Προς το περιεχόμενο

Πως να πάρω Internet

ClockOrange

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.Εργάζομαι σε μια υπηρεσία η οποία αποτελείτε απο πολλά γραφεία και έχει ένα τοπικό δύκτιο.Πως θα μπορέσω να πάρω internet από κάποιο pc,αν γίνετε αυτό.?Δεν υπάρχει θέση στο routeρ ούτε στο switch που βρίσκετε μέσα στο γραφείο.Μπορώ να πάρω απο κάποιον υπολογιστή?Σαν γέφυρα αν δεν κάνω λάθος.Θα ήθελα κάποιες λεπτομέριες η αν υπάρχει κάποιο thread σχετικά με αυτό.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τεχνικό τμήμα στην υπηρεσία που εργάζεσαι????Καλύτερα να απευθυνθείς σε αυτούς να σου βρουν μια θέση στο δίκτυο τους!

Αν δεν υπάρχει τεχνικό τμήμα τότε αυτός που έστησε όλο το δίκτυο εκεί μπορεί να σου βρεί.....

Αν τώρα ανέλαβες εσύ να "φτιάξεις" το δίκτυο, για να δημιουργήσεις νέες θέσεις ενσύρματες το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα switch/hub να το βάλεις πάνω στο switch που υπάρχει ήδη και να πάρεις κ εσύ Internet....

Ξαναλέω αν υπάρχει τεχνικό τμήμα άσε τους να το κάνουν αυτοί γιατί αν μπει κ άλλος υπολογιστής στο δίκτυο χωρίς τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο δίκτυο...

Δημοσ.

όχι φίλε εγώ δεν έχω αναλάβει τπτ,βασικά ούτε στο δίκτυο θέλω να μπώ,απλά θέλω να επικοινονώ με ένα υπολογιστή για να έχω παροχή internet μόνο.Δεν γίνετε αυτό με την μέθοδο γέφυρας ? με καλώδιο straight μέσω της κάρτας δικτύου δεν γίνετε?

Δημοσ.

Για να πάρεις internet πρέπει να μπεις στο δίκτυο. Δεν το αποφεύγεις αυτό.

Η διαδικασία της γέφυρας που λες περιλαμβάνει έναν υπολογιστή (αυτόν που θα επικοινωνείς) να έχει 2 κάρτες δικτύου (ειτε 1 ασύρματη κ 1 ενσύρματη είτε 2 ενσύρματες).

Στην θέση σου δεν θα το επιχειρούσα χωρίς έγκριση από κάποιον πιο υπεύθυνο εκεί μέσα (βλ τεχνικό τμήμα).

Εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσεις κάποιο προβληματάκι στο δίκτυο, ακόμα χειρότερα μπορεί να προκαλέσεις πρόβλημα στον εαυτό σου....για να μην σου δίνουν Internet σημαίνει ότι μάλλον δεν το χρειάζεσαι για την εργασία σου (και η πολιτική της εταιρίας σου είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέπει το "κωλοβάρεμα" στο internet)

Πρόσεχε μην κάνεις τπτ κ έχεις τρεχάματα (πρόσφατα δεν αναφέρθηκε ότι απολύσανε μια κοπέλα που χρησιμοποιούσε facebook στην εργασία της....??!!!!???)

Αν πάλι το χρειάζεσαι για την εργασία σου πήγαινε στον όποιον υπεύθυνο εκεί κ απαίτησε το!!!So simple

Δημοσ.

χαχαχα καλο.. δεν το ξερα αυτο με τιην κοπέλα.Στην υπηρεσία μου επιτρέπουν να έχω internet και αν το απαιτήσω θα πάρω,απλά είμαι για λίγο χρονικό διάστημα και δεν θέλω να τους επιβαρρίνω.Απλώς έχω φέρει τον φορητό μου και αναρωτιόμουν αν γινόταν αυτό που σκέφτηκα.Ευχαριστώ πάντως!!!

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα δεν είναι απαραίτητη η χρήση internet στην δουλειά που κάνεις....και από ότι κατάλαβα (για να φέρνεις τον φορητό σου στο γραφείο) δεν έχεις κ πολύ δουλειά....Συγχώρα με αν είμαι λάθος.

Άλλη "πατέντα" για να έχεις internet στον φορητό σου είναι να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σαν modem και να συνδέεσαι μέσω 3g, σε κάποιο προπληρωμένο πακετάκι από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας σου (πχ 8€ τα 120mb τον μήνα) για να σερφάρεις λίγο....

Απλά πρόσεχε

1. μην ξεπεράσεις το όριο των mb και κολοχρεωθείς στον λογαριασμό σου

2. Μην σε πάρει κάνα μάτι υπευθύνου κ έχεις άλλα τρεχάματα....

Προσέχουμε για να έχουμε....

PS

αν δικαιούσαι internet και το χρειάζεσαι για την δουλειά σου ΠΡΕΠΕΙ να πας κ να το απαιτήσεις....τι θα πει "δεν θέλω να τους επιβαρύνω". Είτε 2 μέρες κάτσεις εκεί είτε 2 χρόνια.....Πρέπει να βγει δουλειά.....

Δημοσ.

αλλο σου επιτρεπουν και αλλο το χρειαζεσαι! οι περισσοτεροι γραφειατοι εγω που ξερω και εχουν ιντερνετ στη δουλεια τους γυρναν σπιτι με 100GB τσ0ντ4ρια καθε μερα! εργαζονται σε υψηλης υπευθυνοτητας θεση στο δημοσιο και....αυτα! τα υπολοιπα δε τα λεμε...

α ρε ελλαδα drop forward που χρειαζεσαι τις πρωινες ωρες!

Δημοσ.

κλασικα η απαντηση του ...... :P τεσπα οντως ξεφυγε η συζητηση απο το 1ο ποστ κιολας! αν θες ιντερνετ πηγαινε ζητα το απο τον προισταμενο σου! δικια του υποχρεωση ειναι στο κατω-κατω!

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις internet σχετικά απλά αν συνδέσεις τα 2 pc μέσω firewire. Δεν το χω δοκιμάσει αλλά ξέρω πως γίνεται. Ενδεικτικά με μια γρήγορη ψακτική:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=11436

http://www.inout.gr/showthread.php?t=8405

Όλα αυτά ΑΝ έχεις firewire θύρες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...