g1annis Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα με το DVD-rw. Στην αρχή παρατήρησα ότι το Brasero ενώ έγραφε ένα CD κάπου στη μέση έβγαζε μήνυμα σφάλαματος και πέταγε το cd έξω. Στο K3B που έχει καλύτερο monitoring έβγαζε ένα μήνυμα cdRecord has no permissions to open the device κι ενώ στο configure k3b --> programs ήταν όλα εγκατεστημένα είχα επιλογή να επιλέξω Writing Mode μόνο ΤΑΟ και όχι DAO κλπ. Για να το διορθώσω έκανα τα εξής: έκανα ένα chmod 777 /dev/scd0 και έβαλα με το χέρι τη διαδρομή για το cdrdao και το cdrecorder στο μενού configure k3b --> programs --> user parameters. Στη συνέχεια έδωσα chmod +s /usr/bin/cdrecord και sudo chmod +s /usr/bin/cdrdao Με αυτά, κατάφερα να εμφανίζονται επιτέλους στο writing mode και τα υπόλοιπα (DAO, TAO, RAW). Τώρα όταν πάω να αντιγράψω ένα cd μου βγάζει μήνυμα probably a buffer underrun occurred και πάλι, σταματάει την εγγραφή. Έτσι δοκίμασα στη συνέχεια να επιλέξω χειροκίνητα ταχύτητα εγγραφής και διαπίστωσα ότι στα 8x αντιγράφει. Τα cd που αντιγράφονται σε αυτή την ταχύτητα ΔΕΝ παίζουν στο mp3 player του αυτοκινήτου. Αναγνωρίζονται αλλά εμφανίζεται να έχουν 2 tracks όπως άλλωστε με ενημερώνει και το k3b όταν πάει να αρχίσει την εγγραφή (writing track 1 of 2). Η συσκευή μου είναι αυτή η SAMSUNG. Έχετε κάποια ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει? Επίσης, τι δικαιώματα πρέπει να δώσω στο /dev/scd0 για να το κάνω όπως ήταν, γιατί αν θυμάστε του έδωσα δοκιμαστικά 777 για να δω αν θα ξεπερασστεί το πρόβλημα δικαιωμάτων. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Είχα τα ίδια προβλήματα στην εγκατάσταση του kubuntu που διατηρούσα για κανα δύο χρόνια. Πρόσφατα αποφάσισα να κάνω format και πλέον απο εκεί που χρησιμοποιούσα 4 προγράμματα για αντιγραφές έχω μείνει με το k3b και τα προβλήματα που υπήρχαν πριν έχουν εξαφανιστεί. Αν και δεν είναι σωστό να αναφέρω ότι όλα τα προβλήματα που αναφέρεις δεν εμφανίζοτντε αν χρησιμοποιήσεις το nero linux. Ακόμα έκανα δουλειά και με το gnomebaker. Δοκίμασε αυτά τα δύο προγράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Αντιγράφω τώρα κάτι με το Gnomebaker. Έχει πάρει σίγουρα πολύ περισσότερη ώρα από όση θα έπρεπε. Αλλά ακόμα κι αν τελικά καταφέρει να το γράψει, θα ήθελα να χρησιμοποιώ τα προγράμματα της αρεσκείας μου. Υπάρχει καμια υποψία τι στο δ!#$%^$%^ μπορεί να φταίει? Να το παλέψω δηλαδή λίγο. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να φορμάρω το λινουξάκι μου ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να καταφέρω να γράφω CDs. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:51 ---------- Κατά τη γνώμη σας είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να είναι ζήτημα συμβατότητας του drive με το Linux? Το λέω γιατί είναι εντός εγγύησης και ίσως κάτι μπορέσω να κάνω για να το αντικαταστήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_eye Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Τι δισκάκια (μάρκα) χρησιμοποιείς ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δεν τίθεται θέμα συμβατότητας του drive του ίδιου με το Linux. Το λειτουργικό σύστημα δε «μιλάει» άμεσα με τη συσκευή, αλλά μέσω του controller στον οποίον αυτή είναι συνδεδεμένη και οι εντολές είναι συγκεκριμένες (SCSI MMC command set αν δεν κάνω λάθος). Αν τώρα ο Linux driver του controller ή η χρησιμοποιούμενες εφαρμογές εγγραφής έχουν bugs που επηρεάζουν τη σωστή επικοινωνία με τη συσκευή , αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Έχω δοκιμάσει με κάποια no name, με TDK, με Verbatim και με mymedia DVD+R αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει. Με το GnomeBaker κατάφερα τελικά (έστω και αργά-αργά) να γράψω ένα λειτουργικό CD όπως προέβλεψε και ο chek2fire. Τα άλλα προγράμματα αρνούνται πεισματικά να γράψουν. parsifal, αυτό που λες πως μπορώ να το ελέγξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Καταρχάς, δοκίμασες με boot από κάποιο LiveCD και να δεις αν γράφει... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Το forma-ρισα και τελείωσα. Τώρα γράφει μια χαρά. Το ξέρω ότι δεν είναι σοβαρή λύση, αλλά δεν προλάβαινα να ασχοληθώ άλλο. Ήμουν πολύ βιαστικός γιατί χρειαζόμουν για τη δουλειά μου να γράψω μερικά CDs. Ευχαριστώ για τη διάθεση να βοηθήσετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Για δοκίμασε και το nero linux... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Ένα dmesg θα βοηθούσε. Για κάποιο λόγο δε μπορούσε να λειτουργήσει το drive σε υψηλή ταχύτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.