλός, να λείπει το βύσσινο. Γιατί στα xp ο σκληρός είναι ήσυχος, ενώ τρέχουν ακριβώς τα ίδια προγράμματα? μα και στα 7 ησυχος ειναι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 σιγά την κούραση για μερικά services ούτε εγώ δεν βαριέμαι τόσο
Vasilisxd Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Κάτι λίγο ασχετο... Μπορεί κανεις να μου πεί, μετα απο τόσα που έχου ειπωθει για το θέμα, εάν η έκδοση των 7 χωρίς το WinXP emulation θα μπορεί να τρέχει τωρινές WinXP εφαρμογές όπως Nero ή και κάποιες άλλες μικροεφαρμογές, χωρίς να απαιτείτε η αναβαθμιση τους ; gg + 1 στην MS, αν και Mac user , σίγουρα θα φτιάξω 1 partition με αυτά.
Bspus Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Κάτι λίγο ασχετο... Μπορεί κανεις να μου πεί, μετα απο τόσα που έχου ειπωθει για το θέμα, εάν η έκδοση των 7 χωρίς το WinXP emulation θα μπορεί να τρέχει τωρινές WinXP εφαρμογές όπως Nero ή και κάποιες άλλες μικροεφαρμογές, χωρίς να απαιτείτε η αναβαθμιση τους ; gg + 1 στην MS, αν και Mac user , σίγουρα θα φτιάξω 1 partition με αυτά. Το XP Virtual Machine ΔΕΝ ειναι καν απαραιτητο να το εχεις. Οι περισσοτεροι δεν θα μπορουν καν να το βαλουν (ετσι οπως το εννοει η MS δηλαδη) γιατι θα τρεχουν τα 7 home premium αντι για τα business. Ειναι λυση αναγκης για εταιριες που αναγκαζονται να χρησιμοποιουν καποιες εφαρμογες που δεν θα τρεχουν στα 7 (συνηθως αρχαιες in-house) To Nero μια χαρα τρεχει στα 7 beta (δεν εχω βαλει την RC). Το ιδιο και οι τελευταιες εκδοσεις ουσιαστικα ολων των εφαρμογων
disqualified Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Κάτι λίγο ασχετο... Μπορεί κανεις να μου πεί, μετα απο τόσα που έχου ειπωθει για το θέμα, εάν η έκδοση των 7 χωρίς το WinXP emulation θα μπορεί να τρέχει τωρινές WinXP εφαρμογές όπως Nero ή και κάποιες άλλες μικροεφαρμογές, χωρίς να απαιτείτε η αναβαθμιση τους ; gg + 1 στην MS, αν και Mac user , σίγουρα θα φτιάξω 1 partition με αυτά. γιατι να μην τρεχει το Nero. Εκτος κι αν μιλας για καποια αρχαια εκδοση του 2000. Ολες οι τωρινες εφαρμογες τρεχουν αψογα και στα vista αρα δεν υπαρχει κανενας λογος να μην τρεχουν στα 7 που βασιζονται σε αυτα Το XP mode υπαρχει για ξεχασμενες εφαρμογες που δεν θελουν ή δεν εχουν προλαβει να εκσυχρονιστουν
ahristos Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Ναι όντως... Το Virtual Windows XP μάλλον σαν Gadjet για να σοκάρουμε τους φίλους μας θα το έχουμε Αυτούς που ξέρουν δηλαδή ότι είμαστε geek και leet και πάντα έχουμε ότι πιό καινούριο υπάρχει και ξαφνικά έρχονται για επίσκεψη και μας βρίσκουν να παίζουμε πασιέντζα στα WindowsXP Το δοκίμασα πάντως και το μόνο πράγμα που ήθελα δεν το έκανε. Να δουλεύει δηλαδή εφαρμογές DOS σε πλήρες παράθυρο. Κατά τα άλλα οι εφαρμογές που φτιάχτηκαν για XP και Vista δουλεύουν μια χαρά.Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι πάλι οι installers που δεν τους ενδιαφέρει αν το πρόγραμμα καθαυτό δουλεύει μια χαρά στα 7, δεν θα βρίσκουν όμως την κατάλληλη έκδοση και θα λένε ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει Windows XP ή Vista και δεν θα το εγκαθιστούν.
Bspus Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Ναι όντως... Το Virtual Windows XP μάλλον σαν Gadjet για να σοκάρουμε τους φίλους μας θα το έχουμε Αυτούς που ξέρουν δηλαδή ότι είμαστε geek και leet και πάντα έχουμε ότι πιό καινούριο υπάρχει και ξαφνικά έρχονται για επίσκεψη και μας βρίσκουν να παίζουμε πασιέντζα στα WindowsXP Το δοκίμασα πάντως και το μόνο πράγμα που ήθελα δεν το έκανε. Να δουλεύει δηλαδή εφαρμογές DOS σε πλήρες παράθυρο. Κατά τα άλλα οι εφαρμογές που φτιάχτηκαν για XP και Vista δουλεύουν μια χαρά.Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι πάλι οι installers που δεν τους ενδιαφέρει αν το πρόγραμμα καθαυτό δουλεύει μια χαρά στα 7, δεν θα βρίσκουν όμως την κατάλληλη έκδοση και θα λένε ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει Windows XP ή Vista και δεν θα το εγκαθιστούν. Το DOSBox το δοκιμασες? Εχει επιλογη για fullscreen. Απο κει και περα, αν η εφαρμογη τρεχει σωστα σε κονσολα απο τα 7, μπορεις να πειραξεις το μεγεθος της κονσολας και των γραμματων για να φαινονται μεγαλα. Για τους installers δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Τα 2000/XP/Vista/7 ολα αναγνωριζονται ως ΝΤ (5.0/5.1/6.0/6.1 αντιστοιχα). Συνηθως ο ορος που θετουν οι installers ειναι >= ενος συγκεκριμενου version. Δηλαδη αμα θες να τρεχει σε XP αλλα οχι σε 2000 θα εχει >= 5.1 και θα δεχεται και τα βιστα/7, ασχετα αν αποτυχει για αλλους λογους. Αν προκειται για msi installer συγκεκριμενα, ψαξε το orca, η το superorca για να βλεπεις και να επεμβαινεις σε αυτες τις ρυθμισεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα