Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το ΗyperTransport.

bebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω υπερχρονίσει εναν AMD Athlon 3200+ venice στα 2400 από 2000. Motherboard Asus A8N-sli. Το πρόβλημα μου έιναι ότι το cpu-z μου δίνει τιμές για το ΗΤ Link 720 Mhz για πολλαπλασιαστές 3x 4x 5x. Στα 2x, η εξίσωση bus*ht multi=ht link δουλεύει κανονικά και παίρνω 480 ακριβώς. Δεν θυμάμαι πόσο έδειχνε πριν πειράξω τους χρονισμούς. Πάντως τώρα είναι σαν να χτύπησε ταβάνι. H τιμή αυτή πρέπει να βρίσκεται κοντά στα 1000 Mhz για socket 939 οπως το δικό μου. Περιμένω προτάσεις για λύση αυτού του παράξενου προβλήματος.

Δημοσ.
Στα 2x, η εξίσωση bus*ht multi=ht link δουλεύει κανονικά και παίρνω 480 ακριβώς. Δεν θυμάμαι πόσο έδειχνε πριν πειράξω τους χρονισμούς. Πάντως τώρα είναι σαν να χτύπησε ταβάνι.

Δε βγαίνει νόημα με το παραπάνω. Εξήγησε πιο απλά τι εννοείς.

Ανέβασε screenshot από cpu-z να δούμε πόσο είναι το ΗΤΤ και ανέφερε με τι πολλαπλασιαστή το έχεις.

Δημοσ.
Δε βγαίνει νόημα με το παραπάνω. Εξήγησε πιο απλά τι εννοείς.

Ανέβασε screenshot από cpu-z να δούμε πόσο είναι το ΗΤΤ και ανέφερε με τι πολλαπλασιαστή το έχεις.

Φίλε, με πολλαπλασιαστή 3 4 και 5 παίρνω την ιδια τιμή. 720mhz. Δηλαδή το fsb * 3.

Δημοσ.

Α μάλιστα.. λογικό (ας πούμε). Σου ρίχνει τον πολλαπλασιαστή και δε θέλει να παίξει με 980MHz.

Θυμάμαι που κλόκαρα με μια A8R32-MVP Deluxe κι έναν 3200+ σαν τον δικό σου, κι αργότερα μ' έναν Χ2 4200+. Στο BIOS της A8R32-MVP Deluxe έβρισκες την επιλογή Hypertransport Bus Voltage και όταν έδινα ρεύμα, έπαιζα μέχρι και με 1250MHz HTT, χωρίς να ρίξει πολλαπλασιαστή.

Μάλλον θέλει ρεύμα για να παίξει ψηλά. Δοκίμασε να δώσεις ρεύμα μέσω της ΗΤ Voltage επιλογής.

Αυτό που κατάλαβα εγώ πάντως τότε, είναι ότι όσο ψηλά και να παίξεις (στο ΗΤΤ αναφέρομαι), δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά.

Δοκίμασε να παίξεις και με 250*10 και ΗΤΤ στα 750MHz.

Δημοσ.

Eπιλογή για voltage for hypertransport δεν υπάρχει στο Bios. Το περίεργο είναι οτι η default ρυθμιση για το ht link είναι 1000 mhz.

Δημοσ.

Ναι η default ρύθμιση του HyperTransport είναι τα 1000MHz, αλλά σε κατάσταση o/c, αλλάζουν τα πράγματα, η μόμπο ζορίζεται, γι' αυτό μάλλον θέλει ρεύμα. Από 'κει και πέρα, και ρεύμα να δώσεις, εξαρτάται από το overclockability της εκάστοτε μητρικής.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Σελίδες 98-99 στο εγχειρίδιο:http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket939/A8N-SLI%20Premium/e2435_a8n-sli_premium.pdf

Aν και άλλαξα επεξεργαστή και το πρόβλημα εξαφανίστηκε, κοίταξα το link και διαπίστωσα ότι οι επίλογες για HT voltage υπάρχουν μόνο στην A8N-Sli Premium.

Δημοσ.
Ποιον έχεις τώρα;

Toν Αthlon 64x2 4200+ socket 939, οverclocked to 2750mhz, για τον οποίο συζητούσαμε για τη θερμοκρασία του φίλε phanispal.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...