vaggelisk Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Λοιπον δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο section αλλα ας αρχισω να περιγραφω μπας και γινει τιποτα. Εχω 2 σκληρους δισκους. ο πρωτος εχει 3 partitions . C(ntfs εκει ειναι τα windows xp pro sp2), A(ext4 περασα σημερα το ubuntu), B(ntfs το εφτιαξα επισης σημερα μετα το install του ubuntu) τρεχοντας το paragon κατι απ το hirens boot cd ειδα οτι το C ειναι active ενω τα αλλα δεν ειναι ο δευτερος σκληρος εστω E παλι ntfs και περιεχει απλα δεδομενα. εμφανιζεται ως dynamic και active( με μια μικρη επιφυλαξη). αφου ετρεχα επι ωρες ubunu πρωτα και μετα xp αφου εκανα format στο Β. κανω restart και ξεκιναω με το ubuntu live cd και παταω να ξεκινηση απο το boot from hard disk (βλακεια μου που το εκανα αφου αρχιζε κανονικα πριν) και μου πεταει το εξης μηνυμα : GRUB loading stage 1.5.... GRUB loading please wait... ERROR 22 και δεν μπορουσα να μπω ουτε στα windows ουτε στο ubuntu. οποτε μπαινω με το ubuntu live cd και κανω το εξης http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=6076201&postcount=1 κανω restart αλλα μου πεταγε το ιδιο μηνυμα. μετα μπαινω με το cd των windows και παταω recovery console μετα μ λεει σε ποιο σκληρο υπαρχει το installation παταω 1. και μ βγαζει μια γραμμη εντολων c:windows κανω fixmbr γινεται κανονικα (θεωρητικα) ξανα restart NTLDR is missing παω παλι στο recovery παταω 1 , ομως μου λεει οι αλλαγες γινονται στο Ε: ενω μου εχει γραμμη εντολων c:/windows οποτε πριν ισως να διεγραψα το mbr του E: or something. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δε μπορω να κανω REPAIR Η λυση που σκεφτομαι ειναι να κανω repair με το cd των windows ομως κι εκει προβλημα.. φτανω εδω που λεει the following list show the existing partiton and unpartitioned space on this computer Use the UP and DOWN ARROW keys to select an item in the list. # To set up Windows XP on the selected item, press ENTER. # To create a partition in the unpartitioned space, press C. # To delete the selected partition, press D. tosa MB Disk 0 at Id on bus 0 on atapi [MBR] -: Partition1 [Dynamic Volume] tosa MB (0 MB free) o E: einai και μου φαινεται καπως περιεργος τοσα MB Disk 0 at Id on bus 0 on atapi [MBR] C: Partition1 [Ntfs] tosa MB (tosa Mb free) B:Partition3 [unknown] tosa MB (tosa Mb free) me to ubuntu A: Partition2 [Ntfs] tosa MB (tosa Mb free) επιλεγω το c: και enter και μου βγαζει αυτο To install Windows XP on the partition you selected, Setup must write some startup files to the following disk: tosa MB Disk 0 at Id on bus 0 on atapi [MBR] τα MB tou E: ki oxi tou C: However, this disk does not contain a windows XP-compatible partition. To continue installin Windows XP, return to the partition selection screen and create a Windows XP-compatible partition on the disk above. If there is no free space on the disk, delete an existing partition, and then create a new one. To return to the partition selection screen, press ENTER. Μηπως πρεπει να αλλαξω τα jumperakia απ τους σκληρους καπως? να κανω καποιον master ή slave? αλλα τοσο καιρο δουλευε κανονικα. Ημουν κουραστικος το ξερω. Αν μπορει να βοηθησει καποιος.
vaggelisk Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 αποσυνδεσα το σκληρο με τα δεδομενα και αφησα αυτον με τα windows και τα ubuntu και μπηkε κανονικα μεσα στα windows χωρις να μου αφησει επιλογη για dual boot. otan το ξαναβαλα παλι τα ιδια ntldr is missing. ο σκληρος με τα δεδομενα εχει διπλα απο την σατα υποδοχη 4 ακιδες και στις 2 ακριανες προς τα δεξια εχει ενα ασπρο πραγμα, jumperaki ισως ( den to xw to thema), το οποιο δε μπορω να το βγαλω, ευκολα τουλαχιστον.εχει σχεση τυπου master/slave? πως μπορω να κανω να λαμβανει υποψιν τον σκληρο με τα windows κατα την εκκινηση?
ChangeAllNow Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Γιά αρχή άλλαξε τη σειρά των δίσκων από το bios ή τις sata ports. Αφαίρεσε τον δεύτερο. Γιά το ntldr is missing : http://www.balaki.gr/blog/2007/10/03/ntldr-is-missing/, (ή γιά πλήρη επανεγκατάσταση :Boot απο το Cd των Xp, στην πρώτη οθόνη Enter, στη δεύτερη F8 και στην τρίτη R). Επισκεύασε το dual boot Xp και Ubuntu : http://apcmag.com/how_to_dual_boot_linux_and_windows_xp_linux_installed_first.htm?page=5 Επανασύνδεσε τον δεύτερο δίσκο. Στους sata δίσκους δεν ρυθμίζεται η σειρά με jumpers (ταχύτητα κ.ά.).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.