Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Καλησπερα στους απανταχου αϋπνίληδες Λοιποννν, ελεγα να παρω μια οθονη, αλλα μιας κι ερχονται διακοπες και θελω να πάω καπου (), αποφασισα να ΜΗΝ αγορασω καποια ΤΝ 26" οθονη, αλλα καποια 24". Μεταξυ των 2 κατωθι τι εχετε να πειτε? Ποια θα προτιμουσατε και γιατι? Εγω το μονο που θελω ειναι να εχει επιλογη πηγης γιατι θα παιζει συνδεμενη με 2 pc μαζι Samsung T240 LG W2452V Ευχαριστω εκ των προτερων! PS: ΘΕΛΩ TN, οχι Sips και PVAs... μια χαρα ειναι κι αυτες Απλα θελω να ξεφυγω απο τα 1280x1024 στα οποια εχω κολλησει απο το 2004... ;P.. Πρωτα θ ακουσω γνωμες και μετα θα πω τη δικη μου για να μη σας επηρεασω!
epivitor Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Καλα ακομα να κοιμηθεις εσυ ??? :-D Η samsung ειναι πολυ καλυτερη απλως δεν εχει 0 pixel εγγυηση. Σιγουρα και οι 2 παντως θα εχουν κουμπι για επιλογη πηγης σηματος. Επισης κατι τελευταιο για το οποιο πιστευω πως πρεπει να σ' ενημερωσω ειναι οτι με το input lag που εχουν οι 24αρες πρωτα θα παγωσουν τα καζανια στην κολαση και μετα θα κανεις καλυτερο χρονο απο'μενα στο trackmania (μπου χαχαχαχα :devil: )
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 E οταν απαντησες ειχα κιομηθει. Ειναι οντως η Samsung καλυτερη? Για τσεκαρε το review της LG... http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-lg-w2452v.html Input lag εχει απο 0 μεχρι 15ms, δηλαδη ουτε ενα frame. (αρα θα σε περασω αργα ή γρηγορα, αφου δε σε βλεπω και ποτε μεσα ) Επισης η LG εχει 0 πιξελ εγγυηση, και παλετα χρωματων με 92% καλυψη του NTSC προτυπου (σε αντιθεση με το 70% που εχουν ολες οι ΤΝ). Δηλαδη εχει και λιγο πιο ρεαλιστικα χρωματα. Τελος, η LG ειναι και λιγο πιο χαμηλη, πραγμα που θα μου επιτρεπει να αραζω λιγο πιο χαμηλα στο γραφειο μου Ενα review της προκοπής για την Τ240 δε βρηκα παντως... Τι λες/λετε?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Νταξ γνωστη η εγγυηση, αλλα ποτε σε καμια οθονη δε μου ειχε κανενα πιξελ προβλημα... Δε πιστευω ουτε τωρα οτι θα εχω προβλημα, αλλα και ενα πιξελακι ξερω γω να ειναι δε με απασχολει τοσο. Το θεμα ειναι: Ποια ειναι καλυτερη και γιατι?
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Εγω θα κοιταγα κ αυτην: http://www.skroutz.gr/s/66547/HP-Pavilion-w2558hc-25%2527%2527.html?keyphrase=hp+2558 Μεγαλυτερη (25.5") , με brightness sensor για αυτοματη ρυθμιση της φωτεινοτητας αναλογα το φως, camera, mic , card reader, usb hub, βαση που ρυθμιζει υψος κ tilt μπρος/πισω, hdmi κλπ. Εχει κ φωτακι για να φωτιζει το πληκτρολογιο το βραδυ κ να βλεπεις τι γραφεις! Εδω video διπλα-διπλα με την αντιστοιχη 26" της samsung (samsung t260hd):
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μμμμ αυτη ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα προταση. Γιατι για μερικα ευρω παραπανω δε θα τα χαλασουμε Θα ψαξω για review. (καλα για webcam και mic δε με ενδιαφερει, αλλα για ρυθμιση υψους και 25,5" με ενδιαφερει!) Απο διαθεσιμοτητα βλεπω την εχουν αρκετα καταστηματα στοκ.
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Πραγματι η ρυθμιση υψους το tilt μπρος/πισω(ελπιζω να καταλαβες τι ειναι αυτο, ειναι για να την κανεις να κοιταει λιγο προς τα πανω ή προς τα κατω αναλογα με το πως σε βολευει), brightness sensor κ η μεγαλυτερη διαγωνιος ειναι μεγαλα ατου!
johnny21a Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Φιλε μου εγω εχω την LG και ειμαι SUPER ευχαριστημενος, για το input lag που σε απασχολει μην το σκεφτεσαι καν, απλα ΔΕΝ υπαρχει, και η εικονα τζαμι!!! Επισης να ξερεις οτι εχει μεγαλυτερο ευρος χρωματων απο την samsung (το εχω δει σε review, θα ριξω μια ματια να σου στειλω λινκ). Απλα αν την παρεις χαμηλωσε την φωτεινοτητα γιατι ειναι ΠΟΛΥ φωτεινη, για αλλους ειναι καλο βεβαια αλλα επειδη καθομαι πολλες ωρες εμενα με πειραξε λιγο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Πραγματι η ρυθμιση υψους το tilt μπρος/πισω(ελπιζω να καταλαβες τι ειναι αυτο, ειναι για να την κανεις να κοιταει λιγο προς τα πανω ή προς τα κατω αναλογα με το πως σε βολευει), brightness sensor κ η μεγαλυτερη διαγωνιος ειναι μεγαλα ατου! Ναι βρε καταλαβα τι ειναι. Ηδη διαβαζω μερικα (αρχαρια) reviews, ενα απο τα οποια ανεφερε το λαμπακι που αναφερεις κι εσυ στο edit σου πιο πανω. Μαλλον αυτο θα μου ειναι ΠΟΛΥ χρησιμο το βραδυ, πολυ πιο χρησιμο απο τις καμερες κτλ... Αληθεια δεν ειναι υπερβολικα φθηνη για αυτα που προσφερει? Φιλε μου εγω εχω την LG και ειμαι SUPER ευχαριστημενος, για το input lag που σε απασχολει μην το σκεφτεσαι καν, απλα ΔΕΝ υπαρχει, και η εικονα τζαμι!!! Επισης να ξερεις οτι εχει μεγαλυτερο ευρος χρωματων απο την samsung (το εχω δει σε review, θα ριξω μια ματια να σου στειλω λινκ).Απλα αν την παρεις χαμηλωσε την φωτεινοτητα γιατι ειναι ΠΟΛΥ φωτεινη, για αλλους ειναι καλο βεβαια αλλα επειδη καθομαι πολλες ωρες εμενα με πειραξε λιγο Κλασικη η "λαθος εργοστασιακη φωτεινοτητα" στις οθονες. Εννοειται οτι θα τη ρυθμισω οποια και να παρω. Εσυ ομως βλεποντας την HP που προτεινε ο haHa, θα εξακολουθουσες να θελεις την LG? Αν ναι γιατι?
johnny21a Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Να σου πω, δε μπορω να μιλησω αντικειμενικα για την HP γιατι απλα δεν την εχω δει απο κοντα, τα χαρακτηριστικα της δε μου λενε κατι παντως. Και επισης πιστευω οτι το μεγεθος της ειναι καπως μεγαλο για την αναλυση που εχει, θα τα δειχνει ολα υπερβολικα μεγαλα, γνωμη μου παντα. Απλα η στην 24 η αναλυση 1920*1200 πιστευω ειναι ιδανικη, οτιδηποτε μεγαλυτερο σε μεγεθος με την ιδια αναλυση θα μου φαινοταν οτι χρειαζεται μεγαλυτερη αναλυση, τουλαχιστον εμενα δε με βολευει εσυ μπορει να τα θες μεγαλυτερα...
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ναι βρε καταλαβα τι ειναι. Ηδη διαβαζω μερικα (αρχαρια) reviews, ενα απο τα οποια ανεφερε το λαμπακι που αναφερεις κι εσυ στο edit σου πιο πανω.Μαλλον αυτο θα μου ειναι ΠΟΛΥ χρησιμο το βραδυ, πολυ πιο χρησιμο απο τις καμερες κτλ... Αληθεια δεν ειναι υπερβολικα φθηνη για αυτα που προσφερει? Στο mediamarkt υπαρχει η αντιστοιχη hp 24" για να την συγκρινεις με αλλες! Προσωπικα θα την προτιμουσα σε σχεση με 24" για τον ακριβως αντιθετο λογο που λεει ο johnny21a: οι 24" εχουν μεγαλη αναλυση για το μεγεθος τους. Πχ τα γραμματα σε μια 24" ειναι αισθητα μικροτερα απο οτι σε μια 22" ή σε μια 19". Αντιθετα στην 25.5" τα γραμματα εχουν ιδιο μεγεθος με αυτες.. Χωρια οτι στις ταινιες/παιχνιδια θα την απολαμβανεις ακομα περισσοτερο που ειναι πιο μεγαλη!
johnny21a Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Για παιχνιδια και ταινιες συμφωνω, για το υπολοιπο desktop θα διαφωνησω, εγω οταν την εβαλα στην αρχη εψαχνα να μεγαλωσω την αναλυση ενω ηταν ηδη στην κανονικη της, τωρα βεβαια ξαναλεω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ακριβως! Εχω συνηθισει τη 19" μου, και οντως τα μικρα γραμματακια δε βολευουν για desktop. Απο την αλλη το dot pitch των 26" ειναι αρκετα μεγαλο (αλλα μικροτερο απο τις 19"). Στο media markt εχεις καμια ιδεα φιλε haHa ποσο την πουλανε? (χμμ λες εχουν την 24" μονο) (Καλα να τη δω να τη κανω τι? Αν ειναι στις default ρυθμισεις κλαφτα χαραλαμπε )
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Δημοσ. 12 Μαΐου 2009 Ακριβως!Εχω συνηθισει τη 19" μου, και οντως τα μικρα γραμματακια δε βολευουν για desktop. Απο την αλλη το dot pitch των 26" ειναι αρκετα μεγαλο (αλλα μικροτερο απο τις 19"). Αυτο λεω κ εγω.. Οι 26" εχουν σχετικα νορμαλ dot pitch. Οι 24" εχουν αρκετα μικρο κ τα γραμματα ειναι αισθητα μικροτερα απο μια 22" ή 19". Για αυτο θα προτιμουσα μια 26" απο μια 24" . Στο media markt εχεις καμια ιδεα φιλε haHa ποσο την πουλανε? (χμμ λες εχουν την 24" μονο) (Καλα να τη δω να τη κανω τι? Αν ειναι στις default ρυθμισεις κλαφτα χαραλαμπε ) Εχουν την 24", την hp w2448. Κ απο default ρυθμισεις βγαζεις καποια ακρη, ασε που μπορεις να πειραξεις τις ρυθμισεις οπως θελεις εσυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.