Προς το περιεχόμενο

Linux και προγράμματα

karaap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ αρχάς είμαι άσχετος με Linux

Ασχολούμαι με τα windows απο τότε που βγήκαν

Τωρα περισσότερο απο περιέργεια λέω να δω και το Linux που τόσα λέγονται

Εγκατέστησα το ubuntu σε φλασάκι το έπαιξα κανονικά . Δεν βλέπει εκτυπωτή , σκανερ , antivirus.

Η εγκατάσταση των driver απο εκτυπωτή , σκανερ , του antivitus και άλλων προγραμμάτων πως θα γίνει όπως στα windowς ;

Βάζοντας το cd ή πατώντας το exe αρχείο ;

Τα linux κινδυνεύουν απο ιους όπως τα windows χρειάζονται αντιιικό πρόγραμμα ;

Τελικά για έμένα που σερφάρω σε Forum εφημερίδες χρηματιστήριο ,γράφω έγγραφα στο word και επεξεργάζομαι φωτογραφίες θα μου προσθέρουν κάτι παραπάνω ή απλώς θα βάλω μπελά στο κεφάλι μου .

Γιατί απο το ubuntu που έτρεξα είδα ένα λειτουργικό με άλλα χρώματα, πεισσότερα προγράμματα και παιχνίδια που στη windows έκδοση τα αγοράζεις ή τα έχεις παράνομα .

Οι ιστισελίδες άνοιγαν γρηγορότερα και με ειδοποιούσε για cookis .

Μήπως τελικά τα Linux είναι για τους γνώστες να έχουν να προπονούνται ;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανε ενα γυρο απο τα sticky του Linux section γιατι βιαστηκες να τα χρησιμοποιησεις χωρις να γνωριζεις βασικα πραγματα για αυτα

antivirus δε χρειαζεσαι γιατι δεν μπορουν να προσβληθουν απο ιους των windows. Εκει στοχευουν ολοι μιας και ειναι το λειτουργικο που χρησιμοποιουν ολοι. Εκει ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα του LInux. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι virus free, αλλα ειναι σχεδον απιθανο να σου τυχει κατι τετοιο με τα σημερινα δεδομενα

Εσυ θα αποφασισεις αν σου προσφερουν κατι παραπανω αλλα πρωτα πρεπει να διαβασεις καποια πραγματα. Για παραδειγμα τα exe και ο,τι αλλο χρησιμοποιουσες στα windows ειναι αχρηστα στο Linux γιατι απλα ειναι λειτουργικο που μιλαει αλλη γλωσσα. Υπαρχει βεβαια η λυση του emulation αλλα καλυτερα να μαθεις να ζεις χωρις αυτο.

Η εγκατασταση προγραμματων γινεται κυριως απο τα repos της καθε διανομης. Θα χρειαστει να ασχοληθεις λιγο παραπανω και να διαβασεις κατι αλλα μην αποθαρρυνθεις αμεσως, δωστου μια ευκαιρια

Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι virus free, αλλα ειναι σχεδον απιθανο να σου τυχει κατι τετοιο με τα σημερινα δεδομενα

με τα σημερινά δεδομένα

πιό ακριβής, είναι η φράση

ειναι virus free

νομίζω:mrgreen:

.

Ποιον εκτυπωτη και σκανερ εχεις? Το πιο πιθανο ειναι να υπαρχουν οι drivers ηδη και εσυ να πρεπει να κανεις "ενεργοποιηση" του εκτυπωτη και του σκανερ.

Απο τις συνηθειες που αναφερεις, το μονο προβλημα ειναι τα εγγραφα του office που ισως να μην τα βλεπει σωστα το openoffice, πχ λογω macros.

Και η επεξεργασια φωτογραφιων, αν κανεις κατι απλο, γινεται ανετα απο το gimp. Δυστυχως, οι δουλειες που κανω εγω στο photoshop δεν γινονται στο gimp ή απαιτουν πολυ περισσοτερο χρονο για να γινουν.

Μήπως τελικά τα Linux είναι για τους γνώστες να έχουν να προπονούνται ;Ευχαριστώ

ΣΤΟ Linux τα πραγματα ειναι απλα

1 κατεβαζεις το iso του livecd της διανομης που θες και την δοκιμαζεις χωρις να εγκαταστησεις κατι

2 για να εγκαταστησεις καποιο πογραμμα χρησιμοποιεις τον pakcage manager-διαχειριστη πακετων ο οποιος τα βρισκει στις αποθηκες προγραμματων -repositories της διανομης σου ελεγμενα και καθαρα

3 θα χρειαστεις καποιους ιδιοκτητους οδηγους οι οποιοι βρισκονται στις αποθηκες plf και τα εγκαθηστας με τον pakcage manager-διαχειριστη πακετων

4 στη σπανια περιπτωση που θελησεις να εγκαταστησεις καποιο ιδιοκτητο προγραμμα στα περισοτερα θα βρεις και εκδοση για linux με οδηγιες πως τα εγκαθηστας

ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/

Τελικά για έμένα που σερφάρω σε Forum

Μία χαρά

εφημερίδες

Μία χαρά

χρηματιστήριο

Μπελάς στο κεφάλι σου

γράφω έγγραφα στο word και επεξεργάζομαι φωτογραφίες

Θα χρειαστεί μία περίοδος προσαρμογής μερικών ημερών

Εντάξη με πείσατε .

Αλλωστε κάτι προβλήματα που είχα με τις γλώσσες μου τα λύσατε εδώ στο φόρουμ .

Πρέπει να είστε εντάξη παιδιά .

Τελικά για έμένα που σερφάρω σε Forum εφημερίδες χρηματιστήριο ,γράφω έγγραφα στο word και επεξεργάζομαι φωτογραφίες θα μου προσθέρουν κάτι παραπάνω

Σε αυτό ακριβώς που γράφεις: όχι! Τι παραπάνω να σου προσφέρουν εξάλλου; (εκτός του οτι δεν είναι πειρατικά όπως ίσως τα windows που έχεις).

Σε αυτό ακριβώς που γράφεις: όχι! Τι παραπάνω να σου προσφέρουν εξάλλου; (εκτός του οτι δεν είναι πειρατικά όπως ίσως τα windows που έχεις).

ΑΣΦΑΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :-D

[ξεκάρφωτο]

Η παρούσα πρόταση γράφεται επειδή το forum δεν με αφήνει να γράψω μόνο κεφαλαία...:mad:

[/ξεκάρφωτο]

ΑΣΦΑΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :-D

Οσο να'ναι, αν προσέχεις που μπαίνεις, δεν κολλάς ιούς. Έχω την εντύπωση ότι μερικοι κατεβάζουν ταινίες σε .exe :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...